Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

27Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

84Verzamelde opmerkingen

We willen deel uitmaken van elke fase van je leven en van de mensen om je heen, ook van de allerkleinsten. En onder al deze stadia is geloofsvorming van jongs af aan heel belangrijk. Daarom hebben we het vandaag over een artikel dat ons, pedagogisch gezien, bij deze taak helpt: de bijbel voor kinderen.

In tegenstelling tot de traditionele bijbel bieden deze uitgaven bijbelse verhalen die geschreven zijn volgens het begrip van de kleintjes, waardoor hun geloof, waarden en kennis van de godsdienst versterkt worden. Sommige ervan kunnen zelfs de meest epische momenten van de bijbelse geschiedenis illustreren.

Door dit artikel heen leer je over de soorten kinderbijbels die er bestaan, de inhoud die je er in vindt en welke het beste past bij de leer die je in je kinderen wilt bevorderen. Bovendien hebben we de beste opties geselecteerd die je vandaag op de markt vindt. Ga met ons mee op deze reis!
Belangrijk om te weten

  • De bijbel voor kinderen is een uitgave van bijbelse verhalen, verteld vanuit een pedagogisch gezichtspunt, bestemd voor de jongste leden van het huishouden. Het gaat niet alleen om verhalen, maar ook om illustraties, voorbeelden en beschouwingen die door kinderen begrepen en geassimileerd kunnen worden.
  • Er zijn in principe 2 soorten kinderbijbels: de fysieke, die je vindt in tastbaar boekformaat; en de digitale, die je na aankoop moet bekijken op technologische apparaten zoals tablets, Kindle, PC, telefoons en dergelijke.
  • Voordat je een bijbel voor een kind koopt, moet je rekening houden met het aantal bladzijden dat hij bevat, de soort omslag die hij gebruikt, de leeftijd van het kind dat hem zal ontvangen en gebruiken, en de grootte of afmetingen van het bijzondere model, zodat hij comfortabel is voor het kind.

Beste kinderbijbel: Onze selectie

Koopgids: wat je moet weten over kinderbijbels

Deze modellen kinderbijbels stralen tederheid, pedagogiek en inwijding tot een christelijk leven uit. Nu is de tijd gekomen om dieper in te gaan op ze, hun functies, hun soorten, hun voordelen en veel andere wetenswaardigheden die we je hieronder vertellen.

De kinderbijbel is een uitgave van bijbelse verhalen die verteld worden vanuit de pedagogiek om gericht te zijn op de jongste leden van het huishouden.
(Foto: yelo34/ 123rf.com)

Wat is een kinderbijbel en wat zijn de voordelen ervan?

Een kinderbijbel is een bewerking van de oorspronkelijke Bijbel, waarin passages of verhalen uitgekozen en op een pedagogische manier verteld worden die voor kinderen begrijpelijk is. Meestal bevatten ze illustraties en voorbeelden om het lezen en begrijpen te stimuleren.

Dit soort boeken komt steeds meer voor om kinderen een educatieve ruimte te bieden die meer aangepast is aan hun mogelijkheden en meer gericht is op hun leren via leuke, praktische en creatieve methodes. Hier zijn enkele van de voordelen die je in deze artikelen vindt.

Voordelen
  • Pedagogisch verhaal
  • Brengt zuigelingen dichter bij bijbelse kennis
  • Bevat illustraties en kleuren
  • Sommige bevatten dynamische activiteiten
Nadelen
  • Kinderen kunnen het boek misbruiken
  • Niet geschikt voor alle leeftijden

Bijbel voor kinderen digitaal of fysiek – Waar moet je op letten?

Het maken van bijbels voor kinderen is sinds de eerste fysieke versies een succes, en daarom zijn ze ook naar digitale presentaties gemigreerd. Hier zijn de eigenaardigheden die je in elk van deze versies vindt.

Digital. Digitale boeken zijn hier om te blijven, maar zijn ze de ideale optie voor kinderen? Om ze te kunnen lezen is een compatibel technologisch apparaat nodig, dat direct afhankelijk is van elektriciteit of dat de nodige batterij heeft om aan te blijven.

De kosten van deze boeken zijn meestal veel lager, omdat de druk- en distributiekosten uitgespaard worden; maar ze veroorzaken meer vermoeide ogen en het blauwe licht dat de schermen uitstralen kan slapeloosheid veroorzaken, dus is het niet aan te bevelen ze voor het slapengaan te gebruiken.

Fysiek. Door een kinderbijbel in fysieke vorm te hebben, is er alleen natuurlijk of kunstmatig licht nodig om kinderen zo lang te laten lezen als ze willen. Er wordt voor gezorgd dat fysieke boeken sneller en comfortabeler gelezen worden, omdat het gezichtsvermogen er veel minder onder lijdt en het lezen comfortabeler is.

Dit is een uitstekende optie voor kinderen om voor het slapen gaan een benadering van het woord van God te hebben, en ze kunnen deze gedachten tijdens hun slaapuren vasthouden. Een nadeel is dat de fysieke versie van de boeken vaak groter is dan de digitale versie.

Digitaal Fysiek
Platform PC of mobiele apparaten Boek
Oogvermoeidheid Groot Klein
Lezen voor het slapen gaan Niet aanbevolen Aanbevolen
Prijs Klein Groot
Afhankelijkheid Batterij of elektriciteit Natuurlijk of kunstlicht

Er zijn in principe 2 soorten kinderbijbels: de fysieke, die je in tastbaar boekformaat vindt; en de digitale, die je na aankoop op technologische apparaten moet bekijken.
(Foto: ulkas/ 123rf.com)

Koopcriteria

We hebben een paar ongelooflijke modellen gezien en details over de formaten kinderbijbels die er zijn, hun kosten en waar je ze kunt vinden. Maar nu is het tijd om de aspecten te definiëren die ons ertoe kunnen brengen het ene model boven het andere te verkiezen. Neem ze elk in overweging om je keuze te verfijnen.

Soort omslag

Als we het over fysieke boeken hebben, is de omslag een van de belangrijkste punten bij het kiezen, want het is het pantser dat de inhoud beschermt van de kinderbijbel die we willen krijgen, en we begrijpen dat kinderen op jonge leeftijd misschien niet de meest voorzichtige zijn.

Lichtgewicht. Een lichtgewicht omslag kan gemaakt worden van gewoon karton, gelaagd papier (wat ruwer) of wat soepel plastic. In deze gevallen zijn ze meestal veel minder duurzaam, vooral als ze vooral door kinderen gebruikt zullen worden. We raden deze optie aan als er veel toezicht van volwassenen zal zijn of als er kinderen ouder dan 11 jaar bij betrokken zijn.

Hard. Hardcovers kunnen gemaakt worden in verchroomde vorm, met overlays, sterkere kunststoffen en andere materialen. Dit geeft je kinderbijbel vele jaren duurzaamheid, want deze hoezen zijn beter bestand tegen beschadiging. Ze zijn de beste optie voor jonge kinderen, jonger dan 11 jaar.

Dit soort boeken komt steeds meer voor om kinderen een educatieve ruimte te bieden die meer aangepast is aan hun mogelijkheden en meer gericht is op hun leren via leuke, praktische en creatieve methodes.
(Foto: Ponchaisang/ 123rf.com)

Aantal bladzijden

Het aantal bladzijden is van belang als je kind het boek zelfstandig zal lezen, want dit hangt af van zijn comfort en zijn doelen om het lezen in een bepaalde tijd te kunnen afronden, en hem zo te motiveren zich aan nieuwe boeken te wagen.

Als je kind jonger is dan 9 jaar, kun je kiezen voor kinderbijbels met een kleiner aantal bladzijden en waarvan de verhalen kort, geïllustreerd en praktisch zijn. Je kunt gaan voor Bijbels met minder dan 200 bladzijden. Voor een ouder kind met verantwoordelijkheid voor lezen en meer begrip, kun je langere opties kiezen.

“Als je geloof, hoop en liefde samenbrengt kun je positieve kinderen opvoeden in een negatieve wereld”. –Zeno van Elea

Boekgrootte

Aan de oppervlakte zijn er kleine, middelgrote en grote boeken. Maar wat is de perfecte maat voor je kleintje? Overweeg de volgende feiten om het formaat perfect te maken voor hun handen en vervoer.

Small. Kleine kinderbijbels hebben meestal maar één doel: ze moeten prettig te dragen zijn en goed in kleine handjes passen. Er zijn keuzemogelijkheden waarvan de hoogte of breedte 13 centimeter is, aanvaardbaar voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Medium. Middelgrote boeken lijken meer op de boeken die we gewoonlijk in de boekhandel vinden. Ze variëren in grootte van 14 centimeter breed tot 17 centimeter breed. Ze kunnen comfortabel gedragen worden door kinderen van 7 tot 10 jaar.

Large. Als je van grote boeken houdt om hun motieven en kleuren, vind je modellen vanaf 18 centimeter, tot extra grote opties die niet geschikt zijn om te dragen, maar om op een plaats te bewaren. Ga voor deze als je kind 11 jaar of iets ouder is.

Leeftijd

van je kind
De leeftijd van je kind is misschien wel de belangrijkste factor om rekening mee te houden, want niet alle schrijfsels zijn geschikt voor elke leeftijdsgroep. Kijk in welke leeftijdsgroep je kleintje zit om te zien welke soort kinderbijbel het meest geschikt is.

Leeftijden2-6. Het is bekend dat kinderen op deze leeftijd zeer opmerkzaam zijn en open staan voor leren, maar ze kunnen misschien nog niet lezen. Daarom is het goed om een kinderbijbel te hebben die in verhalen is geordend, zodat de ouders ze kunnen voorlezen. Naast het koesteren van christelijke waarden, zullen ouders en kinderen samen quality time hebben.

Van 7 tot 10 jaar oud. Op deze leeftijd zijn kinderen al vertrouwd met eenvoudig lezen, dus kun je kiezen voor kleurrijke kinderbijbels met korte verhaaltjes en verklarende overdenkingen. Omdat ze door kinderen alleen gebruikt zullen worden, zoek je een harde kaft en liefst in fysieke vorm.

11-13 jaar. Op deze leeftijd begint hun reis naar de adolescentie, dus erg kinderachtige verhalen zijn misschien niet naar hun zin. In dit geval is het beter te kiezen voor opties met meer diepgaande verhalen en beschouwingen waarvan ze de lessen dag na dag in de praktijk kunnen brengen. Je kunt meer pagina’s opnemen.

(Uitgelichte foto: StockSnap / Pixabay)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies