Laatst bijgewerkt: 23-09-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

26Bestede uren

14Beoordeelde onderzoeken

141Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote kaartenschudmachine test 2022. Hier stellen we alle kaartenschudders voor die we getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste kaartenschudder voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids.
Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een kaartenschudmachine wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • De kaartenschudmachine is een perfecte oplossing voor wie tijd wil besparen bij het spelen van poker of andere spelletjes. Je kunt er meestal een kopen voor zo weinig als 15 euro.
 • De meeste kaartenschudmachines werken met een druk op een knop en met batterijen, die meestal apart gekocht moeten worden.
 • Bij de aanschaf van een kaartenschudmachine moet je vooral letten op prijs, materiaal, vakmanschap en compatibiliteit met je favoriete pakjes kaarten.

Beste kaartenschudmachine: Onze selectie

Gids: Vragen die je moet behandelen voor je een kaartenschudmachine koopt

Een kaartenschudmachine (shuffling machine) – is een uitstekende aanwinst voor mensen die graag poker spelen of andere kaartspelen waarbij het nodig is de kaarten te schudden.

De kwaliteit van het sjoelen heeft grote invloed op het spel, waarin de kansrekening een van de basisgereedschappen van de wiskundige analyse is.

De willekeurigheid van de kaartverdeling moet voor elke speler onvoorspelbaar zijn. En natuurlijk is de kaartenschudmachine – een perfect geschenk voor iedereen die geïnteresseerd is in kaartspelen.

Wat is een kaartenschudmachine?

Het klinkt op het eerste gezicht vreemd, maar een kaartenschudmachine is een machine die gebruikt wordt om kaarten te schudden. Het wordt gebruikt in gevallen waarin je de kaarten grondig wilt schudden en tijd wilt besparen.

Karten Poker

Een kaartenschudmachine spaart tijd en behoedt de mogelijkheid tot vals spelen. (Foto: Michał Parzuchowski / unsplash.com)

Iedereen weet hoe vervelend het kan zijn als de kaarten uit je handen vallen en je ze vanaf de grond weer moet afgeven. De sjoemelmachine lost dit probleem op. Voor thuisgebruik is een eenvoudige machine voor 15-30 euro geschikt.

Waarom heb je een kaartenschudmachine nodig?

We zullen niet ontmoedigen dat plastic kaarten en een goede pokerkoffer voldoende moeten zijn voor een comfortabel spel. Maar voor de creatie van de extra entourage kan de sjoelmachine een uitstekend aanhangsel van je pokeravond of een ander spel worden, gezien de gunstige prijs. Waarom kan de aanschaf van een kaartenschudmachine nuttig zijn?

 • Je zult tijd winnen en meer pokerhanden kunnen spelen. Bovendien is het in spellen als Munchkin, waar je 5-7 dekken nodig hebt, al een behoorlijke fysieke inspanning om alle kaarten te schudden.
 • Het weert de mogelijkheid van bedrog af omdat de menselijke factor uitgeschakeld is
 • De machine kan gebruikt worden voor alle kaartspellen

Hoe werkt een kaartenschudmachine?

Om de speelkaarten te schudden moet het kaartspel in twee gelijke helften verdeeld worden en in de tegenover elkaar liggende compartimenten van de schudmachine gelegd worden. Als je op de knop drukt, vallen de kaarten in een willekeurige volgorde in het centrale deel.

Soms vouwt de machine één kaart tegelijk, soms volgen er twee of drie kaarten uit elke positie. Voor het beste resultaat is het wenselijk dit proces drie of vier keer te herhalen.

Besluit: Welke soorten kaartenschudders zijn er en welke is geschikt voor jou?

In principe kun je onderscheid maken tussen twee soorten kaartenschudmachines

 • Handmatige kaartenschudmachines
 • Elektrische kaartenschudmachines

Omdat het schudden door een kaartenschudder gebeurt, kan geen enkele speler het proces beïnvloeden, waardoor vals spelen en manipulatie onmogelijk zijn. Vooral als een kaartspelgroep vaak samenkomt, is het praktisch om een machine te hebben die het schudden snel en grondig doet. Er is nauwelijks prijsverschil tussen de twee modellen.

In de volgende paragrafen willen we je kennis laten maken met deze twee verschillende soorten. We zullen ook kort de verschillen tussen beide uitleggen, zodat je kunt uitvinden welke kaartenschudder geschikt is voor jou. De voor- en nadelen van elk type worden ter vergelijking duidelijk voorgesteld.

Hoe werkt een handmatige kaartenschudder en wat zijn de voor- en nadelen?

De handmatige kaartenschudder wordt meestal met een zwengel bediend. Het pak kaarten wordt in twee even grote stapels verdeeld en op de daarvoor bestemde plaatsen gelegd. Dan slinger je tot er aan beide kanten geen kaarten meer zijn. De geschudde kaarten worden dan op een centrale, derde stapel gelegd.

Voordelen
 • Kinderen beleven veel plezier aan het zwengelen
 • Gemakkelijker te repareren bij defecten
Nadelen
 • Slechts plaats voor één pak kaarten
 • Zwengelen duurt langer

Er zijn ook machines waarbij de kaarten niet in twee stapels verdeeld hoeven te worden. Deze komen echter minder vaak voor. De meeste handmatige kaartenschudmachines zijn van plastic.

Als je vaak met kinderen kaart speelt, is een mechanische kaartenschudder een goede keus, want kinderen vinden het leuk om de zwengel te bedienen en zo betrokken te zijn bij het schudden. Mocht de machine defect raken, dan kan hij meestal met een paar eenvoudige handigheidjes gerepareerd worden. Wel moet opgemerkt worden dat het aanzwengelen iets meer tijd kost.

Hoe werkt een elektrische kaartenschudder en wat zijn de voor- en nadelen?

Bij het gebruik van een elektrische kaartenschudder wordt het pak kaarten ook van twee oppervlakken naar binnen getrokken. Een knop wordt ingedrukt om het sjoelen te beginnen. Het sjoelen kan ook op elk moment onderbroken worden door op een toets te drukken.

De elektrische versie kan tot vier pakjes kaarten bevatten. Omdat het apparaat op batterijen werkt, zijn er geen vervelende snoeren en is er geen stopcontact in de buurt nodig.

Vooral bij spellen als poker, rummy of skat is het belangrijk dat de kaarten goed geschud zijn, zodat ze niet door de spelers beïnvloed kunnen worden. Dit wordt gegarandeerd door de elektrische kaartenschudmachine. Elektrische kaartenschudmachines van hoge kwaliteit zijn gemaakt van hout. Deze worden echter meestal alleen in casino’s gebruikt. Voor privé-gebruik zijn er goedkopere modellen van kunststof.

Voordelen
 • Sneller schudden
 • Minder moeite tijdens het spel
 • Ruimte voor tot vier pakjes kaarten
Nadelen
 • Moeilijker te repareren

Voor huishoudelijk gebruik zijn modellen die plaats bieden aan twee pakjes kaarten ruim voldoende. Terwijl je met een pak kaarten speelt, kan het andere spel parallel geschud worden. Dit betekent dat het spel niet onderbroken wordt tijdens pokeravonden of andere gezellige kaartspelrondes en bespaart dus veel tijd.

Opgemerkt moet worden dat elektrische modellen veel moeilijker te repareren zijn dan handbediende kaartenschuivers. Goed gemaakte machines zijn echter meestal zeer duurzaam.

Koopcriteria: Je kunt kaartenschuivers vergelijken en evalueren op basis van deze factoren

Materiaal en andere koopcriteria

Materiaal en andere minder belangrijke kenmerken hebben niet zo’n grote invloed. Uit onze ervaring is het advies heel eenvoudig: hoe duurder de kaartenschudder is- hoe beter en langer hij dienst zal doen.

Het duurt in bijna alle machines maar drie tot tien seconden om de kaarten te mengen, wat beduidend sneller is dan wanneer het proces door een gewoon mens gedaan zou zijn.

De kaartenschudder werkt perfect voor gewone commerciële speelkaarten bestaande uit 54 stuks, wat genoeg is voor meerdere spelletjes. Als je meer kaarten moet schudden, raden we je aan dit proces twee of drie keer te herhalen en verder te genieten van je spelavond.

Beeldbron: belchonock / 123RF.com

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies