Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

9Onderzochte producten

14Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

46Verzamelde opmerkingen

Als je een helpende hand zoekt bij het kiezen van het beste model knoflookpers om je keuken mee uit te rusten, dan is dit artikel iets voor jou. Vers geperste knoflook maakt al het verschil in een recept.

Een eenvoudig, maar zeer efficiënt gereedschap, de knoflookpers is onmisbaar voor wie praktisch en gemakkelijk knoflook wil bereiden. In staat om kleine hoeveelheden van het kruid tegelijk uit te persen, is de sapcentrifuge ideaal om de maximale smaak te onttrekken aan het ingrediënt dat in de Braziliaanse keuken zo gewaardeerd wordt.

Volg ons in deze lezing en bekijk de beste keuzemogelijkheden voor het product, en ook de kenmerken waar je op moet letten om de beste keuze voor je huis te maken.
Belangrijk om te weten

 • Het ideale materiaal en model van de knoflookpers moet bepaald worden aan de hand van het gebruikersprofiel. De keuze is bepalend voor de duurzaamheid en efficiëntie van het product.
 • Meer gesofisticeerde sapcentrifuges kunnen andere functies toevoegen, wat een voordeel is voor wie overdadig gebruiksvoorwerp in zijn keuken wil vermijden.

Beste knoflookpersen: Onze favorieten

De knoflookpers is praktisch, snel en effectief, en kan voor de kok veel toepassingen hebben. Om alle voordelen die dit product kan bieden te garanderen, is de juiste keuze essentieel. Bekijk dus onze lijst met de beste knoflookpers modellen:

Koopgids

Sommige bewerkingen nemen veel tijd in beslag in de keuken. Knoflook pellen en met een mes fijnhakken kan tijdrovend zijn voor hobbykoks.

De knoflookpers versnelt dit proces en brengt praktisch nut in de keuken. Blijf bij ons om alles te leren over dit onmisbare gereedschap.

Imagem de pessoa espremendo alho.

De knoflookpers brengt veel beweeglijkheid in het dagelijks leven. (Bron: Karen Roach / 123RF)

Is de knoflookpers onmisbaar?

Knoflook is een specerij die zeer gewaardeerd wordt door het Braziliaanse gehemelte. Er zijn verschillende mogelijkheden van verwerkte knoflook, pasta, enz. Maar verse knoflook, vers geperst of gehakt, geeft veel meer smaak aan bereidingen.

Maar het hanteren van verse knoflook kan vervelend zijn voor wie kookt. De knoflookgeur is sterk en moeilijk van de handen te krijgen, wat voor veel mensen ongemakkelijk is.

De knoflookpers is een gebruiksvoorwerp dat snel en praktisch de specerij uitperst of pureert, zodat de handen van de kok er maar minimaal mee in aanraking komen.

Espremedor em meio a algumas cascas de alho.

Praktisch zijn is het grootste kenmerk van het gebruiksvoorwerp. (Bron: Kropekk_PL / Pixabay)

De knoflookpers is een uitstekend alternatief, bijvoorbeeld voor de traditionele stamper, in de volksmond ook wel knoflookpers genoemd.

Behalve dat de pers minder volume maakt dan de pers in je kast of lade, is de pers praktischer en maakt hij af van het gebruik van zout of andere ingrediënten om de verwerking van knoflook te vergemakkelijken, zoals in de pers gebeurt, waarbij het vaak voorkomt dat de knoflook “uitglijdt”.

De knoflook kan direct in de pan of bak voor de bereiding van een recept geperst worden, wat minder vuile vaat oplevert. Veel modellen kunnen gebruikt worden met ongepelde knoflook, wat de keukenroutine vergemakkelijkt.

Over het algemeen zijn ze gemaakt van plastic, aluminium, roestvast staal of een mengsel van enkele van deze materialen, en ze kunnen meer dan één functie hebben, behalve knoflook persen.

Met zijn kleine afmetingen kan het gebruiksvoorwerp veel afval ophopen, en daarom hebben sommige modellen speciale hulpstukken om het schoon te maken.

Voordelen
 • Praktisch en snel
 • Vermijdt knoflookgeur in de handen
 • Goedkoop en met veel aanbod op de markt
Nadelen
 • Kan moeilijk schoon te maken zijn
 • Plastic exemplaren kunnen smaak en/of geur oppikken
 • Kan kleine hoeveelheden knoflook bevatten

Wat is het ideale materiaal voor een knoflookpers?

Zoals we al gezegd hebben, moet de keuze van het model knoflookpers gebaseerd zijn op de behoeften en het profiel van de mensen die het product zullen gebruiken.

De materiaalsoort en het model van de pers zijn rechtstreeks van invloed op de duurzaamheid van het product en de prestaties. De meest voorkomende materialen voor knoflookpersen zijn plastic, roestvrij staal en aluminium.

Het is belangrijk aandacht te besteden aan het hefboomsysteem van je knoflookpers. Sommige basismodellen, meestal van aluminium, hebben een erg rustieke hefboom, die uiteindelijk veel kracht vraagt om in de knoflook te knijpen.

Espremedor de alho de alumínio.

Het bekendste model is van aluminium, maar het is ook het meest rudimentaire, en vraagt veel kracht om in de knoflook te knijpen. (Bron: EfraimStochter / Pixabay)

De modernere, meestal van roestvrij staal, hebben hendels en gaten die ontworpen zijn om de bediening met minder moeite te doen, en zijn ideaal voor wie niet veel kracht in de handen heeft of gewoon iets praktischer wil.

Controleer ook de mogelijkheden om je knoflookpers schoon te maken. Sommige modellen zijn helemaal afneembaar, wat het wassen vergemakkelijkt. Als het een model uit één stuk is, kijk dan of er hulpstukken bij zitten om resten te helpen verwijderen.

Modellen met een mengsel van materialen vragen ook aandacht. Als de sapcentrifuge plastic onderdelen heeft, kijk dan of ze in direct contact komen met de knoflook, want het materiaal heeft meer kans om geur en smaak op te nemen.

Ook het plastic handvat verdient aandacht, want de overmaat aan kracht kan breuk veroorzaken.

Als je je knoflookpers ook gaat gebruiken om bijvoorbeeld gember of peper uit te persen, koop dan een knoflookpers van een materiaal dat geen geuren of smaken oppikt, want knoflook heeft een zeer sterke geur en smaak.

Als je een afwasmachine gebruikt, kijk dan naar de specificaties van de fabrikant voor je gekozen product. Sommige materialen zijn niet geschikt voor afwasmachines.

Eendelige sapcentrifuges kunnen na het wassen in de afwasmachine resten achterlaten, waardoor een grondiger handmatige reiniging voor of na de afwasmachine nodig is.

Aankoopcriteria: Factoren om knoflookpers modellen te kwalificeren

De ideale knoflookpers is niet per se het beste model dat op de markt is, maar wel het model dat het best aan je behoeften beantwoordt.

Uitgaande van de tips die we je al gegeven hebben om het ideale product voor je te bepalen, volgt hier nog een lijst van factoren waarmee je rekening moet houden om de beste productkeuze te maken:

 • Materiaal
 • Model
 • Kenmerken
 • Onderhoud

Bekijk hieronder in detail het belang van het in acht nemen van deze aspecten.

Materiaal

Zoals we al gezegd hebben, is het materiaal van je knoflookpers een van de belangrijkste kenmerken, omdat het een bepalende factor is voor de duurzaamheid en de effectiviteit van de pers.

Kies volgens je behoeften, en ook volgens het soort materiaal dat je thuis gebruikt. Dezelfde zorg die je aan ander keukengerei besteedt, is dus ook nodig voor je sapcentrifuge.

De mix van materialen verdient aandacht. Zorg ervoor dat de plekken die de meeste druk krijgen niet kwetsbaar zijn. Als je je sapcentrifuge ook voor andere ingrediënten gaat gebruiken, moet hij gemaakt zijn van een materiaal dat geen geurtjes of smaakjes oppikt.

Imagem de espremedor de alho.

Het soort materiaal van de knoflookpers moet van hoge kwaliteit zijn en niet breekbaar. (Bron: raliand / 123RF)

Model

Het model beïnvloedt in dit geval niet alleen de esthetiek, maar ook de doelmatigheid van het product. Modernere modellen en met gedifferentieerde ontwerpen zijn meestal efficiënter en gemakkelijker in het gebruik.

Besteed aandacht aan de handgreep van het product, of die comfort en een goede grip biedt bij het gebruik. Modellen uit één stuk zijn moeilijker schoon te maken en kunnen afval veroorzaken. De demonteerbare daarentegen zijn, behalve dat ze verlies voorkomen, veel gemakkelijker schoon te maken en op te bergen.

Functionaliteiten

Sommige modellen voegen er verschillende extra functionaliteiten aan toe, zoals een olijfmolen, notenkraker, flesopener, enz. Kies het product volgens het gebruik dat in je huis nodig is.

De sapcentrifuge met meerdere functies is ideaal voor wie een overdaad aan gebruiksvoorwerpen in de la of kast wil vermijden, door te investeren in slechts één die meerdere functies vervult.

De extra functies kunnen het product echter duurder maken. Overweeg, voordat je een grotere investering doet in een product met meerdere functies, wat de behoefte is en of deze extra functies gebruikt zullen worden.

Imagem de espremedor de alho sobre mesa com alho e faca ao lado.

Sommige knoflookpersen hebben ook andere functies. (Bron: Elena Kirillova / 123RF)

Onderhoud

Voor de meeste knoflookpers modellen bestaat het onderhoud in hoofdzaak uit schoonmaken. Bekijk de aanwijzingen van de fabrikant over gebruiksaanwijzing, speciale verzorging, wassen en bewaren.

Zorg ervoor dat alle voorschriften gemakkelijk zijn op te volgen en uit te voeren, dit is tenslotte een product voor wie praktisch nut zoekt, en geen lange onderhouds- en gebruiksprocessen.

(Bron van de gemarkeerde afbeelding: Counselling / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies