Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

23Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

Elke dierenliefhebber die bereid is een huisdier te hebben, moet rekening houden met de grote verantwoordelijkheid die ermee gepaard gaat. Als het een hond is, kun je niet vergeten dat je een voerbak nodig hebt om hem te voeren. Daarom vertellen we je in dit artikel alles over hondenkommen.

Er zijn zo veel modellen, maten en uitvoeringen van hondenkommen dat er voor elk hondenras wel een geschikt is, ongeacht zijn grootte en lichaamsbouw, dus het kan even duren voor je er een gevonden hebt. Alleen aan de vormgeving denken kan erg oncomfortabel en niet functioneel zijn voor je huisdier.

Er zijn plastic en roestvrij stalen hondenkommen op de markt en elk heeft uitstekende eigenschappen, die je hond comfort bieden bij het eten of drinken van water. Daarom zullen we ons concentreren op hun betekenis, belangrijke aankoopfactoren, waar ze te krijgen zijn en zelfs hun waarde. We hopen dat je het nuttig vindt.
Belangrijk om te weten

 • Een hondenschaal is een bakje dat bedoeld is om je huisdier de juiste steun te bieden om te eten of te drinken. Je vindt ze in verschillende materialen, en ze hebben vaak extra accessoires die hun functionaliteit verhogen.
 • De meest gebruikte materialen zijn plastic en roestvast staal, en beide bieden uitstekende voordelen voor zowel jou als je huisdier. Ze zijn ook heel gemakkelijk schoon te maken.
 • De belangrijkste aankoopfactoren bij de aanschaf van een hondenbak zijn: ontwerp, grootte en accessoires. Als je de ideale voor je huisdier vindt, wordt elke maaltijd een goede ervaring. Aan de andere kant kijk je naar de afmetingen van de schaal om hem de functionaliteit te geven die je nodig hebt.

Beste Hondenbak: Onze selectie

Als je net je eerste huisdier hebt en op zoek bent naar de nodige accessoires voor hem, moet je een hondenbak overwegen. We raden je aan te analyseren en te vergelijken wat elk merk en model je biedt, dus hier staan de populairste modellen online om je een duidelijk idee te geven van wat kopers zoeken.

Koopgids

Als het onberispelijk voeden van je hond even belangrijk is als voor jou, dan moet je een hondenbak tot de accessoires van je huisdier rekenen. Daarom moet je alles over dit product weten om je aankoopbeslissing tot een succes te maken en er zeker van te zijn dat het de juiste voor hem is.

Je vindt ze in verschillende maten en uitvoeringen. (Antonio Diaz/ 123rf.com)

Wat is een hondenbak en wat zijn de voordelen ervan?

Hondenbakken zijn gemaakt met ontwerpen om je huisdier te helpen eten of drinken, dus is het belangrijk voor ze. Bovendien is het een accessoire dat niet in je huis mag ontbreken als je een huisdier hebt. Je vindt hem in verschillende materialen, soms kan hij aanvullingen hebben om hem meer functionaliteit te geven.

Tegenwoordig vind je op de markt verschillende soorten hondenkommen, hoewel ze elk unieke kenmerken hebben, vervullen ze toch allemaal het doel waarvoor ze gemaakt zijn. Bovendien zijn ze heel gemakkelijk schoon te maken en zijn ze behandeld om bacterievrij te zijn.

Voordelen
 • Ergonomische ontwerpen om gemakkelijk te eten
 • Grote verscheidenheid aan modellen en ontwerpen
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Sommige hebben voedsel- of waterreservoirs
 • Bacterievrije behandeling.
Nadelen
 • Plastic exemplaren slijten gemakkelijk
 • Roestvrijstalen zijn duur
 • Plastic exemplaren worden door honden opgegeten.

Plastic of roestvrijstalen hondenschotel – waar moet je op letten?

De grootste uitdaging waarmee je vaak te maken krijgt is het vinden van de ideale hondenschotel voor je huisdier, die zowel aan zijn behoeften als aan zijn grootte beantwoordt. Daarom moet je bedenken dat, afhankelijk van het product dat je kiest, het voordeel is dat je hond van het gebruik ervan zal hebben.

Plastic hondenschaal. Dit is een bak die je in een grote verscheidenheid van uitvoeringen kunt vinden, dankzij het feit dat plastic zeer buigzaam en zeer resistent is. Het heeft de neiging bekrast te raken door het voortdurende contact met de tanden van je huisdier, maar het breekt nauwelijks, tenzij de hond het opeet.

Het is ideaal voor kleine rassen, want door het gewicht kunnen ze moeilijker met het schaaltje spelen. Wat schoonmaken betreft kun je het gemakkelijk doen, maar na verloop van tijd kunnen er nare geurtjes en bacteriën in blijven hangen door de etensresten.

Roestvrij stalen hondenschaal. Het is een schaal met unieke ontwerpen, meestal rond en met een zekere hoogte om het je huisdier gemakkelijker te maken er van te eten, en ook zeer bestendig, hij kan wel ingedeukt maar niet gebroken worden.

Het is zeer aan te bevelen voor honden van grote rassen, omdat het heel gemakkelijk schoon te maken is en een behandeling heeft waardoor het vrij van bacteriën is. Het heeft het voordeel dat het nauwelijks nare geurtjes of etensresten vasthoudt. Omdat hij van staal is, houdt hij het water op een ideale temperatuur voor je huisdier.

Plastic Roestvrij staal
Ontwerpen Grote variëteit Meestal rond
Weerstand Krast en kan door je huisdier opgegeten worden Kan gedeukt worden maar breekt niet
Hondenrassen Mini’s en kleine Middelgrote en grote
Reinheid Gemakkelijk schoon te maken, maar er kunnen nare geurtjes aan blijven hangen Heel gemakkelijk, het heeft een antibacteriële behandeling

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen hondenschalen kunt vergelijken en beoordelen

Als we even geen rekening houden met de materialen waarvan deze producten gemaakt zijn en ons concentreren op de belangrijke factoren voor het kopen van het juiste exemplaar, moet je een objectieve analyse maken om je beslissing te laten slagen. Denk voortdurend aan je huisdier. Daarom leggen we ze hieronder stuk voor stuk uit:

 • Ontwerp
 • Maat
 • Accessoires

Design

Over het algemeen wordt dit concept begrensd door heel originele vormen en maten, 2 worden het meest vervaardigd, maar meestal gebruikt door hen die een hond in huis hebben. Daarom tonen we je hieronder elke.

Normaal. In dit segment vind je zowel ronde als vierkante ontwerpen, die er alleen op gericht zijn om je hond te voeren, en die comfort en veiligheid bieden bij het eten. Als je kleine rassen of puppy’s hebt, is dit ontwerp ideaal voor hen.

Interactive. Dit ontwerp is voor die honden die een uitdaging nodig hebben of die je wilt vermaken, ook tijdens het eten. Je vindt ze met vakken om je hond de tijd te laten nemen om elk laatste brokje op te eten. Als je honden van middelgrote en jonge rassen met veel energie hebt, is dit model zeker iets voor jou.

Maat

Er zijn twee maten die het meest gebruikt worden bij de productie van dit type hondenschaal. Ze worden vervaardigd voor verschillende soorten rassen en leeftijden van hondachtigen. Daarom is het belangrijk te weten welke voor hen geschikt is, dus leggen we het hieronder uit.

Klein gerecht. Qua afmetingen is hij van 3 tot maximaal 7 cm in doorsnee. We raden dit formaat aan als je een puppy of een klein ras hebt, omdat je zo kunt voorkomen dat ze zich verslikken bij het eten, en omdat je zonder beperkingen bij elk deel van de schaal kunt.

Grote schaal. Meestal zijn ze tussen 8 en 20 cm in doorsnee. We raden dit formaat aan als je een hond van een groot ras hebt, want door zijn grootte moet je de juiste portie voer plaatsen en je kunt het in één keer doen.
Aanvullingen

Momenteel zijn er twee aanvullingen die mensen het meest zoeken in hun hondenmaaltijden. Ze zijn ook uiterst nuttig in specifieke situaties. Daarom tonen we je elk exemplaar in detail.

Dispensary. Dit is de meest gebruikte van de twee aanvullingen, want je kunt er een grote hoeveelheid water of voedsel in doen. Als je een van degenen bent die overdag niet veel tijd thuis doorbrengen of voor korte tijd de stad uit gaan, dan is dit een ideaal accessoire voor je.

Schotelstandaard. Het is een steun die je huisdier helpt niet naar de vloer te hoeven reiken om te eten of water te drinken. Als je een van degenen bent die je hond graag het grootst mogelijke comfort bieden of hij heeft erg lange ledematen, dan is dit model perfect voor jou.

Uitgelichte foto. (Oksana Mironova/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies