Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

18Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

73Verzamelde opmerkingen

Honden zijn de perfecte vertrouwelingen geworden. Zij die met ons lijden, maar onze overwinningen vieren als de hunne. In dit artikel brengen we je de perfecte manier om je hond te bedanken voor zijn gezelschap, met een hondentrap.

Deze trap is perfect om onze huisdieren te helpen plaatsen te bereiken die buiten hun bereik liggen, en ook als een vorm van onafhankelijkheid. Hier zijn enkele criteria en factoren waarmee je rekening moet houden voor je de beste keus voor je huisdier maakt.
Belangrijk om te weten

 • Hondentrappen zijn kleine platforms met treden die het onze huisdieren gemakkelijk maken om van overal naar boven of beneden te klimmen. Ze werken voor spierstimulatie, moedigen puppy onafhankelijkheid aan en zijn zelfs een van de beste opties voor gewrichtsrevalidatie.
 • We kunnen twee soorten hondentrappen vinden: met treden; die zijn perfect voor actieve huisdieren en oprijplaten; die werken om de impact te verminderen die het gewicht van ons huisdier op zijn poten kan uitoefenen.
 • In de volgende paragrafen vind je enkele factoren en kenmerken waarmee je rekening moet houden. Van de soort materiaal, tot de ruimte waar je de ladder wilt plaatsen, zijn dit criteria die een bewustere aankoop zullen beïnvloeden.

Beste Hondentrap: Onze selectie

In de volgende lijst vind je de 3 beste beef jerky mogelijkheden die op de markt zijn. We hopen dat de ranglijst dient als een introductie, niet alleen tot beef jerky, maar ook tot de soorten mogelijkheden die je ter beschikking staan.

Koopgids

Nu je enkele van de beste hondenladder opties kent, kunnen we overgaan tot het volgende. We tonen je enkele uiterst belangrijke factoren die je helpen onderscheid te maken tussen modellen, types of merken.

Hondentrappen kunnen treden hebben, hoewel er ook modellen zijn die deze weglaten om het opklimmen te vergemakkelijken. (Foto: Ирина Мещерякова / 123rf.com)

Wat is een hondentrap en wat zijn de voordelen ervan?

Hondentrappen zijn een interpretatie van hetzelfde concept dat wij gebruiken, maar dan gericht op onze huisdieren. Ze zijn gemaakt om bepaalde platforms gemakkelijker te beklimmen of te betreden, en geven onze hond een veiliger gevoel.

Tegenwoordig zijn de modellen en merken toegenomen. We vinden ze met treden; van 3 tot 4 of zonder treden. Evenals in verschillende materialen, zoals schuimrubber, traagschuim of kunststof.

Het gewicht dat ze kunnen dragen hangt af van het model en het materiaal. Anderzijds moeten we er rekening mee houden dat sommige hondenladders vereisen dat we ze in elkaar zetten, hoewel we natuurlijk ook modellen kunnen krijgen die dat niet vereisen.

Voordelen
 • Ze moedigen de onafhankelijkheid van ons huisdier aan
 • Ze activeren hun spieren
 • Ideaal voor huisdieren in revalidatie
 • De ontwerpen zijn gevarieerd
Nadelen
 • Ze kunnen veel ruimte innemen
 • Sommige vereisen montage, wat extra inspanning oplevert
 • Ze worden log
 • De gemiddelde prijs is meestal hoog

Hondentrap: Trapje of Helling – Waar moet je op letten?

Hondentrappen kunnen twee varianten hebben die hetzelfde doel nastreven: het comfort van onze hond. We vinden dus hellingen of trappen met treden. Beide zullen ons huisdier verschillende voordelen bieden.

Stappen. Dit is het type waaraan het concept zijn naam ontleent. De stappen helpen de spieractivering van ons huisdier, waardoor hij gedwongen wordt een minimale inspanning te leveren, maar met heilzame resultaten. Ze moedigen ook de zelfstandigheid van onze hond aan. De standaardmaat van elke trede is tussen 9 inches diep en 6 inches hoog.

Ramp. Dit is de ideale optie om de impact te verminderen. Als onze hond een verwonding heeft of door ouderdom minder mobiel is geworden, is de hellingbaan de beste keus. Het elimineert de spanning van stappen. De lengtes variëren van 50 duim tot 70 duim. En de afmetingen worden meestal beperkt tot 16 duim breed en 4 duim hoog.

Treden Hellingplank
Materialen Matras of plastic Plastic
Gebruik Spieractivering Revalidatie
Voordelen Spier- en gedragsmatig Schokdemping
Afmetingen Standaard: 16 in Breedte x 20 in Hoogte Standaard: 16 in Breedte x 4 in Hoogte

Koopcriteria: factoren waarmee je verschillende modellen hondentrappen kunt vergelijken en beoordelen

Na alle informatie en criteria die we je gegeven hebben, zijn er nog maar een paar factoren over om je te laten zien. Deze helpen je om ruimere criteria te hanteren bij het kiezen van de beste optie voor je huisdier en voor jou.

 • Materiaal
 • Model
 • Milieu
 • Type

Materiaal

Zoals we op de vorige bladzijden kort opmerkten, kunnen hondentrappen van verschillende materialen gemaakt zijn. De twee belangrijkste, zowel voor hun duurzaamheid als voor hun comfort, zijn plastic en matras of schuimrubber.

Matras. Dit is het meest comfortabele materiaal. Hij vermindert de impact veroorzaakt door het gewicht van je huisdier en is ideaal om op te rusten op de treden. Als je een optie zoekt die niet te veel inspanning van je hond vraagt, raden we deze aan.

Plastic. Hij valt op omdat hij het duurzaamst is. Het is bestand tegen bijna alle soorten omstandigheden en behandeling. We raden het aan als je de spieren van je hond wilt stimuleren, maar vooral om hem actief en onafhankelijk van jou te houden.

Bij het zoeken naar de hondentrap die bij je ruimte en behoeften past, vind je verschillende modellen. Van de eenvoudigste die alleen het trapje of de oprijplaat bieden, tot sommige die ook een bed voor je huisdier bevatten.

Eenvoudig. De optie die we aanraden als je je huisdier bij je wilt houden. Dit is het basismodel, dat alleen het opstijgen of afdalen van je hond biedt. Deze trap geeft je wat je zoekt: je huisdier kan dichter bij je komen op plaatsen waar het voorheen onbereikbaar was.

Met bed. We raden dit model aan als je voordeel wilt halen uit een enkele aankoop. Dit zijn duurdere, minder gangbare modellen, maar ze bieden je een dubbele functie die je niet voorbij kunt laten gaan. Ze combineren het basisconcept van een trap en tillen het naar een hoger niveau door er een bed in te verwerken.

Omgeving

Alvorens te kopen moeten we rekening houden met de ruimte of omgeving waarin we onze hondentrap willen plaatsen. Dit bepaalt de soort materiaal en de duurzaamheid ervan, en overwegingen voor goed onderhoud en schoonmaken.

Interieur. Als je je trap in de kamer of binnen in je huis wilt plaatsen, raden we er een aan met een matras. Het zijn die met ontwerpen die gemakkelijk aan je kamer of woonkamer aangepast kunnen worden, en ook de meest comfortabele.

Outdoor. We raden aan een plastic ladder te kopen als je van plan bent hem in een buitenruimte te zetten. Ze zijn het best bestand tegen weersveranderingen, en ook tegen andere externe factoren die de levensduur van een matrassenladder kunnen verkorten.

Het

laatste wat nog aan te bevelen is, is het soort hondenladder dat je op de markt vindt. Er zijn twee gemakkelijk te onderscheiden soorten: die welke niet in elkaar gezet hoeven te worden en die welke iets meer dan je geld zullen vragen.

Voorgemonteerd. Dit is de beste optie voor wie alleen het product wil kopen en het ter plekke wil gebruiken. Meestal vallen matrasmodellen en sommige plastic modellen in deze categorie.

Ongemonteerd. Als je een liefhebber bent van van alles, is dit de optie voor jou. Je bepaalt het tempo en een deel van de materialen. Het biedt je de mogelijkheid enkele details aan te passen die het door de instructies voorziene resultaat niet in de weg staan. Plastic modellen behoren tot deze categorie.

(Zichtbare foto: Tom Meaker / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies