Laatst bijgewerkt: 30-07-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Iedereen die een huis, tuin en auto bezit weet hoeveel werk het is om alles netjes en schoon te houden. Om je werk wat gemakkelijker te maken en je te verlossen van het voortdurende schrobben en schoonmaken met de hand, kan het zinvol zijn een hogedrukreiniger te kopen.

Deze verwijderen zelfs het hardnekkigste vuil met alleen druk, water of een eenvoudig schoonmaakmiddel – zonder chemicaliën. Hogedrukreinigers zijn gemakkelijk te bedienen en kunnen voor elke toepassing gebruikt worden met behulp van verschillende opzetstukken voor de sproeikoppen. Er zijn veel aanbiedingen voor hogedrukreinigers – zowel online als in gespecialiseerde winkels.

Bij je zoektocht naar de juiste hogedrukreiniger laten we je zien welke criteria je kunt gebruiken om je zoektocht te sturen met onze hogedrukreiniger gids. Behalve de beste selectie hogedrukreinigers laten we je ook de aankoop- en beoordelingscriteria zien en beantwoorden we belangrijke vragen over dit onderwerp. We hopen dat we je zoektocht naar een goede hogedrukreiniger gemakkelijker kunnen maken met onze tips!
De belangrijkste feiten in het kort

 • Er zijn verschillende criteria die je kunt gebruiken om de juiste hogedrukreiniger voor je te vinden. Afhankelijk van het vermogen, het opzetstuk, de batterij- of stroomaansluiting en koud of warm water, zijn hogedrukreinigers uitgerust voor verschillende toepassingsgebieden.
 • Er zijn zeer grote verschillen in de prijsklasse van hogedrukreinigers. Afhankelijk van het merk, de prestatieklasse en het toepassingsgebied kunnen de prijzen in het twee-cijferige, drie-cijferige en zelfs vier-cijferige bereik liggen.
 • Hogedrukreinigers zijn gemakkelijk te gebruiken hulpjes voor allerlei toepassingen als je een huis en tuin hebt. Of het nu gaat om patio’s, voertuigen, stoeptegels, zwembaden, gevels of tuinmeubelen – met het juiste opzetstuk kun je bijna alles grondig reinigen met je hogedrukreiniger.

Hogedrukreiniger: Onze selectie

Hogedrukreinigers: koop- en beoordelingscriteria

Tijdens je zoektocht zul je gemerkt hebben dat er een aantal criteria zijn bij het kopen van een hogedrukreiniger. Om je te helpen beslissen welke voor jou geschikt is, willen we de verschillende aspecten wat meer in detail toelichten. In het volgende zie je de criteria die je kunt gebruiken om hogedrukreinigers met elkaar te vergelijken.

In het volgende zullen we alle criteria nader toelichten, zodat je weet waar je op moet letten als je een hogedrukreiniger koopt, of welke criteria voor jou specifiek belangrijk zijn.

Druk (in bar)

Voor je een hogedrukreiniger gaat zoeken, moet je weten hoeveel druk je hogedrukreiniger nodig heeft. Afhankelijk van wat je wilt schoonmaken, is de druk (gemeten in bar) van belang.

Hoe hoger de waterdruk, hoe beter de hogedrukreiniger reinigt.

Zoals de naam al doet vermoeden, werkt de hogedrukreiniger met hoge waterdruk. Hoe hoger de waterdruk, hoe beter hardnekkig vuil verwijderd kan worden. Daarom moet je van tevoren nagaan welke kracht de hogedrukreiniger kan leveren. Hier zijn een paar voorbeelden van klassieke toepassingsgebieden, afhankelijk van de drukcapaciteit van de hogedrukreiniger:

 • 80 tot 100 bar: Per uur wordt ca. 400 liter water door de slang getransporteerd. Dit type hogedrukreiniger is bedoeld voor privé-huishoudens, de tuin, de patio of een kleine auto.
 • 150 tot 200 bar: Er wordt ca. 1200 liter water per uur door de slang gevoerd. Dit type hogedrukreiniger is bedoeld voor grotere voorwerpen en wordt soms ook in de industriële sector gebruikt.
 • Ca. 2000 bar: Dit type hogedrukreiniger wordt ook wel een ‘maximale druk reiniger’ genoemd. In de industrie wordt het bijvoorbeeld gebruikt om door steen en metalen platen te snijden. De waterstraal is zo scherp dat hij als een mes dient.
 • Auto’s wassen: Bij het wassen van auto’s heb je tot ca. 80 bar nodig en je mag deze waarde niet overschrijden; bij een te hoge druk kunnen banden en lakwerk ernstig beschadigd worden.

In het algemeen is het ook belangrijk de nodige afstand te houden bij het spuiten van een voorwerp – zelfs met lage waterdruk kun je het voorwerp beschadigen als je de hogedrukreiniger bijvoorbeeld maar op 5 cm afstand houdt.

Te veel druk met hogedrukreinigers kan ook te veel van het goede zijn; let op dat de druk niet te hoog is en het oppervlak beschadigt. Voor het wassen van auto’s, bijvoorbeeld, is een druk van 80 bar voldoende.

Bepaalde merken verdelen hun hogedrukreinigers in prestatieklassen. Lees dus voor je koopt goed met welke vermogensklasse je te maken hebt.

Mondstuk bevestiging

Hogedrukreinigers gebruiken verschillende opzetstukken voor de sproeikoppen, omdat verschillende toepassingen verschillende sproeiers vereisen. Kijk voordat je een hogedrukreiniger koopt of de vereiste opzetstukken voor de sproeikoppen erbij zitten. Omdat hogedrukreinigers met zeer hoge druk werken, moeten de verbindingsdelen van het apparaat sterk en ondoordringbaar genoeg zijn om de druk te weerstaan.

Messing mondstukken zijn bijvoorbeeld heel stevig en zorgen voor een stevige en stevige verbinding. Ook de sproeimaat is van cruciaal belang. Gebruik je een te kleine spuitmond, dan kan de druk te hoog zijn en de motor doorbranden; gebruik je een te grote spuitmond, dan wordt de druk te laag. Het is daarom aan te bevelen altijd de originele spuitmonden te gebruiken. De volgende mondstukken, bijvoorbeeld, zitten meestal in de accessoires van bijna elke hogedrukreiniger:

 • Puntstraalmondstuk: Het puntstraalmondstuk bestaat uit een lange buis met slechts één opening en spuit dus maar één straal waarmee sterk vastzittende korsten verwijderd kunnen worden. De puntsproeier is niet geschikt voor gevoelige oppervlakken.
 • Gebiedssproeier: De gebiedssproeier is een sproeier met een wijde opening en spuit daardoor een bredere straal. Zoals de naam al zegt, is het geschikt voor oppervlakken of voor meer gevoelige oppervlakken.
 • Meervoudig mondstuk: Het meervoudig mondstuk bestaat uit een lange buis met verschillende openingen. Het sproeit daarom verschillende waterstralen, vergelijkbaar met een douchekop.

Als bepaalde sproeiers ontbreken, kun je op zoek gaan naar originele accessoires voor je hogedrukreiniger of advies inwinnen bij een speciaalzaak door uit te leggen voor welk model je de sproeiers nodig hebt. Voordat je een hogedrukreiniger koopt, is het een goed idee uit te zoeken of alle benodigde spuitmonden inbegrepen zijn, want meer kopen kan duur zijn. Een apart mondstuk kost ongeveer 20 euro.

Batterij of elektriciteit?

Als je een hogedrukreiniger zoekt, heb je ook de keuze tussen een snoerloze, op batterijen werkende hogedrukreiniger en de klassieke hogedrukreiniger met een stroomaansluiting of -kabel.

Hogedrukreinigers op batterijen zijn mobiel, compact en kunnen overal gebruikt worden.

Ook hier zijn er verschillende hogedrukreinigers, afhankelijk van het toepassingsgebied en de geschikte functies. De keuze varieert van kleinere toestellen die je overal mee naartoe kunt nemen tot grotere toestellen voor gebruik in huis en tuin. Bovendien zijn er ook hogedrukreinigers op batterijen verkrijgbaar met een waterreservoir, zodat je geen waterdop nodig hebt.

De prijs van accu aangedreven hogedrukreinigers verschilt niet veel van die van elektrisch aangedreven hogedrukreinigers. Je kunt kleinere oplaadbare apparaten krijgen voor ongeveer 100 euro; daarmee kun je kleinere klussen doen, zoals het schoonmaken van een fiets. Grotere hogedrukreinigers op batterijen, waarmee je grotere oppervlakken of zelfs je auto kunt schoonmaken, beginnen bij ongeveer 150 euro. Hogedrukreinigers op batterijen zijn er van het bekende merk Kärcher, maar ook van GARDENA of WORX.

Voordelen en nadelen van snoerloze hogedrukreinigers

In de volgende tabel tonen we de voor- en nadelen van snoerloze hogedrukreinigers, zodat je weet of een snoerloos apparaat werkelijk beter geschikt is voor je schoonmaaktaken dan een hogedrukreiniger met een stroomaansluiting:

Voordelen
 • heel licht en compact
 • voor gemakkelijk gebruik
 • mobiel en overal inzetbaar
 • energiebesparend en milieuvriendelijk
 • kan uit elke bron water putten
Nadelen
 • minder krachtig
 • korte looptijd
 • alleen voor oppervlakkige reiniging
 • verwijderen van olie en vet moeilijk
Voordelen

De batterij-aangedreven versie is zo praktisch omdat er geen elektriciteitssnoer in de weg zit en je de hogedrukreiniger gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Ze zijn ook energiebesparend en milieuvriendelijk.

Nadelen

Hoewel een snoerloze hogedrukreiniger heel nuttig kan zijn voor kleinere schoonmaakklussen en privé-huishoudelijk gebruik, is hij minder geschikt voor grotere schoonmaakklussen of commercieel gebruik. Hogedrukreinigers op batterijen zonder waterreservoir bereiken een druk van ongeveer 20 tot 50 bar, wat beduidend lager is dan hun klassieke concurrenten met een stroomaansluiting. De levensduur van de batterij is over het algemeen kort. De toestellen worden echter vaak geleverd met een tweede batterij voor vervanging.

Koud of warm water?

Als je een hogedrukreiniger zoekt, moet je ook overwegen of een koud- of warmwater hogedrukreiniger geschikt voor je is. Afhankelijk van wat je wilt schoonmaken, zal een koudwater hogedrukreiniger niet altijd werken. Gewone hogedrukreinigers gebruiken koud water en doen meestal degelijk werk, zolang je de hogedrukreiniger gebruikt op met vuil en aarde bevuilde terrasvloeren of stoeptegels.

Je kunt vettig en olieachtig vuil beter verwijderen met heet water.

Vet- en olievlekken zijn moeilijk te verwijderen met een koudwater hogedrukreiniger; heet water is nodig. Misschien moet je ook een vetoplossend afwasmiddel door het hete water mengen om vettige vlekken te verwijderen. Heetwater hogedrukreinigers worden daarom vaak gebruikt voor het reinigen van auto’s en vrachtwagens, omdat die te maken hebben met olieachtige stoffen.

Sommige warmwater hogedrukreinigers hebben een geïntegreerd verwarmingssysteem, terwijl je bij andere het hete water apart moet toevoegen. Ga daarom vóór de aankoop na of de hogedrukreiniger een geïntegreerd verwarmingssysteem heeft of niet. In de volgende tabel tonen we de voor- en nadelen van koud- en warmwater hogedrukreinigers.

Type Voordelen Nadelen
Koudwater hogedrukreinigers Zijn in principe in staat om zwaar vuil te verwijderen en zijn voor een lage prijs verkrijgbaar Vet- en olievervuiling kunnen moeilijk met koud water verwijderd worden.
Hogedrukreinigers met heet water Geschikt voor vet- en olievervuilingen die niet met koud water verwijderd kunnen worden. Sommige toestellen produceren zelf warm water ze zijn duurder en bij sommige toestellen moet het warme water extra aangevoerd worden.

Warmwater hogedrukreinigers zijn veel duurder dan koudwater hogedrukreinigers – maar in sommige situaties zijn ze onmisbaar.

Hogedrukreinigers: veel gestelde vragen en antwoorden

In het volgende beantwoorden we algemeen belangrijke vragen om je te helpen een hogedrukreiniger te vinden en te kopen.

Hoe werkt een hogedrukreiniger?

Een hogedrukreiniger gebruikt een hogedrukpomp om water met hoge druk door de sproeikop te spuiten; de waterstraal heeft dus een zeer hoge snelheid en kan gemakkelijk vuil van oppervlakken wegspoelen.

Hochdruckreiniger-2

Mos en onkruid groeien vaak in de tuin. Met de puntsproeier van een hogedrukreiniger kun je gemakkelijk alle onkruid verwijderen. Houd de straal van de hogedrukreiniger ongeveer 20 cm van het voorwerp vandaan om het mos en gras te verwijderen.
(Image source: Guy Bianco IV / Unsplash)

Maar de scherpte en hardheid van de waterstraal vergroten ook het risico dat je je verwondt of bepaalde meer kwetsbare oppervlakken beschadigt, dus het is belangrijk om een veilige afstand te bewaren. Bijzonder hardnekkig vuil kun je verwijderen met behulp van bepaalde reinigingsmiddelen die aan het waterreservoir van de hogedrukreiniger kunnen worden toegevoegd. Er zijn ook hogedrukreinigers met heet water. In deze wordt het water verwarmd met behulp van verwarmingsolie, gas of een elektrisch verwarmingsvoorwerp binnen in de hogedrukreiniger. Afhankelijk van het opzetstuk van het mondstuk kan de druk gebruikt worden om verschillende soorten vuil te verwijderen.

Wat kost een hogedrukreiniger?

Er zijn verschillende prijsklassen voor hogedrukreinigers. De prijzen variëren sterk, afhankelijk van de prestatieklasse en het toepassingsgebied.
Druk (in bar) prijsklasse
ca. 80 tot 100 bar ca. 60 tot 250 euro
ca. 200 bar ca. 200 tot 500 euro
ca. 1000 bar ca. 1000 tot 5000 euro

De goedkoopste hogedrukreinigers met een druk van ca. 80 tot 100 bar kosten ongeveer 60 tot 250 euro, afhankelijk van het merk en de prestaties. Hogedrukreinigers met een druk van 200 bar kosten tussen de 200 en 500 euro. De duurste hogedrukreinigers met een druk van meer dan 1000 bar kosten in het vier-cijferige prijssegment.

Welke alternatieven zijn er voor de hogedrukreiniger?

Behalve de klassieke hogedrukreiniger zijn er nog twee andere alternatieven voor hogedrukreinigers die we je willen voorstellen: de door batterijen aangedreven middendrukreiniger en de lagedrukreiniger met heet water.

Middelhogedrukreiniger op batterijen

Een door batterijen aangedreven middendrukreiniger heeft meestal geen stroomaansluiting nodig. Je kunt hem overal mee naartoe nemen om kleine schoonmaakklusjes te doen; hij heeft alleen een wateraansluiting nodig. Hij is handig voor het snel opruimen van licht vuil rond het huis dat een gewone tuinslang niet aankan.

De middendrukreiniger heeft een zwakkere druk dan gewone hogedrukreinigers, want hij werkt slechts met ongeveer 24 bar. Dit klinkt misschien niet als veel, maar met zijn speciale sproeiers doet hij toch goed werk in de meeste situaties. De middendrukreiniger kost tussen 100 en 200 euro, afhankelijk van het merk en de accessoires.

Lagedrukreinigers met heet water

Omdat hogedrukreinigers niet noodzakelijk geschikt zijn voor elk oppervlak, omdat de sterke druk ook schade kan achterlaten, is er ook een iets mildere versie van de hogedrukreiniger in de vorm van de lagedrukreiniger. Met zijn 3 tot maximaal 14 bar werkt de lagedrukreiniger veel voorzichtiger dan de hogedrukreiniger.

Bovendien heeft de lagedrukreiniger voor een geslaagde reiniging heet water nodig, dat in de reiniger zelf verwarmd wordt. De lagedrukreiniger kan gebruikt worden om plaatsen schoon te maken die met een hogedrukreiniger moeilijker bereikbaar zijn. Lagedrukreinigers worden vaak gebruikt in werkplaatsen. Ze gebruiken veel minder water en beschadigen geen materialen of machines.

Op welke tijdstippen van de dag kan ik mijn hogedrukreiniger gebruiken?

Omdat hogedrukreinigers veel lawaai maken, kun je ze niet op elk moment van de dag gebruiken. Je moet de richtlijnen volgen, want het lawaai kan erg hinderlijk zijn voor de buren.

Je mag hogedrukreinigers alleen gebruiken van 9 uur ’s morgens tot 1 uur ’s middags en van 3 uur ’s middags tot 8 uur ’s avonds.

In principe mag je je hogedrukreiniger gebruiken van 9 uur ’s morgens tot 1 uur ’s middags en van 3 uur ’s middags tot 8 uur ’s avonds. Dit hangt waarschijnlijk af van het gebied dat je schoonmaakt. Dit hangt er waarschijnlijk enigszins van af of je in de stad of op het platteland woont. Dit geldt zowel voor particulieren als voor eigenaars van gebouwen.

In sommige gevallen gelden nog strengere regels voor bijzonder lawaaierig tuingereedschap; afhankelijk van de plaats mogen die bijvoorbeeld alleen tot 17.00 uur gebruikt worden. Op zondag is het gebruik van welk gereedschap dan ook niet toegestaan; dit betekent dat je ook je auto niet mag wassen op zondag. Geluidsvoorschriften kunnen van plaats tot plaats verschillen. We raden je aan bij je plaatselijke autoriteiten te informeren, want je kunt zwaar beboet worden als je ze overtreedt.

Hoe werken benzinedrukreinigers?

Een benzinedrukreiniger werkt, net als een accudrukreiniger, zonder stroomtoevoer. Dit betekent dat je de hogedrukreiniger gemakkelijk met je mee kunt nemen, waar je ook gaat. De benzinedrukreinigers zijn meestal uitgerust met krachtige motoren met vermogens van bijvoorbeeld 5 tot 13 pk. Bovendien zijn benzinedrukreinigers daarom ook wat robuuster uitgerust, bijvoorbeeld met een uitlaatbescherming en grote wielen.

Hogedrukreinigers met benzine werken op dezelfde manier als een hogedrukreiniger met een accu. Je hebt geen stroomvoorziening nodig en kunt de hogedrukreiniger overal mee naartoe nemen.

Benzine hogedrukreinigers zijn veel duurder dan gewone elektrische hogedrukreinigers. De gemiddelde prijs is ongeveer 400 euro.

Wat kan ik met mijn hogedrukreiniger schoonmaken?

Hogedrukreinigers zijn gemakkelijk te gebruiken hulpjes voor allerlei toepassingen als je een huis en tuin hebt. Alles wat je hoeft te doen is de hogedrukreiniger aan te sluiten op elektriciteit en water, het apparaat aan te zetten en schoon te maken wat je maar wilt.

Hochdruckreiniger-2

Mos en onkruid groeien vaak in de tuin. Met de puntsproeier van een hogedrukreiniger kun je gemakkelijk alle onkruid verwijderen. Houd de straal van de hogedrukreiniger ongeveer 20 cm van het voorwerp vandaan om het mos en gras te verwijderen.
(Image source: Guy Bianco IV / Unsplash)

Met de juiste sproeieraccessoires wordt het aantal toepassingsmogelijkheden verveelvoudigd – of je nu de leidingen, dakgoten of gewoon het terras wilt schoonmaken. In het volgende sommen we een paar van de toepassingsgebieden op en verklaren ze meer gedetailleerd:

 • Tuinpaden, stoeptegels of stenen platen: Omdat tuinpaden na verloop van tijd vaak bedekt zijn met mos en onkruid, kunnen die verwijderd worden met de vlekkenzuigmond van een hogedrukreiniger. Houd de straal van de hogedrukreiniger op een afstand van ongeveer 20 cm tussen de platen om het mos en gras te verwijderen.
 • Voertuigen: Of het nu gaat om auto’s, campers, motorfietsen of fietsen – een hogedrukreiniger is onmisbaar voor de verzorging van je voertuig. Insecten kleven vaak hardnekkig aan lakwerk, ruiten en wielvelgen. Na een grondige schoonmaakbeurt glanzen alle voertuigen als nieuw – vooral als je een reinigingsmiddel aan je hogedrukreiniger toevoegt, zoals een speciale shampoo die voor auto’s en andere voertuigen ontwikkeld is.
 • Terras, gevel of zwembad: Een hogedrukreiniger kan ook grote oppervlakken schoon en goed onderhouden houden; gebruik gewoon speciale oppervlakte sproeiers.
 • Gereedschap: Je kunt ook kleiner tuingereedschap schoonmaken met een hogedrukreiniger – het gaat veel sneller om potten, schoppen, kruiwagens, enz. met de hogedrukreiniger schoon te spuiten dan ze met de hand te moeten schrobben. De meest efficiënte manier om dit te doen is met een speciale jetsproeier.
 • Tuinmeubels: Ook tuinmeubels moeten van tijd tot tijd schoongemaakt worden. Na verloop van tijd hoopt vuil zich snel op in de kleinste ruimten. In de accessoires van sommige hogedrukreinigers zijn borstels opgenomen – deze zijn zeer aan te bevelen om vlekken te verwijderen.
 • Rolluiken: Net als gevelreiniging kunnen ook rolluiken met de hogedrukreiniger gereinigd worden. Omdat stof, vuil en insecten zich na verloop van tijd ophopen in de kleine gaatjes en spleten waar je met de hand niet bij kunt, is schoonmaken met iets meer druk hier geschikt. Voor het schoonmaken raden we je aan het vuil op de rolluiken eerst in te weken met schoonmaakmiddel, voor je alles afspoelt met de hogedrukreiniger.

Je vindt zeker nog veel meer vuile dingen in je huis waarbij het de moeite waard kan zijn een hogedrukreiniger te gebruiken. Let er alleen op dat je met de hogedrukreiniger geen heel gevoelige voorwerpen beschadigt – je kunt dus beter een veilige afstand bewaren.

Hoe sluit ik mijn hogedrukreiniger aan?

Veel mensen denken dat hogedrukreinigers een speciale aansluiting nodig hebben omdat ze met extreem hoge druk werken. Maar dit is niet het geval; je kunt een hogedrukreiniger gemakkelijk aansluiten op een gewone water- en elektriciteitsaansluiting.

Het kan zijn dat je kraan een aansluiting heeft die niet compatibel is met de slang van de hogedrukreiniger. Je kunt dit probleem gemakkelijk oplossen door een geschikte adapter te zoeken, die meestal door je fabrikant geleverd wordt. Je kunt advies krijgen van een gespecialiseerde handelaar door hem te vertellen welke aansluiting je kraan heeft.

Kan ik een hogedrukreiniger huren?

Hogedrukreinigers zijn niet goedkoop. Omdat veel mensen zelden hogedrukreinigers gebruiken, kan het niet de moeite waard zijn er zelf een te kopen. Zo biedt de bouwmarkt OBI de verhuur van bepaalde apparaten aan – waaronder hogedrukreinigers. Op de website kun je kiezen welk toestel je wilt huren en voor hoe lang. Dan stuur je eenvoudig een verzoek met het gewenste voorwerp naar de winkel.

Je kunt ook een hogedrukreiniger huren als je hem maar sporadisch nodig hebt en het daarom niet nodig vindt om zelf veel geld uit te geven.

OBI biedt verschillende tariefmogelijkheden om te huren. Zo kost een klassieke hogedrukreiniger ongeveer 25 euro per dag, en ongeveer 38 euro per week. Voor de apparaten wordt echter ook een borg gevraagd, die varieert naargelang het apparaat. Op deze manier hoef je geen eigen apparaat te kopen als je de hogedrukreiniger toch niet elke dag nodig hebt.

Conclusie

Er zijn verschillende soorten hogedrukreinigers. Het hangt van het vermogen, de druk en het opzetstuk van de spuitmond af of je een hogedrukreiniger op batterijen of elektriciteit verkiest, en of je een koud- of warmwater hogedrukreiniger zoekt. Afhankelijk van het toepassingsgebied rond het huis en de tuin, kun je de bovenstaande criteria gebruiken om een geschikte hogedrukreiniger voor je te vinden. Een hogedrukreiniger is praktisch voor tuinonderhoud of kan heel nuttig zijn bij het wassen van een auto.

In principe zijn er bijna geen voorwerpen rond het huis die je niet met een hogedrukreiniger mag schoonmaken. Het is echter belangrijk uit te zoeken welke tijden je de hogedrukreiniger in je stad mag gebruiken. Hogedrukreinigers variëren sterk in prijs. Afhankelijk van het merk, de prestatieklasse en het toepassingsgebied kunnen de prijzen in het twee-cijferige, drie-cijferige en zelfs vier-cijferige bereik liggen. Als je geen eigen hogedrukreiniger wilt kopen, kun je er ook een huren bij bouwmarkten.

Foto bron: kartouchken/ 123rf

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies