Laatst bijgewerkt: 30-08-2021

Jeans staan bekend om hun stevige materiaal, denim. Denim is gemaakt van stevig katoen en heeft meestal een blauwe tint. Andere materialen worden toegevoegd voor meer elasticiteit. Het populaire kledingstuk biedt een grote verscheidenheid. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en wassingen. Donkere jeans, bijvoorbeeld, zijn geschikt voor een serieuzere look en kunnen vaak naar kantoor gedragen worden.

Ook de wassing van de jeans zorgt voor verschillende looks. Een moonwashed wassing geeft de jeans een patroon dat op het maanlandschap lijkt. De pasvorm van een spijkerbroek bepaalt hoe de spijkerbroek op het lichaam zit. Als je smalle benen hebt, is een skinny pasvorm geschikt. De belangrijkste criteria voor het kopen van een spijkerbroek voor heren worden hieronder opgesomd en toegelicht. Bovendien worden de belangrijkste vragen over jeans beantwoord en worden tips gegeven voor een jeans look op kantoor.
Beste Jeans Heren: Onze selectie

Shopgids Jeans Heren: Alles wat je moet weten

Bij het kopen van een jeans voor heren moet je op verschillende criteria letten om de beste jeans te vinden. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de lengte en het materiaal. Er zijn ook veel verschillen in stijlen.

De volgende koopcriteria helpen je de juiste jeans voor mannen te vinden

 • Maat / Lengte
 • Materiaal
 • Kleur
 • Was

We hebben de belangrijkste criteria samengevat en in de volgende paragrafen toegelicht.

Maat / lengte

Jeans zijn er in een grote verscheidenheid aan maten. Ook de lengte van de jeans varieert, ongeacht de maat. In dit gedeelte laten we je zien waar je op moet letten als het om dit criterium gaat.

De maat van de jeans moet zorgvuldig gekozen worden. Als je een maat te klein bestelt, zit de jeans te strak. Als je een maat te groot kiest, kan de jeans te los zitten. De juiste maat wordt gekozen aan de hand van de tailleomvang.

Ook de lengte van de jeans moet zorgvuldig gekozen worden. Kies je een lengte die te kort is, dan kunnen je benen eruit piepen. Als de lengte te lang is, kan de spijkerbroek over de vloer slepen en beschadigd raken. Hier moet je letten op je persoonlijke binnenbeenlengte.

Materiaal

Er is ook meer keuze als het gaat om het materiaal van herenjeans. Meestal is een spijkerbroek gemaakt van denim. Denim werd beroemd omdat het gebruikt wordt voor spijkerbroeken. In de stof worden horizontale en verticale draden met elkaar gekruist.

Denim is gemaakt van katoen/hennepvezelstof. Het materiaal heeft een unieke duurzame structuur. Dit maakt de spijkerbroek zeer robuust. De stof is meestal een blauwe tint.

Behalve de traditionele denim jeans zijn er ook jeans van gemengde stof. Hier wordt de katoen gemengd met polyester, bijvoorbeeld. Daardoor is de spijkerbroek elastischer. Bovendien verschijnen er minder kreukels in de jeans. Het gevaar dat de jeans in de was krimpt is ook kleiner met de gemêleerde stof. Een andere mix is katoen met elastaan.

Denim heeft nog een ander type dat raw denim heet. Hier is de denim stof onbehandeld en niet gewassen. Het effect is dat de jeans stijver en zwaarder is. Een andere soort heet selvedge denim. Hier wordt de denim gemaakt volgens een klassiek procédé. De stof is dichter geweven. Dankzij dit proces is de spijkerbroek resistenter.

Kleur

Traditionele jeans staan bekend om hun blauwe kleurvariaties. Tegenwoordig is er echter steeds meer keuze in de kleur van jeans. Dit geeft je meer mogelijkheden om je looks te blijven combineren met nieuwe kleuren.

Als je een spijkerbroek nodig hebt die je bij veel verschillende looks en gelegenheden kunt dragen, kies je beter voor een donkere kleur. Donkerblauwe of zwarte jeans zijn hier aan te bevelen.

Natuurlijk kun je bij herenjeans ook terecht voor andere tinten als je wat kleurrijker bent. Kleuren als rood, groen of zelfs geel worden hier aangeboden. Om een traditionele spijkerbroek in blauw wat ongewoner te maken, zijn er ook spijkerbroeken met spatten van kleur. De kleurspatten zijn meestal in wit, maar kleurrijke kleurspatten als oranje en groen worden hier ook gebruikt.

Jeans zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren, dus er is voor elk wat wils. Beslis voor je koopt met welke kledingstukken je de jeans wilt combineren.

Wash

Behalve verschillende kleuren kan ook de wassing van een spijkerbroek verschillende looks creëren. In dit deel tonen we de verschillende wassingen van heren jeans.

 • Met zuur gewassen: Hier is de spijkerbroek gewassen met zure puimsteen. Zo ontstaan sterke contrasten op het denim. De jeans heeft lichte en donkere zones.
 • Gebleekt: De jeans wordt tijdens de verwerking gewassen met een bleekmiddel, zoals chloor. Zo ontstaat een lichtere tint blauw voor de jeans. Alleen afzonderlijke gebieden zoals de dijen of de knieën kunnen ook gebleekt worden.
 • Authentiek: Bij deze wassing zijn de jeans gezandstraald. Daarna worden ze gewassen met een puimsteen. Zo ontstaat een gebruikt uiterlijk.
 • IJsgewassen: Hier zijn de jeans met stenen gewassen. De stenen worden in kaliumpermanganaat gedrenkt. Hierdoor krijgt de jeans een afwisselend lichtblauwe en witte tint.
 • Moonwashed: De jeans zijn op een speciale manier gewassen. Zo ontstaat een patroon dat op een maanlandschap lijkt.
 • Spoel-gewassen: Er wordt geen bleekmiddel gebruikt in deze wasbeurt. De jeans wordt gewassen met een spoeling. Hierdoor blijft de spijkerbroek heel donker.

Als je geen speciale kleur voor je jeans wilt, kun je ook een ongewone look creëren met een speciale wassing.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

De juiste jeans kiezen kan moeilijk zijn. Daarom hebben we de belangrijkste vragen over jeans voor je beantwoord in deze rubrieken.

In welke stijlen zijn jeans voor heren verkrijgbaar?

Jeans voor mannen zijn er in veel verschillende vormen. De verschillende vormen kunnen verwarring veroorzaken. Daarom geven we hier uitleg over de afzonderlijke modellen jeans en hun speciale kenmerken.

 • Regular Fit: Deze pasvorm is de klassieke jeans snit. De jeans zit niet erg strak en ook niet extra wijd. Hierdoor is de regular fit geschikt voor elk lichaamstype.
 • Slim Fit: Bij de Slim Fit is de jeans strakker gesneden. Daarom is de pasvorm geschikt voor slanke mensen met smallere heupen.
 • SkinnyFit: Vergeleken met de Slim Fit is de Skinny Fit nog strakker gesneden. De snede is heel dicht bij het lichaam.
 • Loose Fit: Bij de Loose Fit zijn de jeans ruimer gesneden in het dijbeen en het zitvlak. De jeans wordt laag en los gedragen.
 • Tapered fit: Hier is de jeans smaller gesneden vanaf de knie naar beneden. De tailleband zit los op de heupen.

Herenjeans zijn er in veel verschillende pasvormen. Er is een geschikte snit voor elk lichaamsfiguur.

Hoe kan ik zien of mijn herenjeans goed past?

Om de beste jeans te kopen, moet je eerst nagaan of de broek goed past. We laten je zien waar je op moet letten om een comfortabele jeans te kopen.

Het eerste wat je moet doen is je jeansmaat uitzoeken. Neem hiervoor een meetlint en meet je tailleomtrek. Noteer het resultaat. De tailleomvang wordt meestal in inches aangegeven. Daarom moet je het genoteerde resultaat omzetten in inches.

Je moet ook je binnenbeenlengte meten. Hieruit kun je afleiden welke lengte jeans je nodig hebt. Ga rechtop staan. Je voeten moeten iets uit elkaar staan. Meet nu, vanaf de vloer, de binnenbeenlengte tot het uiteinde van het been bij het kruis. Het resultaat moet ook in inches omgerekend worden.

Met behulp van de maten kun je nu de juiste maat vinden in een maattabel voor jeans. De maten zijn verdeeld in breedte en lengte. Als de jeans niet te strak en niet te los zit, heb je de juiste jeansmaat gekozen.

Hoe combineer ik mijn jeans voor heren?

Na aankoop van een jeans rijst vaak de vraag met welke kledingstukken de jeans gecombineerd kan worden. In dit gedeelte laten we je voorbeelden zien van hoe je verschillende kleuren jeans kunt combineren.

Donkere spijkerbroeken, die bijvoorbeeld donkerblauw of zwart gekleurd zijn, zijn gemakkelijker te combineren met andere kledingstukken. Jeans kun je voor veel looks gebruiken. Je kunt er een gewoon overhemd bij dragen. Voor een elegantere uitstraling kun je bij de combinatie ook een chic overhemd aantrekken.

Een witte spijkerbroek staat ook goed in de zomer. Felle kleuren als rood, groen of zelfs geel zijn ook geschikt voor het seizoen. Natuurlijk moet bij deze kleuren meer aandacht besteed worden aan de combinatie. Hier mogen geen felgekleurde topjes gedragen worden. Ga hier liever voor een effen T-shirt.

Hoe verzorg en reinig ik mijn jeans voor heren?

Om ervoor te zorgen dat je jeans lang meegaan, moet je ze goed verzorgen en reinigen. Hieronder laten we je zien waar je op moet letten.

Je kunt je jeans met de hand wassen. Gebruik een spons en warm water om vlekken te verwijderen. Bij het schoonmaken moet je slechts licht schrobben, zodat de kleur niet vervaagt. Nadat de vlek verwijderd is, moet de spijkerbroek uitgewrongen en opgehangen worden.

Een andere mogelijkheid is om ze in de wasmachine schoon te maken. Om dit te doen, keer je de jeans binnenstebuiten. Knopen en rits moeten gesloten zijn. De wasmachine mag niet te vol zitten en moet op een kort wasprogramma ingesteld zijn. Was de jeans op 30 tot 40 graden zonder een volwaardig wasmiddel. Ze mogen niet in de droger gedroogd worden. Je kunt de jeans het beste aan een waslijn hangen.

Stylingtips voor jeans voor mannen: Hoe bereik je de perfecte jeanslook op kantoor

In veel bedrijven mag je ook jeans dragen. In het volgende laten we je zien hoe je een professionele jeans look kunt maken.

 1. Je kunt het beste een zwarte spijkerbroek dragen.
 2. We raden een donker T-shirt aan met een zwart jasje.
 3. Zwarte leren schoenen maken de look professioneler.

Met behulp van deze tips kun je ook jeans naar kantoor dragen. Je kunt je bedrijf het beste vragen of er een specifieke dresscode is.

Samenvatting

Jeans zijn een kledingstuk dat in geen enkele mannengarderobe mag ontbreken. De broeken worden gekenmerkt door hun robuuste materiaal. Dankzij de ruime keuze aan kleuren en snitten zijn jeans met veel kledingstukken te combineren. De jeans is dan ook geschikt voor vele gelegenheden.

Je kunt donkere jeans dragen bij elke gelegenheid en met elke combinatie. Gekleurde en witte jeans zijn ideaal voor de zomer. Hier moeten de andere kledingstukken echter eenvoudiger zijn. Om je te helpen een comfortabele jeans te kiezen, meet je met een meetlint je taille omtrek en je binnenbeenlengte.

(Afbeeldingbron:unsplash/ Waldemar Brandt)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies