Laatst bijgewerkt: 01-09-2021

Of ze nu gebruikt worden voor sport, werk, feestelijke gelegenheden of als dagelijkse metgezel, mannentassen zijn niet langer alleen voor eenvoudige functionaliteit, maar kunnen ook een modestatement zijn. Modellen van leer, katoen, canvas, polyester en vele andere materialen bieden oplossingen voor alle behoeften.

Het ruime assortiment herentassen biedt nu ook modellen voor alle gelegenheden en gebruik. Van outdoor sporttassen tot laptoptassen en schoudertassen tot weekender tassen met genoeg ruimte voor zakenreizen of korte vakanties. Er is voor elk wat wils. Met zo veel mogelijkheden kan het moeilijk zijn de juiste mannentas te vinden. We willen je helpen en hebben een gids met tips en trucs samengesteld.
Beste Herentas: Onze selectie

Shopgids Herentas: Alles wat je moet weten

Om je zo goed mogelijk te steunen bij je aankoopbeslissing en om het je gemakkelijker te maken het overzicht te bewaren, hebben we een kleine lijst samengesteld met criteria die voor jou belangrijk zijn. Dit zijn de volgende koopcriteria

  • Functie
  • Materiaal
  • Maat
  • Gelegenheid

In het volgende gedeelte gaan we iets uitvoeriger in op de afzonderlijke aankoopcriteria. Afhankelijk van je behoeften en beoogd gebruik, kun je zelf bepalen wat voor jou het belangrijkst is.

Functie

Tassen voor mannen kunnen voor veel verschillende dingen gebruikt worden. Ze zijn perfect voor sport om de nodige gebruiksvoorwerpen mee te nemen, voor buitenactiviteiten om zoveel mogelijk overlevingsbenodigdheden mee te nemen, voor werk, school, universiteit of zelfs als mode-accessoire om je look af te maken.

Afhankelijk van je behoeften en eisen kunnen herentassen gebruikt worden voor alle lagen van de bevolking. Verschillende maten, stijlen, materialen, kleuren en draagwijzen maken het mogelijk om belang te hechten aan het vervoer van gebruiksvoorwerpen zonder afbreuk te doen aan het slimme uiterlijk.

Materiaal

Er zijn talloze gebruiksmogelijkheden voor mannentassen, en om op alles voorbereid te zijn, zijn er ook talloze materialen waarin de mannentas gemaakt wordt. Afhankelijk van het gebruiksgebied zijn er stofmengsels die scheurvastheid, waterafstotendheid, stabiliteit, ruimte, veiligheid of een slim uiterlijk garanderen.

Er zijn modellen die aan de buitenkant chic en aan de binnenkant bijzonder veilig zijn om belangrijke documenten of laptops en andere elektronische apparatuur te beschermen. Deze zijn meestal gemaakt van polyester of polyester mengsels.

Andere modellen bieden veel ruimte voor zakenreizen, vakanties, korte trips en dergelijke, zodat je onderweg alles kunt opbergen wat je nodig hebt. Deze zijn van verschillende materialen gemaakt, zoals polyester, katoen of leer, en kunnen naar eigen voorkeur gekozen worden.

Andere modellen bieden functionele vormgeving, ruimte, veiligheid en bescherming tegen water voor je outdoor ervaring. Gemaakt van stofmengsels zoals katoen, canvas, PU leer en andere, geven deze herentassen een voldoende gevoel van veiligheid tijdens je wandeling, fietstocht en dergelijke.

En dan zijn er de modellen met de slimme, chique uitstraling, waarmee je de laatste hand aan je look kunt leggen en het totaalbeeld compleet kunt maken. Deze modellen, meestal van leer, bieden comfort in combinatie met een klassieke uitstraling voor de stijlvolle man.

Maat

Voordat je een mannentas koopt, moet je duidelijk weten waar je hem voor wilt gebruiken. Tassen zijn er in allerlei maten, die al of niet zinvol kunnen zijn, afhankelijk van het beoogde gebruik.

Van de kleine schoudertas voor je mobieltje, portemonnee, sleutels en andere kleine voorwerpen tot de outdoor rugzakreus, er is alles wat je hartje begeert. Vergeet niet dat hoe groter de zak is, hoe zwaarder hij is.

Grootte in liter, doel of geschiktheid voor een bepaald doel worden door de meeste leveranciers gespecificeerd om te garanderen dat je precies krijgt wat je nodig hebt.

Gelegenheid

Afhankelijk van de gelegenheid maken verschillende modellen van verschillende materialen een goede of slechte indruk. Voor zakenreizen wil je een smart, casual en stijlvolle uitstraling uitstralen zonder te overheersend te zijn. Hier zijn leren weekender modellen het meest zinvol, omdat ze voldoende ruimte bieden en toch een elegante uitstraling uitstralen.

Voor gezinsreizen is het meer een kwestie van functionaliteit en ruimte om op alle mogelijke scenario’s voorbereid te zijn. Hier is het uiterlijk minder belangrijk dan het praktische gebruik van je mannentas. Voldoende ruimte, stabiliteit en veiligheid zijn van groot belang en moeten daarom voorrang krijgen bij de keuze van je tas.

Als je je tas op kantoor, universiteit of school gebruikt, is het zinvol een combinatie van uiterlijk en functionaliteit te kiezen. Hij moet genoeg ruimte bieden voor je gebruiksvoorwerpen zoals documenten, dossiers, laptops, boeken, opladers enz. maar mag er ook niet van lage kwaliteit uitzien.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

In het volgende gedeelte willen we ingaan op de vragen die het meest gesteld zijn en waarvan we vinden dat ze beantwoord moeten worden om je een beter overzicht te geven van het onderwerp mannentassen.

Welke soorten tassen zijn er voor mannen?

Een grote keuze betekent meestal dat het kiezen van de juiste mannentas moeilijk kan zijn. Om het overzicht niet te verliezen, hebben we een kleine lijst voor je samengesteld met informatie over welke soorten herentassen er zijn en waar ze goed voor zijn.

  • Reistassen voor mannen: Reistassen voor heren worden ook wel weekender tassen genoemd en zijn ideaal voor zakenreizen of korte vakanties, want ze bieden genoeg ruimte voor kleren, elektronische apparatuur en al het andere dat je op reis nodig hebt, en toch worden ze door hun afmetingen in de meeste vliegtuigen als handbagage geaccepteerd
  • Herentassen voor buitenactiviteiten: Deze zijn perfect voor buitenactiviteiten zoals wandelen en backpacken. Door de hoogwaardige afwerking en de combinatie van verschillende stoffen bieden ze veel ruimte, waterbescherming, scheurbestendigheid en kunnen ze als rugzak gedragen worden, maar in nieuwere modellen ook als tas.
  • Herentassen voor werk of universiteit: Colloquiaal ook wel laptoptassen genoemd zijn de ideale metgezel voor kantoor of universiteit. Het lichte, waterafstotende en valbestendige materiaal zorgt voor veiligheid en biedt voldoende ruimte voor je elektronische apparatuur, documenten en boeken met gemakkelijk draagcomfort.

Er is hier geen goede of foute keuze. Afhankelijk van waar je je mannentas voor nodig hebt, hebben verschillende modellen meer of minder zin.

Hoeveel ruimte moet een mannentas bieden?

Hoeveel ruimte je mannentas moet hebben hangt af van waar je hem voor wilt gebruiken. Het hangt ervan af hoeveel materiaal je mee wilt en moet nemen, hoe je het wilt verdelen en hoe botsbestendig en veilig tegen water de inhoud van je mannentas moet zijn.

  • Kleine tassen: Voor kleine schoudertassen voor mobieltje en sleutels is 5 liter meer dan genoeg.
  • Middelgrote zakken: Voor werk- en eenheidstassen is 20 liter meestal voldoende om je eerste levensbehoeften mee te nemen.
  • Grote zakken: Voor wandelingen of vakanties moet hij minstens 50 of beter zelfs 70 liter zijn om voldoende mogelijkheden te hebben om belangrijke dingen mee te nemen.

Hoe verzorg en reinig ik mijn herentas goed?

Afhankelijk van het materiaal heeft je mannentas een andere vorm van verzorging nodig. Sommige zijn machinewasbaar en kunnen op maximaal 60 graden gewassen worden. Andere, zoals leren modellen, mogen in geen geval in de wasmachine. Het veiligst is vooraf te informeren, hetzij rechtstreeks bij de winkelier, hetzij online.

Hoe vind ik een geschikte mannentas?

Het belangrijkste bij het kopen van een geschikte mannentas is dat je behoeften voor het grootste deel gedekt zijn. Wat je nodig hebt moet met je tas mogelijk zijn. Als het op het uiterlijk aankomt, is het het verstandigst om deskundig advies in te winnen om te zien welke stijl bij je past. Het belangrijkste is dat je je prettig voelt en dat de herentas die je kiest bij je past, want de tas moet bij jou passen, niet jij bij de tas.

Styling tips voor mannentassen: Hoe bereik je de perfecte look

Verschillende kleuren, verschillende stijlen, verschillende materialen. Er is een ruime keuze aan stijlvolle mannentassen waarmee je de finishing touch aan je look kunt geven.

Bij het combineren voor de perfecte look is het belangrijk dat de kleuren bij elkaar passen. Als je een all-black type bent en er van geniet om van boven tot onder in het zwart gekleed te zijn, moet je jezelf de vraag stellen: Moet de tas een spetterende kleur geven en contrasteren met de kleding, of moet ze ook kleurgecoördineerd zwart zijn? Voor een smart-casual look maken leren herentassen het beste plaatje, want je ziet er elegant en stijlvol uit en geeft de indruk een man van de wereld te zijn.

Om de perfecte look voor je te vinden, kun je het beste advies van een expert inwinnen. Of het nu in een winkel van mode-experts is of van de partner aan je zijde. Alvorens te kopen moet je echter nooit vergeten dat het belangrijkste is dat je je prettig voelt en dat het model bij je past.

Samenvatting

Tassen voor mannen zijn een groot voordeel in alle situaties. Of je nu veel reist, veel wandelt of rugzakt, veel met het gezin op stap gaat of vaak aan het sporten bent, herentassen maken je leven gemakkelijker en bieden ook een veilig gevoel in alle situaties.

Maar tegenwoordig is niet alleen de functionaliteit belangrijk, maar ook de modieuze toets die mannentassen aan je outfit kunnen geven. Of je nu op kantoor bent, op de universiteit of op zakenreis, de slimme, nonchalante, elegante uitstraling die een herentas van hoge kwaliteit je kan geven, kan je look compleet maken.

(Surces: unsplash & 123rfo)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies