Laatst bijgewerkt: 08-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Heb je je ooit voorgesteld dat je kat een hangmat zou kunnen hebben om in uit te rusten? Natuurlijk is het mogelijk. En het blijkt dat hangmatten een favoriete rustplaats zijn.

Als je een huisdier thuis hebt en je wilt het verwennen, dan delen we met je alle informatie die je moet weten over hangmatten voor katten. We hebben voor jou enkele belangrijke gegevens uitgezocht die je moet weten om een uitstekende aankoop te doen.

Katten zijn huisdieren die heel goed gezelschap zijn en zich ook graag bewust zijn van hun omgeving, dus met dit product zullen ze zich beter dan ooit voelen.

We helpen je de hangmat te kiezen die het beste bij je kat past, zozeer zelfs dat hij er niet meer uit wil. Dus als je geïnteresseerd bent in het verwennen van je huisdier kan dit artikel interessant voor je zijn, neem potlood en papier mee.
Belangrijk om te weten

  • Kattenhangmatten zijn een soort kattenbed en meestal favoriet bij onze huisdieren, omdat onze katachtige vrienden graag het gevoel hebben omringd te zijn. Daarom zijn er veel soorten hangmatten die op verschillende plaatsen in ons huis kunnen worden neergezet.
  • Dit product wordt veel gekocht door mensen die een katachtige in huis hebben, omdat ze weten dat katten zich graag opgesloten voelen terwijl ze slapen omdat het hen een gevoel van veiligheid geeft. Het biedt hen ook veel comfort.
  • Er zijn allerlei soorten hangmatten en met de juiste informatie kun je de ideale voor je kat vinden. Er zijn raamhangmatten, radiatorhangmatten, muurhangmatten, houten hangmatten en ze passen heel gemakkelijk in elke hoek van het huis.

Beste katten hangmat: Onze selectie

Als je de beste hangmat voor je kat zoekt, laten we je onze beste aanbevelingen voor dit product achter. Hieronder vind je alle informatie die je kunt vinden en die je moet weten om de beste kattenhangmat op de markt te kopen, het belangrijkste is dat je weet wat je kat lekker vindt en een geschikte hangmat voor hem vindt.

Koopgids: Wat je moet weten over kattenhangmatten

Je kunt veel twijfels hebben voor je dit product koopt en dat is volkomen normaal, je wilt niet iets kopen dat je kat uiteindelijk niet gebruikt.

Hier zijn de meest gestelde vragen die je kunt hebben bij het beslissen welke hangmat ideaal is en het kiezen uit een vrij grote verscheidenheid van dit product. Van waar je hem neer kunt zetten tot waar je kat zich meer op zijn gemak zal voelen.

Het belangrijkste van een hangmat is hoe je kat erin zit, als je kat van zijn dutjes geniet zal het zeker een plaats zijn waar hij niet weg wil. (Bron: bdl2176: 18609998/ 123rf)

Welke soorten hangmatten voor katten zijn er?

Er zijn tegenwoordig veel soorten hangmatten voor katten en we stellen je de soorten voor die op de markt trending zijn en natuurlijk de voorkeur van de katten genieten.

In deze tabel zie je de verschillende soorten kattenhangmatten en hun belangrijkste kenmerken, zodat je een beter idee krijgt van wat de ideale hangmat kan zijn om mee naar huis te nemen.

Soorten Model van kat hangmat Belangrijkste kenmerk
Houten kattenhangmat Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en zijn meestal gemaakt van linnen stof
Venster kat dragers Ze zijn hangend en gewichtdragend, ze zijn ook zeer gemakkelijk te wassen.
Hangmatten voor stoelen Ruimtebesparend, duurzaam canvas materiaal met een fluwelen afwerking en klittenbandsluitingen voor een betere pasvorm.
Radiatorhangmat Deze zijn zeer populair en bieden een warme slaapplaats, ze kunnen op conventionele waterradiatoren worden geïnstalleerd.

Hoe maak je een kattenhangmat schoon?

Kattenhangmatten hebben de neiging erg vuil te worden door de haren die ze voortdurend afwerpen en ook door andere factoren zoals gebruik, het verstrijken van de tijd, vlekken van de zon.

De ideale manier om dit product lang te onderhouden is het dagelijks schoon te maken. Je kunt ze schoonmaken met een stofzuiger of met een klein vochtig doekje om de haren te verwijderen en te voorkomen dat ze zich ophopen tot een vlek.

Het is ook aan te bevelen ze minstens 3 keer per week te wassen om ophoping van vlooien of teken te voorkomen, die zich meestal in onze katachtigen ophopen.

Een andere tip zou zijn om de hangmat op te bergen en hem eruit te halen voor gebruik door je kat bij gelegenheden als dutje en bedtijd, deze maatregel wordt zelden toegepast omdat hij erg repetitief is en het plezier voor je kat wegneemt.

Waar is de perfecte plaats om dit product neer te zetten?

De perfecte plaats hangt af van wat je kat prettig vindt, maar we brengen je enkele aanbevelingen voor de perfecte plek om je hangmat neer te zetten.

Als eerste aanbeveling geldt de radiator, het is een plaats die warmte uitstraalt, zodat het voor je kat prettiger en knusser aanvoelt om er zijn dutje te doen.

Er zijn andere plaatsen zoals ramen die ook licht en zon uitstralen, maar op koude dagen is het beter om van plaats te veranderen.

Andere plaatsen om je kattenhangmat neer te zetten zijn binnen in huis, zoals woonkamers, stoelen, de gemeenschappelijke ruimte of de ruimte die je voor je katachtige ingericht hebt.

Je kunt hem ook op andere plaatsen buiten je huis zetten, bijvoorbeeld op de patio, in tuinen of in woonkamers. Deze beslissing hangt af van andere factoren waarmee je rekening kunt houden, zoals het klimaat en het comfort van je kat

Wat zijn de favoriete hangmatten voor katten?

Een heel moeilijke vraag, want elke kat is een andere wereld en heeft een andere smaak. Als aanbeveling zijn er enkele hangmatten die in de mode zijn op de markt.

Als eerste voorbeeld zijn er de hangmatten van stoelen, deze hangmatten hebben de voorkeur omdat ze aan de onderkant van het meubel hangen en je kat de gelegenheid geven dicht bij je te zijn, waardoor hij zich dichter bij je voelt.

Een andere favoriete hangmat is de hangende hangmat, die je overal in je huis kunt plaatsen, bij voorkeur in de hoogste delen van je huis waar je kat van bovenaf kan kijken. Ze zijn dol op deze hangmatten omdat ze er een gevoel van controle door krijgen en ze alles wat er om hen heen gebeurt kunnen waarnemen.

De favoriete hangmat van je kat zal zeker de hangmat zijn waarin hij zich prettig en gelukkig voelt.

Wat zijn de voor- en nadelen van hangmatten voor katten?

Hier zijn de voor- en nadelen van het kopen van een hangmat voor je katachtige. Als je nog twijfelt of je kat wel of niet van een hangmat zal genieten, helpen we je om ze op te lossen met deze lijst.

Momenteel is dit product een trend in kattenspeelgoed en als je er een voor je huis koopt, zal je katachtige zich meer dan ooit verwend voelen.

Voordelen
  • Gemakkelijk op te zetten
  • Gemakkelijk af te wassen
  • Ondersteunt een goede hoeveelheid gewicht
  • Supercomfortabel oppervlak
Nadelen
  • Opvouwbare hangmatten zijn niet erg stabiel
  • Je hebt er een groot raam voor nodig

Wat is het maximum gewicht van een kattenhangmat?

Dit product is goed bestand tegen gewicht en wordt alleen ondersteund met zijn zuignap of haaksteunen.

Kattenhangmatten houden gewoonlijk een gewicht tot 12 kilo, gezien het normale gewicht van een kat, kunnen we zeggen dat dit product gemakkelijk veel gewicht kan dragen. Er zijn zelfs dubbele hangmatten die het gewicht van twee middelgrote katten kunnen dragen.

Deze factor is echter niet erg relevant omdat de meeste kattenhangmatten en de meest voorkomende ook het gewicht van een of twee katten dragen, waar we meer aandacht aan moeten besteden is de grootte van de hangmat.

Zodat je kat rustig kan zitten, zich uitstrekken of slapen in een hangmat die perfect past en met de zekerheid dat dit product hem zal steunen en niet zal laten vallen.

Waarom een hangmat voor je kat kopen?

Hangmatten voor katten behoren tot de soorten kattenbedden en zijn meestal erg succesvol bij katachtigen als favoriete rustplaats.

Katten houden van hangbedden omdat ze een gevoel van veiligheid hebben en zich graag opgesloten voelen terwijl ze slapen. Het wordt ook hun lievelingsplek en geeft ze thuis een ruimte helemaal voor zichzelf.

Net zoals wij ons prettig voelen in een hangmat, doen onze katachtige metgezellen dat ook. Het is een manier om je kat zich welkom en thuis te laten voelen.

Anderzijds zal niets hen meer plezier doen dan een exclusieve en comfortabele plek te hebben voor hun dutjes of om tijd door te brengen met observeren wat er om hen heen gebeurt; als je een kattenbezitter bent weet je dat ze niet van aandacht houden, dus onopgemerkt in hun hangmat liggen zal hun favoriete tijdverdrijf zijn.

Onze viervoeters genieten van uitzonderlijke dutjes in hun hangmatten, ze zullen zich er op hun gemak voelen en een groot verlangen voelen om uit te rusten. (Bron: pixworks: 100993889/ 123rf)

Wat zijn de alternatieven van hangmatten voor katten?

Binnen de grote verscheidenheid aan hangmatten voor katten zijn er veel alternatieven die we al genoemd hebben, dus gaan we je vertellen over de minder gangbare hangmatten, maar die toch een grote invloed op de markt hebben.

Dit product is exclusief voor katten, dus het heeft bepaalde kenmerken waardoor katten het als hun lievelingsplek hebben.

Cat hangmat alternatieven Belangrijkste kenmerk
Dubbele hangmatten Deze hangmat heeft 2 ruimtes die gebruikt kunnen worden voor twee katten of voor uw kat om lekker in te spelen.
Fluwelen hangmatten Fluweel is een vrij warm materiaal dus het is perfect voor koude dagen.
Vibrerende hangmatten Deze hangmatten hebben een interne vibrator die de matras van de hangmat laat bewegen terwijl uw kat een dutje doet.

Koopcriteria

De moeilijke beslissing om de juiste hangmat te kopen kan vaak door je hoofd gaan, maar dat hoeft geen probleem te zijn, integendeel, het kiezen van de juiste hangmat kan een leuk proces zijn.

Hier zijn de belangrijkste criteria waarmee je rekening moet houden voor je een aankoop doet, deze informatie zal heel nuttig zijn om je twijfels weg te nemen.

Functionaliteit

De kattenhangmatten zijn meestal bedoeld om je kat een dutje te laten doen of zelfs ’s nachts te laten slapen, bijna als een persoonlijke kamer voor hem.

Meestal, en het hangt veel van de persoonlijkheid van je kat af, hebben katten de neiging om in hun hangmat te spelen en zich met hun speelgoed te vermaken. Ze beschouwen het als hun persoonlijke ruimte, waar ze vrij kunnen zijn en zich kunnen uiten zoals ze willen.

Een hangmat in huis hebben is een manier om je kat zijn ruimte te geven en hem het gevoel te geven dat hij deel uitmaakt van je huis. Wat de levensduur van de hangmat betreft, die hangt af van hoe hij gebruikt en onderhouden wordt.

Onderdeel van het onderhoud van een product is het schoonhouden en zorg dragen voor alle factoren die het kunnen beschadigen. Het zal ook afhangen van hoe je katachtige hem gebruikt en of hij er zich prettig in voelt.

Er is niets waar een kat meer van houdt dan zijn eigen hangmat om in uit te rusten. (Bron: fernandes: 9UUoGaaHtNE/ Unsplash)

Design

Er zijn enorm veel ontwerpen, zo ver dat je je kattenhangmat kunt aanpassen en je katachtige een uniek, voor hem gemaakt product kunt geven.

Maar eerst moeten we de meest erkende ontwerpen op de markt noemen, die het meest door kattenliefhebbers gekocht worden. Bijvoorbeeld de hangmatten vastgehouden, hangend, platform, brug en een heleboel andere ontwerpen.

Een ander belangrijk punt in het ontwerp, buiten de structuur, is beslist de kleur die de kattenhangmat zal hebben. Je kunt elke kleur kiezen en zelfs kiezen uit bedrukte stoffen van elk patroon.

De ontwerpen variëren naar de smaak van de eigenaar van de katachtigen; elk baasje kent zijn kat perfect, dus is het altijd gemakkelijk om een speciale kattenhangmat voor je katachtige te ontwerpen.

Prijs

De prijzen variëren sterk, gezien het aantal soorten en vormen kattenhangmatten op de markt kunnen de goedkoopste of de duurste zijn.

Het hangt allemaal af van wat de ideale hangmat voor je kat is. Zo zijn er vrij goedkope ontwerpen die geen speciale kenmerken hebben, maar toch van kwaliteit zijn en hun functie goed vervullen.

In plaats daarvan zijn er hangmatten voor katten die erg duur zijn voor alle extra of speciale kenmerken die hun ontwerpen hebben. Ze kunnen erg duur worden binnen de prijsklasse van de kattenhangmatten op de markt, maar de kwaliteit van het product is beslist onvergelijkbaar.

Het is aan jou en natuurlijk aan het comfort van je katachtige om het beste voor hun dutjes te kiezen.

Materiaal

De kattenhangmatten zijn er in verschillende materialen omdat ze op verschillende plaatsen staan.

Als je bijvoorbeeld een kattenhangmat zoekt die naar het raam gaat, zal het beste materiaal hout zijn, want het licht en de zon die door het raam komen, maken het hout tot een comfortabele en gezellige plek voor de hangmat.

In andere gevallen kun je ook hangmatten kiezen van anti-haar stof, om te voorkomen dat je ze dagelijks moet schoonmaken.

Je kunt elastische hangmatten vinden die zich aanpassen aan de grootte en de houding waarin je kat zich prettig voelt; deze zijn zeer aan te bevelen, omdat ze het meest op de markt gekocht worden.

Voor de meer verwende katachtige zijn er met fleece gevoerde hangmatten die het dutten tot de beste ervaring voor je kat maken. Als je kat urenlang een dutje doet en niet uit zijn hangmat wil, moet je weten dat je de beste aankoop gedaan hebt.

Maat

Het is heel belangrijk te weten wat de grootte van onze kat is, het is duidelijk dat als onze katachtige groot is, we een grote hangmat nodig hebben voor zijn comfort.

Daarom moet je de afmetingen controleren en zien of het genoeg ruimte heeft voor je kat om rustig te slapen en een goede tijd te hebben om uit te rusten. Katten liggen meestal comfortabel in hun hangmat, ongeacht hun grootte.

Ongetwijfeld houden veel mensen rekening met de grootte van de hangmat als belangrijkste criterium, maar er is niet echt een grote verscheidenheid aan maten.

Maar we zijn het erover eens dat niet alle hangmatten voor alle katten geschikt zijn, daarom is het aan te raden de juiste maten te nemen, zodat ze beter kunnen genieten van een hangmat op maat.

Samenvatting

De hangmatten voor katten worden door katten nog meer geprefereerd dan een bed of platenspeelgoed, dat bij katten vaak het meest gewaardeerd wordt.

Er zijn veel soorten hangmatten voor katten met een ruime keuze aan prijzen, verschillende materialen, ontwerpen, maten, vormen, maar omdat elke eigenaar zijn kat perfect kent is het heel gemakkelijk de ideale hangmat voor hem te kopen.

Katten voelen zich er op hun gemak en zijn er dol op omdat ze alles kunnen zien wat er om hen heen gebeurt, we weten allemaal dat katten erg nieuwsgierige en in zichzelf gekeerde dieren zijn, dus is een hangmat de ideale plaats voor hen.

Dit artikel bevat alle informatie die je moet weten voor je tot aanschaf overgaat, we hopen dat je de beste beslissing neemt voor je katachtige thuis.

(Zichtbare afbeelding bron: okssi68: 40838956 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies