Laatst bijgewerkt: 30-09-2021

Als er een tijdloze stof is, dan is het denim. Dit materiaal wordt gekenmerkt door zijn grote veelzijdigheid. Daarom zijn spijkerbroeken altijd in de mode! Op de markt kun je deze kledingstukken in verschillende uitvoeringen, kleuren en stijlen vinden. Als je net zo’n grote fan bent van jeans als wij, zul je veel belangstelling hebben voor deze gids!

Beste Jeans dames: Onze selectie

Hier zijn de details die je in staat stellen het ideale model te kiezen. Let goed op!

Alles over jeans voor vrouwen

Welke vrouw houdt er niet van jeans? Wie voelt zich niet prettig in deze kledingstukken? Jeans zijn de modewildcard en een must-have in de outfit van elke vrouw. Wat je stijl ook is, er zal altijd een spijkerbroek in je garderobe zitten, nietwaar? Hieronder vertellen we je over de belangrijkste soorten.

Welke soorten jeans voor vrouwen zijn er?

  • Enkelspijkerbroeken of lange spijkerbroeken: Deze komen het meest voor. Enkel jeans zijn ideaal om te dragen met sandalen, ballerina’s of lage gympen. De laatste moet zonder sokken of met sokken gedragen worden.
  • Hoge, middelhoge of lage stijging: Er zijn modellen van alle drie de soorten. De middellange taille varianten zijn meestal het meest comfortabel voor de meeste vrouwen. Je zult moeten beoordelen wat voor jou de beste optie is in termen van comfort en esthetiek.
  • Aansluitend, recht of uitlopend: Skinny styles combineren denim met stretchstoffen zoals lycra of polyester. Deze materialen zorgen ervoor dat ze zich aan het lichaam hechten. Rechte jeans zijn de klassieke en tijdloze jeans. De flared jeans hebben verschillende soorten vallingen. Ze zijn meestal vanaf de knieën uitlopend (Oxford stijl).
  • Eenvoudig of met extra details: Jeans kunnen eenvoudige motieven of extra details hebben. Bijvoorbeeld gespen, riem, strik, kant en studs, onder andere.

Vertel me welk lichaam je hebt en ik vertel je welke jeans je het beste zal passen

Hier zijn wat tips om je te helpen de ideale jeans voor je lichaamstype te kiezen. Maar, zoals we altijd benadrukken, het belangrijkste is dat je je op je gemak voelt.

  • Afhankelijk van je postuur: Voor slanke lichamen zijn Oxford jeans een goede keuze. Ook slim-fitted en low-rise jeans zijn een goede optie. Voor rondere lichaamsbouw zijn recht gesneden jeans in donkere kleuren aan te bevelen. Spijkerbroeken met een hoge tailleband maken de taille ook slanker.
  • Afhankelijk van lengte: Lange vrouwen staan prachtig in uitlopende snits. Kortere vrouwen doen dat niet. In het laatste geval zijn dunne versies aan te bevelen als ze slank zijn. En rechte sneden als ze molliger zijn

Samenvatting

“Eenvoud is de sleutel tot ware elegantie“, zei Coco Chanel, de Franse ontwerpster die modebegrippen veranderde. En de spijkerbroek is, juist, een eenvoudig kledingstuk dat aan verschillende stijlen en soorten gebruik aangepast kan worden 

(Featured Image Source: Ale Cisnros: INiPEFgj7Ok/ unsplash.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies