Laatst bijgewerkt: 11-04-2022

Onze selectiecriteria

23Onderzochte producten

46Bestede uren

18Beoordeelde onderzoeken

120Verzamelde opmerkingen

Een natvoer is een soort kattenvoer dat gekookt en daarna ingeblikt is. Hierdoor kunnen de ingrediënten langer bewaard blijven, wat je meer mogelijkheden geeft als het gaat om het voeren van je huisdier. Natvoer is ook geweldig omdat het kan helpen het gebit van je kat schoon te houden door de ophoping van tandplak erop te verwijderen, iets wat droogvoer niet zo goed doet.
Beste Kattenvoer natvoer: Onze selectie

Kattenvoer natvoer: Vaak gestelde vragen

Welke soorten natvoer voor katten zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn drie soorten nat kattenvoer. Dat zijn ingeblikt, halfvochtig en zakjes. Blikvoer is de meest voorkomende soort nat kattenvoer die tegenwoordig op de markt is. Het bevat een grote hoeveelheid water, waardoor het gemakkelijk te verteren is voor je huiskatten, en bovendien erg smakelijk is. Halfvochtige voeding bevat minder vocht dan blik, maar heeft toch nog genoeg in zich dat je huisdieren de hele dag door gehydrateerd houdt, terwijl het ze ook alle voedingsstoffen geeft die ze nodig hebben om gezond te leven. Zakjes worden bij veel mensen steeds populairder omdat je deze producten gemakkelijk in kleine ruimtes rond je huis of kantoor kunt bewaren zonder al te veel plaats in te nemen. Ze zijn geweldig voor als je iets snels en eenvoudigs wilt om je katachtige vrienden te voeren, dus zorg ervoor dat je een paar verschillende soorten uitprobeert voor je een beslissing neemt over welke soort het beste werkt voor elk van hen afzonderlijk.

Een goed natvoer voor katten is er een dat een hoog eiwitgehalte heeft. Eiwit helpt om spieren op te bouwen en je kat gezond te houden. Het bevat ook vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid van je huisdier. Je kunt meer te weten komen over waaruit een goed kattenvoer bestaat in ons artikel over Hoe kies je het beste kattenvoer voor je katachtige vriend

Wie moet een natvoer voor katten gebruiken?

Katten die vatbaar zijn voor problemen met de urinewegen, nierziekte of diabetes kunnen beter natvoer krijgen. Natvoer is ook een uitstekende bron van water voor je kat en kan uitdroging helpen voorkomen bij katten met bepaalde medische aandoeningen zoals Feline Lower Urinary Tract Disease (FLUTD).

Op basis van welke criteria moet je een kattenvoer natvoer kopen?

Het beste Kattenvoer Natvoer zal licht verteerbaar zijn en geen kunstmatige kleur-, smaak- of bewaarstoffen bevatten. Het moet ook voldoen aan de door de AAFCO vastgestelde voedingswaarden, wil het als compleet en evenwichtig beschouwd worden.

Het is belangrijk om een Kattenvoer Natvoer te vergelijken op basis van de belangrijkste kenmerken. Je moet de productdetails bekijken van de producten die je overweegt, en zien of ze aan je behoeften beantwoorden. Zorg er ook voor dat elke specifieke eigenschap overeenkomt met wat je in een kattenvoer natvoer nodig hebt, voordat je een investering doet.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een kattenvoer natvoer?

Voordelen

Er zijn veel voordelen aan natvoer. Nat kattenvoer geeft een hoger vochtgehalte dan droge brokjes, wat helpt de urinewegen van je kat schoon en gezond te houden door gifstoffen weg te spoelen die tot blaasstenen of kristallen kunnen leiden. Katten hebben het extra water in hun dieet ook nodig omdat ze niet zoveel speeksel hebben als mensen, zodat het voor hen moeilijker is om voldoende hydratatie binnen te krijgen door alleen droogvoer te eten. Ook hebben katten de neiging niet vaak te drinken als ze alleen met droge brokjes gevoed worden – dit betekent dat ze gevaar lopen uit te drogen als je ze de hele dag alleen thuis laat zonder toegang tot vers water. Tenslotte zijn de meeste mensen het erover eens dat natvoer in blik beter smaakt dan droogvoer (hoewel sommige katten het ene liever hebben dan het andere). Dit maakt etenstijd aangenamer voor zowel jou als je huisdier.

Nadelen

Het grootste nadeel van een Kattenvoer Natvoer is dat het rommelig kan zijn. Als je niet oppast, komt het voer op je vloer en muren terecht. Je moet er ook voor zorgen dat je na elke maaltijd het bakje schoonmaakt, want als er nog wat in achterblijft, dan beginnen er bacteriën te groeien die je kat een infectie of ziekte kunnen bezorgen.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Lily’s Kitchen
  • Scrumbles
  • Scrumbles

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Kattenvoer natvoer in onze review kost ongeveer 10 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 30 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies