Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

69Bestede uren

14Beoordeelde onderzoeken

83Verzamelde opmerkingen

Hometrainers zijn een soort trainingstoestellen die gebruikt worden voor cardiovasculaire training. Ze zijn te vinden in sportscholen, thuis en zelfs sommige scholen hebben ze als onderdeel van hun lichamelijke opvoeding programma. De fiets heeft pedalen met riemen om je voeten op hun plaats te houden terwijl je het toestel op en neer trapt. Je vindt ook handgrepen aan het stuur, zodat je die kunt gebruiken om jezelf voort te duwen als dat nodig is, of gewoon loslaten als het te zwaar wordt.
Hometrainer: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste hometrainer: Onze selectie

Word fit met deze makkelijk te gebruiken, ruimtebesparende fiets

Deze fiets is perfect voor mensen die fit willen worden, maar niet veel tijd of ruimte hebben. Hij is snel en gemakkelijk op te zetten en in te klappen, zodat je hem kunt gebruiken wanneer je een paar minuten vrij hebt. Met de 8 weerstandsniveaus kun je je training afstemmen op je eigen fitnessniveau, en de trainingscomputer met LCD display helpt je je vorderingen bij te houden. Met een maximale belasting van 130 kg is deze fiets geschikt voor bijna iedereen.

Ultrasport f-bike: Word thuis fit en gezond.

De f-bike van Ultrasport is de perfecte manier om fit en gezond te worden. Deze fiets is gemakkelijk op te zetten en op te vouwen, waardoor hij ideaal is voor kleine ruimtes. Hij heeft 8 weerstandsniveaus, waardoor hij perfect is voor elk fitnessniveau. De fitness computer met LCD scherm houdt je tijd, snelheid, afstand, verbrande calorieën en hartslag bij. Deze fiets is perfect voor effectieve spieropbouw en training van het uithoudingsvermogen. Hij heeft een maximaal gebruikersgewicht van 100 kg en is geschikt voor lichaamslengtes van 160 cm – 195 cm.

De Perfect Shape Bouder: Kom in vorm en blijf gezond.

De Perfect Shape Bouder is de perfecte manier om in vorm te komen en gezond te blijven. Deze ultra stille en stabiele spin hometrainer is gemaakt van een stevig zwaar stalen frame met dubbele driehoeksstructuur, die voor een uitstekende stabiliteit zorgt. De hometrainer kan een gewicht tot 150 kg dragen zonder te schudden. Aangedreven door een inertie roestvrij vliegwiel met riemaandrijving, houdt de efficiënte calorieverbrander je energiek en voor altijd in perfecte conditie door 30 minuten per dag te fietsen. Met een intelligente LCD monitor op de draaiende fiets kun je tijdens je training meteen je fietstijd, snelheid, afstand, cadans, calorieverbruik en hartslag weten. De slimme fitnessfiets is voorzien van een tablet- of telefoonhouder, zodat je je tijdens het sporten kunt vermaken met je slimme apparaten. Hij heeft ook een verstelbaar stuur en verstelbare zadelposities om rijders van verschillende grootte tegemoet te komen. Bovendien heeft de stationaire fitnessfiets een in twee richtingen instelbare weerstandsknop waarmee je de fietsintensiteit kunt aanpassen aan je persoonlijke trainingsbehoeften. Voor extra veiligheid is er ook een noodrem die de trainingsfiets volledig tot stilstand brengt als dat nodig is. De cardio workout fiets wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om aan je fitnessreis te beginnen, inclusief een sportwaterfles om je te helpen gehydrateerd te blijven tijdens je trainingen

De perfecte stille binnenfiets

Dit is de perfecte indoor fiets voor wie een goede training wil zonder al het lawaai. Het bluetooth race live online 12 kg vliegwiel is vrijwel geruisloos terwijl je fietst, en hij wordt geleverd met een ipad / smartphone houder zodat je vermaakt kunt blijven terwijl je weg trapt. Hij heeft ook hartslagsensoren en een monitor zodat je je vorderingen kunt volgen, en het volledig verstelbare zadel en de handgrepen maken het gemakkelijk je perfecte rijpositie te vinden. Plus, de transportwieltjes maken hem gemakkelijk te verplaatsen als je klaar bent met trainen.

Hometrainer: Vaak gestelde vragen

Welke soorten hometrainer zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee hoofdtypen hometrainers. De eerste is de rechte fiets, die een zitje heeft dat recht boven de pedalen en het stuur zit. Deze fietsen zijn meestal comfortabeler dan ligfietsmodellen omdat je er recht op kunt zitten terwijl je trapt in plaats van voorover te buigen zoals op een ligfietsmodel. Rechtopstaande hometrainers hebben ook een regelbare weerstandsknop zodat je gemakkelijk kunt veranderen hoe zwaar of gemakkelijk je training is, afhankelijk van het soort trainingsprogramma dat je op een bepaald moment volgt. Ligfietsen bieden echter ook voordelen, zoals het feit dat ze gemakkelijker zijn voor je rug en benen omdat er niet veel druk op uitgeoefend wordt als je er op zit in vergelijking met rechtop staan tijdens de training (vooral als je van plan bent er regelmatig een te gebruiken). Ze zijn ook meestal uitgerust met ingebouwde ventilatoren, bidonhouders, hartslagmeters en andere voorzieningen die je in de meeste standaard rechtopstaande modellen niet vindt, waardoor ze geweldige opties zijn voor wie iets extra’s uit zijn uitrusting wil halen zonder er ook nog eens te veel extra geld voor te moeten betalen.

Het belangrijkste waar je naar moet kijken is de kwaliteit van het frame. Een goede hometrainer zal een stevig, stabiel frame hebben dat niet wiebelt of schudt als je hard trapt. Je moet ook nagaan hoe comfortabel hij aanvoelt en of er extra voorzieningen zijn zoals ingebouwde ventilatoren of bidonhouders. Zorg er ten slotte voor dat bij je gekozen model een eenvoudige montagehandleiding zit, zodat je hem in een handomdraai in elkaar kunt zetten.

Wie moet een hometrainer gebruiken?

Hometrainers zijn een geweldige manier om in vorm te komen. Ze kunnen door iedereen van elke leeftijd of fitnessniveau gebruikt worden, en ze vragen helemaal niet veel ruimte. Als je er de ruimte voor hebt, is een hometrainer een van de beste manieren om fit te blijven zonder elke dag te hoeven gaan hardlopen.

Op basis van welke criteria moet je een Hometrainer kopen?

Het eerste criterium is het doel waarvoor je hem koopt. Wil je afvallen, koop dan een fiets die een LCD display heeft met calorieënteller en hartslagmeter. Je kunt ook rekening houden met andere functies zoals weerstandsniveaus, polssensoren enz. afhankelijk van je eisen.

Het gewicht van de fiets is een factor waar je op moet letten. Als een hometrainer te zwaar is, zal hij moeilijk te verplaatsen en op te bergen zijn als hij niet gebruikt wordt. Het kan het gebruik van het apparaat ook ongemakkelijk maken als je je hele lichaam moet optillen om er alleen maar op of af te kunnen stappen. Probeer dus een hometrainer te vinden die een soort transportwieltjes in zijn ontwerp heeft ingebouwd, zodat het verplaatsen van plaats tot plaats gemakkelijker wordt dan ooit tevoren.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Hometrainer?

Voordelen

Hometrainers zijn een geweldige manier om in vorm te komen en fit te blijven. Het is gemakkelijk voor je gewrichten, want ze worden er niet op belast zoals hardlopen of joggen dat kan doen. Je verbrandt met een hometrainer ook meer calorieën dan met gewoon wandelen gedurende dezelfde tijd.

Nadelen

De nadelen van een hometrainer zijn dat hij niet zo effectief is om af te vallen in vergelijking met andere toestellen voor lichaamsbeweging thuis. Hij biedt ook niet hetzelfde niveau van cardiovasculaire training als een elliptische machine of loopband, en kan moeilijk zijn voor je gewrichten als je slechte knieën hebt.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Ultrasport
  • Ultrasport
  • Nero Sports

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Hometrainer in onze review kost ongeveer 100 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 233 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies