Laatst bijgewerkt: 09-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Kattennetten zijn een van de meest uitmuntende voorwerpen die je kunt hebben om je katten te beschermen en ervoor te zorgen dat ze niet ontsnappen of uitvallen. Dankzij de grote toename van het aantal gezinnen met huisdieren werden deze netten belangrijker en meer nodig dan ooit.

Door de veiligheid die kattennetten aan gezinnen kunnen bieden, breidt dit product zich uit tot verschillende kleuren en maten, afhankelijk van het dier dat ieder heeft. Als je iets meer wilt weten over kattennetten en de mogelijkheden die ze bieden, vind je in dit artikel de belangrijkste aspecten voor je. Let op!
Belangrijk om te weten

  • Hoewel kattennetten vooral voor ramen geplaatst worden, is het belangrijk te weten dat ze ook bestaan voor balkons, terrassen en zelfs binnenshuis.
  • Verschillende soorten katten betekenen dat er veel verschillende soorten netten zijn, die variëren in grootte, plaats en kleur.
  • Bij het kopen van een kattennet is het belangrijk te letten op de kwaliteit van het net, de soort materiaal dat gebruikt wordt en de vorm van het net.

Beste Kattennetten: Onze selectie

Hieronder hebben we een lijst opgesteld van de verschillende soorten kattennetten die op de markt zijn. Zo weet je welke stijl van netten perfect voor je zal zijn, afhankelijk van onder meer je huisdier en de plaats die je wilt bedekken.

Koopgids: Wat je moet weten over kattennetten

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een kattennet is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de verschillende aspecten van dit product. Hier zijn enkele belangrijke dingen om te overwegen voor je een kattennet koopt en antwoorden op de meest gestelde vragen van gebruikers.

Katten genieten van ramen en jij van het veilig houden ervan. (Bron: Juan Sauras: 284795/ Pexels)

Wat zijn kattennetten?

Kattennetten zijn een beschermend net dat meestal op ramen, balkons of terrassen wordt geplaatst. Deze netten zijn meestal gemaakt van sterk materiaal, zoals draad of visdraad, om duurzaamheid en stevigheid te garanderen.
Ze zijn het ideale product om de veiligheid van je huisdier op deze plaatsen te garanderen. Het is belangrijk om er bij de aanschaf van een net op te letten dat het bestand is tegen dagelijks contact met het dier.

Voordelen
  • Ze beschermen je kat tegen vallen en andere dieren
  • ze verhinderen dat je huisdier ontsnapt
Nadelen
  • Ze bakenen de ruimte af, of het nu een raam, balkon of terras is, de plek voelt meer omsloten.

Waarvoor dient een kattennet?

Kattennetten worden gebruikt om het dier te beschermen, als we het over de verzorging van het dier hebben is dat niet alleen om te voorkomen dat het uit een raam of balkon valt.

Een van de belangrijkste toepassingen van kattennetten is om te zorgen dat ze niet ontsnappen. Behalve dat ze ervoor zorgen dat andere dieren ze niet aanvallen of op de plaats komen waar het huisdier is.

Waar worden kattennetten geplaatst?

Hoewel er tegenwoordig kattennetten zijn die overal geplaatst kunnen worden, zijn de meest voorkomende plaatsen waar ze geplaatst worden balkons, ramen en terrassen.

Er zijn ook kattennetten die handig zijn voor plaatsen binnenshuis (trappen, deuren, enz.).

Deze plaatsen komen het meest voor omdat het dier er bij een val gevaar kan lopen. Bovendien zijn deze plaatsen de belangrijkste ruimten waardoor een kat kan ontsnappen.

Dingen om rekening mee te houden bij het plaatsen van een kattennet

Hoewel elk kattennet zijn eigen specificaties heeft, zijn er toch enkele dingen om rekening mee te houden bij het plaatsen van een kattennet.

Het is uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat het kattennet goed gespannen is en de hele plaats die je wilt bedekken. Dit is essentieel, want in beide gevallen zou het net al zijn functie verliezen.

Andere belangrijke aspecten zijn dat het net bestand moet zijn tegen de omstandigheden van de plaats waar het geplaatst wordt. Tenslotte moeten de steunhaken goed vastgemaakt worden, anders kan het net naar beneden vallen of losraken.

Dit zorgt ervoor dat je kat niet kortademig wordt als hij lucht krijgt, omdat je weet dat hij veilig is. (Bron: maier photos: 988610/ Pexels)

Wat zijn de alternatieven voor katnetten?

Er zijn verschillende alternatieven voor katnetten. Deze opties zijn echter geen 100% vervanging voor katnetten

  1. Beschermende roosters: Deze lijken erg op kattennetten, met als voornaamste verschil dat ze meestal gemaakt zijn van een materiaal als metaal of plastic. Hoewel ze sterker zijn dan kattennetten, zijn ze door hun materiaal veel minder onopvallend
  2. Klamboes: Deze zijn niet ideaal voor katten, maar veel mensen gebruiken ze toch. Muggengaas zijn deuren of ramen van metaaldraad met bijna geen gaten erin, die ervoor zorgen dat er geen insecten binnen kunnen komen. Ze worden gebruikt in plaats van netten omdat ze het hele raam bedekken en de kat er niet uit kan vallen of ontsnappen. Het is belangrijk op te merken dat ze niet bedoeld zijn voor katten, want ze belemmeren het zicht en zijn niet het meest praktisch.
  3. Veiligheidsnetten: Deze zijn gemaakt van bestendig materiaal en zijn een gaas dat ontworpen is voor trappen of plaatsen binnenshuis. Ze worden veel gebruikt om te voorkomen dat kinderen of kleine honden van de trap vallen.

Beschermende roosters Insectenhorren Veiligheidsschermen
Materiaal Gewoonlijk van kunststof of metaal Aluminium of roestvrijstalen vezels Kunststof
Invloed op de zichtbaarheid Gewoonlijk van invloed op de zichtbaarheid, maar niet buitensporig In sterke mate van invloed op de zichtbaarheid Ze zijn voor binnenruimtes, kunnen in verschillende mate
Weerbestendigheid Weerstand tegen alle weersomstandigheden (in het algemeen) Algehele weerstand, kan een beetje roesten, afhankelijk van het materiaal Omdat ze binnen staan, zijn de meeste niet bestand tegen UV-stralen en frequente blootstelling
Duurzaamheid Hoog Hoog Afhankelijk van het gebruik, meestal matig

.

Aankoopcriteria

Bij de aanschaf van een kattennet zijn er een aantal dingen waar je op moet letten en die je moet overwegen om de beste keuze te maken. Hieronder staan de dingen die je moet weten om het ideale kattennet te kiezen dat past bij je plaats, je behoeften en het beoogde gebruik.

Presentatie

Kattennetten komen bijna altijd in dezelfde vorm. Deze worden gekocht en een groot net arriveert met diverse stops en spijkers waaraan de uiteinden gehaakt moeten worden.
Hoewel de stops op de muur of het kozijn waar het net moet komen te staan geplaatst moeten worden is dit niet moeilijk en elk net wordt geleverd met instructies hoe alles te doen.

Transparant

Hoewel de overgrote meerderheid van de kattennetten een doorzichtige productoptie heeft, zijn ze niet allemaal hetzelfde. Bij de keuze van een doorzichtig kattennet is het belangrijk dat het zo weinig mogelijk doorschijnt (de diameter van de touwtjes) zonder de weerstand die het moet hebben te verwaarlozen.

Iets wat heel vaak voorkomt bij het zoeken naar zo doorzichtig mogelijke netten is dat ze gemaakt zijn van heel fijne draden die uiteindelijk niet bestand zijn tegen de tanden of nagels van katten.

Katten zijn dol op ramen, en jij vindt het heerlijk dat ze er veilig in zitten. (Bron: Andres Gomes: Tintmwj2SXg/ Unsplash)

Plaats van gebruik

Kattennetten kunnen in het algemeen zowel binnen als buiten toegepast worden, omdat ze zo geknipt kunnen worden dat ze in de beschikbare ruimte passen.

Voor buiten is het echter belangrijk dat het kattennet bestand is tegen UV-stralen en tegen de verschillende weersomstandigheden die zich kunnen voordoen.

Verzorging

Hoewel kattennetten gewoonlijk geen extreme verzorging nodig hebben, zijn er toch enkele dingen die gedaan moeten worden om ze duurzaam te maken. Als je netten koopt die bestemd zijn om buiten te hangen, is het allereerst belangrijk na te gaan of ze de juiste eigenschappen hebben voor deze ruimten.

Een andere belangrijke zorg die je in acht moet nemen is de toestand van de netten te controleren. In veel gevallen zijn er ruimten in het net die verzwakt kunnen zijn door het voortdurende contact met de tanden en nagels van dieren en deze zijn gemakkelijker te repareren voor ze definitief breken.

Samenvatting

Kattennetten zijn een ideaal product om je kat te beschermen en ervoor te zorgen dat hij niet valt of ontsnapt. Er zijn veel soorten kattennetten, zowel doorzichtige als binnennetten.

Het is belangrijk te weten dat het materiaal van kattennetten heel goed moet zijn, maar dat betekent niet dat ze niet kunnen breken, want als het dier er langdurig in bijt of krabt zal het uiteindelijk wijken.

(Uitgelichte foto bron: Shatova: -46TvM-BVrRI/ Unsplash)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies