Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

25Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

We hebben allemaal doelen te bereiken, en om dat te kunnen doen is het van essentieel belang te leren hoe we onze tijd kunnen beheren.

Je hebt je waarschijnlijk nooit verwonderd over kalenders, en je hebt er ook niet bij stilgestaan dat het kopen ervan veel meer moeite kan kosten dan naar de winkel te gaan en er een uit te kiezen. Maar het verschil tussen een aankoop en DE aankoop zit in de aandacht die je besteedt aan het bestuderen van het product.

Klinkt als veel werk? Je hoeft niet bang te zijn, want met dit artikel heb je alle informatie die je nodig hebt op een presenteerblaadje. Loop met ons mee door de kalender, dat onderschatte en waardevolle hulpmiddel.
Belangrijk om te weten

 • Kalenders zijn systemen die gebruikt worden om het verstrijken van de tijd over dagen, maanden en jaren bij te houden, door vroegere, huidige en toekomstige data bij te houden. In principe helpt het je de tijd bij te houden, maar het functioneert ook als een uitstekend hulpmiddel om je taken te organiseren.
 • Er zijn veel meer variaties van kalenders dan je op het eerste gezicht zou denken, maar de echt relevante indeling voor je aankoop is die van cadeaukalenders en elektronische kalenders; terwijl de eerste in fysieke vorm gedrukt en bewaard worden, bestaan de laatste uit software en toepassingen.
 • Er zijn veel aspecten waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een kalender, maar door criteria te bepalen zoals het gebruik dat je er aan zult geven, het soort kalender dat je nodig hebt, het ontwerp dat je wilt hebben, de data die gemarkeerd moeten worden en het formaat dat het beste bij je past, zul je in staat zijn de kalender te vinden die perfect bij je past.

Beste Kalender: Onze selectie

Koopgids

Onze koopgidsen zijn bedoeld om alle vragen te beantwoorden die je bij het kopen van een product kunt hebben. Daarom bespreken we in dit deel de voor- en nadelen van kalenders, en ook de soorten die je kunt krijgen, het budget waar je ongeveer rekening mee moet houden en waar je een goede variëteit kunt vinden.

Kalenders kunnen uitstekende hulpmiddelen zijn om je tijd te organiseren en je effectiviteit te vergroten. (Foto: Trendsetter Images / 123rf.com)

Wat zijn kalenders en wat zijn hun voordelen?

Kalenders zijn systemen die ontworpen zijn om de dagen van het jaar bij te houden en belangrijke feestdagen te markeren. Het is vrijwel onmogelijk hun oorsprong te achterhalen, want er zijn in de loop van de menselijke geschiedenis vele versies van kalenders geweest. Tegenwoordig worden ze beschouwd als hulpmiddelen voor tijdbeheer.

De meeste westerse culturen gebruiken tegenwoordig de Gregoriaanse kalender, waaraan wij gewend zijn en die gekenmerkt wordt door het feit dat hij het jaar van Jezus’ geboorte als jaar nul neemt. Maar er zijn ook andere kalenders die in het verleden gebruikt werden, zoals de Juliaanse kalender, of door andere culturen, zoals de Maya kalender.

Dit zijn hulpmiddelen die het mogelijk maken de tijd bij te houden, wat een groot voordeel is, want het maakt het gemakkelijker om taken te beheren en vooruit te plannen. Dit is het voordeel waarop de andere voordelen van kalenders draaien, en dat al sinds millennia bekend is en gebruikt wordt.

Voordelen
 • Ze helpen je de dagen bij te houden
 • Ze zijn een hulpmiddel voor tijdbeheer
 • Het gebruik ervan bevordert organisatorische gewoonten
 • Ze houden je op de hoogte van de meest relevante data
 • Ze helpen je je werk- en persoonlijke verantwoordelijkheden na te komen
 • Ze kunnen een uitstekend geschenk zijn
Nadelen
 • Ze zijn meestal maar één jaar geldig
 • Ze kunnen starre en ongezonde routines aanmoedigen
 • Elektronische kalenders verbruiken veel van de batterij van je computer
 • Wandkalenders kunnen veel ruimte innemen

Gewone of elektronische kalender – Waar moet je op letten?

Technologie kan op alle gebieden worden ingezet, steeds in een streven naar verbetering van de levenskwaliteit van de mensen. Daarom zijn er elektronische kalenders ontstaan, die digitale versies zijn van gewone – of traditionele – kalenders. We vertellen je de details over beide, zodat je een duidelijk idee hebt van je mogelijkheden.

Vaste kalender. Dit zijn fysieke presentaties van kalenders, die er in veel verschillende formaten zijn. Gewone kalenders zijn meestal gemaakt van papier, karton of een variant van deze materialen, en hebben een houdbaarheidsdatum omdat ze een bepaalde tijd meegaan, ze zijn dus wegwerpbaar.

Maar er is een generatie kalenders ontstaan, ook gewone maar groter, ontworpen om ook planners te zijn en aan de muur te hangen, en deze bevatten ruimte om aantekeningen te maken. Er zijn ook modellen kalenders die bestaan uit acryl borden met een raster van de dagen van de week en ruimte voor de hele maand. Deze kunnen geschreven en herschreven worden op.

Elektronische kalender. Elektronische kalenders zijn digitale programma’s of toepassingen die werken met een toestel zoals een smartphone of computer als platform, waar zowel de software als de gegevens gehost worden.

Hun belangrijkste voordeel is dat het draagbare kalenders zijn, en in de meeste gevallen fungeren ze ook als planners en agenda’s. Met vele kun je zelfs je informatie op het web opslaan, en ze van overal benaderen. Ze geven je ook de mogelijkheid om kalenders te maken die door meerdere mensen gedeeld worden, om werkgroepen te coördineren.

Reguliere kalender Elektronische kalender
Draagbaarheid Laaga Hoog
Hulpmiddelen extra Kan ruimtes hebben voor notities Sommige bevatten alarmen, notities en kleur sorteren
Formaat Bedrukte papieren vellen of acrylplaten Toepassingen voor smartphones of computers
Duurzaamheid Kan wegwerpbaar of duurzaam zijn, afhankelijk van het formaat Toepassingen kunnen elk jaar bijgewerkt worden

Zijn er gepersonaliseerde kalenders?

Het spreekwoord zegt dat er van alles in de wereld is, dus hoe zou het niet mogelijk zijn om gepersonaliseerde kalenders te krijgen? Ze zijn een uitstekende optie die je online of in gespecialiseerde winkels kunt bestellen; ze bestaan uit kalenders met bijzondere formaten en inhoud, en iedereen die bereid is te betalen kan er een hebben.

Er kunnen speciale data op staan zoals verjaardagen of jubilea -als je aan een speciaal cadeau denkt-, of heel belangrijke werk- of academische deadlines -als je je jaar heel goed wilt organiseren. Bedenk echter dat het unieke ontwerp ze duurder maakt en dat ze meestal niet in winkelhaantallen worden gemaakt.

Zijn er nog andere soorten kalenders?

In het algemeen hebben kalenders heel specifieke vooraf bepaalde formaten, die naar gelang het soort kalender dat je kiest bepaalde data volgen. En een andere algemene regel is dat ze een heel jaar bestrijken. Maar er zijn uitzonderingen, die bijzondere kalenders zijn naargelang de behoeften van de gebruiker.

Menstruatiekalender. Alle vrouwen hebben een menstruatiecyclus, het is een natuurlijk deel van het vrouw-zijn. Maar deze cycli zijn niet star of algemeen, maar hangen af van de fysiologie van elke vrouw. Daarom worden menstruatiekalenders bijgehouden, waarin alle relevante gebeurtenissen in verband met de menstruatie dag voor dag worden genoteerd.

Schoolkalender. Verschillende regio’s hebben verschillende schooltermen die beantwoorden aan hun plaatselijke behoeften, waaronder de behoeften van de afzonderlijke instellingen. Daarom is het vaak belangrijk een kalender te hebben die alle evenementen schetst die tijdens het schooljaar of het schooljaar van belang zijn.

Sportkalender. Sport is een immens universum vol kleine en grote gebeurtenissen, zodat veel bonden van verschillende praktijken hun eigen kalenders opstellen, waarin ze in detail de wedstrijden of acties aangeven die in het sportseizoen van belang zullen zijn.

Kalenders zijn essentieel om het verstrijken van de dagen bij te houden. (Foto: rawpixel / 123rf.com)

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen kalenders kunt vergelijken en beoordelen

Je bent je vast al aan het voorbereiden om te gaan rennen om de kalender te kopen die je nodig hebt, maar voor je gaat lees je eerst dit artikel af, want met deze criteria kun je de puzzel compleet maken en je de weg wijzen bij het kopen van, niet zomaar een kalender, maar de beste die je kunt krijgen, lees verder en kom er achter!

 • Kalender type
 • Gebruik
 • Formaat
 • Aangegeven data
 • Thematisch

Soort kalender

De kalender is geen uniek voorwerp, want er zijn in de loop van de geschiedenis vele versies van geweest. Daarom zijn er verschillende soorten kalenders, en hoewel we in het Westen de Gregoriaanse kalender gebruiken, is het verstandig ze allemaal te kennen, zodat je je beter op je aankoop kunt oriënteren.

Gregoriaanse kalender. Het werd in 1582 ingesteld door paus Gregorius XIII; het gebruikt het geboortejaar van Jezus als jaar nul en viert alle feesten van de katholieke kerk. Het heeft 365 dagen verdeeld over 12 maanden die tussen de 30 en 31 dagen tellen, met uitzondering van februari.

Het is ook de standaard voor administratieve en bureaucratische processen in het grootste deel van de wereld, dus als je in Mexico of een westers land woont, kun je het beste dit kalenderformaat volgen.

Islamitische kalender. Deze wordt in moslimlanden gebruikt, en omvat de voornaamste islamitische feestdagen. Het heeft 12 maanden en 364 dagen, gebaseerd op de schijngestalten van de maan; de dag na elke nieuwe maan is de eerste dag van de maand. Bijgevolg hebben de maanden geen vaste lengte.

Deze kalender is heel belangrijk voor de Islam omdat er belangrijke data op staan, zoals de Ramadan. Zo helpt het bijhouden van de kalender om religieuze plichten te vervullen. Als je deze godsdienst belijdt, hem bestudeert of naar een moslimland reist, heb je deze kalender nodig.

Chinese kalender. Als je wel eens van het ‘jaar van de aap’ gehoord hebt, dan heb je ook wel eens van de Chinese kalender gehoord. Het heeft een duizend jaar oude traditie, want het ontstond ongeveer 4.000 jaar geleden, en, geloof het of niet, het is vandaag de dag nog steeds in gebruik in het land.

Elk jaar bestaat ook uit 12 maanden, en om de 3 jaar wordt een extra maand toegevoegd om het “overschot” van de vorige jaren goed te maken. Als je naar China reist, is het raadzaam deze kalender te kennen.

De producten die we kopen hebben verschillende profielen voor verschillend gebruik, en kalenders zijn geen uitzondering. Bepaal waarvoor je hem zult gebruiken, en je zult preciezer weten welke bijzondere eisen je aan die kalender zult stellen. Hier zijn enkele profielen die voor allerlei doeleinden geschikt zijn.

Professional. Als je een agenda nodig hebt om je werkverantwoordelijkheden bij te houden, zoek er dan een met ruimte voor notities – waar je toekomstige afspraken en deadlines aan toe kunt voegen – en als hij elektronisch is, is hij misschien beter om een beetje werk mee naar huis te nemen, zodat je je verantwoordelijkheden kunt bijhouden.

Home. Veel huisvrouwen kiezen voor kalenders met notities om huishoudelijke taken te organiseren, en het is een geweldig idee! Als dit bij jou het geval is, zoek dan wandkalenders met ruimte voor notities, en die je op een gemeenschappelijke plaats in huis kunt zetten, zodat iedereen altijd toegang heeft tot het verslag van zijn taken.

Kinderen. Een heel goede techniek om orde bij kinderen te bevorderen is door middel van kalenders en planners; hierin schrijven kinderen hun verantwoordelijkheden op en kunnen ze bijhouden welke taken ze volbracht hebben. Als dit is wat je zoekt, kies dan voor opvallende modellen die je kind zullen aantrekken en aanmoedigen om hun kalender elke dag te gebruiken.

Formaat

Het is heel belangrijk dat je goed nadenkt over het formaat van de kalender die je overweegt te kopen, want dit zal van invloed zijn op het gebruik dat je ervan maakt en hoe praktisch hij voor je zal zijn. Laat ons je dus enkele details vertellen, zodat je de beste beslissing kunt nemen.

Muur. Dit zijn gedrukte kalenders, bedoeld om aan de muur te hangen. Ze zijn ongeveer 40 cm lang, en omvatten de hele maand; of klein, ongeveer 15 cm, ze omvatten alleen de huidige dag en je moet het blad verwijderen naarmate de dagen verstrijken. Ze zijn ideaal om in huis te hebben en helpen je de tijd altijd bij te houden.

Voor bureau. Dit zijn lange stukken bedrukt papier die op bureaus geplakt worden, als een soort tafelkleed met een kalender. Ze zijn er in alle maten, en zijn geschikt als je de kalender bij je werk in het oog wilt houden.

Als je de datum moet bijhouden en je afspraken in de gaten moet houden, dan is een kalender een grote hulp voor je. (Foto: Andriy Popov / 123rf.com)

Data

Als je een kalender gebruikt wil je niet alleen de datum weten, je wilt ook weten welke belangrijke feestdagen eraan komen. Niet alle kalenders bevatten dezelfde feestdagen, dus controleer of het model dat je gaat kiezen de feestdagen heeft die je nodig hebt.

Internationale feestdagen. Deze bevatten data die over de hele wereld gevierd worden, zoals Nieuwjaarsdag (behalve in China), Dag van de Arbeid en Vrouwendag. Voor het geval je op de hoogte moet zijn van data die van internationaal belang zijn, moet je een kalender zoals deze aanschaffen, waarop ze duidelijk aangegeven staan.

Astronomische gebeurtenissen. Ben je een liefhebber van astronomie? Dan is dit de kalender voor jou, want hij noteert data waarop er astronomische gebeurtenissen zijn, zoals zonsverduisteringen, meteorenregens of waarnemingen van hemellichamen. Merk op dat de stellaire gebeurtenissen aangepast zijn aan de breedtegraden van Mexico.

Religieuze data. Als je toegewijd bent aan een religieus beroep, of je godsdienst strikt beoefent, moet je een kalender aanschaffen waarop religieuze vieringen staan aangegeven, zodat je je spirituele verantwoordelijkheden kunt bijhouden, terwijl je de voorbijgaande dagen bijhoudt en je tijd indeelt.

Thematisch

Je smaak is een deel van je persoonlijkheid, en elk van je bezittingen moet bij je persoonlijkheid passen, om een omgeving te scheppen waarin je je prettig voelt. Daarom is de keuze van het thema van je kalender relevant en iets waar je goed over moet nadenken. Het gaat bijna instinctief, maar laat ons je een paar aanwijzingen geven om je bij je zoektocht te leiden.

Algemeen. Algemene themakalenders zijn kalenders die zich op een thema richten – zoals bloemen, dieren of landschappen – zonder direct naar cultuurelementen te verwijzen. Ze zijn ideaal als geschenk voor iemand die je niet zo goed kent, of voor een kantoor waar je aan allerlei smaken tegemoet moet komen.

Individuals. Deze, daarentegen, richten hun aandacht op een of ander populair element in de cultuur. Vandaar dat je een Harry Potter of Avengers kalender kunt krijgen, die elke fan zal boeien. Als je een praktisch hulpmiddel zoekt en tegelijk je filmische neigingen duidelijk wilt maken, kies dan voor deze kalenders.

(Zichtbare foto: server / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies