Laatst bijgewerkt: 15-02-2022

Onze selectiecriteria

31Onderzochte producten

46Bestede uren

30Beoordeelde onderzoeken

121Verzamelde opmerkingen

Een Chicken Coop On Wheels is een mobiel kippenhok dat op het erf of op het terrein verplaatst kan worden. Ze zijn ideaal voor mensen die hun kippen op één plaats willen houden, maar ze ook op andere delen van hun land willen laten scharrelen. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en je hebt er geen speciale uitrusting voor nodig zoals tractors of vrachtwagens – alleen je eigen twee handen.

Een kippenhok op wielen is een mobiel kippenhok dat je over je erf kunt verplaatsen, zodat de kippen vers gras en insecten te eten hebben. De wielen maken het gemakkelijk voor één persoon om het hok van plaats naar plaats te verplaatsen zonder zwaar te hoeven tillen of te spannen.
Beste Kippenhok op wielen: Onze selectie

Kippenhok op wielen: Vaak gestelde vragen

Welke soorten kippenhokken op wielen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn 2 hoofdsoorten kippenhokken op wielen. Het eerste type is een eenvoudig kippenhok waaraan wielen zijn bevestigd, en het tweede type is een mobiele kippentrekker die naar behoefte over je terrein kan worden verplaatst.

Het eerste waar je rekening mee moet houden is de grootte van je kudde. Heb je een groot aantal kippen, dan is het beter dat je een hok koopt dat meer dan één kip tegelijk kan huisvesten. Een goede regel hiervoor is ongeveer 4 vierkante meter per vogel in het hok zelf en 8-10 vierkante meter buitenruimte per vogel. Dit zal ze voldoende ruimte geven om zich vrij te bewegen zonder de hele dag met elkaar opeengepakt te zitten.

Een andere belangrijke factor bij de keuze van een kippenhok op wielen moet zijn hoe duurzaam en stevig het is, en hoe gemakkelijk het is schoon te maken na gebruik of bij een uitbraak van ziekte onder je vogels (wat nogal eens gebeurt). Je wilt ook iets dat er mooi uitziet, zodat mensen er niet slecht over denken dat ze kippen op hun erf hebben. Er zijn veel verschillende ontwerpen verkrijgbaar, maar sommige zien er mooier uit dan andere – zorg er gewoon voor dat ze passen bij het thema of de inrichtingsstijl die je al in je achtertuin aan de gang hebt.

Wie zou een Kippenhok Op Wielen moeten gebruiken?

Chicken Coop On Wheels is perfect voor iedereen die kippen in zijn achtertuin wil houden maar er de ruimte niet voor heeft. Het werkt ook prima als kippentrekker, zodat je je hok kunt verplaatsen en je tuin met mest kunt bemesten terwijl je je kudde veilig houdt voor roofdieren. Als je in een stedelijk gebied woont waar het niet legaal of praktisch is om kippen te houden, kan dit een goede optie zijn voor het houden van vleesvogels (kippen die speciaal voor de slacht worden grootgebracht).

Op basis van welke criteria moet je een Kippenhok Op Wielen kopen?

Er zijn verschillende factoren die je in gedachten moet houden bij het kopen van een Kippenhok Op Wielen. Je moet de kwaliteit van de constructie, de duurzaamheid en de stabiliteit controleren voor je je aankoop doet. De prijs is ook een belangrijke factor om te overwegen als je een kippenhok op wielen koopt, want die bepaalt hoeveel ruimte je voor je geld kunt krijgen.

Zorg ervoor dat je de kwaliteit van de materialen en de montage vergelijkt. Het beste kippenhok op wielen zal gemaakt zijn van stevige, duurzame materialen die tegen een stootje kunnen. Heeft het al deze eigenschappen niet, dan zal het waarschijnlijk sneller stuk gaan dan eentje die dat wel heeft. Lees ook recensies van andere klanten – ze zijn vaak erg nuttig om uit te vinden hoe goed of slecht een product echt is en helpen je ook beslissen of dit type kippenhok op wielen geschikt is voor jouw behoeften.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een kippenhok op wielen?

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van een kippenhok op wielen is dat je het hok over je terrein kunt verplaatsen. Dit betekent dat je het kippenhok kunt plaatsen op een plek waar veel insecten en beestjes voor ze te eten zijn, of als er te veel schaduw is aan een kant van je erf, dan rol je het eenvoudig om zodat ze meer aan de zon worden blootgesteld. Je hebt ook geen speciaal gereedschap of gereedschap nodig; alles wat je nodig hebt is wat spierkracht.

Nadelen

Het grootste nadeel van een kippenhok op wielen is dat het moeilijker kan zijn het hok schoon te houden. Als je een omheinde kippenren hebt, zal dit niet zo’n probleem zijn omdat je kippen beperkt zijn tot één ruimte en er dus niet al te veel troep in maken. Heb je echter geen omheinde ren, dan kan het schoonmaken van het hok langer duren dan bij andere soorten kippenhokken. Ook vinden sommige mensen ze moeilijker te verplaatsen in vergelijking met traditionele kippenhokken of schuren, maar aan de positieve kant zien ze er wel geweldig uit.

Wat voor aanvullend gereedschap is er nodig om een Kippenhok Op Wielen te gebruiken?

Je hebt een kruiwagen of een ander soort karretje nodig om het hok te verplaatsen. Het is ook aan te bevelen een schop en handschoenen bij je te hebben om schoon te maken.

Wat kun je nog meer gebruiken in plaats van een Chicken Coop On Wheels?

Een kippenhok op wielen is een prima optie als je iets zoekt waarin je kippen vrij kunnen rondscharrelen. Er zijn echter ook andere mogelijkheden. In plaats van kippenhokken op wielen kunnen bijvoorbeeld kippentrekkers gebruikt worden, en die bieden veel vergelijkbare voordelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het steeds verplaatsen ervan. Wil je meer informatie over hoe deze werken of heb je gewoon wat hulp nodig om te beslissen welke het beste bij je behoeften past, bekijk dan onze gids hier.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Conari Press
  • GLOBLELAND
  • CHICKENGUARD

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Kippenhok op wielen in onze review kost ongeveer 14 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 63 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies