Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

19Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Het is altijd een grote uitdaging om de details van je nieuwe huis te kiezen. Maar het is ook een plezier om de finishing touch te bepalen en je huis helemaal naar jou te laten lijken. Ik heb je hier al gewezen op het belang van de keukenkraan.

Bedenk hoe je die nodig hebt voor alles wat je in de keuken doet. Van een eenvoudig ontbijt tot het vullen van een ketel, tot het bereiden van een hele lunch en het afwassen van de vaat.

In deze complete gids vind je ook andere essentiële informatie voor je keuze. Kom met ons mee!
Belangrijk om te weten

 • De keuze van een kraan voor de keuken is belangrijker dan menigeen denkt. Een van de stukken die het meest in het huis werken, moet zorgvuldig geanalyseerd worden alvorens te kiezen.
 • Hoewel sommige modellen een hogere prijs hebben, is het een investering die vele jaren meegaat. Het is de kosten-baten verhouding waard gezien de functionaliteiten en de grote duurzaamheid.
 • Het kunnen wand- of tafellampen zijn. We vergelijken ze allebei, zodat je kunt beslissen welk model geschikt is voor je keuken.

Beste keukenkraan: Onze selectie

Koopgids

Hoewel het een super eenvoudige taak lijkt, vraagt het kiezen van een kraan voor de keuken aandacht die de meeste mensen er niet aan besteden. Eenmaal gekocht begint de hoofdpijn. Om dit in je huis te voorkomen, volg je alle tips langs deze Koopgids.

Mãe e filha lavando pimentão na pia da cozinha.

Het kiezen van de juiste keukenkraan voorkomt alledaags gedoe. (Bron: famveldman / 123RF)

Wat zijn de functies van een keukenkraan?

De keuken is een van de belangrijkste plaatsen en daarom moet hij goed gepland zijn. En hoewel het eenvoudig lijkt, is de keuze van de kraan essentieel, zowel voor de esthetiek van de omgeving als voor de dagelijkse bruikbaarheid.

Hier brengt een gezin een groot deel van de dag door als ze thuis zijn. Ontbijt, lunch, avondeten… Er zijn veel momenten waarop het belangrijk is in deze omgeving te zijn.

Analyseer nu het belang van water bij de bereiding van elk van deze maaltijden. Essentieel, is het niet? Waarschijnlijk heb je thuis al eens een tekort aan water gehad en kon je het belang van deze hulpbron voor je huishoudelijke karweitjes inzien.

Mulher lavando tomate na pia da cozinha.

De keuken is de omgeving waar een gezin thuis de meeste tijd doorbrengt. (Bron: Katemangostar / Freepik)

We kunnen dus zeggen dat de kraan het centrale element van deze omgeving is en misschien wel het hardst werkende stuk binnen een huis. Daarom is de keuze van een kraan voor de keuken een geweldig aspect om rekening mee te houden.

En je hebt aan onze lijst gemerkt dat het een detail kan zijn dat het verschil maakt in je dagelijkse leven. Er zijn talloze keuzemogelijkheden op de markt, van een eenvoudige plastic kraan tot kranen die vormgeving en functionaliteit combineren.

We hebben ons erop geconcentreerd je kranen te brengen die deze twee factoren verenigen, en noemen alleen de best beoordeelde, verchroomde en met een uitstekende kwaliteit. Iedereen wil immers een mooie en functionele omgeving.

Tot de voordelen van een keukenkraan van chroom metaal kunnen we zeggen dat hij in elke omgeving past. Al is het grootste nadeel de hoge prijs. Bekijk het hier:

Voordelen
 • Hij past in elke omgeving
 • Hij heeft een zeer hoge duurzaamheid
 • Hij is gemakkelijk schoon te maken
 • Hij oxideert niet
Nadelen
 • Hoge prijs

Waar moet je op letten: Wand- of tafelkraan?

Het belang van de keukenkraan kennende, nodig ik je uit op een heel belangrijk aspect te letten. Geef je de voorkeur aan een wandkraan of een aanrechtkraan? Hoe ziet je gootsteen eruit?

Veel mensen letten niet op dit detail, ze gaan op zoek naar de perfecte kraan en als ze thuiskomen beseffen ze dat die niet in de kamer past. Er zijn verschillende wand- of tafelmodellen.

Torneira para cozinha de mesa moderna em formato U.

Tafelkeukenkranen die het gebruik van spoelbakken in eilandformaat en met twee spoelbakken vergemakkelijken. (Bron: zstockphotos / 123RF)

De tafelkranen worden op het aanrechtblad van de gootsteen gemonteerd, en zijn om die reden meestal hoger. De aan de wand bevestigde exemplaren daarentegen kunnen een rechtere vormgeving hebben. Maar voordat je het ideale model voor je huis kiest, analyseer je je project.

Om een wandkraan te kopen, is een hydraulische installatie nodig, d.w.z. een pijp met een waterpunt er in. Om de juiste keukenkraan te kiezen houden we rekening met een paar punten:

Wandkraan Tafelkraan
Formaat Ze zijn meestal kleiner en recht Ze zijn meestal hoger en U-vormig
Andere kenmerken Ze moeten op een hoge hoogte geïnstalleerd worden om de functionaliteit van de keuken niet te hinderen. Een spoelbak met vensterzicht kan de installatie belemmeren Ideaal voor spoelbakken in eilandformaat. Ze vergemakkelijken het gebruik in gootstenen met twee kommen
Installatie Heb je een voorafgaande installatie van het hydraulisch systeem nodig, om de muur niet te hoeven breken om de kraan te installeren Vereist niet veel eisen, gemakkelijke installatie

Aankoopcriteria: Factoren om de aankoop van de ideale keukenkraan te verzekeren

Misschien vraag je je nog steeds af, “waarom is het zo belangrijk aandacht te besteden aan een kraan die gewoon water bij mijn gootsteen laat stromen?”

Naast alles wat al genoemd is, zijn er nog een paar waarschuwingen, en die weerspiegelen zich in je dagelijkse doen en laten. Zo analyseer je je behoeften en ben je verzekerd van de perfecte keukenkraan voor jou. Ga na of de volgende punten belangrijk voor je zijn

 • Warm en koud water
 • Flexibiliteit
 • Past in dubbele spoelbakken
 • Bediening met één hendel
 • Spatwaterdicht
 • Dubbele waterafvoer

Warm en koud water

Warm water is een groot gemak in de keuken. Vooral voor wie vet voedsel consumeert, want het vergemakkelijkt het schoonmaken van de vaat. Bovendien knoeit niemand graag met koud water op de strengste winterdagen.

Warm water versnelt ook de bereiding van voedsel. Bij het aan de kook brengen van water en het maken van pasta, bijvoorbeeld, gaat het hele proces sneller als je al verwarmd water gebruikt.

Bedenk alleen dat de mixer, om warm water te geven, aangesloten moet zijn op een verwarmingssysteem of zelfs een individueel elektrisch kacheltje.

Flexibiliteit

Denk aan het bereiden van de lunch en het aanrecht vol afwas, je wilt nog een pan met water vullen, maar je hebt geen plaats meer in de kuip. Dit kan hinderlijk zijn in je routine.

Kranen met 360 graden draaibare en met zeer flexibele slangen maken het leven veel gemakkelijker voor wie kookt en ook voor wie schoonmaakt.

De flexibiliteit van de kraan hangt direct samen met de praktische bruikbaarheid in het dagelijks gebruik. Als dit belangrijke factoren voor je zijn, overweeg dan de investering.

Fitting voor twee gootstenen

Als je gootsteen twee gootstenen heeft, is het belangrijk een kraan te garanderen die in het midden ervan geïnstalleerd kan worden.

Analyseer de afmetingen, of hij een draaiing van 360 graden heeft en flexibele slangen om perfect bij de twee gootstenen te kunnen. Het is interessant dat ze alle hoeken van de twee gootstenen bereiken.

Denk eraan te analyseren of je een tafelgootsteen of een aanrecht wilt. In dit geval zijn aanrechtspoelbakken meestal functioneler.

Mono-command

Mono-command is een synoniem van praktische bruikbaarheid. Kranen als deze zorgen ervoor dat je met één commando warm en koud water regelt dat de ideale temperatuur heeft.

In ditzelfde register regel je ook de waterstroom. Het is een heel moderne en praktische optie voor kranen met een mengkraan. Ze zijn praktischer omdat ze geen twee kranen hebben.

Vermijdt spatten

Niets is vervelender dan de kraan opendraaien en nat worden. Let op de hoogte en de uitloop van de kraan.

Kranen die te ver van de gootsteen geïnstalleerd zijn, kunnen dit probleem veroorzaken. Maar sommige modellen hebben de beluchter, die voor deze controle zorgt, spatten voorkomt en ook meer waterbesparing oplevert.

Dubbele wateruitloop

Sommige modellen hebben een dubbele wateruitloop, wat uiteindelijk de voorkeur en behoefte van veel mensen blijkt te zijn.

Voor wie veel kookt, versnelt een dubbele wateruitloop het bereiden van voedsel. Of zelfs als je met een ander kookt. Een ander voordeel is als een van deze uitgangen een zuiveringsinstallatie is, waardoor je verzekerd bent van drinkwater uit de kraan zelf.

(Featured Image Source: zhudifeng / 123RF.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies