Laatst bijgewerkt: 11-03-2022

Onze selectiecriteria

34Onderzochte producten

50Bestede uren

21Beoordeelde onderzoeken

110Verzamelde opmerkingen

Een hoekaquarium is een klein aquarium dat in de hoek van je kamer past. Ze zijn meestal ongeveer 24 centimeter lang, 12 centimeter breed en 18-24 centimeter hoog (afhankelijk van de maat die je neemt). Deze tanks kunnen gebruikt worden voor zoet- of zoutwatervissen, maar ze werken het best met kleinere vissen zoals tetra’s, barbelen en danios.

Het Corner Aquarium is een op zichzelf staand ecosysteem. Het heeft zijn eigen filtratiesysteem, dat voor het water zorgt en het schoon houdt voor je vissen om in te leven. Je hebt geen extra filters of apparatuur nodig, want alles wat je nodig hebt zit bij de aquariumset.
Beste Hoekaquarium: Onze selectie

Hoekaquarium: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Corner Aquarium zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten hoekaquariums. De eerste is het standaard hoekaquarium dat aan één kant een hoek van 90 graden heeft en rechte zijden aan de andere drie zijden, terwijl de tweede soort een L-vormig hoekaquarium is met een hoek van 45 graden in beide hoeken in plaats van slechts één.

Het eerste wat je moet overwegen is de grootte van je bak. Een hoekaquarium van 20 gallon zal niet zoveel vissen en planten kunnen herbergen als een van 55 gallon, maar het kan toch een aantrekkelijke aanwinst zijn voor elke kamer in je huis. Wil je meer ruimte voor vissen of planten, ga dan voor een groter model; zoek je iets kleiners dat niet veel vloerruimte inneemt, kijk dan naar de kleinste modellen die er zijn. Je moet ook nadenken over hoeveel licht er binnenkomt in de ruimte waar je je bak wilt plaatsen – sommige bakken hebben vol zonlicht nodig, terwijl andere het beter doen als ze in de buurt staan van ramen die slechts een deel van elke dag indirect licht krijgen (zoals die op het westen gericht zijn). Vergeet ten slotte de temperatuur niet. Sommige soorten hebben warme watertemperaturen nodig, terwijl andere liever koeler zijn, dus houd hier rekening mee voor je een aankoopbeslissing neemt.

Wie zou een Hoekaquarium moeten gebruiken?

Hoekaquariums zijn ideaal voor iedereen die de ruimte in zijn huis maximaal wil benutten. Ze zijn ook perfect voor mensen met beperkte mobiliteit, want ze kunnen aan een muur of in een hoek geplaatst worden zonder dat er speciale uitrusting nodig is.

Op basis van welke criteria moet je een Hoekaquarium kopen?

Het eerste wat je moet overwegen is de grootte van je aquarium. Is het een kleine bak, dan zijn er veel mogelijkheden voor hoekbakken die mooi in bijna elke inrichting passen. Heb je echter een groot aquarium of ben je van plan grotere vissen zoals haaien en roggen te houden, dan is dit misschien geen optie voor je, want de meeste hoekbakken kunnen maar tot ongeveer 100 gallon (380 liter) bevatten. Je moet er ook rekening mee houden hoeveel ruimte er aan weerszijden van de muur overblijft waar je aquarium zal zitten – sommige modellen laten meer ruimte over dan andere, dus zorg ervoor dat ze niet te ver van de muur zullen uitsteken voor je er een koopt.

Enkele van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het vergelijken van een Hoek Aquarium zijn de afmetingen, de prijs en de garantie.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Hoekaquarium?

Voordelen

Hoekaquaria zijn heel geschikt voor kleine ruimtes. Ze zijn ook ruimtebesparend doordat je de bak in een hoek van je kamer kunt zetten, waar hij geen extra vloeroppervlak inneemt.

Nadelen

Het grootste nadeel van een hoekaquarium is de moeilijkheid om het te onderhouden. Hij is niet zo gemakkelijk schoon te maken, en je hebt minder toegang tot je vissen dan bij andere soorten tanks. Als je een gemakkelijker te onderhouden bak wilt, raden we je aan in plaats daarvan een ander soort aquarium te kiezen (zoals een boegfront of zeshoek).

Heb je extra uitrusting nodig om een Hoekaquarium te gebruiken?

Nee. Het hoekaquarium is ontworpen om in de meeste hoeken te passen en vereist geen extra uitrusting of toebehoren.

Welke alternatieven voor een Hoekaquarium zijn er?

Er zijn veel alternatieven voor een hoekaquarium. Het meest voor de hand liggend is het traditionele aquarium dat op een eigen standaard staat en geen hoeken heeft, maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals aan de wand gemonteerde bakken of zelfs vissenkommen. Deze kunnen heel geschikt zijn voor mensen die niet veel ruimte in huis hebben.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • SunGrow
  • hygger
  • PATKAW

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Hoekaquarium in onze review kost ongeveer 8 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 358 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies