Laatst bijgewerkt: 20-08-2021

De broek is het meest essentiële kledingstuk voor een man. Ze zijn er echter ook in een bijzondere vorm. Lange onderbroeken voor heren zijn de perfecte aanvulling voor koude temperaturen.

Lange broeken voor mannen zijn speciale broeken voor mannen. Of het nu is als lange thermische broek om te sporten of als lange stoffen broek voor skivakanties – lange broeken voor mannen houden je altijd lekker warm. Onze koopgids vertelt je alles wat je moet weten over lange broeken voor mannen.
Beste lange onderbroek heren: Onze selectie

Shopgids lange onderbroek heren: Alles wat je moet weten

onderbroeken voor mannen
Lange onderbroeken voor mannen zijn de ideale extra thermische bescherming onder je broek. Ze houden je benen perfect warm tijdens een skivakantie of zelfs in de koude winter. Er zijn echter enkele belangrijke criteria die je beslist in overweging moet nemen voor je een lange onderbroek voor mannen koopt.

Dit zijn de volgende koopcriteria

  • Materiaal
  • Maat
  • Comfort
  • Dikte en thermische isolatie

In de volgende paragrafen worden deze koopcriteria nader aan je uitgelegd.

Materiaal

Het belangrijkste aankoopcriterium bij het kopen van lange onderbroeken voor mannen is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn.

Er zijn verschillende materialen. De meeste lange onderbroeken voor mannen zijn gemaakt van katoen, nylon of polyester.

Het belangrijkste is dat je uitzoekt welk materiaal voor jou het meest comfortabel is. Afhankelijk van je persoonlijke gevoelens moet je het juiste materiaal kiezen.

Het is ook belangrijk dat je producten kiest met het fijnst mogelijke materiaal. Dit is erg belangrijk voor de duurzaamheid van de lange onderbroeken voor heren.

Maat

De maat is ook een heel belangrijk aankoopcriterium bij de keuze van je lange onderbroek voor mannen.

Lange onderbroeken voor mannen zijn er meestal in de klassieke kledingmaten S tot XL. Ze kunnen echter soms kleiner of groter zijn, afhankelijk van de fabrikant.

Het is belangrijk dat je lange onderbroeken voor mannen niet te klein of te groot zijn. Anders kunnen ze te strak zitten en te veel knellen, of ze kunnen te los zitten zodat ze niet stevig vastzitten.

Persoonlijke voorkeur is echter ook belangrijk als het om lange jassen gaat. Je moet zelf beslissen of je ze losser of strakker wilt.

Draagcomfort

Het draagcomfort van je lange onderbroek voor heren is het belangrijkste aankoopcriterium voor dagelijks gebruik. Alleen als de long johns comfortabel zitten, zijn ze geschikt om langere tijd gedragen te worden.

Draagcomfort is vooral afhankelijk van de wisselwerking tussen materiaal en maat. Het materiaal moet aangenaam aanvoelen en comfortabel zijn om te dragen. De maat moet je ook perfect passen. De lange onderbroek moet strakker of ruimer passen, naar je smaak.

Verder moet je er bij het kopen van je lange onderbroek voor heren op letten dat er binnenin geen kriebelende naden of slippen zijn die het draagcomfort beïnvloeden.

Dikte en thermische isolatie

Een ander belangrijk aankoopcriterium is de dikte en de daarmee samenhangende thermische isolatie van de lange onderbroek voor heren.

Omdat de lange onderbroek altijd gebruikt wordt als je in koude temperaturen bent en juist dan voor extra thermische isolatie moet zorgen, is het vooral belangrijk dat je er bij de aanschaf op let dat de lange onderbroek dik genoeg is en je goed warm houdt.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Om je te helpen de juiste lange jassen voor heren te kiezen, hebben we de belangrijkste vragen over dit onderwerp beantwoord.

Wat zijn long johns voor mannen en waarvoor dienen ze?

Long johns zijn een soort broeken. Ze worden echter niet in plaats van een gewone broek gedragen, maar ernaast.

Long johns zijn dunne broeken die er niet stijlvol uitzien, maar die onder een gewone broek gedragen worden.

Hun enige functie is extra isolatie te bieden, daarom worden ze vaak gedragen bij het skiën of op wintervakantie.

Wat zijn de verschillende soorten lange onderbroeken voor mannen?

Er zijn enkele kleine verschillen in lange onderbroeken voor mannen. Hieronder hebben we de twee belangrijkste soorten lange onderbroeken voor mannen samengesteld.

  • Stoffen long johns: Aan de ene kant zijn er stoffen long johns. Dit is het dikkere model, dat vooral bedoeld is om bescherming te bieden tegen de kou. Deze lange onderbroeken voor mannen zijn meestal gemaakt van eenvoudige stof, zoals katoen of polyester.
  • Lange thermobroek: De lange thermobroek is meestal van nylon gemaakt. Hun extra functie is ademend vermogen. Deze modellen zijn geschikt voor sport. Ze zijn meestal niet zo dik en daardoor niet zo thermisch isolerend als gewone lange broeken van stof.

Hoe dik moet een lange onderbroek voor mannen zijn?

De dikte hangt altijd in de eerste plaats af van het gebruiksgebied van je long johns. Maar niet alleen de dikte is cruciaal voor thermische isolatie. De stof waarvan de long johns gemaakt zijn is veel belangrijker.

De dikte die je nodig hebt hangt af van je persoonlijke doel. Als je alleen wat extra warmtebescherming nodig hebt voor het sporten, is een dunnere thermische lange onderbroek aan te bevelen.

Voor skivakanties waar je hoge min-graden verwacht, is een lange onderbroek van dikkere stof aan te bevelen.

Hoe reinig en verzorg ik mijn lange onderbroeken voor mannen?

Lange onderbroeken voor mannen schoonmaken is vrij eenvoudig. Omdat long johns geen speciale prints hebben, kun je ze altijd in de wasmachine wassen op bijna elke temperatuur.

Het is echter belangrijk het etiket aan de binnenkant van de lange onderbroek voor mannen of op de verpakking te lezen en te letten op de specifieke aanwijzingen van de fabrikant.

Samenvatting

Een herenbroek is het belangrijkste kledingstuk voor mannen. Een lange broek geeft je ook extra bescherming tegen de kou. Het maakt niet uit of je op skivakantie bent of aan sport doet. De lange broek biedt je een perfecte thermische isolatie.

Als lange thermobroek biedt een lange broek een extra stijlelement. De stoffen versie houdt je gewoon perfect warm. In elk geval bieden lange broeken voor mannen je een perfecte thermische isolatie.

(Afbeeldingbron: James Barr / Unsplash)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies