Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

56Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

130Verzamelde opmerkingen

Lavendelolie is een essentiële olie die door distillatie verkregen wordt uit de bloemaren van bepaalde soorten lavendel. De olie heeft een zoete, bloemig-kamporachtige geur en kan in zuivere toestand kleurloos of lichtgeel zijn. Ze wordt gebruikt in parfums, zeep, lotions en andere cosmetica en ook voor geurstoffen (bv. luchtverfrissers).
Lavendel olie: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste lavendel olie: Onze selectie

Het perfecte lavendelwater

Dit is het zuiverste lavendelwater dat je ooit zult vinden. Het is USDA biologisch gecertificeerd en gedistilleerd uit vers geoogste biologische lavendelbloesems. Het is 100% zuiver en geschikt voor therapeutisch gebruik. Lavendelwater is bekend om zijn verzachtende, harmoniserende werking en veelzijdige toepassing op gebieden als aromatherapie, geneeskunde, cosmetica en parfum. Dit specifieke lavendelwater komt uit Bulgarije en is van de hoogste kwaliteit.

Aromatika’s Lavandula Angustifolia Etherische Olie

De etherische oliën van Aromatika kunnen je helpen je stemming te verbeteren, je beter te concentreren, je huid en haar te verzorgen of specifieke klachten te behandelen. Deze 100% zuivere en natuurlijke oliën zijn ideaal voor aromatherapie en worden gewonnen uit lavandula angustifolia bloemen om een frisse en natuurlijke geur te geven. De olie staat ook bekend om haar insectenwerende eigenschappen, waardoor ze ideaal is voor gebruik in gebieden waar muggen en andere insecten voorkomen.

100% biologische en natuurlijke lavendelolie uit Bulgarije

De “bg-bio-21 essentiële olie” is een topkwaliteit, 100% organisch en natuurlijk product uit Bulgarije. De olie wordt gewonnen uit de lavendelplant en is onverdund, zonder kunstmatige toevoegingen of synthetische stoffen. Ze is ideaal voor aromatherapie en is afkomstig van gecontroleerde biologische teelt op onze eigen familieboerderij in de buurt van Europa’s op één na langste rivier – de Donau. De rijke bodem van onze streek zorgt voor de beste kruidenkwaliteit die verkrijgbaar is.

Lavendel olie: Vaak gestelde vragen

Welke soorten lavendelolie zijn er en wat bepaalt een goed product?

Antwoord: Er zijn twee soorten lavendelolie. De ene heet “True Lavender” en de andere staat bekend als “French Lavender”. Echte lavendel, waartoe ook Engelse en Spaanse soorten behoren, heeft een sterkere geur dan Franse; maar beide kunnen in aromatherapie gebruikt worden voor hun kalmerende werking op geest en lichaam.

De kwaliteit van lavendelolie hangt af van de zuiverheid en concentratie van de bestanddelen. Een goede olie moet een hoog gehalte aan linalylacetaat hebben, dat verantwoordelijk is voor de meeste therapeutische eigenschappen. Ze moet ook vrij zijn van vervalsers als lavandin of spike lavendelolie (die goedkoper zijn).

Wie moet een lavendelolie gebruiken?

Lavendelolie is voor iedereen. Het kan zowel bij baby’s, kinderen als volwassenen gebruikt worden. De enige mensen die lavendel niet mogen gebruiken zijn mensen met epilepsie of andere aanvalsstoornissen, vanwege het hoge kamfergehalte in sommige soorten van deze etherische olie.

Op grond van welke criteria moet je een lavendelolie kopen?

Antwoord: Je moet altijd lavendelolie kopen die 100% zuiver en natuurlijk is. De olie moet met stoomdestillatie uit de bloemen van lavendelplanten gewonnen worden, waardoor ze al haar therapeutische eigenschappen behoudt. Het moet ook minstens 40-45% linalool bevatten voor een maximale werkzaamheid.

Antwoord: “De kwaliteit van de lavendelolie komt tot uiting in haar geur, uiterlijk en consistentie. De olie moet een sterk aroma hebben dat lang blijft hangen na het aanbrengen. Ze moet vrij zijn van onzuiverheden of verkleuringen.”

Wat zijn de voordelen en nadelen van een lavendelolie?

Voordelen

Lavendelolie wordt gebruikt in aromatherapie en massagetherapie om stress, angst, depressie en slapeloosheid te verlichten. Het helpt ook bij huidaandoeningen zoals acne, eczeem of psoriasis.

Nadelen

Antwoord: Er zijn geen nadelen verbonden aan lavendelolie. Het is een natuurlijk product en wordt al eeuwenlang gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen. Wel moet opgemerkt worden dat de etherische olie bij sommige mensen huidirritatie kan veroorzaken als ze direct op de huid wordt aangebracht of oraal wordt geconsumeerd zonder het goed te verdunnen.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Natural Planet
  • Gya Labs
  • Naissance

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Lavendel olie in onze review kost ongeveer 6 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 30 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies