Laatst bijgewerkt: 20-08-2021

Bijna elke man bezit er een. Het pak. Al tientallen jaren is deze tijdloze klassieker de stralende favoriet van de herenkleding. Bovendien is een pak voor mannen ongetwijfeld de perfecte aanvulling op een smart business look. Maar wat is het belangrijkste aan een pak? Natuurlijk! Het colbert voor mannen. Een colbert, ook wel “jasje” of “blazer” genoemd, straalt niet alleen mannelijkheid uit, maar ook perfectie in modesmaak voor mannen.

Maar het juiste pakjasje vinden kan moeilijk zijn. Gelukkig bestaan er tegenwoordig talloze variaties van verschillende pakjassen, bestaande uit verschillende textielsoorten, kleuren en vakmanschap.
Beste Heren colbert: Onze selectie

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Omdat er een gigantische keuze is uit de mooiste colbert voor mannen, worden de belangrijkste vragen hieronder concreet en compact beantwoord. Dit neemt alle onduidelijkheden voor je weg, terwijl het ook je zoektocht naar het perfecte colbert voor mannen vergemakkelijkt.

Van welke materialen zijn heren colberts meestal gemaakt?

Er worden verschillende stoffen gebruikt om pakjassen te maken, afhankelijk van de gelegenheid of het seizoen. Normaal gesproken is een colbert voor mannen van katoen of scheerwol gemaakt. Als je je klassiek wilt kleden voor warme zomerdagen, is het raadzaam over te schakelen op een colbert van linnen. Linnen is een heel licht en vooral zeer luchtig materiaal en is daarom ideaal voor hoge temperaturen. Het nadeel hier is dat een linnen pak voor mannen erg kreukgevoelig is.

Het beste materiaal voor zowel koude als warme seizoenen, dat kreukvrij is, is scheerwol. Een colbert voor heren van scheerwol is niet alleen isolerend, maar ook waterdicht en past zich aan elke buitentemperatuur aan.

Voor welke gelegenheden worden colberts voor mannen gedragen?

Een stijlvol colbert is de blikvanger bij uitstek voor elke gelegenheid. Ze zijn het meest geschikt voor feestjes, voor werk of voor vergaderingen. Maar een colbert hoeft niet per se alleen bij formele gelegenheden gedragen te worden.

Gecombineerd met een flanellen of stoffen broek en zelfs met jeans is een colbert voor mannen altijd een modieuze aanvulling. Daarom kun je ook colberts dragen naar volkomen casual evenementen. Het enige verschil is dat als je een colbert draagt, je positief opvalt in de massa.

Hoe verzorg en reinig ik mijn colbert voor heren?

Een colbert voor mannen is een tijdloze specialiteit. Om ervoor te zorgen dat je colbert zo lang mogelijk een bijzonderheid blijft, is het absoluut noodzakelijk om het goed te reinigen, te verzorgen en op te bergen. Daarom zijn er enkele tips die je absoluut moet volgen voor de verzorging ervan.

Om kreukels te voorkomen, berg je je colbert altijd op in een opbergtas met voldoende ruimte in je kleerkast. Als je colbert vuil wordt, moet je het naar een speciale stomerij brengen. Een pak in de wasmachine wassen is nooit een goed idee. Dit kan je jas ruïneren.

Welke soorten colberts zijn er voor mannen?

Je kunt bij aankoop elke kleur kiezen die je wilt. Het is ook mogelijk je favoriete stijl te kiezen uit een enorme waaier van verschillende ontwerpen. Deze zijn regular fit, slim fit of extra slim fit.

De uiteindelijke keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur en je lichaamstype. Als je wat sterker bent, is een regular-fit colbert voor heren het beste. Maar als je je figuur wilt accentueren, zijn de slim-fit of extra-slim-fit varianten beter geschikt.

Stylingtips voor colberts voor heren: zo krijg je de perfecte look

  1. Tip 1: De maat moet passen. Om er zeker van te zijn dat de mouwen van je colbert voor heren niet te kort of te lang zijn, is het belangrijk dat je vóór de aankoop je precieze maten te weten komt.
  2. Tip 2: Voor het “wow-effect” is het aan te raden dat je jasje qua kleur bij de rest van je kleding past.
  3. Tip 3: Het venijn zit in de details. Trainers, slippers of sandalen passen over het algemeen niet goed bij een colbert voor mannen. Om ervoor te zorgen dat het geheel er goed uitziet, kun je beter overschakelen op leren schoenen.
  4. Tip 4: Een kleurgecoördineerde stropdas, vlinderdas en pochet kun je ook gebruiken als optie om je colbert net dat ietsje meer te geven.
  5. Tip 5: Een goed verzorgd uiterlijk is de alfa en omega voor een perfect uiterlijk. Het is daarom heel belangrijk dat je colbert voor heren geen vlekken of kreuken vertoont.

Samenvatting

Ook al veranderen de tijden voortdurend, het pak blijft een bestaande klassieker voor de modebewuste man. Of je nu in een vergadering zit of terloops rondwandelt in het dagelijkse leven. Een goed verzorgd colbert voor mannen is altijd een absolute blikvanger.

Een symbool van symmetrie, gratie en esthetiek, vertegenwoordigt het hedendaagse pakjasje het grenzeloze perfectionisme van de mode. Hoewel een colbert voor mannen altijd een klassieker is geweest, is het tegenwoordig niet meer alleen voor zakenlieden. In combinatie met een eenvoudige jeans kan iedereen zich onderscheiden van de massa, zelfs in gewone dagelijkse situaties, en indruk maken op de mensen om hem heen met zijn stijlbewuste mode.

(Afbeeldingbron: Ruthson Zimmerman/ unsplash.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies