Laatst bijgewerkt: 05-10-2021

Het lijdt geen twijfel dat jassen een van de meest functionele kledingstukken zijn, dus ze mogen nooit ontbreken in de garderobe van een vrouw.

Maar jassen zijn veel meer dan dat, want ermee kunnen we de wereld “toeschreeuwen” wie we zijn en wat onze stijl is. Leer hoe je de perfecte jas voor je kunt kiezen met dit artikel.

Beste Jas Dames: Onze selectie

Alles over damesjassen

Wil je weten wat jassen voor je kunnen doen? We vertellen je er hieronder over.

Welke soorten damesjassen zijn er?

  • Vlecht: Deze kledingstukken van Britse makelij geven je outfit een vleugje raffinement. Hoewel ze niet elegant of formeel zijn, passen ze door hun soberheid toch bij je garderobe.
  • Parka: Een versie die meer naar functie dan naar stijl neigt. Parka’s zijn waterdicht en beschermen je tegen koude wind. Ideaal voor plaatsen met strenge winters. Er zijn enkele heel vrouwelijke stijlen waarmee je je stijl kunt behouden.
  • Trenchcoat: Perfect voor wie op zoek is naar het klassieke. Dit tijdloze kledingstuk is een functioneel model dat meestal niet gedurfd is in zijn ontwerpen. Ze brengen echter klasse aan de drager. Ze bedekken de hele outfit en laten alleen de schoenen onbedekt, dus zorg ervoor dat je ze draagt met schoenen die je mooi vindt.

Zijn jassen alleen voor de winter?

Hoewel jassen kenmerkend zijn voor het herfst-winterseizoen, omdat ze bedoeld zijn om tegen de kou te beschermen, zijn er ook modellen die geschikt zijn voor andere seizoenen van het jaar.

Gebruik bij koud weer dikke, gewatteerde en waterdichte jassen. Deze hebben meestal sobere motieven en ondoorzichtige kleuren, heel kenmerkend voor het seizoen. Een trenchcoat, trenca of parka zijn perfect voor winter en herfst.

Maar in de zomer en de lente kun je kiezen voor gebreide versies of, voor koude of winderige nachten, een jas met dubbele knopen. We vertellen je over deze:

  • Gebreid: Of ze nu gehaakt of van twee naalden voorzien zijn, gebreide mantels gaan altijd meer over stijl dan over functionaliteit. Hier zal je persoonlijke smaak de boventoon voeren, want het enige aspect dat je in de gaten moet houden is de vormgeving. Vergeet alleen niet te contrasteren: als de jas te opzichtig is, draag hem dan bij eenvoudige kledingstukken, en omgekeerd.
  • Oversteekjas: Dit is de jas die je zoekt als je een kledingstuk wilt om elke dag in de winter te dragen. Je kunt hem dragen naar je werk of om uit te gaan voor een drankje met vrienden. Het staat goed bij elk figuur en de universele ontwerpen passen bij bijna elke outfit.

Strak aansluitende jassen zijn meer figuurflatterend, terwijl ruimvallende jassen ideaal zijn voor warme dagen en outfits met vloeiende stoffen. Als je weet wat je moet kiezen, heb je altijd de juiste jas voor elk seizoen.

Samenvatting

Jassen zijn universele kledingstukken die niet alleen functioneel zijn, maar ook stijlbedoelingen hebben. Daarom moet je goed geïnformeerd zijn om het model te vinden dat het beste bij jou en je garderobe past.

Als je de adviezen en aanbevelingen volgt die we gegeven hebben, zal de weg naar de ideale vacht sneller gaan!

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies