Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

24Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Het volgende artikel gaat over kattenbomen. Als je een dierenvriend bent, twijfel er dan niet aan dat dit accessoire je leven 100% gemakkelijker kan maken, want het heeft de functie je kat te vermaken om te voorkomen dat hij de meubels en accessoires van je huis beschadigt, waardoor je leven 100% gemakkelijker wordt.

Hieronder vind je nuttige informatie zowel om de krabpalen uit de basistermen te kennen als om ze meteen te kopen als ze je aandacht getrokken hebben. We bespreken kenmerken, prijzen, verkooppunten en factoren die je zullen helpen de beschikbare modellen te vergelijken en de ideale voor je vriend te kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Een kattenboom is een soort hoge krabpaal met platforms om te voorkomen dat je huisdier meubels en accessoires in je huis beschadigt. Dit product helpt je kat om zijn territorium te hebben, houdt hem bezig en fit, helpt zijn klauwen te slijten en stress te verlichten.
 • Er zijn twee soorten krabpalen, je kunt kiezen voor een condo model, dat meestal het meest effectief is omdat ze stabiel zijn, hoog en verschillende platforms hebben om je huisdier in onder te brengen. Anderzijds is het paalmodel perfect als je minder ruimte hebt of maar één kat, het heeft een rustplaats en krabpaal.
 • Als je de beste kattenboom wilt kopen, kun je rekening houden met bepaalde belangrijke factoren die je helpen te weten welk model geschikt is voor jou en je kattenvriend. Dit zijn de hoogte van zowel het bouwsel als van je huis, de soort krabpaal en de accessoires die je kat lang zullen vermaken.

Beste Kattenboom: Onze selectie

Dit product is de laatste tijd sterk in populariteit toegenomen. Omdat ze betrekkelijk nieuw op de markt zijn, zijn mensen geneigd in de war te raken en niet te weten waar ze moeten beginnen. In deze rubriek tonen we je de populairste producten met hun respectievelijke beschrijvingen.

Koopgids

Ik verzeker je dat je nu al zin hebt om naar buiten te rennen en een kattenboom te kopen. Heb geduld, want behalve het oordeel van andere gebruikers in overweging nemen, is het even belangrijk het product in zijn geheel te leren kennen om het te kiezen dat het beste bij je persoonlijke behoeften past. Deze koopgids bevat alle informatie.

Je kunt de accessoires die je wilt voor de aanpassingsperiode in de kattenboom gebruiken (Foto: belchonock / 123rf.com)

Wat is een kattenboom en wat zijn de voordelen?

Een kattenboom is een zeer effectieve en populaire soort krabpaal, door zijn hoogte kun je er accessoires aan toevoegen om je huisdier te laten klimmen, slapen en al het andere dat je je kunt voorstellen. De bedoeling hiervan is om de stress en energie die hij ophoopt los te laten. Ze zijn duurder dan andere krabpalen, maar dankzij hun accessoires zijn ze het meest effectief.

Elke kattenliefhebber weet dat meubels, deuren of sofa’s vaak beschadigd worden door het dier. Een groot secundair voordeel zou de handhaving van orde in ons huis kunnen zijn. Kattenbomen worden gekenmerkt door hoogte, stabiliteit en omvatten grotten, hangmatten, speeltjes en vele andere accessoires.

Voordelen
 • Dient om de nagels te scherpen
 • Dient als schuilplaats en bed
 • Motiveert de kat om te bewegen
 • Helpt om stress te verlichten
Nadelen
 • Hoge prijs
 • Gebrek aan stabiliteit bij sommige modellen
 • Problemen met grote en zware katten

Condo kattenboom, paalkattenboom – Waar moet je op letten?

Omdat er zo’n grote verscheidenheid aan krabpalen voor katten bestaat, kan het moeilijker zijn een model te vinden dat evenveel gelijkenis vertoont met de kattenboom. Bedenk dat dit een ruimte wordt waar je huisdier territorialiteit kan ervaren, kan spelen, energie kwijt kan en kan rusten. Je kunt het type condo en paal overwegen.

Condo kattenboom. Dit model geniet van grote hoogte en seizoenen. Het meest populaire model en kan door meerdere katten gebruikt worden omdat ze vaak meer dan één paal hebben. Hij bevat ook bedden, krabplaatsen, grotten of afzonderlijke kamers en veel ruimte om speelgoed of andere accessoires toe te voegen.

Pole kattenboom. Bevat een hoge paal en een bed op de top. De kat kan deze paal gebruiken om zijn klauwen te scherpen en het bed om uit te rusten als dat nodig is of als vaste slaapplaats. Ze zijn toegankelijker en zijn ontworpen voor een enkele kat. Ze zijn ideaal voor kleine ruimten.

Condo Kattenboom Post Kattenboom
Aantal palen Vanaf twee Slechts één
Stabiliteit Hoge stabiliteit Lage stabiliteit
Schraper Specifieke plaatsen en op palen Alleen de paal
Aantal katten Vanaf 2 1-2

Aankoopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen kattenbomen kunt vergelijken en beoordelen

Als je nog steeds niet weet welke kattenboom je moet kiezen, zal dit gedeelte al je twijfels wegnemen. Als je deze factoren overweegt en op je werkelijkheid toepast, verzekeren we je dat je in staat zult zijn een veel nauwkeuriger aankoop te doen. Je zult tijd en geld kunnen besparen, want je weet direct waar je op moet mikken:

 • Hoogte
 • Krabpaal
 • Bases
 • Accessoires

Hoogte

Krabpalen worden gekenmerkt door hun hoogte, in tegenstelling tot andere krabpalen. Deze factor kan ons parten spelen als we hem niet goed kiezen, want hij kan hoger zijn dan de ruimte die we hebben, of te klein om stabiliteit te kunnen genereren. We raden aan de volgende referentiehoogte te overwegen.

Hoogte Aanbeveling
Small Vanaf 35 cm Klein ras: Gormat, Balinees, Korat, enz.
Large Vanaf 1 metre Groot ras: Egyptisch, Europees, Siberisch, Ragdoll, o.a..
Medium Tussen 35 en 70 cm Katten met een beperkte mobiliteit, middelgrote rassen: Perzische, Siamese, Snowshow, Europese, enz.

Krabpaal

Een fundamenteel onderdeel van de structuur van een krabpaal is de krabpaal. Dit zal hem helpen zijn stress te verlichten en zijn nagels te scherpen, dus moet het van stevig en duurzaam materiaal zijn. In dit model komen ze meestal voor in de palen in de vorm van touw, of op specifieke plaatsen met deze eigenschap.

Sisal touw. Dit is het materiaal dat het meest als krabpaal gebruikt wordt. Het helpt om de klauwen te scherpen en helpt de kat om naar boven te klimmen. Hij wordt om de paal gewikkeld. Als je dit soort krabmateriaal wilt, raden we aan dat de paal minstens een meter lang is om de kat aan te moedigen te klimmen in plaats van te springen.

Doek. Dit kan van sisal of pluche gemaakt zijn en is net zo nuttig als touw. Het is gemaakt om op bepaalde plaatsen van de constructie te worden geplaatst. We raden aan stoffen krabpalen alleen in kleine afmetingen te gebruiken om te voorkomen dat de kat het als iets normaals gaat zien, anders zou hij het als iets natuurlijks kunnen assimileren en doorgaan met het beschadigen van je meubilair.

Onderstellen

Afhankelijk van de grootte van je huisdier en de algemene afmetingen van de krabpaal, moeten we de basis kiezen. Het is erg belangrijk omdat het het belangrijkste element zal zijn waarvan de stabiliteit van het product afhangt. Veel bouwsels zijn erg groot, maar door hun stabiliteit verliest de kat zijn belangstelling omdat hij zich niet veilig voelt.

Square. Dit is het meest stabiel omdat er vier palen of pilaren aan toegevoegd kunnen worden. De vorm vergemakkelijkt de gewichtsverdeling en hij kan op zichzelf staan. Kies een vierkante basis als je een grote, zware kat hebt of om met meer dan één kat te delen.

Driehoekig. De stabiliteit is nog steeds goed omdat er drie steunpunten aan toegevoegd kunnen worden waarop de kattenboomstructuur rust. We raden deze basis aan voor jonge katten en voor gebruik met maximaal drie katten.

Monopole. Deze soort kattenboom heeft geen voetstuk, want zijn belangrijkste accessoire is de paal of pilaar. Deze moet aan de muur of het plafond en in sommige gevallen aan de vloer bevestigd worden. We raden dit type basis aan voor mensen met weinig ruimte, in flats en voor gebruik door hooguit één of twee katten.

Zorg ervoor dat je kattenboom hoog genoeg is zodat je kat naar de top kan klimmen (Foto: Anurak Ponapatimet/ 123rf.com)

Accessoires

Sommige kattenbomen kunnen er erg opzichtig uitzien en de prijs kan je in verwarring brengen over hun kwaliteit. Maar niet alle accessoires die er meestal bij zitten zijn noodzakelijk of opvallend voor katten. We raden aan vooral aandacht te besteden aan de accessoires die onmisbaar zijn om een kattenboom nuttig te laten zijn.

Bedden. Om de kat in staat te stellen zijn territorium af te bakenen, is het belangrijk dat hij bedden heeft. Dit geeft hem een ruimte om te rusten of te slapen wanneer hij wil; het moet zachte stof of pluche hebben zodat de kat zich er prettig in voelt. Onze aanbeveling is om een of twee bedden voor een kat te hebben. Als je meer dan één kat hebt, moet je er 3 of 4 hebben.

Huizen of holen. Dit element helpt de kat om te schuilen en te rusten. Het grootste probleem met huisjes is ze aan te passen aan de grootte van de kat, want ze zijn niet altijd van de juiste proporties. We raden aan een zo groot mogelijke houder te gebruiken, zodat hij zowel geschikt is voor kleine katten, als ze groeien, als voor grotere katten.

Posten. Zoals hierboven vermeld, worden de palen of pilaren gebruikt om het krassende element in te bouwen dat zal helpen om zijn nagels te scherpen en af te slijten. Je kunt er ook op klimmen om te ontstressen. We raden je aan minstens twee palen te plaatsen, met sisaltouw en van voldoende grootte zodat de kat erop kan klimmen en er niet overheen kan springen.

(Zichtbare foto: Oksana Kuzmina / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies