Laatst bijgewerkt: 11-06-2022

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

87Bestede uren

17Beoordeelde onderzoeken

150Verzamelde opmerkingen

Krimptangen zijn tangen die gebruikt worden om de uiteinden van juwelendraad te krimpen. Ze zijn er in verschillende maten en vormen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen – hun bekken openen wijd genoeg zodat je er gemakkelijk je vingers in kunt steken en toch het metaal stevig kunt vastgrijpen terwijl je ermee werkt.
Beste Knijptang: Onze selectie

Knijptang: Vaak gestelde vragen

Welke soorten krimptangen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Krimptangen zijn er in allerlei maten en stijlen. De meest voorkomende soorten zijn de volgende:

Krimptangen met ratelwerking – Deze krimptangen hebben een instelbaar ratelmechanisme waarmee je krimpen van verschillende grootte op je draad of kabel kunt maken, zonder telkens de bekken te moeten bijstellen. Dit is vooral handig als je met meerdere draden tegelijk werkt. Ze zijn ook voorzien van een ingebouwde kniptang om gemakkelijk door de isolatie te knippen, en van stripgaten om snel en efficiënt verbindingsstukken in kabels te steken.

Krimptangen met verstelbare bekken – Met deze gereedschappen kun je de bekplaten verwisselen, afhankelijk van het type connector waar je ze op gaat gebruiken (b.v. RJ45 vs Ethernet). Je kunt deze zelfde tang dan steeds opnieuw gebruiken door indien nodig de plaat nog eens te verwisselen.

Het eerste wat je in een goede krimptang moet zoeken is het materiaal. Je wilt dat hij sterk en duurzaam is, maar ook licht van gewicht, zodat je hand niet moe wordt bij het gebruik. Ze moet ook ergonomisch gevormd zijn, want dat maakt het hanteren gemakkelijker terwijl je je werk doet. Kijk tenslotte of er extra functies zijn zoals verstelbare bekken of ingebouwde draadstripper die soms van pas kunnen komen bij het werk.

Wie moet een Krimptang gebruiken?

Krimptangen zijn ontworpen voor de doorsnee gebruiker. Ze kunnen gebruikt worden door iedereen die behoefte heeft aan het krimpen of knippen van draad, ook elektriciens en hobbyisten.

Op basis van welke criteria moet je een Krimptang kopen?

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een Krimptang is waar je hem voor nodig hebt. Gaat het je bijvoorbeeld in de eerste plaats om kwaliteit, dan zul je moeten letten op de materialen en het vakmanschap van het product. Misschien wil je er ook een met meerdere functies, zoals ingebouwde draadstrippers of krimpers. Bedenk hoe vaak je de tang gaat gebruiken, want dat heeft ook invloed op draagbaarheid, grootte en gewicht.

Je moet letten op het materiaal en de montagekwaliteit van een Krimptang. Sommige merken zijn gemaakt van goedkoop materiaal met slechte stiksels, zodat ze misschien niet lang meegaan. Let ook op de assemblagekwaliteit (de manier waarop de producten in elkaar gezet zijn). Een goed product zal gladde naden hebben en rechte hoeken op de verbindingen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Krimptang?

Voordelen

Krimptangen worden gebruikt om de uiteinden van een draad of kabel te krimpen. Ze kunnen ook gebruikt worden voor andere toepassingen zoals buigen, draaien en knippen van draden. De voordelen van dit gereedschap zijn dat het gemakkelijk te gebruiken is, betaalbaar en duurzaam. Er is geen speciale vaardigheid of opleiding voor nodig om ze effectief te bedienen, want ze hebben een ergonomisch ontwerp dat de bediening heel eenvoudig maakt, zelfs door mensen die dergelijke gereedschappen nog nooit bediend hebben. Dit betekent dat je niet veel vaardigheid nodig hebt om je werk snel gedaan te krijgen, zonder ook maar een moment afbreuk te doen aan de kwaliteit van het werk.

Nadelen

Krimptangen zijn niet zo veelzijdig als andere gereedschappen. Ze kunnen maar één maat kraal krimpen en niet gebruikt worden om lussen of kralen met gaatjes erin te maken.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • KUYT
  • KUYT
  • KUYT

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Knijptang in onze review kost ongeveer 25 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 920 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies