Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

20Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

Als je iemand bent die elke ruimte in je huis optimaal wil benutten, vooral als ze klein is, en je houdt ook van comfort, dan raden we klaptafels aan. In dit artikel leggen we alles uit over dit waardevolle product. Er zijn zo veel modellen en maten van dit meubel voor in huis, dat het soms moeilijk kan zijn het juiste te vinden voor de ruimte die je ter beschikking hebt. Als je alleen op het ontwerp afgaat, kun je ontdekken dat de klaptafel te groot of te klein is voor je huis.

Daarom moet je weten wat ze allemaal te bieden hebben. Je vindt er klaptafels voor in de keuken, om aan te studeren of voor buiten. Ze hebben elk heel verschillende eigenschappen, en zijn ook van verschillende materialen gemaakt. Daarom zullen we hun betekenis uitleggen, de belangrijkste aankoopfactoren, waar je ze kunt krijgen en zelfs hun waarde. We hopen dat je het nuttig vindt.
Belankrijk om te weten

 • Een klaptafel is een meubel dat ingeklapt kan worden om het te verkleinen. Hij wordt meestal gebruikt op plaatsen van zeer kleine afmetingen en heeft de eigenaardigheid dat hij opgeborgen kan worden als hij niet in gebruik is, om zo elke ruimte optimaal te benutten.
 • Dit soort meubels wordt zowel buiten als binnen gebruikt, de eerste zijn gemaakt voor de tuin of om gebruikt te worden bij speciale gelegenheden zoals feesten of bijeenkomsten. De laatste kan gebruikt worden in de keuken of de studeerkamer. Ze hebben het voordeel dat je ze in kelders of nauwe plaatsen kunt opbergen om ze niet te beschadigen, en dat ze de gebruiksduur verlengen.
 • Aankoopfactoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf van een klaptafel zijn: fabricagemateriaal, ontwerp en afmetingen. Als je de verkeerde meubels voor de beschikbare ruimte gebruikt, kan dat tot gevolg hebben dat je ze niet kunt gebruiken en dat je uiteindelijk de ruimte beschadigt omdat ze niet geschikt is.

Beste Klaptafel: Onze selectie

Koopgids

Als je graag thuis steeds evenementen organiseert of je aan buitenbelevenissen waagt, moet je een klaptafel tot je huishoudelijke artikelen rekenen. Daarom moet je alles over zo’n waardevol product weten en de relevante factoren in overweging nemen om het juiste voor je te kiezen.

Klaptafels voor buiten zijn ideaal voor op de camping. (Mark Bowden/ 123rf.com)

Wat is een klaptafel en wat zijn de voordelen ervan?

Een klaptafel is een huishoudelijk voorwerp dat de eigenschap heeft dat het in afmetingen kan worden verkleind om op te bergen. Ze worden meestal in kleine ruimten gebruikt en als ze niet gebruikt worden kun je ze opbergen in een kleerkast, kelder of onder het bed om de ruimte in je huis optimaal te benutten.

Je vindt klaptafels voor in de keuken, om te studeren of voor buiten, en met specificaties waarmee je ze kunt aanpassen aan de omgeving waar je ze nodig hebt, om ze daarna op te bergen zonder dat ze in de weg zitten. Het belangrijkste is dat je begrijpt wat elk van beide je te bieden heeft. De volgende tabel toont hun voor- en nadelen:

Voordelen
 • Je vindt ze in verschillende uitvoeringen
 • ze zijn praktisch en gemakkelijk te vervoeren
 • ze nemen weinig plaats in bij het opbergen
 • ze zijn licht
 • ze zijn verkrijgbaar voor binnen en buiten.
Nadelen
 • Omdat ze in massa geproduceerd worden, kunnen ze niet op maat gemaakt worden
 • plastic tafels raken gemakkelijk beschadigd
 • ze kunnen niet veel gewicht dragen
 • ze worden duur.

Inklapbare keuken-, studeer- of buitentafels – waar moet je op letten?

De perfecte klaptafel vinden voor wat je nodig hebt, maar vooral voor de ruimte waar je hem gaat gebruiken, is van vitaal belang om hem voor elke gebeurtenis uit de weg te kunnen ruimen. Bovendien kan hij je uit de problemen helpen als er gasten bij je thuis komen die niet op je traditionele tafel passen. Daarom moet je de eigenschappen van elk van hen kennen.

Ze zijn er in alle maten en verschillende modellen. (Claudia Schnepf/ 123rf.com)

Inklapbare keukentafel: Hij is ontworpen om de traditionele tafel of ontbijttafel te vervangen. Ze zijn meestal gemaakt van hout, aluminium op het bovenblad met staal in de structuur. Hij is ideaal voor wie een kleine keuken heeft waar niet steeds een tafel kan staan. De meest gebruikte zijn vierkant of rechthoekig, soms vind je ronde exemplaren, met een capaciteit voor 4 tot 6 personen. In het algemeen worden alleen de poten van de tafel ingeklapt, zodat hij in de kast of naast de koelkast kan worden opgeborgen. Ze zijn heel stevig en gemakkelijk in elkaar te zetten, met vrouwen in gedachten, want zij zijn degenen die ze het meest gebruiken.

Inklapbare studietafel: Dit type tafel is uiterst licht en smal. De meeste modellen zijn rechthoekig, bedoeld om weinig gewicht te dragen, zoals een computer of laptop, en ze worden alleen voor werk gebruikt. Ze zijn gemaakt van aluminium of kunststof, met de bedoeling ze gemakkelijk op te vouwen en onder een bank op te bergen. Dit soort meubels is meestal klein, omdat ze voor individueel gebruik zijn. De ontwerpen die bij klapbare studietafels horen zijn het portfolio, want ze zijn uiterst resistent en nemen weinig plaats in als ze niet in gebruik zijn.

Klaptafel voor buiten: Vaak gebruikt bij evenementen zoals feesten en familiebijeenkomsten zijn dit grote modellen, meestal rond of rechthoekig, met 8 tot 12 zitplaatsen per tafel. Ze zijn gemaakt van kunststof en aluminium met een roestwerende behandeling en hun grote weerbestendigheid. Het is de grootste klaptafel die tot 2 meter lang kan worden, deze modellen houden de poten onder het oppervlak waar het voedsel op staat en worden zwaar door hun afmetingen en omdat de poten van staal zijn, worden ze meestal opgeborgen in magazijnen of in de garage.

Keuken Studio Buiten.
Materialen Hout en aluminium met staal Aluminium en kunststof Aluminium en kunststof.
Modellen Vierkant en rechthoekig Rechthoekig Rechthoekig en rond.
Afmetingen Medium Chico Groot.
Beschikbare plaatsen 4 tot 6 personen Individueel 8 tot 12 personen.
Weerstand Tegen hoge temperaturen Tegen werkgebruik Tegen corrosie en verwering.

Waar koop je een klaptafel?

Als je klaptafels nodig hebt, maar alleen een algemene kennis van dit soort meubels hebt, is het raadzaam winkels te bezoeken zoals Home Depot, Zara Home, Office Depot, Liverpool, Electra, e.a. Daar vind je adviseurs die je op een professionele en persoonlijke manier begeleiden.

Aan de andere kant, als je dit product kent en op zoek bent naar bijzondere modellen, raden we je aan sites te bezoeken als Mercado Libre, Linio, eBay.com, waar je betaalbare modellen vindt. Maar een geweldige optie, met de beste aanbiedingen, verscheidenheid aan modellen, onklopbare levertijden en geweldige mogelijkheden, is ongetwijfeld Amazon.com.mx

Houten klaptafels zijn zeer resistent. (sergiobarrios/ 123rf.com)

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen klaptafels kunt vergelijken en beoordelen

Zonder rekening te houden met de klaptafel die je moet kiezen, is het voor dit soort meubilair van essentieel belang die criteria te overwegen die van groter belang zijn om de perfecte voor je te vinden, waarbij je steeds denkt aan de ruimte waar je hem wilt gebruiken. Daarom tonen we je hieronder elk van hen, zodat je beslissing de juiste is. Dit zijn

 • Materialen
 • Ontwerp
 • Afmetingen

Fabricagematerialen

Er worden tegenwoordig 4 verschillende materialen gebruikt om deze meubels te maken. Naarmate je elk materiaal leert kennen en de eigenschappen en kenmerken ervan begrijpt, zul je een objectieve vergelijking kunnen maken om de beste beslissing te nemen. Hieronder leggen we elk van hen uit.

Wood: Dit materiaal is een van de meest gebruikte voor interieurs, en biedt grote weerstand tegen hoge temperaturen en zware behandeling. Het is ook heel duurzaam en van hoge kwaliteit. Het enige probleem om rekening mee te houden is dat hij zwaar kan zijn. Het wordt aanbevolen voor gebruik in de keuken.

Aluminium: Het belangrijkste kenmerk van dit materiaal is zijn lichtheid en grote weerstand tegen verwering en corrosie. Het is een materiaal dat het gemakkelijk maakt om de meubels in elkaar te zetten en uit elkaar te halen, en dat bovendien heel esthetisch en elegant is. Hij is ideaal voor evenementen en familiebijeenkomsten buiten en ook voor studie en werk.

Plastic: Het is een uiterst resistent materiaal, het kan gedeukt of gebogen worden, maar het zal nauwelijks breken. Het is ook een zeer kneedbaar materiaal, zodat je het voor elk soort ontwerp kunt gebruiken. Hij wordt aanbevolen als inklapbare studeertafel of voor gebruik buitenshuis.

Staal: Dit soort materiaal wordt meestal gebruikt voor de poten, want het is van hoge kwaliteit en erg veilig voor dit deel van de tafel. Het is aan te bevelen hem op de plastic exemplaren te gebruiken om evenwicht te bereiken qua gewicht en om te voorkomen dat de tafel omvalt. Wat dit criterium betreft kunnen we 3 ontwerpen vinden, die het meest ergonomisch en functioneel zijn. Elk heeft unieke specificaties die aangepast kunnen worden aan de situatie en de ruimte waarin je ze wilt gebruiken. We praten hieronder over elk van hen.

Square: Dit is een ideaal ontwerp voor wie weinig zitplaatsen nodig heeft, want je kunt met dit ontwerp maximaal 4 mensen aan de klaptafel laten zitten. Hij is gemakkelijk op te bergen, want meestal worden alleen de poten van dit type tafel opgevouwen. Ze worden meestal gebruikt in de keuken of eetkamer en op kleine plaatsen.

Rechthoekig: Dit model biedt een grote ruimte waarop je allerlei dingen kunt zetten die je nodig hebt. Hij kan veel gewicht dragen en afhankelijk van de grootte kun je er tot 12 mensen tegelijk in laten zitten. Hij is ideaal voor de studio, want door zijn functionele vormgeving is hij comfortabel om in te werken en voor familie-evenementen.

Circulair: Het is een ontwerp dat geen hoeken heeft, zodat je de maximaal beschikbare ruimte kunt innemen, je kunt er 8 tot 10 personen in kwijt. Bovendien kun je het midden van de tafel gebruiken om alles wat je nodig hebt om van je evenement een succes te maken een plaats te geven. Het enige nadeel is dat alleen de poten opvouwbaar zijn en dat je veel ruimte nodig hebt om hem op te bergen.

Afmetingen

De afmetingen hangen af van de beschikbare ruimte en van de activiteit waarbij je hem moet gebruiken. Het is belangrijk te bedenken dat de meeste klaptafels in serie gemaakt worden, zodat ze moeilijk aan te passen zijn. Het belangrijkste is dat je deze maten kent om zeker te zijn dat ze in de beschikbare ruimte passen.

Keuken: Ze kunnen vierkant of rechthoekig zijn. De afmetingen van de eerste zijn maximaal 1 meter lang bij 1 meter breed en tot 70 cm hoog. Terwijl de laatste tot 1,20 meter lang bij 70 cm breed en tot 70 cm hoog zijn.

Studio: Dit zijn meestal rechthoekige ontwerpen. Je vindt ze tot maximaal 1 meter lang bij 80 cm breed en tot 65 cm hoog. Ideaal om comfortabel en met voldoende ruimte te werken.

Voor buiten: Er zijn ronde en rechthoekige. De eerste hebben een omtrek tot meters en een maximum hoogte van 75 cm, terwijl de laatste tot 2,50 meter lang bij 1 meter breed en 70 cm hoog kan meten. Ze zijn ideaal voor open ruimtes en voor evenementen met veel mensen.

(Zichtbare foto: foottoo / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies