Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

25Onderzochte producten

68Bestede uren

36Beoordeelde onderzoeken

125Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote kniebeschermer test 2023. Hier stellen we alle kniebeschermers voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste kniebeschermers voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je kniebeschermers wilt kopen.




Belangrijk om te weten

  • Kniebeschermers zijn vooral aan te bevelen voor beginners, omdat ze een doeltreffende bescherming bieden tegen schaafwonden of breuken in het kniegebied. Vakmensen moeten er ook altijd voor zorgen dat ze voldoende beschermende kleding dragen.
  • Behalve de knieën moeten ook de polsen, de ellebogen en het hoofd van de juiste beschermende kleding voorzien zijn voor je op weg gaat.
  • Let bij het kopen vooral op de juiste maat. Anders vervult de beschermer zijn beschermende functie niet. Kniebeschermers zijn er zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Beste kniebeschermers: Onze selectie

Preciva Kniebeschermers

Ontdek de ultieme bescherming voor uw knieën met Preciva kniebeschermers, speciaal ontworpen voor intensieve werkzaamheden op uw knieën. U zult genieten van het comfort en de ondersteuning die deze kniebeschermers bieden dankzij de hoogwaardige sponsvulling en robuuste hard plastic constructie. Ideaal voor zowel thuis als op het werk, zijn deze kniebeschermers perfect voor gebruik tijdens bouwwerkzaamheden, het leggen van vloeren, lasinstallaties, tuinieren, reiniging, mozaïek en nog veel meer.

Engelbert Strauss Gmbh & Co. Kg Kniebeschermers

Ontdek de ultieme kniebeschermers van engelbert strauss GmbH & Co. KG, speciaal ontworpen om perfect te passen op al uw motions/ruwe/stoere/actief/prestige/dynashield broeken. Vervaardigd uit hoogwaardig polyethyleenschuim, voldoen deze kniebeschermers aan de EN 14404 norm voor uw veiligheid en gemoedsrust. Ervaar de uitstekende dempingseigenschappen die zorgen voor een optimale bescherming van uw knieën, terwijl het schuim snel terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm na gebruik.

Autsca Kniebeschermers

No products found.

Ontdek de duurzame en veelzijdige AUTSCA kniebeschermers, speciaal ontworpen om u gedurende de dag optimale bescherming te bieden. Deze kniebeschermers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder een schaal van PVC en TPR, een bufferriem van Oxford-duikdoek en een voering van PE + NBR. Dankzij deze samenstelling van materialen bent u beter beschermd tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je kniebeschermers koopt

Waarom heb ik kniebeschermers nodig?

Zoals bij elke sport is er ook bij skeeleren een zeker risico op verwondingen. Een val kan snel gebeuren en zonder de juiste beschermende kleding snel leiden tot pijnlijke schaafwonden aan de huid of nog erger letsel.

Gruppe beim inlineskaten

Kniebeschermers beschermen niet alleen tegen schaafwonden en verwondingen bij een val, maar verlichten ook de belasting van de gewrichten bij sportbeoefening. Daarom is het absoluut af te raden zonder kniebeschermers te doen tijdens bijvoorbeeld inline skaten. (Foto: tassilo111 / pixabay.com)

De knieën hebben vooral bescherming nodig, omdat ze meestal het eerste lichaamsdeel zijn dat een val maakt.

Kniebeschermers en andere beschermende kleding zijn sterk aan te bevelen, vooral voor volwassenen in de beginfase of voor kinderen, want vallen is niet ongewoon, vooral in het begin van de training.

Maar ook professionals moeten er altijd voor zorgen dat ze de nodige beschermende kleding hebben. Een val kan snel gebeuren en pijnlijke ervaringen kunnen gemakkelijk en doeltreffend voorkomen worden met de juiste beschermende kleding.

Wat is een kniebeschermer en waarvoor dient hij?

De kniebeschermer wordt rond de knie bevestigd en is bedoeld om bij een val het gewricht tegen klappen en de omringende huid tegen schaafwonden te beschermen.

Bovendien kan een kniekussen ook als steun dienen, zodat de belasting van het gewricht tijdens de inspanning tot een minimum beperkt wordt.

Hoe vind ik de juiste maat kniebeschermer?

Net als bij rolschaatsen moeten kopers van kniebeschermers altijd de gebruiksaanwijzing van de fabrikant volgen. Sommige winkeliers en fabrikanten geven maattabellen.

Als zo’n kaart niet beschikbaar is, kun je het beste contact opnemen met de dealer of de fabrikant. Geef ze de omtrek van je dijen, zodat ze je zo snel mogelijk kunnen helpen.


Voor wie zijn kniebeschermers geschikt?

Kniebeschermers zijn zowel geschikt voor recreatieve rolschaatsers als voor professionele atleten. Hoe hoger de mate van gebruik, hoe meer aandacht je moet besteden aan de kwaliteit en de gebruikte materialen bij je aankoopbeslissing.

Kniebeschermers zijn er zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Besluit: Welke soorten kniebeschermers zijn er en welke is geschikt voor jou?

In principe kun je onderscheid maken tussen twee soorten kniebeschermers

  • Zachte beschermers
  • Harde beschermers

Zachte beschermers bestaan uit een nauwsluitende combinatie van textiel en bekleding die je knie ondersteunt, beschermt tegen stoten en brandwonden of schaafwonden kan voorkomen.

Harde beschermers hebben een omhulsel van kunststof of hard plastic, naast de zachte bekleding. Daardoor zijn ze bijzonder resistent en beschermen ze je gewrichten zelfs op harde en ruwe oppervlakken.

Hoe werkt een zachte beschermer en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Zachte beschermers worden aan je been vastgemaakt door een nauwsluitende textielstof. Je kunt ze beschouwen als een sok voor je knie die je aantrekt en die op zijn plaats blijft door de slanke pasvorm.

Zachte beschermers zijn over het algemeen lichter en kleiner dan harde beschermers. Ze hinderen je bewegingen veel minder dan de omvangrijke plastic beschermers.

Op gladde oppervlakken beschermen ze je tegen blauwe plekken als je valt. En ook het uiterst pijnlijke schuren van de huid over plastic oppervlakken kan met deze praktische hulpjes vermeden worden.

Voordelen
  • Bijzonder klein, dus belemmeren de beweging niet
  • Ondersteunende functie door strakke pasvorm
  • Past zich aan de beweging aan
Nadelen
  • Geen voldoende bescherming op harde ondergronden

Daarom zijn zachte beschermers bijzonder populair bij zaalsporters. Vooral bij volleybal, waar waaghalzige sprongen en diepe lunges vaak nodig zijn, nemen veel spelers hun toevlucht tot kniebeschermers. Maar de kussentjes helpen ook je knie te beschermen bij handbal, zaalvoetbal, indoor schaatsen of in de halfpipe.

Dankzij de speciale bekleding kunnen de nauwsluitende beschermers je knie extra stabiliteit geven en zo niet alleen kneuzingen en schaafwonden voorkomen, maar ook verwondingen aan de gewrichtsstructuur zoals gescheurde ligamenten.

Maar wees voorzichtig: alleen orthopedische steunen ondersteunen je knie echt en helpen diepe weefselschade voorkomen.

Hoe werkt een harde beschermer en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Veel harde beschermers hebben een textielen buis die erg lijkt op een zachte beschermer. Andere modellen doen het zonder de textiel bevestiging en gebruiken in plaats daarvan alleen klittenband om de kniebeschermer aan het been te bevestigen.

Wat alle harde beschermers echter gemeen hebben is de anatomisch aangepaste schaal van stevige kunststof, die bij een val niet vervormt en zo een stevige beschermzone voor je knie vormt.

Harde beschermers gebruik je als je een sport beoefent op erg harde en ruwe oppervlakken. Hun klassieke toepassing is inline skaten in de buitenlucht; hier voorkomen ze niet alleen schaafwonden, maar helpen ze ook je gewrichten te beschermen tegen gevaarlijke stoten.

Voordelen
  • Sterke bescherming, zelfs op harde oppervlakken
  • Dikke vulling
  • Bescherming tegen scherpe voorwerpen
Nadelen
  • Relatief groot
  • Kan de beweging belemmeren

Stel je eens voor hoe pijnlijk en langdurig de verwonding zou zijn als je met je knie op een scherpe steen of asfaltrand knalt zonder een geschikte beschermer.

Beschermers zijn net zo nuttig bij inline skaten als bij andere buitenactiviteiten zoals skateboarden, BMX of mountainbiken.

Behalve kniebeschermers voor sport zijn er ook beschermers voor in de bouw of bij het tuinieren. Dit zijn meestal ook harde beschermers.

De speciale werkmodellen zijn ontworpen voor langdurig knielen op harde of oneffen ondergrond en hebben daarom een extra dikke bekledingslaag.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om kniebeschermers te vergelijken en te evalueren

In de volgende paragrafen willen we je laten zien welke factoren je als leidraad kunt gebruiken als je kniebeschermers wilt kopen. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een product geschikt is voor je behoeften of niet.

Samengevat zijn dat:

  • Harde / zachte beschermer
  • Ademend vermogen
  • Extra zijdelingse bescherming
  • Sluitingstype
  • Opvulling
  • Maat

In de volgende tekst willen we je uitleggen wat de afzonderlijke aankoopcriteria zijn en hoe je ze kunt indelen.

Harde / zachte beschermer

Als je buiten schaatst, d.w.z. op straat, moet je er altijd voor zorgen dat je kniebeschermers harde beschermers zijn. Alleen harde beschermers bieden bescherming tegen schaafwonden en breuken.

Zachte beschermers bestaan meestal alleen uit vulling en zijn daarom niet gemaakt voor ruwe en harde oppervlakken, want ze slijten snel en beschermen niet zo goed tegen stoten.

Zachte beschermers zijn over het algemeen meer geschikt voor binnensporten, zoals volleybal of dansen. In sommige omstandigheden kunnen ze ook voldoende zijn voor rolschaats disco.

Maar voor rolschaatsen worden meestal harde beschermers aangeraden. Ze zijn iets oncomfortabeler om te dragen, maar bieden veel meer bescherming. Een harde beschermer wordt gekenmerkt door de bijzonder stevige buitenste schaal, die meestal van hard plastic is en voor de knie bevestigd wordt.

Ademend vermogen

Veel fabrikanten gebruiken in hun beschermers ademende materialen, die luchtdoorlatend zijn maar toch optimale bescherming bieden.

Dit ontwerp voorkomt dat je te veel zweet onder je kniebeschermers. Dit is niet alleen comfortabeler voor de drager, maar voorkomt ook dat het kussentje wegglijdt.

Extra zijdelingse bescherming

De meeste beschermers zijn ontworpen om je knie te beschermen als je voorover valt. Er zijn nu echter ook modellen die de knie beschermen tegen slagen van opzij.

Dit is vooral praktisch als je zijwaarts valt of tegen een obstakel botst.

Sluitingstype

Er zijn veel verschillende sluitingstypes voor beschermers. Het meest gebruikelijk is de klittenbandsluiting, omdat je hem daarmee snel aan en uit kunt trekken en toch een goede pasvorm garandeert.

Bij kniebeschermers is het vooral belangrijk dat ze op hun plaats blijven en niet zomaar wegglijden, zelfs niet bij een val. Anders gaat het beschermende effect verloren.

Let er bij het kopen van kniebeschermers op dat ze goed passen en niet vanzelf losraken. De bevestigingsmiddelen mogen echter niet zo vast zitten dat ze insnijden.

Voor een goede pasvorm is het ook belangrijk dat de kniebeschermer minstens één sluiting boven en één sluiting onder de knie heeft.

Vulling

Het kniekussen moet aan de binnenkant altijd met voldoende opvulmateriaal gevuld zijn. Hoewel de harde buitenkant de schok absorbeert, is het de bekleding die de nodige schokabsorptie biedt.

Bovendien zorgt een goede polstering ook voor een comfortabele pasvorm en een groter draagcomfort.

Maat

Kniebeschermers bieden alleen doeltreffende bescherming als je ze in de juiste maat koopt. Bij het kiezen van een maat moet je altijd de aanwijzingen van de fabrikant volgen.

Veel fabrikanten en winkeliers gebruiken maattabellen om aan te geven welke maat ideaal is voor wie. In de meeste gevallen wordt de knieomtrek gegeven. In dit geval moet je zelf je knieomtrek opmeten en die dan vergelijken met de tabel.

Knieomtrek Lichaamsgewicht bij benadering Maat
minder dan 30 cm onder 50 kg XS
30 – 35 cm 50 – 60 kg S
35 – 40 cm 60 – 80 kg M
40 – 45 cm 80 – 100 kg L
mehr als 45 cm über 100 kg XL

In geval van twijfel of als er tabellen ontbreken, kun je het beste rechtstreeks aan de fabrikant of de handelaar vragen.

Foto bron: 123rf.com / 106906426

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies