Laatst bijgewerkt: 11-04-2022

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

60Bestede uren

30Beoordeelde onderzoeken

233Verzamelde opmerkingen

Kitten natvoer is speciaal samengesteld om aan de voedingsbehoeften van groeiende kittens te voldoen. Het bevat meer eiwitten en vet dan kattenvoer voor volwassen katten, wat de groei van jonge katten helpt ondersteunen.
Beste Kitten natvoer: Onze selectie

Kitten natvoer: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Kitten Natvoer zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten natvoer voor kittens. Het eerste is het traditionele ingeblikte natvoer dat je aan een volwassen kat zou voeren, en het is er in verschillende smaken. Dit type kan alleen gevoerd worden of gemengd met droge brokjes voor extra vocht en smaak. De tweede soort is kittenmelkvervanger, dat alle voedingsstoffen bevat die kittens nodig hebben tot ze 6 maanden oud zijn (of langer). Het mag alleen gebruikt worden zoals op het etiket staat aangegeven, omdat te veel eiwit nierbeschadiging kan veroorzaken als het over langere perioden gegeven wordt. Als je kitten vóór 4 weken van zijn moeder gespeend is, kan dit product te weinig vet bevatten, dus overleg met je dierenarts over het toevoegen van wat extra olie, zoals olijfolie, aan hun dieet tijdens de maaltijden als ze deze producten gebruiken (dit zal ook helpen hun voedsel beter te verteren).

Er zijn een paar dingen die de kwaliteit van kitten natvoer bepalen. Het eerste is het eiwitgehalte, dat minstens 30% moet zijn. Dit zorgt ervoor dat je kat alle essentiële aminozuren binnenkrijgt die hij nodig heeft om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Een andere belangrijke factor is het vochtgehalte – idealiter wil je tussen 70-80% water in elk blikje of zakje. Tenslotte hebben kittens taurine (een aminozuur) nodig voor de ontwikkeling van hun gezichtsvermogen, dus let ook hierop op het etiket.

Wie moet een Kitten Natvoer gebruiken?

Kitten natvoer is een prima optie voor kittens die van hun moedermelk aan het afspenen zijn. Het kan ook gebruikt worden als alternatief voor ingeblikt kittenvoer als je kat allergieën of gevoeligheden heeft voor bepaalde ingrediënten in andere merken dierenvoer.

Op basis van welke criteria moet je een Kitten Natvoer kopen?

Kijk altijd de ingrediëntenlijst na. Het eerste ingrediënt moet vlees zijn, gevolgd door een met name genoemde bron van dierlijke eiwitten (zoals kip, lam of vis), en dan volle granen zoals rijst. Vermijd voedsel dat kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveringsmiddelen bevat; deze zijn niet nodig in kattenvoer en kunnen allergieën en andere problemen veroorzaken. Vermijd ook “bijproducten”, die alles kunnen bevatten van hoeven tot darmen tot veren – allemaal delen van dieren die we zelf nooit zouden eten.

De kosten zijn een belangrijke factor om rekening mee te houden. Het beste Kitten Natvoer zal echter niet overdreven duur zijn. Je moet ook kijken naar de materialen en de montagekwaliteit van een product. Het is van essentieel belang dat je een product van hoge kwaliteit krijgt dat je verscheidene jaren van dienst zal zijn.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Kitten Wet Food?

Voordelen

Kitten natvoer is een geweldige manier om je kitten afwisseling, smaak en voeding te geven. Het kan ook gebruikt worden als een effectief trainingsmiddel omdat het gemakkelijk te verteren is en geen resten achterlaat in de kattenbak.

Nadelen

Er zijn geen nadelen aan een Kitten Wet Food. Het enige wat je hoeft te doen is je kitten de juiste hoeveelheid te voeren en het gezond te houden.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Lily’s Kitchen
  • animonda vom Feinsten
  • IAMS

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Kitten natvoer in onze review kost ongeveer 7 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 65 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies