Laatst bijgewerkt: 05-10-2021

Jassen beschermen ons niet alleen tegen het weer, maar geven ongetwijfeld ook stijl aan onze outfits. In feite hebben deze kledingstukken een “ik weet niet wat” dat ons er vrouwelijker, geraffineerder en interessanter doet uitzien. Natuurlijk moet je weten welke modellen er zijn en hoe ze flatteus kunnen zijn. We vertellen je er hieronder over.

Beste Jas dames: Onze selectie

Alles over damesjassen

Laat het koude weer geen excuus zijn om niet naar buiten te gaan, laat staan er niet goed uit te zien. Vandaag vertellen we je over de soorten jassen die je op de markt vindt, en ook over enkele tips om ze op de beste manier te dragen.

Welke soorten jassen voor vrouwen zijn er?

Wist je dat, behalve tegen de kou, sommige jassen ons ook kunnen beschermen tegen stoten of prikken? Hier zijn een paar soorten:

 • Blazer: Het is een veelzijdig, modern en formeel jasje. Je kunt het daarom dragen bij elke soort broek (vooral jeans) en schoenen.
 • Jasjes: De meest populaire zijn leren jasjes. Ze zijn meestal kort en nauwsluitend. Ze geven een air van rebelsheid aan je look en combineren goed met andere kledingstukken.
 • Parka’s: Als je een kledingstuk zoekt dat je echt tegen de kou beschermt, kan dit het zijn. Ze zijn iets langer dan gemiddeld en sommige hebben bont op de kap.
 • Jassen: Deze jas kan je een vleugje formaliteit geven. Ze gaan tot aan de dij. Je vindt ze in verschillende materialen, zoals bont, kasjmier of wol.
 • Gabardine: mode-icoon! Ze vallen op doordat ze waterdicht zijn, en stijl en bescherming bieden in de koudste seizoenen. Ze gaan ook tot op de knieën.
 • Casual: Hieronder verstaan we sportjassen en alle andere soorten jassen die ons bij elke gelegenheid kunnen vergezellen. Bijvoorbeeld denim jacks, bomberjacks of trainingspakken.

7 chique tips om een jasje voor vrouwen te dragen

 1. Om er chic en casual uit te zien, raden we aan denim jasjes met accessoires te dragen.
 2. Als je kleine schouders hebt of een rond figuur, laten blazers met schoudervullingen je bovenlichaam er evenwichtiger uitzien. Vooral die welke de taille niet benadrukken.
 3. Blazers die gesloten zijn kunnen je breder doen lijken. Maar als je het open laat, is het effect het tegenovergestelde.
 4. Jassen van kasjmier zijn een geweldige investering. Ze zien er altijd verfijnd uit en passen goed bij allerlei soorten outfits, formeel of anderszins.
 5. Wees niet bang om je trenchcoat over andersoortige statement stukken te dragen, zoals een lange trui, bijvoorbeeld.
 6. Als het lichaam recht is, kun je gewatteerde jasjes dragen die in de taille getailleerd zijn. Parka’s, bijvoorbeeld, zijn een goede optie om een optisch effect te creëren dat rondingen toevoegt.
 7. Als je een driehoekig figuur hebt, raden we je aan bedrukte jasjes te proberen, want ze brengen je bovenlichaam in evenwicht met je heupen

Samenvatting

Als je een van degenen bent die wachten tot de winter aanbreekt en je jassen tevoorschijn haalt, ben je een van ons. Dit seizoen staat voor lagen en lagen stijl, plus veelvoudige combinaties die ons het hele jaar door doen dromen. Bovendien zijn ze onmisbaar om ons tegen de kou te beschermen.

Wat een zaligheid is de kou! Maar warm en stijlvol

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies