Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

22Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Vandaag vertellen we je over die meubelstukken die we meestal in de slaapkamer hebben staan met alle benodigdheden, je raadt het al! de kaptafels.

Wil je een vleugje elegantie geven aan een kamer en tegelijk een ruimte hebben waar je je rustig kunt opmaken, je sieraden kunt bewaren en waarom niet, tegelijk kunt decoreren; Deze meubels worden al sinds de oudheid gebruikt en zijn nog steeds de favoriet van velen vanwege hun veelzijdigheid.

Mis deze complete koopgids niet, waarin we je alles laten zien wat je moet weten om de kaptafel te kiezen die het beste past bij wat je zoekt en de ruimte die je ter beschikking hebt. Je leert ook de belangrijkste factoren om de verschillende modellen te vergelijken, hun prijzen en waar je ze kunt vinden.
Belangrijk om te weten

 • Een kaptafel is een meubelstuk waarin in hoofdzaak juwelen, make-up of accessoires opgeborgen worden. Hij bestaat uit een tafel met of zonder laden, hij moet een in verschillende graden verstelbare spiegel hebben en een uitstekende directe verlichting voor het gezicht. Het dient ook om elke ruimte te versieren, en zorgt voor elegantie en glamour.
 • Kaptafels hebben meestal nogal uitgesproken ontwerpen. Er zijn compacte, vrijstaande en mini wastafelmeubelen. Het model dat je kiest hangt af van de ruimte die je ter beschikking hebt en van de algemene inrichting van de kamer.
 • We kunnen de beste kaptafels kiezen op basis van hun moderne, vintage of rustieke vormgeving; de materialen kunnen hout, spaanplaat, metaal en plastic zijn. Vergeet niet dat een kaptafel idealiter een goed verlichte spiegel moet hebben en ruimte om je belangrijke spullen op te bergen.

Beste Kaptafel: Onze selectie

Koopgids

Wie heeft er niet een meubelstuk gekocht met de gedachte dat het mooi zou staan en zich dan gerealiseerd dat we een beter exemplaar hadden kunnen kiezen? Om je dit niet te laten overkomen, nodigen we je uit om de belangrijkste aspecten over kaptafels te kennen, zodat je niet ingewikkeld wordt met zoveel ontwerpen en soorten.

Een kaptafel geeft je de gelegenheid om je thuis professioneel op te maken (Foto: Spectral/ 123rf.com)

Wat is een kaptafel en wat zijn de voordelen ervan?

Een kaptafel is een meubel dat meestal in de slaapkamer gebruikt wordt. Er staat een tafel in, een spiegel (idealiter) en een krukje om op te zitten. Het belangrijkste voordeel is dat je er make-up, sieraden en accessoires in kunt opbergen. Het biedt ook ruimte voor snelle en gemakkelijke make-up en verzorging.

Zijn secundaire functie is dat het een heel elegante decoratie biedt die elke kamer opfleurt. Het is zelfs zo populair geworden dat het gebruik ervan zich heeft uitgebreid tot het decoreren van elke andere kamer. Wees niet bang om het eens te proberen! De volgende informatie mag je niet missen:

Voordelen
 • Gebruik voor haar en make-up
 • Decoratief en praktisch meubelstuk
 • Verschillende toepassingen
 • Opbergen van juwelen en make-up
 • Verscheidenheid aan ontwerpen
Nadelen
 • Standaard maten
 • Hoge prijzen, vooral die met een meer klassiek ontwerp
 • Je moet de juiste ruimte hebben
 • Je moet ze in elkaar zetten

Compacte, Vrijgestelde of Mini Kaptafel – Waar moet je op letten?

Het lijkt misschien onmogelijk om alle aspecten van het kopen van de beste kaptafel in overweging te nemen. We verzekeren je dat de belangrijkste tip om deze taak te volbrengen, is rekening te houden met de ruimte die je beschikbaar hebt om hem te plaatsen en met de algemene inrichting van de kamer. Daarna kun je kiezen tussen de volgende stijlen kaptafels, afhankelijk van hun vormgeving.

Compacte toilettafel. De compacte kaptafel is ideaal voor wie veel make-up en accessoires bij zich heeft. Bij dit model zijn de spiegels inbegrepen, maar op de tafel of in de lades, zodat je de tafel voor andere doeleinden kunt gebruiken. Je kunt ook extra spiegels toevoegen om alle hoeken vast te leggen.

vrijstaande kaptafel. De vrijstaande kaptafel is perfect te combineren met elke inrichtingsstijl, omdat de onderdelen ervan los te vinden zijn. Je kunt zelf het krukje kiezen dat je wilt, en ook de spiegel. Deze zijn veelzijdiger en je kunt de stijlen die je wilt combineren.

Mini kaptafel. Mini kaptafeltjes zijn ideaal voor mensen die weinig ruimte in de kamer hebben. Bij deze modellen is altijd alles inbegrepen, spiegel, krukje en tafeltje. Ze zijn gemakkelijk in elkaar te zetten en zijn er in verschillende uitvoeringen en materialen.

Compacte kaptafel vrijstaand mini kaptafel
Grootte Grooten Grooten en klein Klein
Opbergtype Open en gesloten Gesloten Open en/of gesloten
Spiegel Vast Vast en/of mobiel Mobiel
Ontwerp Modern, Minimalistisch, Vintage Rustiek, Modern Compact, Minimalistisch, Vernieuwend, Klassiek

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen kaptafels kunt vergelijken en beoordelen

Een kaptafel is een van de essentiële elementen van de slaapkamer geworden, of je nu romantisch, klassiek of modern bent, er is een kaptafel voor iedereen. Door zijn veelzijdigheid kan het moeilijk zijn de beste kaptafels te onderscheiden en te kennen. Als je niet weet waar je moet beginnen, zijn hier de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden, we hopen dat je ze nuttig vindt.

Design

Kaptafels zijn er in allerlei uitvoeringen, perfect te combineren met elke inrichtingsstijl. Zonder twijfel zijn de meest populaire modellen bij de gebruikers de volgende:

 • Vintage: Vintage modellen proberen de stijl van meubels uit een andere tijd na te bootsen. Deze kunnen een romantische uitstraling hebben met zachte kleuren; met grotere tafels en spiegels die je het gevoel geven royalty te zijn. Ook in pastelkleuren en meer kubusvormige motieven zoals in de jaren 60.
 • Rustiek: Dit type vormgeving is onregelmatiger en wordt ook gekenmerkt door het feit dat het altijd van natuurlijke materialen gemaakt is. Wat de verlichting betreft, die is meestal meer gedempt, omdat geprobeerd wordt een ontspannen, gezellige en persoonlijke sfeer te scheppen.
 • Modern: Moderne ontwerpen zijn meestal erg praktisch en kunnen voor van alles gebruikt worden, behalve voor een kaptafel, want ze zijn ruim, met een verscheidenheid aan kleuren en materialen. Hollywood stijlen zijn erg populair en zullen je het gevoel geven dat je een professional bent.

De prijzen van de kaptafels worden bepaald op basis van hun constructiemateriaal, afmetingen, aantal spiegels en verlichting.
(Foto: Katarzyna Białasiewicz/ 123rf.com)

Materialen

Het perfecte materiaal voor de kaptafels hangt af van het budget dat je hebt. Logischerwijs kan een duurzamer materiaal duurder zijn en een goedkoper materiaal van mindere kwaliteit. Er is echter voor elk wat wils en voor elke portemonnee:

 • Massief hout: Dit is het meest populaire materiaal dat gebruikt wordt om kaptafels van te maken. Ze zijn duurzaam, kunnen beschilderd, gelakt en in bijna elke vorm gegoten worden. De beste kwaliteit houtsoorten zijn eiken en kastanje, ideaal voor klassieke ontwerpen; een voordelige optie is grenen en vuren voor moderne modellen.
 • Spaanplaat: Het is een composiet dat bestaat uit een stel houtvezels, zoals houtkrullen of zaagsel, die met druk en hitte gevormd worden. Het kan van gemiddelde dichtheid (MDF) of hoge dichtheid (HDF) zijn. Ze zijn van mindere kwaliteit, maar kunnen gelakt worden om de levensduur te verlengen en krassen te voorkomen; ze gedragen zich als hout en bereiken zo diverse ontwerpmogelijkheden.
 • Metaal: Aluminium, staal of ijzer zijn metalen die veel gebruikt worden bij de vervaardiging van kaptafels, vooral rustieke of moderne modellen. Het is gebruikelijker dat ze met hout gecombineerd worden in plaats van helemaal van metaal te zijn, want zo wordt een decoratief effect bereikt dat in overeenstemming is met verschillende stijlen.
 • Plastic: Het is een zeer kneedbaar en duurzaam materiaal dat aan elke soort decoratie aangepast kan worden. Het heeft het voordeel dat het resistent is, zodat het meestal gebruikt wordt in kaptafels voor meisjes.

Opbergen

We kunnen onderscheid maken tussen open en gesloten opbergen, afhankelijk van de soort meubels die we vergelijken. Evenzo kunnen de opbergvakken gegroepeerd worden in klein en diep; afhankelijk van de beschikbare ruimte in de badmeubel.

Open opbergruimte: Dit is als de kaptafel geen vakken heeft en je de voorwerpen zo op de tafel moet plaatsen dat ze altijd zichtbaar zijn. Extra elementen zoals planken of bakken kunnen toegevoegd worden om de opbergcapaciteit te vergroten.

Gesloten opberg ruimte: Meestal is de opbergruimte verborgen in de tafel, achter de spiegel, onder het krukje of in lades. Het is ideaal om de kamer ruim te houden door producten uit het zicht te houden.

Klein vak: Verwijst naar bakjes waarin maar een paar voorwerpen passen, zoals ladenkasten met een enkele lade of vakjes speciaal voor oorbellen of armbanden.

Diep vak: Verwijst naar ruimten die groter zijn en een groter aantal voorwerpen kunnen bevatten. Het gaat meestal samen met het afgesloten vak, want er kan een groter aantal voorwerpen van verschillende afmetingen in opgeborgen worden.

Spiegel

Niet alle modellen van badmeubels hebben een spiegel. We beschouwen het echter als een essentieel element voor een goed exemplaar. Of ze nu inbegrepen is of dat je ze zelf wilt inbouwen, hier tonen we je de soorten spiegels die van je kaptafel je droommeubel maken.

Verlichte spiegel: Hij helpt je om jezelf duidelijker en helderder te zien, dankzij het natuurlijke licht dat hij op je gezicht projecteert. Dit type spiegel wordt professioneel gebruikt en zijn de typische die we in Hollywood ontwerpen zien met gloeilampen of LED lampjes.

Vergrotende spiegel: dit type spiegel is onmisbaar om details te kunnen identificeren en een nauwkeurig make-up werkje uit te voeren. De vergroting kan variëren van 3 tot 10 maal de grootte van de oorspronkelijke reflectie. Hij wordt meestal gebruikt als accessoire of met een dubbelzijdige spiegel, want hij kan ongemak veroorzaken als hij als hoofdspiegel gebruikt wordt.

Vaste spiegels: Idealiter moet de spiegel verschillende hoeken van gezicht en lichaam kunnen weerspiegelen. Als de spiegel vast is, raden we aan dat hij een dubbele of driedubbele groep heeft om gemakkelijk alle details vast te leggen.

Beweegbare spiegels: Bij wastafelmeubelen met een enkele spiegel is het essentieel dat de spiegel zich aan verschillende hoeken aanpast. Niet alleen om bij de maat van de persoon te passen, maar ook om je in verschillende posities te weerspiegelen.

(Zichtbare foto: Petro Kuprynenko/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies