Laatst bijgewerkt: 22-09-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

46Bestede uren

24Beoordeelde onderzoeken

123Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote honkbalknuppel test 2022. Hier stellen we alle honkbalknuppels die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste honkbalknuppel voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een honkbalknuppel wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Een honkbalknuppel is een stuk sportgereedschap dat bij honkbal gebruikt wordt en van hout, aluminium of schuim gemaakt kan zijn. Elk van de materialen heeft zijn eigen voor- en nadelen.
 • Houten honkbalknuppels zijn goed om de slagtechniek te perfectioneren, maar zijn wat moeilijk in het gebruik.Honkbalknuppels van aluminium zijn geschikt voor amateursporters die slechts af en toe met de honkbal willen slaan.
 • Bij het kopen van een honkbalknuppel moet je niet alleen letten op de lengte en het gewicht van de knuppel, maar ook op een slipvaste greep. Je moet ook je vaardigheidsniveau beoordelen om het juiste batje voor je te vinden.

Beste Honkbalknuppel: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een honkbalknuppel koopt

Welke maat honkbalknuppel is perfect voor mij?

Hier zijn twee tips om je te helpen bij de juiste aankoop:

Type speler Kenmerken voor de juiste maat
Kind Bij kinderen kunt u de knuppel direct naast hen op de grond leggen.Als de knuppel verder gaat dan de heup van uw kind, is hij waarschijnlijk te lang. Dit zal problemen geven bij het zwaaien van de knuppel.
Volwassene Strek bij een volwassene eerst de arm uit naar de zijkant. Plaats vervolgens één uiteinde van de knuppel op het midden van de borst en het andere uiteinde horizontaal naar de uitgestrekte arm. Als het batje precies tussen het midden van je lichaam en je uitgestrekte vingers past, is het de perfecte maat.

Wat moet mijn honkbalknuppel wegen?

Honkbalknuppels wegen meestal tussen 800 en 1.000 gram. Waar je moet staan hangt deels af van je speelervaring en deels van je kracht. Als je sterker bent, kun je jezelf toestaan met zwaardere knuppels te spelen. Beginners raden we aan lichte rackets te gebruiken.

Het voordeel is dat je je kunt concentreren op techniek. In plaats van te proberen uit alle macht met een zware knuppel te zwaaien, zul je aan je precisie kunnen werken. Met geduld zul je op een dag ook de zwaardere geweren kunnen gebruiken. Ze brengen meer vermogen dan de lichtere versies.

Van wat voor hout moet mijn honkbalknuppel gemaakt zijn?

Elke houtsoort heeft voordelen, maar ook nadelen als het om slaan gaat. Een harder oppervlak en zwaarder materiaal betekenen meer kracht bij het slaan. Het hoge gewicht vermindert echter je zwaaisnelheid met de honkbalknuppel. Lichte knuppels, daarentegen, zwaaien sneller maar met minder kracht.

Ash

Ash biedt je een grote flexibiliteit en is over het algemeen sterker dan esdoorn. Je zult zelden breuk zien bij missers. Het is het meest robuuste en lichtste hout. Dit betekent minder kracht achter je slagen.

Maple

Maple geeft je de perfecte hardheid van het oppervlak. Het materiaal geeft het beste geluid bij contact met de honkbal. Door zijn hardheid brengt het meer kracht over op de honkbal dan zachter hout. In tegenstelling tot as slijt het heel langzaam en is het dus zeer duurzaam.

Het is ook het zwaarste hout dat je voor honkbalknuppels kunt kiezen. Dus als je wat sterker bent, past deze knuppel misschien bij je. Anders heb je niet genoeg snelheid om te slaan.

Afhankelijk van hoe hard en zwaar het hout van de honkbalknuppel is, zijn er verschillende voor- en nadelen. Zwaarder hout geeft je meer kracht, maar vermindert de snelheid van je swing. (Image source: pixabay.com / tshide)

Birch

Berkenhout biedt je de beste combinatie van hardheid en soepelheid voor een lange duurzaamheid. De hardheid is bijna gelijk aan die van esdoorn. Hierdoor krijg je hetzelfde geluid bij het slaan. Het lichte gewicht is beter voor snellere slagen. Als je een beginner bent en wilt wennen aan houten knuppels, is berkenhout een goede keuze.

Voor wie is een honkbalknuppel bedoeld?

Als je je afvraagt, moet ik dan een professional zijn? Moet ik een carrière in het honkbal hebben? Nee. Iedereen kan een honkbalknuppel kopen en je kunt het ook zelf proberen. Of het nu gewoon als hobby is of voor de lol met vrienden. Je hebt het recht om een honkbalknuppel te bezitten.

Maak je geen zorgen. Een knuppel kopen betekent niet dat je elke dag moet spelen. Je kunt ook maar één keer per week of zelfs één keer per maand spelen. De conditie van het racket gaat er niet op achteruit. Bepaal dus zelf wanneer je het wilt oppakken of wegleggen.

Je bent niet verplicht de vleermuis elke dag te verzorgen. Berg het meteen na het spel op en haal het pas weer tevoorschijn als je het nodig hebt. Veeg het een keer af en het is weer klaar voor gebruik.

Hoe oud zijn honkbalknuppels?

Honkbalknuppels zijn er voor iedereen. De grootte van de knuppel is belangrijker. Er zijn geen leeftijdsbeperkingen. Dit betekent dat iedereen ze kan kopen en dragen.

Heb ik een wapenvergunning nodig voor honkbalknuppels?

Nee. De honkbalknuppel is in de eerste plaats een stuk sportgereedschap. Je kunt hem zonder beperkingen overal mee naartoe nemen. Op voorwaarde dat je het voor sport gebruikt en niet voor andere doeleinden.

Wat is op dit moment het beste slaghout?

Op dit moment is de Easton BB17MK Mako erg populair en behoort hij tot de elite rackets. Dit racket bestaat uit twee delen. Dit geeft je een verlengde lengte waarmee je heel snelle slagen kunt maken, en het aluminium maakt dit racket heel licht.

De nieuwe technologie heeft de nadruk gelegd op de sweet spot. Hij brengt je volledige kracht over op de honkbal en slaat hem verder dan de rest van de knuppels. Wees er dus op voorbereid dat de balholers heel ver moeten lopen.

Besluit: Welke soorten honkbalknuppels zijn er en welke is geschikt voor jou?

In principe zijn er drie soorten honkbalknuppels die je kunt kopen:

 • Houten honkbalknuppels
 • Aluminium honkbalknuppels
 • Schuim honkbalknuppels

Wil je je vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Of wil je gewoon plezier hebben tijdens het spelen? Het materiaal bepaalt je toekomst in de wereld van het honkbal.

Elke vleermuis biedt je een unieke ervaring. We willen je helpen de perfecte knuppel te vinden. Het maakt niet uit of je beginner of gevorderde bent. Of je nu jong of oud bent. Na dit artikel ben je er zeker van dat je de perfecte knuppel vindt. Afgestemd op je doelen. In het volgende zullen we de voor- en nadelen van het materiaal uitleggen, zodat je bij het kopen absoluut geen fouten kunt maken.

Houten honkbalknuppels

Houten honkbalknuppels zijn meestal gemaakt van esdoorn, es of berk, waarbij esdoorn het zwaarst is in gewicht. Maar het uiterst fraaie geluid bij het slaan van de honkbal valt onmiddellijk op en doet het hart van je honkbalspeler sneller kloppen.

De knuppels zijn zeer goed uitgebalanceerd. Bovendien geeft het hout een goed gevoel in de hand. En met de juiste verzorging kun je de houten knuppel lang gebruiken.

Wil je je slagtechniek verbeteren en een betere honkbalspeler worden? Dan is de houten honkbalknuppel precies goed voor jou. Je wordt gevraagd meer te doen om de honkbal verder te kunnen slaan.

Maar als je eenmaal de techniek onder de knie hebt en de eerste keer de honkbal bijna perfect raakt, staat niets je honkbalcarrière meer in de weg. Het gevoel de bal ver te kunnen slaan en hem te zien vliegen zal je in vervoering brengen. Daarna is het gewoon de ene home run na de andere.

Voordelen
 • Vraagt voortdurende verbetering
 • Bevordert de juiste swingtechniek
 • Mooi geluid
Nadelen
 • Relatief kleine sweet spot
 • Niet beginnersvriendelijk
 • Gevoeliger voor breuk

Kijk echter uit. Als je niet de nodige tijd en moeite steekt in het perfectioneren van je techniek, kan het moeilijk zijn om de honkbal in de lucht te zien. De reden hiervoor is de relatief kleine “sweet spot” op het slaghout: het optimale gebied op het slaghout om de bal te raken.

Er wordt dus meer precisie van je verlangd. Maar als je gepassioneerd bent door de sport, zal de houten honkbalknuppel je naar een nieuw niveau tillen.

Houten honkbalknuppels hebben verschillende geluiden, afhankelijk van de houtsoort.

Aluminium honkbalknuppel

De aluminium knuppel is lichter en meer geschikt voor beginners die kennis willen maken met de sport. Weet je nog steeds niet zeker of deze sport iets voor je is?

Dan kan de aluminium honkbalknuppel geschikt voor je zijn. Het lichtere gewicht betekent dat je de bal sneller kunt raken. Je hoeft niet de sterkste te zijn om deze knuppel aan te kunnen.

Het materiaal zorgt voor lange en zeer snelle ballen. Het trampoline-effect van de aluminium knuppel brengt alle kracht over op de honkbal als die geslagen wordt, net als een tennisracket. Dit betekent weer: wees voorzichtig! Want snellere ballen betekenen een grotere kans op blessures.

Voordelen
 • Relatief grote sweet spot
 • Licht van gewicht
 • Beginnersvriendelijk
 • Niet breekbaar
Nadelen
 • Groter risico op verwondingen

Missers die de houten knuppel zouden breken, hebben bij de metalen geen effect. Een belangrijk punt voor beginners. Want niemand is foutloos in het begin. Dit racket toont je begrip en vergeeft je elke fout. Bovendien maakt de grote sweet spot het je erg gemakkelijk om vaker goede ballen te slaan.

Dus wil je zonder veel moeite een beetje honkbal spelen met vrienden of familie? Of zonder veel verwachtingen je hobby beoefenen? Als het antwoord “ja” is, dan is de aluminium honkbalknuppel geschikt voor jou. Maar als je een verbetering in je slagtechniek wilt zien, ben je beter af met de houten versie.

Foam honkbalknuppel

Ben je op zoek naar een honkbalknuppel voor je kinderen? Wil je ze kennis laten maken met de wereld van honkbal? Of gewoon om ze bezig te houden zodat je wat tijd voor jezelf hebt? Deze vleermuis is zo ongevaarlijk als een vlinder.

Voordelen
 • Kindvriendelijk
 • Zeer zacht materiaal
 • Zeer gering risico op verwondingen
 • Leuk tijdverdrijf voor kinderen
Nadelen
 • Voorwerpen in huis kunnen omvallen tijdens het spelen

Het materiaal is zo licht dat zelfs een peuter er mee kan zwaaien. Wie weet. Misschien ontdekt je kind zijn passie voor de sport en begint hij er enthousiast over te worden.

Het schuim maakt het hen mogelijk hun overtollige energie kwijt te raken. En zonder schade aan te richten. De meeste schuimrubberen knuppels zijn gemaakt van een heel zacht materiaal. Het zal ze niet lukken elkaar tijdens het spelen pijn te doen.

Zelfs bij slecht weer zullen kinderen thuis kunnen honkballen. Als je erop let breekbare dingen op te bergen, kan de pret voor de kinderen beginnen. Deze knuppel is bijna perfect ontworpen voor je kind.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om honkbalknuppels te vergelijken en te evalueren

De volgende zijn criteria die erg belangrijk zijn bij het kopen van een honkbalknuppel. Als je er geen aandacht aan besteedt, loop je het risico veel potentieel te verspillen.

Hier zijn de belangrijkste factoren:

 • Gewicht
 • Lengte
 • Antislip greep
 • Geschikt voor beginners
 • Gevorderde spelers
 • Kleur

Gewicht

Je moet vooral letten op het gewicht van de honkbalknuppel. Het beïnvloedt onder andere je succes met de slagtechniek. Zware vleermuizen zijn moeilijker in bedwang te houden. Dit betekent dat het langer zal duren voor je de optimale techniek onder de knie hebt als je de hele tijd voor de zware knuppel moet zorgen.

Vooral als beginner moet je lichtere clubs gebruiken. Je brengt niet zo veel kracht over op de bal als met de zwaardere versie. Maar dat doet er in het begin niet toe. Wil je een goede honkbalspeler worden? Dan is een perfecte techniek essentieel voor je honkbalcarrière.

Wist je dat het onofficiële honkbal volkslied “Take me out to the ballgame” geschreven werd door Jack Norworth en Albert von Tilzer?

Geen van beiden heeft ooit een honkbalwedstrijd gezien.

Het moet je prioriteit zijn om de knuppel te kunnen besturen, zoals je eigen lichaamsdeel, en hem te verplaatsen waar je maar wilt. En als je eenmaal je knuppel onder controle hebt, kun je eindelijk de zware knuppels gebruiken.

Nu je de techniek onder de knie hebt, is het tijd om je kracht op te bouwen. Je wordt automatisch sterker als je met zwaardere gewichten traint. Je spieren zullen zich aanpassen. Op een gegeven moment zullen zelfs deze clubs je licht lijken. Het gewicht dat je eerst moeilijk onder controle kon houden, zal na een paar weken of maanden gemakkelijker in je handen liggen.

Maar wees voorzichtig. Je moet het gewicht niet te snel opvoeren. Verhoog je het gewicht te snel met een magere techniek, dan zul je veel fouten maken met de nieuwe club. Daarom is het belangrijk te oefenen en de slagtechniek optimaal onder de knie te krijgen.

Want alleen met een optimale techniek kun je doorgaan en aan je kracht werken. Zonder techniek en met veel gewicht zul je de bal niet verder kunnen slaan.

Jonge kinderen en beginners moeten altijd met een lichte knuppel beginnen. Maar als je meer gevorderd bent, nemen we aan dat je de techniek onder de knie hebt. Als dit niet het geval is, moet je bij de lichte knuppel blijven en blijven oefenen.

Als volwassene kun je met zwaardere knuppels beginnen. Je bent al sterker. De zwaardere knuppels zullen een voor jou ideaal gewicht hebben. Als de knuppel te licht voor je is, zal hij je niet helpen beter te worden.

Te snel zwaaien kan ook leiden tot een gebrek aan controle in je swing. Je moet het ideale gewicht bepalen aan de hand van hoe “goed” het in je hand ligt. Je merkt vanzelf of je moeite hebt om de club omhoog te houden of dat hij als een uitgestrekte arm wacht om in actie te komen.

Het is altijd beter iets lichter te zijn dan te zwaar. Alleen met het perfecte gewicht kun je voortdurend persoonlijke records vestigen. De waarden die vanwege het gewicht op topsnelheid ingesteld zijn.

Het gewicht van de honkbalknuppel is een doorslaggevende factor voor hoe goed er mee gespeeld kan worden. (Image source: pixabay.com / Keith Johnston)

Lengte

De lengte van de honkbal is ook een van de belangrijkste factoren bij je honkbalkeuze. Een langere knuppel geeft je ten eerste meer bereik. Dit betekent dat je een groter oppervlak aan de knuppel hebt. Het verhoogt je kans om überhaupt ballen te raken.

Bijvoorbeeld, als je te traag reageert bij het slaan, kun je met een korte knuppel de bal missen. In dit geval zou een langere versie je gered hebben en toch de honkbal geraakt hebben.

Bovendien is niet alleen het oppervlak zelf groter. Nee. Zelfs de “sweet spot” (het optimale gebied om de bal perfect te raken) is groter. Dit is erg nuttig als je een beginner bent en nieuw in de wereld van het honkbal. Het zal een goede steun voor je zijn en je helpen in het begin.

Maar dat is maar een van de vele dingen waarbij de lengte je niet slecht zou hebben doen lijken. De lengte geeft je club ook een snellere swingsnelheid. Je zult in staat zijn nieuwe beste waarden te bereiken bij het slaan van de bal. En dat is allemaal te danken aan de extra centimeters.

Maar je moet er ook rekening mee houden dat extra lengte extra gewicht betekent. Wat dit voor de kwaliteit van je slag betekent, lees je in de rubriek “Gewicht”. Eén ding kunnen we je alvast zeggen: Als het gewicht te hoog is, gaan je swing en je slagtechniek achteruit. Je honkbal zal niet ver vliegen.

Alleen de beste combinatie van lengte en gewicht geeft je de beste swing. Of de ballengooiers je nog aardig zullen vinden is een andere vraag.

Antislip greep

De antislip greep is zeer aan te bevelen voor beginners en gevorderden. Vooral voor beginners is het moeilijk om een stevige greep op de honkbalknuppel te hebben. Het kan uit je hand glippen. Hierdoor kun je niet alleen jezelf ernstig verwonden, maar ook andere betrokkenen.

De antisliplaag geeft je een optimale grip op je knuppel. Hierdoor kun je je meer concentreren op het slaan in plaats van te proberen het racket vast te houden, wat je een hoop moeite bespaart.

Wist je dat het eerste kampioenschap in honkbal in 1903 plaatsvond?

Boston en Pittsburgh speelden; Boston won met 5 tegen 3.

Om te beginnen heb je minder kracht van je onderarmen nodig en je arm vermoeit veel langzamer. Ten tweede tast vermoeidheid je lichaam met een langere vertraging aan. Dus je algemene uithoudingsvermogen op het veld wordt vergroot. Je wilt je onderarmen niet trainen door de knuppel stevig vast te pakken, je wilt honkbal spelen.

Als je het met me eens bent, is de antislip greep precies goed voor jou. Anders zul je, als het je aan grijpkracht ontbreekt, de bal niet zomaar zien vliegen. Voor wie er eigenlijk op zou moeten staan om zijn hand te versterken (dus misschien ook voor jou) , zou ik aanraden dat met andere middelen te doen. Er zijn genoeg kleine apparaten die je kunnen helpen.

Wil je die nog versterken tijdens het honkballen? Dan is het beter er een te nemen zonder antislip greep. Het enige gevaar van een antislip greep is dat wanneer je onvermijdelijk overschakelt op een knuppel zonder hulpmiddel, je grijpkracht tekort zal schieten. Kies je greep dus verstandig.

Geschikt voor beginners/gevorderden

In dit punt hebben we bekeken wat nog meer belangrijk is voor beginners. Hier maakten we onderscheid tussen rackets voor beginners en voor gevorderden. We bepaalden dit aan de hand van de hardheid van het materiaal en de robuustheid.

Beginners zijn meer geneigd om slechte schoten te maken. Daarom dachten we dat rackets die veel fouten vergeven aan te bevelen zijn. Je wilt niet dat je racket breekt na een paar gemiste zwaaien. Zoiets zouden we niet steunen.

Dus om je gemotiveerd te houden en op de been te houden, hebben we zeer robuuste clubs in de beginnerscategorie. Als beginner moet je je helemaal geen zorgen maken over de aluminium rackets.

Ze breken niet zo snel. In het houten alternatief hebben we alleen bepaalde rackets uitgekozen. Deze zullen je een tijdje van dienst zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn bij het slaan. Geavanceerde rackets zijn iets kwetsbaarder. Dit betekent niet dat ze goedkoper van kwaliteit zijn. Het zijn meestal gewoon houten knuppels. En hout staat erom bekend kwetsbaarder te zijn dan aluminium.

Kleur

Last but not least is er de kleur van je honkbalknuppel. De keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur. De kleur zelf heeft geen voordeel of nadeel. Je zou klassiek kunnen blijven en de natuurlijke kleur van het hout gebruiken.

Tegenwoordig zijn er zelfs aluminium knuppels die er precies zo uitzien als houten knuppels. Bepaal hier dus hoe je het wilt. De kleur heeft geen invloed op de stroom van je spel.

Interessante feiten over honkbalknuppels

Wat zijn de grootste honkbalteams ter wereld?

Team MLB Titel Stadion
New York Yankees 27 Yankee Stadium
Boston Red Sox 9 Fenway Park
Los Angeles Dodgers 6 Dodger Stadium
Chicago Cubs 3 Wrigley Field
Atlanta Braves 3 Suntrust Park

Hoe hou ik een honkbalknuppel vast?

Laten we allereerst je zwakke hand bepalen. Als je rechtshandig bent, is rechts je sterke hand en links je zwakke hand. Je voorste been is links. Zet nu de knuppel verticaal op de grond met het handvat naar boven.

Pak eerst met je zwakke hand het handvat vast, waarbij je je pink op het uiteinde van het handvat legt. Plaats dan je sterke hand direct over je zwakke hand en pak de knuppel vast. Zorg ervoor dat de knokkels van beide handen een lijn vormen. Met deze greep ben je klaar om honkbal te spelen.

Hoe lang duurt het om een goede honkbalspeler te worden?

Zoals elke sport vergt honkbal veel hard werk en energie van je. Als je bereid bent meerdere keren per week te oefenen, zal je werk meteen zichtbaar zijn. Om een goede speler te worden, moet je vaker per week oefenen. En met trainen bedoelen we naar buiten gaan en minstens drie tot vier keer per week oefenen.

In het ideale geval heb je een trainingspartner die je de bal toewerpt. Je kunt ook afwisselen. Dit helpt je om de andere posities te zien. Je kunt je in de schoenen van andere spelers verplaatsen. Misschien helpt het je op een dag om de juiste voorspelling te doen.

Het helpt je de baan van de honkbal te visualiseren als iemand hem naar je toe gooit. Maar bot slaan maakt je nog geen goede honkbalspeler. Als je echt een goede honkbalspeler wilt worden en geen doorsnee speler, moet je speciale training doen. Een combinatie van slag- en krachttraining zal je helpen om in een periode van een maand grotere resultaten te zien.

Coach Darren Gurney geeft advies aan beginners in honkbal. Een ervan is dat je je elleboog op gelijke hoogte met je schouder moet hebben als je de bal werpt. Dit vergroot je kansen om een effectieve worp te doen en vermindert de kans dat je je arm verwondt. (Bron: youtube.com) Het zal natuurlijk niet iets groots zijn. Maar het is tenminste een begin.

Elke professional was ooit een beginner. Raak dus niet gedemotiveerd als het niet lukt. Er zullen goede en slechte dagen zijn. Als je consequent blijft en blijft leren (video’s / boeken / eigen ervaring), beloven we je zichtbaar succes. En dat in de kortst mogelijke tijd. Blijf dus bij de les. Je zult verbaasd zijn over wat mogelijk is.

Beeldbron: 123rf.com / 86796573

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies