Laatst bijgewerkt: 08-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Tegenwoordig zijn er veel meer mannen die bezorgd zijn over het gebruik en de keuze van hun ondergoed. En daarvoor besteden ze een minuut van hun tijd aan het zoeken naar de boxer die het beste bij hen en hun behoeften past. Aspecten als het verbeteren van hun figuur, het verzekeren van een goede gezondheid en het garanderen van hun comfort zijn enkele van de factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen.

Boxershorts voor mannen zijn er meestal in verschillende soorten, zoals klassiek, compressie, strak, enz. De laatste tijd worden boxershorts die niet zo strak zitten in de intieme zone echter steeds belangrijker om gezondheidsredenen. Als je meer wilt weten over boxershorts voor mannen, dan vertellen we je in dit artikel de belangrijkste aspecten die nuttig voor je kunnen zijn. Let op!
Belangrijk om te weten

 • Mannen hechten meer belang aan de vorm en de pasvorm van een boxershort om een goede ondersteuning te garanderen.
 • Het dragen van te strakke boxershorts kan leiden tot een verhoging van de scrotale temperatuur, wat de kwaliteit en kwantiteit van het sperma kan beïnvloeden. Daarom is het belangrijk te weten welke motieven en stoffen je kunt gebruiken.
 • Boxershorts zijn er in verschillende uitvoeringen, zodat je er een kunt kiezen die het beste bij je behoeften en omstandigheden past.

Beste Heren boxer: Onze selectie

Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de beste boxershorts voor mannen die je op de markt kunt vinden. Zo kun je een betere koopbeslissing nemen, rekening houdend met je voorkeuren en behoeften.

Koopgids: Wat je moet weten over boxershorts voor mannen

Als je nog steeds twijfelt over welke boxershorts het beste zijn, welke soorten en stijlen er bestaan en welke het beste bij jou en je behoeften zou kunnen passen. Hier zijn enkele belangrijke feiten waarmee je bij de aankoop rekening moet houden. Plus enkele van de meest gestelde vragen door gebruikers.

Denk eraan je boxershorts te kiezen afhankelijk van de activiteit die je gaat doen. (Bron: Chander R: AtfA8NDgpKA/ unsplash)

Wat zijn boxershorts voor mannen?

Boxershorts voor mannen zijn mannenondergoed dat van de taille tot de dijen bedekt. In sommige gevallen dekken ze vaak iets lager. Sommige die dichter bij het lichaam komen, verbeteren tegelijk de vorm van de billen en de benen, en verminderen bovendien de druk in de liesstreek.
Een van de functies van boxershorts is de intieme zone van de man te ondersteunen en te beschermen tegen elke irritatie, zonder comfort, stijl en sensualiteit te verliezen.

Wat zijn de voordelen voor mannen om boxershorts te dragen?

Een van de belangrijkstevoordelen van boxershorts is de bescherming tegen elke infectie die het voortdurende contact van de genitale zone met je kleding kan veroorzaken. Het voortdurende wrijven veroorzaakt roodheid en later irritatie die tot jeuk kan leiden. Het kan je ook behoeden voor sommige ziekten zoals folliculitis.

Een heel vaak voorkomend voorval dat mannen meemaken, hoe voorzichtig ze ook zijn, is dat hun broek last kan krijgen van zweet- of urinevlekken, dus een ander voordeel van boxershorts is dat ze deze soorten vlekken absorberen. Zo kun je meer ontspannen en veilig zijn.

Hoe weet ik welke maat boxershort ik heb?

Als je nooit weet welke maat je moet kopen, kun je je laten leiden door de volgende stappen en de volgende tabel:

Maat Heup Taille
S 90 – 95 79 – 83
M 95 -100 84 -88
L 100 – 105 89 – 93
XL 105 – 110 94 – 98

Hier vertellen we je welke de meest voorkomende zijn die je kunt vinden

 • Boxershorts met kant: Dit model wordt meestal meer gebruikt voor speciale gelegenheden, zoals lingerie-avonden of voor plezier. Het is een gewaagd kledingstuk voor wie graag nieuwe ervaringen opdoet en ruimdenkend is, want deze boxer komt helemaal met een gebloemde en doorschijnende kant die je er aantrekkelijker uit laat zien.
 • Mini boxerslip: Het is een klein en sexy model. Het string-ontwerp heeft een uitsparing boven de billen, waardoor ze er aantrekkelijker uitzien. Hij heeft ook een bovensteun die helpt bij de doorbloeding van je intieme zone.
 • String: Een model dat door sommige mannen in hun dagelijkse leven gebruikt wordt; behalve dat het de wrijving tussen het ondergoed en je huid vermindert, hebben ze een voorbuidel die je extra ruimte en ventilatie geeft.
 • Jockstrap: Dit type stuk geeft steun en zekerheid bij het doen van lichamelijke activiteiten. De belangrijkste attractie van deze boxer is dat de rug helemaal onbedekt is, maar er zit een elastische band om de taille, met een zakje om je intieme delen in op te bergen, en hij wordt met twee bandjes bovenaan de kont vastgemaakt. Ideaal voor extreme sporten.

Wat zijn de stijlen van boxershorts voor mannen?

Veel mannen besteden misschien niet veel tijd aan hun ondergoed, maar in werkelijkheid kunnen boxershorts je persoonlijkheid en de levensstijl die je leidt onthullen. Daarom raden we je aan meer aandacht te gaan besteden aan dit alledaagse kledingstuk, want het kan een grote invloed hebben op je privé-leven. Hier is een lijst van de verschillende stijlen die je kunt vinden en waarmee je rekening kunt houden bij je volgende keuze

 • Slips: Deze zijn het meest klassiek en bij de meesten bekend omdat ze ideaal zijn voor alle lichaamstypen. Dit model is ontworpen met een brede band in de taille en laat de benen helemaal onbedekt. Maar ze bieden een geweldige bedekking aan de voorkant en aan de achterkant van het lichaam.
 • Boxershort: Hij staat bekend onder deze naam, omdat hij doet denken aan een boxershort. Ze zijn lang, los en zonder enige verstelmogelijkheid. Ze zijn voorzien van elastiek en hebben regelmatig een ingebouwde gulp.
 • Open boxer: het belangrijkste kenmerk van dit model is dat het openingen aan de zijkanten heeft, waardoor de benen meer ruimte krijgen, en dat ook de naden zo ontworpen zijn dat ze meer ruimte en comfort geven bij het bewegen.
 • Slurf of zwempak: Deze zijn kort en nauwsluitend. Het meest gebruikte materiaal voor dit type boxer is microvezel, omdat het de vereiste pasvorm garandeert met de nodige ventilatie.
 • Bikini: Dit type kledingstuk is bekend omdat het onder de navel zit. Door de geringe hoeveelheid stof is de kans groter dat je intieme zone te zien is, maar sommigen geven er de voorkeur aan omdat het niet opvalt onder kleding.
 • Onzichtbare stijl boxershorts: Ze zijn gemaakt van microvezel en hebben geen naden. Het is zeer aan te bevelen voor elke sport, want je ziet het nergens. Het is ook ideaal om te dragen met linnen of lichtgekleurde broeken.
 • Lange boxer: Ben je een van diegenen die niet van enige vorm van schuren in je kruis houden, dan is dit model precies voor jou. Hun model zorgt ervoor dat je zo min mogelijk wrijving voelt en sommige modellen komen met een gulp waardoor je op een comfortabeler manier kunt plassen.
 • Briefjes: Dit is de meest populaire stijl voor mannen die de voorkeur geven aan nauwsluitend ondergoed, want dit model is kort, met strakke kousenbanden, gemaakt van katoen en zoals we al zeiden, nauwsluitend. Ze hebben een groot voordeel en dat is dat ze het je gemakkelijker maken een broek te dragen, want dit ontwerp voorkomt dat die in het kruis uitpuilt.

Er zijn momenteel verschillende soorten boxershorts op de markt. (Bron: karlyukav: 11161280/ freepick)

Wat zijn de alternatieven voor boxershorts?

Als je het type man bent dat in geen enkele soort of stijl boxershorts past, is het beste alternatief voor jou helemaal geen ondergoed. Het is misschien een vreemd alternatief, maar het kan veel voordelen opleveren, zoals een betere doorbloeding, het vermijden van bepaalde buikpijnen en infecties.

De intieme zone ademt vrijer en vermijdt daardoor vochtigheid en het verschijnen van bacteriën.

Een ander voordeel van dit alternatief is dat je de vlekken kunt vermijden die sommige boxershorts op je huid achterlaten door het soort elastiek dat ze hebben. En geloof het of niet, het niet dragen van boxershorts helpt je zelfvertrouwen te vergroten, want je leert je lichaam meer kennen en aanvaarden, waardoor je al je complexen vergeet.

Koopcriteria

Bij het kopen van een boxershort moet je rekening houden met bepaalde eigenschappen van het product om een goede keuze te kunnen maken. Hier zijn de belangrijkste kenmerken waarmee je rekening moet houden voor je een boxer koopt die het beste bij je past. Dit zijn de volgende:

Comfort

Dit is een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een boxer. Veel mannen klagen over de naden omdat ze oncomfortabel zijn en schuren in het kruis veroorzaken. Daarom raden we je aan altijd je smaak en behoeften voor ogen te houden; dit zal je bij het kopen van een nieuwe boxershort heel wat helpen, want je zoekt naar een gelijksoortige referentie.

Houd evenzo rekening met de soort activiteit die je gaat doen. Als je bijvoorbeeld gaat sporten, zou het beste ontwerp er een zijn die een betere grip heeft, zodat je je vrij kunt bewegen. Maar als je dagelijkse activiteiten gaat doen, geeft een slip je de bedekking die je nodig hebt en geeft je gemoedsrust.

Kleur

De kleurmogelijkheden variëren naar gelang de smaak en persoonlijkheid van elke man. Maar de meest populaire kleuren zijn donker en sober, zoals zwart, marineblauw en grijs. Er zijn er echter nog veel die wit kiezen, wat niet erg aan te bevelen is omdat het de neiging heeft gemakkelijk te verven.

Maar er zijn er ook die felle kleuren zoeken zoals rood, oranje, wijn en anderen die meer durven en opvallender ontwerpen kopen, met prints of wat hen maar origineel doet voelen.

Sobere kleuren genieten de voorkeur van veel mannen. (Bron: rawpixel-com: 15475189/ freepick)

Soort elastiek

Het elastiek heeft ook een grote invloed op de koopbeslissing. Het is erg belangrijk dat je zeker weet welke indruk je wilt geven, want het is het deel van de boxer dat het meest zichtbaar is, dus een aantrekkelijk en sober ontwerp kan je beste optie zijn.

Je moet ook op de afmetingen letten, want als hij te breed is kan hij oncomfortabel zijn. Denk ook aan de soort elastisch materiaal, want sommige hebben de neiging strakker te zijn dan andere, waardoor je vlekken op je lichaam krijgt.

Aanwezigheid van bolling

Sommigen denken dat deze bolling er alleen is om je genitaliën een soort verfraaiing te geven, maar in werkelijkheid bieden ze meer comfort en geborgenheid aan de intieme zone, en zelfs kunnen ze, afhankelijk van de vormgeving, een extra ademtocht aan je geslachtsdelen geven.

Samenvatting

Samenvattend is de boxer een ondergoedkledingstuk voor mannen, waarvan de belangrijkste functie is de geslachtsdelen te beschermen tegen de wrijving die ze met andere kleding kunnen hebben. Voorkomen van irritatie, jeuk of elke door bacteriën veroorzaakte ziekte. Het is belangrijk om bij de keuze van boxershorts altijd aan comfort en ventilatie te denken, want hoge temperaturen kunnen vruchtbaarheidsproblemen veroorzaken.

Boxershorts zijn heel divers en je vindt ze in verschillende maten, kleuren, stijlen en materialen. Je vindt op de markt een grote verscheidenheid aan kledingstukken die je kunnen helpen, afhankelijk van je behoeften, smaak en gelegenheden. Het is ook de moeite waard op te merken dat de keuze van boxershorts ook het type man benadrukt dat je bent en je levensstijl. En jij, weet je al hoe je een boxershort moet kiezen?

(Zichtbare foto bron: kvladimirv: 149108649/ 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies