Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

21Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Vandaag willen we het hebben over hondenschoenen en over elk van de kenmerken waaruit ze bestaan, want we weten dat de verzorging van onze harige vrienden van groot belang is.

In de loop der jaren zijn er verschillende accessoires voor honden gemaakt, waaronder schoenen er uitspringen; ze zijn niet alleen een product dat onze harige vrienden een tedere en geweldige uitstraling geeft, maar ze beschermen ook hun pootjes. Wil je weten hoe? Volg ons en je komt het te weten!
Belangrijk om te weten

 • Hondenschoenen zijn een soort schoeisel dat speciaal gebruikt wordt om tijdens de wandeling elke vorm van mishandeling van de pootjes of vuil op straat te voorkomen. Ze worden beschouwd als een super nuttig en zeer heilzaam accessoire.
 • Er zijn veel modellen hondenschoenen, maar de belangrijkste variaties en vergelijkingen zijn die tussen wandelende hondenschoenen en sportschoenen, want ze kunnen onderscheiden worden in aspecten als prijs, functie, duurzaamheid, enzovoort.
 • Hoewel het een noodzakelijk accessoire is, moet je weten dat er allerlei aspecten zijn waarmee je rekening moet houden voor je de aankoop doet, zoals grootte, duurzaamheid, onder andere, want zo kun je zonder complicaties een geslaagde aankoop doen.

Beste Hondenschoenen: Onze selectie

Onze beste hondenvriend verdient alleen het beste en dat weet je, daarom kan het kiezen van het perfecte paar schoenen voor hem echt moeilijk zijn; daarom hebben we vandaag een lijst opgesteld met de 4 beste hondenschoenen.

Koopgids

Als het gaat om het kopen van accessoires voor onze kleine hondachtigen moeten we er bepaalde kennis van hebben, want dat helpt je de perfecte schoen voor je hond te vinden, in deze koopgids geven we je de nodige informatie voor een geslaagde aankoop.

Hondenschoenen beschermen hun pootjes tegen allerlei temperaturen. (Foto: okssi68 / 123rf.com)

Wat zijn hondenschoenen?

Hondenschoenen zijn een soort schoeisel dat gebruikt wordt om tijdens het wandelen elke vorm van mishandeling van de pootjes of vuil op straat te voorkomen. Ze zijn een super comfortabel accessoire voor ze en kunnen heel nuttig zijn.

Dit soort schoeisel is gemaakt van een super bestendige stof en comfortabel genoeg, zodat je hondje zich niet ongemakkelijk voelt bij het gebruik ervan. Ze zijn meestal van katoen, maar kunnen ook van wol of plastic gemaakt zijn.

Wat zijn de voordelen van hondenschoenen?

Hondenschoenen zijn niet alleen het perfecte accessoire om de pootjes van je trouwe viervoeter te beschermen tegen elk voorwerp dat ze zou kunnen bezeren, maar ze helpen ook voorkomen dat er allerlei vuil op komt als je op stap bent.

Als je een van degenen bent die graag en standvastig met je kleine hondse vriend wandelt, moet je zeker dit prachtige accessoire aanschaffen, want het beschermt hem tegen elke vorm van korstvorming, tegen lage en hoge temperaturen op de grond, en tegen elk dier dat aan zijn pootjes wil blijven kleven.

Voordelen
 • Voorkomt korstjes of wondjes aan de poten
 • Beschermt de poten tegen te hoge temperaturen
 • Voorkomt dat de poten vuil worden
Nadelen
 • Er zijn dure modellen
 • Moet regelmatig gewassen worden
 • Als niet de juiste maat gekozen wordt, kan het je hond ongemakkelijk maken

Hondenuitlaat- of sportschoenen – Waar moet je op letten?

Hondenschoenen zijn een zeer noodzakelijk accessoire geworden, want ze beschermen onze kleine hondachtige vrienden op elk moment; in de loop der jaren zijn de ontwerpen ervan verbeterd en zijn er verschillende varianten van verschenen, dus het is belangrijk dat je weet wat ze zijn.

Hondenuitlaatschoenen: Deze modellen proberen meestal de voornaamste kenmerken van een hondenschoen te dekken, namelijk de hond beschermen en comfortabel houden. Ze zijn meestal gemaakt van katoenen stof met een heel dunne anti-slip plastic binnenzool.

Hondensportschoenen: En voor de hondenvrienden die wat actiever zijn en de neiging hebben om meer extreme plaatsen te frequenteren, zijn er de sportschoenen. Die zijn gemaakt van veel resistenter materiaal, zoals halfharde plastic of PVC plastic schoenen en hypoallergene stof

Sportschoenen voor honden kunnen gebruikt worden in verschillende situaties, zoals wandelingen in de bergen, in de sneeuw of op plaatsen waar gevaar voor korstvorming bestaat. Ze zijn super resistent en behalve dat ze de hond beschermen, zijn ze ook erg comfortabel.

Hondenwandelschoenen Hondensportschoenen
Functie Beschermen tegen vuil en scherpe voorwerpen Verbeteren de behendigheid, beschermen tegen scherpe voorwerpen en vuil
Duurzaamheid 4 tot 6 maanden 6 maanden tot 1 jaar
Prijs Gemiddeld Hoog
Design Patronen en stoffen versieringens Eenvoudige dessins en kleurencombinaties

Aankoopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen hondenschoenen kunt vergelijken en beoordelen

Hondenschoenen zijn ongetwijfeld een grote hulp om de pootjes van je kleine hond te beschermen, natuurlijk zijn er, net als bij elk ander product, bepaalde aspecten die je moet weten voor je ze koopt, want dit zal je van grote hulp zijn bij een geslaagde aankoop.

 • Materialen
 • Maat
 • Modellen
 • Duurzaamheid

Materialen van vervaardiging

Bij de aanschaf van een product als de schoenen voor honden moeten we met veel aspecten rekening houden, een ervan zijn de materialen waarmee ze gemaakt zijn, want dit zal ons helpen te weten welk type het handigst is en bij onze harige vriend zal passen.

Stof: De stof die gebruikt wordt om hondenschoenen te maken is meestal katoenen stof, die veel comfort geeft aan je kleintje als hij ze eenmaal gebruikt heeft. Nu worden voor sportschoenen meestal hypo allergene soorten stof gebruikt, die super comfortabel en soepel zijn.

Plastic: Hondenschoenen zijn gemaakt van hetzelfde plastic als gewone schoenen, en dat is een halfhard plastic of super soepel PVC plastic dat het lopen helpt verbeteren. Dit plastic komt meestal voor in sporthondenschoenen.

Wol: En als je een van diegenen bent die van vakmanschap houden, moet je weten dat er geweven hondenschoenen van wol zijn.

Dit soort schoenen wordt meestal gebruikt voor wandelingen in het park en kan heel comfortabel en koel zijn voor je kleine hondenvriend. Hondenschoenen zijn gemaakt van echt comfortabele en warme stoffen. (Foto: Juan Aunin / 123rf.com)

Maat

Hoewel het een product is dat je helpt de poten van je hond beter te beschermen, moet je weten dat als je een paar schoenen met de verkeerde maat koopt, dat heel oncomfortabel en schadelijk kan zijn voor je hond. Een van de beste manieren om de maat van je vriend te kennen is het opmeten van zijn pootje; voor een beter begrip laten we je de volgende lijst na:

Maat XS: Voor pootjes van ongeveer 4 cm breed. Deze maat is meestal ideaal voor puppy’s of honden van kleine rassen zoals chihuahua’s, want ze zullen het paar schoentjes perfect passen en heel comfortabel vinden.

Maat S: Voor pootjes van 5cm breed. Deze maat wordt ook aanbevolen voor honden van kleine rassen of puppy’s, want het is de kleinste maat die bij hondenschoenen verkrijgbaar is.

Maat M: Deze maat is ideaal voor honden van middelgrote rassen, want hij is voor 6 cm brede poten, zodat hij heel comfortabel is voor je hoektand en je hond zich zonder complicaties kan bewegen.

Maat L: En als het om grote honden gaat, zijn er de even grote maten, maar tegelijk met perfecte pasvorm en uiterst comfortabel. Maat L is voor poten van ongeveer 7 of 8 cm, ideaal voor grote honden.

Maat XL en XXL: Tenslotte zijn er deze maten voor grotere honden. Ze zijn voor pootjes tussen 8 en 9 cm breed.

Modellen

Hondenschoenen zijn ongetwijfeld een accessoire dat ons met tederheid vervult, nog meer als we zien hoe onze kleine hond ze gebruikt; op de markt is een grote verscheidenheid aan modellen die dagelijks gekocht worden, maar vandaag willen we de meest gebruikte noemen.

Sandaal stijl hondenschoenen: Dit model wordt meestal veel gebruikt op plaatsen waar de temperatuur erg hoog is, omdat ze heel comfortabel zijn en tegelijk de pootjes van de hond verzorgen en ze koel houden. Ze zijn gemaakt van hypoallergene stof en PCV plastic.

Boots style hondenschoenen: Dit model is ongetwijfeld een van de populairste, want behalve dat het de hond er elegant en cool uit laat zien, beschermt het hem tegen zowel hoog als laag klimaat. Het is een heel aantrekkelijk soort hondenschoen.

Sokachtige hondenschoenen: Ook dit model is vrij populair, ze worden meestal niet gebruikt voor wandelingen op straat, maar om thuis te zijn. Het zijn kleine sokvormige stoffen schoentjes met een antislip zool die meestal meer door puppy’s gebruikt worden.

Duurzaamheid

Hondenschoentjes vereisen goede verzorging, willen ze een betere duurzaamheid hebben, anders kunnen ze ophouden onze hond het nodige comfort te bieden, dus is het belangrijk er aandachtig op te letten.

Een goede manier om de schoenen van je hond in goede conditie te houden is ze regelmatig te wassen en ze alleen te gebruiken als het echt nodig is, want het is niet aan te bevelen dat honden regelmatig schoenen dragen. Het is aan te bevelen deze schoenen hooguit 3 tot 4 keer per week te gebruiken.

(Zichtbare foto: damedeeso /123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies