Laatst bijgewerkt: 24-09-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

45Bestede uren

26Beoordeelde onderzoeken

121Verzamelde opmerkingen

Omdat de weg naar het hart van een kat door zijn maag gaat, zijn kattensnoepjes de beste manier om je kat te vertederen en jullie band te versterken.

Zelfs als je je kat een paar kunstjes wilt leren of hem op een andere manier wilt trainen, is een smakelijke beloning de beste stimulans om je te volgen.
Beste kattensnoepjes: Onze selectie

Kattensnoepjes: Koop- en beoordelingscriteria

Kattensnoepjes zijn er dus in heel verschillende smaken en met heel verschillende ingrediënten. Maar wat hoort er in elk gezond tussendoortje voor je huisdier te zitten en wat hoort idealiter helemaal niet op de ingrediëntenlijst te staan?
Om het je gemakkelijker te maken een gezond product te kiezen, hebben we de drie belangrijkste criteria samengevat waarop je je keuze moet baseren:

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe traktaties van je kat niet alleen lekker smaken, maar ook gezond en licht verteerbaar zijn, moet je vooral op deze drie punten letten:

Ingrediënten

Natuurlijk hebben traktaties maar een kleine invloed op het totale dieet van je kat, maar je moet toch altijd de ingrediëntenlijst zorgvuldig bestuderen voor je ze koopt. Eerst en vooral moeten ze zo natuurlijk en onbewerkt mogelijk zijn.

Dit betekent dat alle ingrediënten gemakkelijk uit te spreken zijn en uit natuurlijke producten bestaan. Vooral te veel suiker in de traktaties kan ongemak en zelfs ziekte bij je katten veroorzaken. Ook kunstmatige kleur-, conserverings- en smaakstoffen moeten zo veel mogelijk vermeden worden.

Vleesgehalte

Het vleesgehalte van kattensnoepjes moet altijd zo hoog mogelijk zijn, behalve voor gebitsverzorgingsproducten. Vlees is immers al duizenden jaren de voornaamste voedselbron voor tamme carnivoren. Bijzonder hoogwaardige en natuurlijke traktaties zijn die, die alleen uit gedroogd vlees bestaan.

Graanvrij of niet?

Omdat graan niet voorkomt in het natuurlijke dieet van wilde katten, maar wel in veel snacks voor huiskatten, kan je kat spijsverteringsproblemen of andere klachten krijgen.

Als dat het geval is, doe je je viervoeter een groot plezier als je wat dieper in de buidel tast en hem trakteert op een graanvrije soort. Ze zijn beter verteerbaar en kunnen gemakkelijker verteerd worden.

Kattensnoepjes: Veel gestelde vragen en antwoorden

Omdat het voeren van onze huisdieren een bijzonder gevoelig onderwerp is, hebben we veel vragen gekregen over kattensnoepjes. Tenslotte willen we de meest gestelde vragen voor je beantwoorden.

Voor wie zijn kattensnoepjes geschikt?

Kattensnoepjes zijn geschikt voor iedereen die zijn kat wil belonen met lekkere hapjes, of het nu is om samen te trainen of gewoon voor tussendoor.

Welke soorten kattensnoepjes zijn er?

Het grootste verschil in kattensnoepjes heeft natuurlijk vooral te maken met de gebruikte ingrediënten. Er zijn verschillende producten van varkensvlees, eend, rundvlees, kip of een mengeling van alles.

Naast de hoofdmaaltijd zijn kattensnoepjes een goed idee als tussendoortje. (Image source: duan wen / Unsplash)

Er zijn ook traktaties speciaal voor de gebitsverzorging van je huisdier. Deze zorgen voor sterke tanden en gezond tandvlees.

(Coverfoto: freestocks / Unsplash)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies