Laatst bijgewerkt: 11-06-2022

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

72Bestede uren

28Beoordeelde onderzoeken

122Verzamelde opmerkingen

Een kabelmes is een speciaal soort gebruiksmes dat aan de rand gekartelde tanden heeft. Hiermee kun je kabels en draden met gemak doorsnijden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat ze gaan rafelen of op een of andere manier beschadigd raken. En het beste is? Je kunt dit gereedschap voor meer gebruiken dan alleen het doorknippen van draad. Je kunt er ook elektrische tape mee van draden afknippen en dozen en pakjes openmaken als je geen schaar bij de hand hebt (of als ze bot zijn). Als je ook maar in de buurt van elektronica werkt, dan is het verstandig om een van deze mesjes in de buurt te houden – vooral omdat ze er nu in zo veel verschillende uitvoeringen zijn.
Beste Kabelmes: Onze selectie

Kabelmes: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Kabelmes zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten kabelmessen. Het ene is het eenbladige mes dat aan de ene kant een lemmet en aan de andere kant een snijvlak heeft, terwijl een ander type zowel lemmeten als snijmessen in één gereedschap heeft. Het laatste kan zowel gebruikt worden om draden te strippen als om ze in verschillende lengtes of vormen te snijden.

Een goed Kabelmes moet in staat zijn zonder problemen door kabels te snijden. Het moet ook een scherp lemmet hebben dat gemakkelijk door de kabel kan snijden en hem daarbij niet beschadigen. Het handvat van het mes is belangrijk omdat je iets comfortabels nodig hebt zodat je hand niet verkrampt als je het lang gebruikt. Je zult ook een gereedschap willen met een gemakkelijke greep, want dat maakt het snijden gemakkelijker voor je handen en polsen dan een mes dat helemaal niet ergonomisch is. Zoek tenslotte messen van kwaliteitsmateriaal zoals roestvrij staal of een aluminium legering, want die zijn duurzaam genoeg om jaren mee te gaan, ook al worden ze elke dag door meerdere mensen op verschillende plaatsen in de stad gebruikt.

Wie moet een Kabelmes gebruiken?

Iedereen die kabel of draad moet doorsnijden. Het Kabelmes is ontworpen voor gebruik door zowel elektriciens, aannemers als huiseigenaren.

Op basis van welke criteria moet je een Kabelmes kopen?

De belangrijkste factor is je budget. Bekijk de prijzen van verschillende winkeliers en zorg dat je je goed voelt bij wat je op het punt staat te kopen. Als het binnen je prijsklasse valt, ga dan verder met andere factoren die bepalen welk product voor jou het beste is – zoals merk, materiaal, enz.

Het gewicht van het Kabelmes is een van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden. Een ander belangrijk aspect is het materiaal. Als het Kabelmes goed in elkaar gezet is, zal het je lang van dienst zijn.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een strengenmes?

Voordelen

Het kabelmes is een werktuig dat al een hele tijd bestaat. Het werd voor het eerst gebruikt door telefoonlijnwerkers om de draden waarmee ze werkten door te snijden en te strippen. Dit soort mes is er in veel verschillende maten, vormen en kleuren, maar ze hebben allemaal één ding gemeen; ze zijn ontworpen om het snijden van kabels gemakkelijker te maken dan met andere gereedschappen zoals scharen of draadstrippers. Ze geven je ook meer controle over wat je doet, wat minder fouten betekent als het tijd is om je nieuwe bedradingssysteem te installeren.

Nadelen

Het grootste nadeel van een kabelmes is dat het maar één maat draad kan snijden. Werk je met verschillende maten, dan zul je meerdere messen moeten gebruiken, wat tijd kost en het risico op verwondingen verhoogt.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • KNIPEX
  • C.K
  • KNIPEX

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Kabelmes in onze review kost ongeveer 6 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 182 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies