Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

35Onderzochte producten

47Bestede uren

38Beoordeelde onderzoeken

164Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote hyaluronzuur capsules test 2023. Hier stellen we alle hyaluronzuur capsules die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste hyaluronzuur capsules voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je hyaluronzuur capsules wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Zijn taak is voldoende vocht toe te dienen. Hoe ouder je wordt, hoe minder hyaluronzuur je lichaam aanmaakt. De gevolgen kunnen een droge, verslapte huid zijn en versnelde slijtage van de gewrichten.
 • Door hyaluronzuur capsules in te nemen, voorzie je je hele lichaam van hyaluronzuur en help je het om meer vocht te produceren.
 • In principe zijn hyaluronzuur capsules er in veel verschillende soorten. Of het nu gaat om zuiver hyaluronzuur of verrijkt met andere toevoegingen, je vindt hyaluronzuur capsules in verschillende verpakkingsgroottes en doseringen.

Beste Hyaluronzuur Capsules: Onze selectie

Weightworld Hyaluronzuur Capsules

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Als familiebedrijf met meer dan 15 jaar ervaring zijn we er trots op om u de kwaliteit van WeightWorld te kunnen bieden. We werken uitsluitend met natuurlijke, gecontroleerde ingrediënten, zodat u uzelf op de best mogelijke manier kunt ondersteunen. Kies voor WeightWorld’s hyaluronzuur capsules en ervaar zelf het verschil dat hoogwaardige ingrediënten en zorgvuldige productie kunnen maken.

Gloryfeel Hyaluronzuur Capsules

In elke doosje vindt u 90 capsules sterk geconcentreerd hyaluronzuur met een molecuulgrootte van 500 – 700 kDa en een hoge biologische beschikbaarheid. Ideaal voor de gezondheid van uw huid, ogen, knieën en gewrichten, ongeacht uw leeftijd. Vanaf ons 25ste levensjaar produceert ons lichaam namelijk minder hyaluronzuur, een essentieel bestanddeel voor een elastische, zachte en gehydrateerde huid. Hyaluronzuur werkt tevens als een perfect “smeermiddel” voor gewrichten en kraakbeen, en helpt ze gezond en fit te houden.

Vit4Ever Hyaluronzuur Capsules

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Vit4ever streeft naar voedingssupplementen met een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. Onze producten worden gemaakt van hoogwaardige premium grondstoffen en uitsluitend geproduceerd in gecertificeerde EU-bedrijven in Duitsland en Nederland. Uw tevredenheid is onze topprioriteit. Mocht u niet tevreden zijn met ons product of hulp en advies nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd voor u klaar.

Vit4Ever Hyaluronzuur Capsules

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

De hoogwaardige grondstoffen in dit product zijn onder andere puur rundercollageenhydrolysaat peptide, hyaluronzuur verkregen door plantaardige fermentatie met een optimale moleculaire grootte van 500-700kDa, natuurlijke vitamine C uit Acerola fruit, natuurlijk silicium uit bamboe-extract, bioactieve biotine (D-biotine), extra goed getolereerd zink (zinkbisglycinaat) en selenium met twee complementaire vormen – natriumseleniet en selenomethionine voor een extra hoge biologische beschikbaarheid.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je hyaluronzuur capsules koopt

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Het is een bestanddeel van het bindweefsel en heeft de taak waterdeeltjes te binden. Deze vochtvasthoudende eigenschap maakt het mogelijk om vocht, tonus en elasticiteit van het bindweefsel te behouden.

Het belangrijkste bestanddeel van gewrichtsvloeistof is hyaluronzuur. In de gewrichten werkt het als een smeermiddel, vangt schokken op en voorkomt zo wrijving tussen de botten.

Hyaluronzuur komt ook voor in veel andere delen van het menselijk lichaam, bijvoorbeeld in de traanfilm van je ogen.

Voor wie zijn hyaluronzuur capsules geschikt?

In principe zijn hyaluronzuur capsules geschikt voor alle mensen boven de 25 jaar, omdat de lichaamseigen productie van hyaluronzuur rond deze tijd begint af te nemen.

Daarnaast is de behandeling met hyaluronzuur ook gericht op mensen met gewrichtspijn en gewrichtsziekten zoals osteoartritis. (1)

De lichaamseigen productie van hyaluronzuur wordt door veel voedingsstoffen geregeld. Deze komen vaak voor als additieven in hyaluronzuurpreparaten. (Image source: 123rf.com / 34811350)

Hyaluronzuur capsules zijn minder geschikt voor honden, katten of paarden. Er zijn echter bepaalde preparaten voor dieren, zoals poeder. Therapieën met hyaluronzuur injecties voor gewrichtsproblemen zijn ook zeer succesvol gebleken bij dieren.

Wat zijn de voordelen en nadelen van hyaluronzuur capsules?

Hieronder zetten we de voordelen en nadelen van hyaluronzuur capsules op een rij:
Voordelen
 • Bevoorrading van het hele lichaam
 • kan ook zonder problemen onderweg ingenomen worden
 • uitstekende tolerantie
 • minder pijnlijk en goedkoper dan injecties door een professional
 • smaakloos
 • gezondheidsbevorderend en pijnstillend
Nadelen
 • geen onmiddellijk begin van effect
 • langdurige inname
 • geen wetenschappelijk bewijs voor effect
 • na het stoppen met de capsules zwakt het effect meestal af
 • capsules worden vaak als te groot ervaren

Hoe werken hyaluronzuur capsules?

Met behulp van het lichaamseigen metabolisme bereikt het actieve bestanddeel na het inslikken van de hyaluronzuurcapsule alle lagen van de huid en stimuleert de lichaamseigen hyaluronzuurproductie.

Het voordeel van capsules is dat het hyaluronzuur pas geleidelijk in het maag-darmkanaal aan het lichaam wordt afgegeven.

Hyaluronzuur is in staat om 6000 keer zijn eigen gewicht in water te binden.

De belangrijkste functie van hyaluronzuur is het voorzien van het lichaam van vocht. Door hyaluronzuur in te nemen, ondersteun je je lichaam dus overal waar vocht nodig is.

Welke kwaliteit hyaluronzuur capsules zijn er?

Er zijn goede en slechte hyaluronzuur capsules. Je moet er zeker van zijn dat je kwaliteitsproducten uit Duitsland kiest. In Azië geproduceerd hyaluronzuur heeft meestal niet dezelfde zuiverheid van ingrediënten.

Je kunt ook letten op de manier waarop hyaluronzuur wordt aangemaakt. In het verleden werd hyaluronzuur meestal uit hanenkammen gewonnen. Het is echter niet mogelijk de eiwitten die in dit proces zitten volledig te verwijderen en er kunnen allergische reacties optreden.

Tegenwoordig wordt hyaluronzuur bijna uitsluitend verkregen door een biotechnologisch proces waarin bijvoorbeeld gist of maïs gefermenteerd worden. De ervaring leert dat je je geen zorgen hoeft te maken over allergische reacties van hyaluronzuur na dit proces.

Toch moet je oplettend zijn bij het zoeken naar het juiste product, vooral als je aan bepaalde allergieën lijdt, want er zijn ook vandaag nog capsules met hanenkam-extract te koop.

Art der Gewinnung Ursprung
Extraktion aus Hahnenkamm tierisch
Fermentation pflanzlich

Welke klachten kunnen hyaluronzuur capsules tegengaan?

Hyaluronzuur wordt vooral gebruikt in de medische en de cosmetische sector. Er zijn talloze klachten die extra hyaluronzuur kan tegengaan. Hier zijn er maar een paar van

 • Gewrichtspijn (1)
 • Artrose (1)
 • slechte huid (2)
 • droge ogen (3)
 • Haaruitval/broos haar
 • broze nagels

Gewrichtspijn/artritis

Door hyaluronzuur capsules in te nemen wordt de synoviale vloeistof die de botten van de gewrichten scheidt, aangevuld. In het gewrichtskapsel ontstaat een vloeibaar kussen, dat als smeermiddel werkt. Dit voorkomt dat de botten schuren en dempt elke schok.

Behandeling met hyaluronzuur helpt ook bij gewrichtsziekten zoals arthrose en artritis.

Hyaluronzuur kan ook een positief effect hebben op de vorming van kraakbeen.

Verbetering van het uiterlijk van de huid

Door het verlies van de natuurlijke hoeveelheid hyaluronzuur bij het ouder worden, droogt de huid steeds meer uit. Droge rimpels zijn het gevolg. Hyaluronzuur wordt in zulke gevallen gebruikt als een anti-verouderingsmiddel. (2) Het is daarom belangrijk om het uiterlijk van de huid te verbeteren en het bindweefsel strakker te maken.

Hyaluronzuur kan ook een ondersteunend effect hebben bij de behandeling van koortslip, zonnebrand en littekens.

Droge ogen

Veel mensen hebben last van droge en branderige ogen, vooral tijdens het koude seizoen. Daarna wordt vocht meestal kunstmatig toegevoegd door oogdruppels met hyaluronzuur. (3)

Als je ogen het hele jaar door droog blijven, kan het innemen van hyaluronzuur capsules je klachten zeker verlichten. Dit komt omdat hyaluronzuur ook een natuurlijk bestanddeel van onze traanfilm is en helpt om de bevochtiging van het oog te stabiliseren.

Haaruitval/broos haar

Je haargroei wordt hoofdzakelijk geregeld door de conditie van je hoofdhuid. Als de huidcellen van je hoofdhuid vocht verliezen, wordt je haar dunner en broos.

Nagels

Net als voor je haar is hyaluronzuur ook een belangrijk bestanddeel voor de groei van je teennagels en vingernagels. Als je voldoende hyaluronzuur hebt, zijn je nagels sterk en stevig.

Hyaluronzuur is niet alleen belangrijk voor je huid en gewrichten, het kan ook helpen bij droge ogen, een droge neus en broos haar en broze nagels.

Bron: Medmeister.de

Hoe moet ik mijn hyaluronzuur capsules doseren?

Over het geheel genomen kun je hyaluronzuur niet overdoseren of onderdoseren, want elke capsule heeft hetzelfde gehalte. Je moet echter de aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. In zo’n geval kun je last krijgen van bijwerkingen zoals

 • Huidirritaties
 • Gewrichtspijn
 • Jeukend

Maar zelfs deze symptomen verdwijnen meestal snel en zijn noch gevaarlijk voor de gezondheid, noch levensbedreigend.

Waarop moet men letten bij het innemen van hyaluronzuur capsules?

Zolang je de aanwijzingen in de bijsluiter volgt, kun je bijna niets fout doen bij het innemen van hyaluronzuur capsules.

Bron: medmeister.de

Om het effect van hyaluronzuur op je lichaam te ondersteunen, moet je de capsules beslist met veel vloeistof innemen. Omdat hyaluronzuur watermoleculen bindt, is het nodig om de hele dag door veel water te drinken.

Als je niet graag water drinkt, zijn ongezoete theesoorten een goed alternatief om je lichaam te hydrateren. Het is ook belangrijk ze regelmatig in te nemen, want het effect kan zich pas ontwikkelen na een lange en constante toevoer.

Als je zwanger bent en overweegt hyaluronzuurcapsules te nemen, moet je dit beslist van tevoren bespreken met een arts die je vertrouwt.

Hoewel hyaluronzuur een natuurlijke stof in het lichaam is en er geen bijwerkingen bekend zijn, zijn er nog geen studies over behandeling tijdens de zwangerschap of de daaropvolgende borstvoedingsperiode. (4)

Welke bijwerkingen kunnen optreden bij het innemen van hyaluronzuur capsules?

Er zijn in principe geen bijwerkingen bij het gebruik van hyaluronzuur. Omdat je lichaam van nature hyaluronzuur aanmaakt, absorbeert het het hyaluronzuur dat je toevoegt als zijn eigen en gebruikt het op dezelfde manier.

Dit is een voordeel van hyaluronzuur capsules boven injecties, die huidirritatie en jeuk kunnen veroorzaken.

Kapseln auf Löffel vor Tomaten

Voedingssupplementen zoals hyaluronzuurcapsules kunnen een evenwichtige voeding niet vervangen. Houd je dus aan de informatie over de dosering die bij de verpakking zit. (Image source: pixabay.com / Mizianitka)

Zolang je supplement geen allergenen of andere toevoegingen bevat waar je last van hebt, kun je je gekozen product zonder verdere zorgen innemen.

Veroorzaakt het innemen van hyaluronzuur capsules gewichtstoename?

Wat de bijwerkingen van hyaluronzuur capsules betreft, lees je vaak dat patiënten klagen over gewichtstoename na het begin van het innemen ervan. Dit is niet noodzakelijk het geval voor jou, maar het is niet ongewoon.

Gewichtstoename door hyaluronzuur komt doordat de capsules je lichaam meer water doen vasthouden – zes liter per gram hyaluronzuur. Je zult zelf moeten uitvinden hoeveel invloed dit op je heeft en hoeveel last je ervan hebt.

Omdat dit, net als bij een klassieke toename door te veel eten, geen opgeslagen vet is, is er goed nieuws: als je stopt met het innemen van de hyaluronzuur capsules, verdwijnt het vasthouden van water weer snel.

Helpen hyaluronzuur capsules tegen donkere kringen?

We hebben het al gehad over de positieve effecten van hyaluronzuur capsules op huid en haar. Interessant is dat er nog een voordeel is waarvan je kunt profiteren.

Veel mensen hebben last van donkere kringen onder hun ogen en zoeken een goedkope en natuurlijke oplossing. Als slaap, alcohol, stress en verdriet de oorzaak zijn van je donkere kringen, moet je eerst proberen aan deze dingen te werken.

Donkere kringen worden echter vaak veroorzaakt door genetica, bijvoorbeeld omdat de huid rond het oog bijzonder dun is. Hyaluronzuur capsules helpen niet alleen rimpels te verminderen, maar kunnen ook helpen tegen donkere kringen.

Gebruik hooggedoseerde hyaluronzuur capsules of koop een hyaluronzuur crème. Dit moet echter laagmoleculair hyaluronzuur bevatten, want alleen dit dringt door tot in de diepere lagen van de huid.

Hoe lang moet ik de hyaluronzuur capsules innemen?

Veel mensen hebben het over hyaluronzuur capsules als een wondermiddel. Dit is zeker niet onterecht, gezien de veelzijdige doeltreffendheid. Je hebt echter geduld nodig.

De eerste tekenen van een betere huid zijn meestal te zien na een paar weken regelmatig gebruik. Als je hyaluronzuur capsules neemt tegen gewrichtspijn, kan het echter enkele maanden duren voor er verlichting optreedt.

Als je stopt met het innemen van de capsules, worden de hyaluronzuurvoorraden vrij snel afgebroken. Maar omdat er geen bijwerkingen bekend zijn, is er niets dat je ervan weerhoudt de capsules langdurig in te nemen.

In vergelijking: Het effect van hyaluronzuur injecties houdt zes tot negen maanden na de eerste behandeling aan en daarna nog ongeveer een jaar.

Wat zijn de alternatieven voor hyaluronzuur capsules?

Behalve hyaluronzuur capsules zijn er ook andere manieren om hyaluronzuur aan je lichaam toe te voegen.

 • Poeder
 • Injecties
 • Crèmes
 • Tabletten

Poeder

Hyaluronzuur is ook in poedervorm verkrijgbaar. Het wordt algemeen gebruikt om crèmes, gels en serums te maken. Dit gebeurt door het hyaluronzuurpoeder te mengen met andere ingrediënten.

Het poeder wordt ook gebruikt bij de behandeling van dieren. Hier wordt het hyaluronzuurpoeder gewoonlijk aan het voer toegevoegd.

Injecties

Hyaluronzuur injecties zijn een populaire remedie tegen rimpels. Ze zijn nu vrij verkrijgbaar, maar de behandeling moet altijd door een specialist worden uitgevoerd. Er is altijd kans op infectie bij een injectie.

Injecties in de lippen zijn ook mogelijk en erg populair. In tegenstelling tot Botox is hyaluronzuur een goed alternatief dat de zenuwen niet verlamt of aantast. Omdat het lichaam het geïnjecteerde hyaluronzuur afbreekt, moet de injectie na een bepaalde tijd herhaald worden.

Crèmes

Crèmes met hyaluronzuur zijn waarschijnlijk de populairste en best verkochte anti-verouderingsproducten. Je kunt ze krijgen in drogisterijen en op het internet. Ze zijn alleen voor uitwendig gebruik. Je moet ook op de ingrediënten letten, want intolerantie reacties komen vaker voor bij cosmetica.

Tabletten

Er zijn ook tabletten met hyaluronzuur verkrijgbaar. Het doel ervan is gelijk aan dat van de capsules en ook de toepassing is identiek. In het algemeen zijn er maar een paar verschillen. Hyaluronzuur capsules komen echter veel vaker voor. Tabletten met hyaluronzuur zijn ook verkrijgbaar voor dieren, meestal voor honden.

Besluit: Welke soorten hyaluronzuur capsules zijn er en welke is geschikt voor jou?

Goede hydratatie is van cruciaal belang voor een stevige en jong uitziende huid en soepele gewrichten.

In dit gedeelte laten we je kennismaken met drie basissoorten hyaluronzuurcapsules en tonen je wat hun voor- en nadelen zijn.

Het soort hyaluronzuur capsules dat je uiteindelijk kiest, hangt af van je verwachtingen en het effect dat je wilt bereiken.

De soorten hyaluronzuur capsules zijn:

 • micromoleculaire hyaluronzuur capsules
 • hoge dosis hyaluronzuur capsules
 • Hyaluronzuur capsules met toevoegingen

Wat zijn de kenmerken van micromoleculaire hyaluronzuur capsules en wat zijn hun voor- en nadelen?

Micromoleculaire hyaluronzuur capsules zijn meestal te herkennen aan de afkorting “mm” op de verpakking. Dit is een zeer lage molecuulgrootte. De moleculaire grootte speelt een belangrijke rol in hoe goed het hyaluronzuur door het lichaam wordt opgenomen.

Voordelen
 • dringt gemakkelijker door in de cellen
 • heeft een langduriger effect
Nadelen
 • geen onmiddellijk effect
 • meestal duurder dan capsules met grotere moleculen

Micromoleculair hyaluronzuur is flexibeler en dringt gemakkelijker door in je cellen door zijn kleine moleculaire grootte. De optimale molecuulgrootte voor hyaluronzuur capsules moet 500 – 700 k Da zijn. Dit verwijst naar de massa van een molecuul.

Wat zijn de kenmerken van hooggedoseerde hyaluronzuur capsules en wat zijn hun voor- en nadelen?

Ook de concentratie hyaluronzuur in de betreffende capsule speelt een bijzondere rol. Hoge-dosis preparaten met minstens 100 milligram concentratie werkzame stof per capsule worden beter geabsorbeerd en doorgegeven door de transporteiwitten die in het celmembraan ingebed zijn.

Voor de behandeling van gewrichten met hyaluronzuur capsules is een dagelijkse dosis van 200 milligram doeltreffend gebleken.

Voordelen
 • langduriger effect
 • effectiever dan preparaten met lagere doseringen
 • hoog hyaluronzuurgehalte per capsule/per dag
Nadelen
 • duurder
 • geen voorkennis over welke dosering voor jou het beste werkt
 • verschillen niet altijd duidelijk waarneembaar

Veel mensen die hyaluronzuurcapsules nemen, melden de beste resultaten met een dosering van 300 milligram per dag of meer.

Bij vergelijking van capsules met hoge en lage dosering, presteren de capsules met hoge dosering over het algemeen beter.

Wat is de samenstelling van hyaluronzuur capsules met toevoegingen en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Zoals veel voedingssupplementen zonder recept, verschillen ook hyaluronzuur capsules in hun ingrediënten, afhankelijk van de fabrikant.

Afhankelijk van het effect dat je met de inname van hyaluronzuur wilt bereiken, zijn er verschillende extra ingrediënten die gebruikt kunnen worden.

Als je gewoon het hyaluronzuurgehalte van je lichaam wilt verhogen, dan zijn zink en magnesium geschikt als combinatie met hyaluronzuur. Deze voedingsstoffen spelen een belangrijke rol in de biosynthese van hyaluronzuur.

Voordelen
 • Extra voedingsstoffen
 • goedkoper dan meerdere capsules innemen
 • toevoegingen ondersteunen meestal ook de aanmaak van hyaluronzuur
Nadelen
 • Overdosis vitaminen
 • intoleranties
 • niet aanpasbaar aan eigen behoeften

Voor de cosmetische sector wordt vaak collageen of het co-enzym Q10 toegevoegd. Dit komt echter meer voor in huidverzorgingsproducten voor uitwendig gebruik. Je kunt echter ook hyaluronzuur in combinatie met collageen in de winkels vinden.

Andere populaire extra ingrediënten zijn vitamine C (ascorbinezuur), vitamine B7 (biotine), vitamine B12 (cobalamine) en selenium.

Koopcriteria: Gebruik deze criteria om hyaluronzuur capsules te vergelijken en te evalueren

Hyaluronzuur wordt tegenwoordig wereldwijd gewonnen en voor allerlei doeleinden verwerkt.

Om je te helpen beslissen welk product het beste voor je is, hebben we een lijst van mogelijke criteria samengesteld die je kunt gebruiken om verschillende hyaluronzuur capsules te beoordelen.

Tot deze criteria behoren kenmerken als de volgende

 • Inhoud per pak
 • Frequentie van gebruik
 • Veganistisch/vegetarisch
 • Zonder allergenen
 • Ongewenste additieven
 • Plaats van vervaardiging

Inhoud per verpakking

In principe kun je hyaluronzuur capsules kopen in verschillende verpakkingsgroottes, net als vrijwel elk ander voedingssupplement. Voor hyaluronzuur capsules is een voorraad van 3 maanden, d.w.z. 90 capsules per verpakking, gebruikelijk.

Veel fabrikanten bieden ook verpakkingen van 60, 100 of meer capsules aan.

In elk geval moet je ook letten op de verhouding tussen prijs en inhoud, en berekenen hoeveel je per capsule betaalt.

Als test om te zien of je goed overweg kunt met de hyaluronzuur capsules die je gekozen hebt, kun je in het begin een kleine verpakking kopen en eerst je eigen ervaring met het product maken.

Frequentie van gebruik

Hoe vaak je de capsules moet innemen, staat in de bijsluiter. De norm voor hyaluronzuur capsules is één capsule per dag. Je kunt in principe deze richtlijn volgen.

De inspanning die nodig is om de capsules in te nemen is dus heel gering en een pil per dag kan gemakkelijk in je dagelijkse routine worden ingepast.

Het effect blijft hetzelfde of je nu meerdere capsules verspreid over de dag inneemt of één capsule met dezelfde dagelijkse dosis.

Veganistisch/vegetarisch

Ook al wordt hyaluronzuur tegenwoordig meestal verkregen door een biotechnologisch proces, de capsule is niet altijd van plantaardige cellulose gemaakt. Je kunt dit gemakkelijk herkennen door een snelle blik te werpen op de beschrijving van de ingrediënten.

In principe kun je er zeker van zijn dat je gekozen product veganistisch is als je deze termen tegenkomt

 • Van gisting
 • Veganistisch/vegetarisch
 • Hydroxypropylmethylcellulose (zuiver plantaardig capsuleomhulsel)

Zonder allergenen

Een andere factor waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van hyaluronzuur capsules zijn allergene ingrediënten. Dit zijn additieven die allergische reacties kunnen veroorzaken.

Hiertoe behoren bijvoorbeeld eiwitten die bij de extractie van hyaluronzuur van dierlijke oorsprong niet volledig verwijderd kunnen worden. Het is ook belangrijk om smaak- en kleurstoffen te vermijden.

Je kunt de ingrediënten van de pillen altijd vinden op de bijsluiter of op de buitenkant van de verpakking.

Ongewenste toevoegingen

Magnesiumzouten van vetzuren (magesiumstearaat), smaakstoffen, kleurstoffen en stabilisatoren behoren tot de ongewenste stoffen die hyaluronzuurcapsules niet nodig hebben, maar die soms toch worden toegevoegd. Hoe zuiverder het hyaluronzuur in de capsule, hoe veelbelovender het effect kan zijn.

Je kunt over het algemeen niet fout gaan met lactose- en glutenvrije hyaluronzuurcapsules die vrij zijn van conserveermiddelen en genetisch gemodificeerde ingrediënten.

Plaats van fabricage

Een ander aspect waarmee je bij je keuze rekening moet houden is de plaats van fabricage. Je moet beslist kwaliteitsproducten uit Duitsland kiezen, want je kunt er zeker van zijn dat het hyaluronzuur zuiver is.

Bij producten uit Azië of andere delen van de wereld kun je niet altijd volledig traceren waar het hyaluronzuur vandaan komt en waar de capsules vervaardigd werden.

Wetenswaardigheden over hyaluronzuur capsules

In welke voedingsmiddelen wordt hyaluronzuur gevonden?

Voedingsmiddelen kunnen zelf hyaluronzuur bevatten of ze kunnen de aanmaak van hyaluronzuur in je lichaam bevorderen. Een verhoging van het hyaluronzuurgehalte is op de lange duur zeker mogelijk door de juiste voeding.

Bottenbouillon heeft een bijzonder hoog gehalte aan hyaluronzuur. Het is ook bekend dat het de collageenniveaus verhoogt en gewrichtspijn vermindert.

Vlees van organen bevat ook hyaluronzuur, vooral kippenlever. Hetzelfde geldt voor pezen, huid en gewrichten van dieren.

Noten zoals amandelen en cashewnoten, wortelgroenten, bladgroenten en voedingsmiddelen die soja bevatten zijn geschikt als indirecte bronnen om het lichaamseigen hyaluronzuur te ondersteunen. Zoete aardappelen zijn bijzonder effectief.

Verse groenten en fruit helpen ook om het hyaluronzuurgehalte te verhogen, vooral bananen, omdat ze zelf ook hyaluronzuur bevatten.

Andere voedingsmiddelen die de aanmaak van hyaluronzuur bevorderen zijn kruiden zoals peterselie en koriander, rode en groene peper, en vlees van lam, kalfsvlees, rundvlees, kalkoen en eend.

Beeldbron: 123rf.com / 45861540

Referenties (4)

1. Toshiyuki Tashiro, Satoshi Seino, Toshihide Sato et al. Oral Administration of Polymer Hyaluronic Acid Alleviates Symptoms of Knee Osteoarthritis: A Double-Blind, Placebo-Controlled Study Over a 12-month Period. ScientificWorldJournal. 2012;2012:167928.
Bron

2. Eleni Papakonstantinou, Michael Roth, George Karakiulakis. Hyaluronic acid: A key molecule in skin aging. Dermatoendocrinol. 2012 Jul 1; 4(3): 253–258.
Bron

3. José Pinto-Fraga, Alberto López-de la Rosa, Francisco Blázquez Arauzo et al. Efficacy and Safety of 0.2% Hyaluronic Acid in the Management of Dry Eye Disease. Eye Contact Lens. 2017 Jan;43(1):57-63.
Bron

4. Naoki Itano, Lisheng Zhuo, Koji Kimata. Impact of the Hyaluronan-Rich Tumor Microenvironment on Cancer Initiation and Progression. Cancer Sci. 2008 Sep;99(9):1720-5.
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Wissenschaftliche Studie
Toshiyuki Tashiro, Satoshi Seino, Toshihide Sato et al. Oral Administration of Polymer Hyaluronic Acid Alleviates Symptoms of Knee Osteoarthritis: A Double-Blind, Placebo-Controlled Study Over a 12-month Period. ScientificWorldJournal. 2012;2012:167928.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Eleni Papakonstantinou, Michael Roth, George Karakiulakis. Hyaluronic acid: A key molecule in skin aging. Dermatoendocrinol. 2012 Jul 1; 4(3): 253–258.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
José Pinto-Fraga, Alberto López-de la Rosa, Francisco Blázquez Arauzo et al. Efficacy and Safety of 0.2% Hyaluronic Acid in the Management of Dry Eye Disease. Eye Contact Lens. 2017 Jan;43(1):57-63.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Naoki Itano, Lisheng Zhuo, Koji Kimata. Impact of the Hyaluronan-Rich Tumor Microenvironment on Cancer Initiation and Progression. Cancer Sci. 2008 Sep;99(9):1720-5.
Ga naar bron
Recensies