Laatst bijgewerkt: 23-08-2021

Een herenslip is een korte en nauwsluitende versie van herenondergoed. Een slip voor mannen is meestal nogal impopulair als ondergoed. Ze zijn echter een klassieker en hebben hun eigen voordelen en toepassingen. De naam slip komt van het gemak waarmee het ondergoed kan worden aangetrokken, want de drager glijdt praktisch in de herenslip en heeft daar weinig moeite mee.

Ondanks hun eenvoudige snit zijn herenslips er in allerlei vormen en kleuren. Ze zijn een ideaal alledaags model voor elk figuurtype. Hier helpen we je de juiste beslissing voor je te nemen. Aan de hand van veel voorkomende vragen en hun antwoorden, leggen we je de essentiële feiten uit. Zo heb je een duidelijk overzicht.
Beste Herenslips: Onze selectie

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Er rijzen veel vragen voor en na de aanschaf van een herenslip. Hier hebben we de belangrijkste vragen voor je verzameld en beantwoord.

Welke soorten herenslips zijn er?

Herenslips zijn betrekkelijk nauwsluitend, hebben meestal een elastische tailleband en zijn gesneden zonder opvallend been. Ze zijn er in verschillende vormen.

  • klassieke slip: Eenvoudige snede vaak met een ingebouwde opening. Er zijn echter ook modellen zonder opening.
  • Gevormde of sportbroekjes: Deze slip benadrukt vooral de contouren van de draagster en is, met een korte beeninzet, ideaal voor alle sportieve activiteiten. Ze zijn meestal zonder opening en hebben een tailleband die onder de taille eindigt.
  • Incontinentieslips: Deze soort is geschikt voor alle leeftijden en is vooral nuttig bij blaasontstekingen. Als alternatief kan incontinentie-onderleggers in de andere soorten herenslips gestopt worden.

Een andere soort slip voor mannen is de poseerslip, die vooral bij bodybuilding wedstrijden gedragen wordt. Ze zijn echter niet geschikt om dagelijks te dragen omdat ze te strak zitten.

Hoe kies ik de juiste herenslip?

Het hangt er altijd van af wat je wilt. Het gevoel moet goed zijn. Wil je het strakker of niet? Meer of minder beenruimte? Voor welke activiteiten wil je de herenslip dragen? Welke kleur moet het slipje hebben of maakt het je niet uit? Je kunt jezelf vragen als deze stellen en zo snel de grote keuze beperken.

Als je nogal gespierde dijen hebt en vaak aan sport doet, is een versie met een lichte beenaanzet aan te bevelen. Op deze manier wordt het begin van de musculatuur bedekt en niet afgekneld tijdens het sporten. Bovendien legt het de nadruk op de spieren van de dijen. Een slip voor mannen kan ook alleen voor sportactiviteiten gebruikt worden, onafhankelijk van het dagelijkse leven.

Hoe verzorg en reinig ik mijn herenslip?

Een herenslip moet regelmatig verschoond en schoongemaakt worden. Afhankelijk van je dagelijkse routine moeten sommige mensen hun ondergoed vaker verschonen dan anderen. Idealiter verwissel je je herenslip elke ochtend na je eerste douchebeurt. Als je regelmatig sport of in je dagelijks leven veel zweet, moet je bij de volgende douchebeurt je ondergoed verwisselen.

Als je niet zeker weet hoe je je herenslip goed moet wassen, hebben we een kleine tip. Op de meeste kledingstukken staat de aanbevolen wasprocedure op een klein strookje of etiket. Je vindt dit op de binnenzijde van de rug van de herenslip. Als je het al verwijderd hebt, kun je het merk en model in een zoekmachine op het internet invoeren om de juiste wasmethode te vinden.

Kan ik zonder problemen slapen, zwemmen of sporten in een herenslip?

Als je van plan bent in een herenslip te slapen, zorg er dan voor dat het materiaal van een ademende stof is, zoals katoen. Dit vermindert het risico van oververhitting. Vooral bij warm weer moet je je onmiddellijk voor of na het slapen omkleden in een herenslip.

In de zwemzaal, het openluchtzwembad of andere badinrichtingen is het gewoonlijk ongewenst om gewone kleren, ook ondergoed, in de buurt van het zwemwater te dragen. Het dragen van kleding als herenslips of boxershorts onder je zwemkleding wordt ook afgekeurd. Op een meer is het aan jou, tenzij er regels tegen zijn.

Als je tijdens een training of sport in het algemeen veel beweegt, zijn sport- of formele slipjes aan te bevelen omdat ze alles op de juiste plaats houden. Zo kun je je ontspannen en je aandacht bij de sport of je training houden zonder dat het te winderig wordt in je broek.

Samenvatting

Een slip voor mannen is er in verschillende snitten en kleuren. Ze zijn effen, gemakkelijk aan te trekken en een eenvoudige klassieker onder het mannenondergoed. Als je veel sport of bijzonder geaccentueerde dijspieren hebt, kun je niet fout gaan met een sport- of formele slip.

Natuurlijk is het ook op andere manieren een uitstekende variant van ondergoed voor mannen, en scoort het punten bij elk figuurtype in het dagelijks leven. Om te slapen is het de moeite waard te kiezen voor een herenslip van ademende stof, zoals katoen. Was ze, indien mogelijk, altijd zoals beschreven op het opgenaaide etiket.

(Afbeeldingbron: Alora Griffiths / unsplash)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies