Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

25Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

83Verzamelde opmerkingen

Welkom! LED schijnwerpers zijn een bijzondere soort verlichting die populair geworden is, onder andere omdat ze recreatief gebruikt kunnen worden en omdat ze sinds kort met andere technologieën verbonden zijn. Maar van alle grote deugden van LED schijnwerpers is de meest opvallende deze: het is een energiebespaarder van de eerste orde.

We hebben alle informatie die je nodig hebt om een juist oordeel te vellen over hoe, wanneer en welke soort van het product dat je wilt kennen het meest geschikt is voor je specifieke behoeften. We besparen je de moeite en versnellen het koopproces dat je op het punt staat te maken.
Belangrijk om te weten

 • Een LED schijnwerper is een apparaat dat gebruik maakt van LED’s, kleine inlegplaatjes of uitsteeksels die energiebronnen opvangen en licht produceren. Zulke toestellen zijn samengesteld uit duizenden van deze koppelingen.
 • Het LED licht is zwak en zwak. Om te kunnen functioneren zijn er veel plooien nodig. Hun constitutie geeft ze een veelzijdigheid die voor traditionele gloeilampen onmogelijk is. Ze kunnen variëren in temperatuur en kleur.
 • Ze zijn een zeldzaam en weinig op de markt gebracht product. Hun eigenschappen maken ze aantrekkelijk voor nachtclubs, zoals discotheken of bars.

De beste LED Spots: Onze Selectie

Koopgids

Een LED schijnwerper is een apparaat dat gebruik maakt van LED’s, kleine inlegplaatjes of uitsteeksels die energiebronnen opvangen en licht produceren.
(Foto: Rasstock/ 123rf.com)

Wat is een LED spots en wat zijn de voordelen?

Een LED schijnwerper is een lamp die gebruik maakt van LED systeemverlichting. Zulke verlichting is elke lichtbron die gebruik maakt van zogenaamde “LEDs”, d.w.z. magnetische uitsteeksels die een bepaald soort energie opvangen en, door de synthese ervan, een fosforescentie uitstralen die sterk genoeg is om een zekere mate van verlichting op te wekken.

Deze fosforescentie is mild en heel zwak. Wat het product biedt is relatief en de klant zal een aantal dingen moeten overwegen, zoals de verscheidenheid aan kleuren, alvorens er een te kopen.

Het is daarom aan te raden de soorten LED lampen op de markt grondig te onderzoeken voor je een beslissing neemt. Een enkelkleurige LED heeft niet dezelfde functie als een meerkleurige, omdat hij een lage lichtopbrengst heeft.

Voordelen
 • Bespaart energie
 • Gaat lang mee
 • Biedt een verscheidenheid aan kleuren
 • Kan recreatief gebruikt worden
 • Veelzijdige en handige lichtsoort
 • Goedkoop
 • Milieuvriendelijk
Nadelen
 • Geringe verlichting
 • Er zijn er veel nodig voor een optimaal effect
 • Moeilijk te verkrijgen
 • Weinig fysieke winkels voeren ze

Hoe werken LED lampen?

De helderheid die een “gloeilamp”, officieel een diode genoemd, kan uitstralen is te laag. Wat LED lampen dus doen is tientallen kleine “diodes” verzamelen en een licht uitstralen dat sterk genoeg is om even fel te branden als een gewone gloeilamp, hoewel dit zelden bereikt wordt.

Ruimten die regelmatig LED lampen gebruiken, moeten meer reflectoren gebruiken, omdat ze minder fel branden dan traditionele lampen. Maar zelfs bij een groot gebruik van schijnwerpers verbruiken ze niet evenveel energie als gewone gloeilampen. LED schijnwerpers gebruiken minder dan de helft zo veel licht.

Het is omwille van kenmerken als deze dat zo’n mechanisme beschouwd wordt als het ideale prototype voor verlichting in de 21e eeuw. De modernste verlichtingssystemen hebben de kwantiteit en de kwaliteit van de verlichting verhoogd, terwijl ze tegelijk een middelmatig laag energieverbruik hebben. Zo leven meer huishoudens met deze warme, oogstrelende gloed.

LED spots met of zonder wifi-bediening – waar moet je op letten?

Vaak wordt aangenomen dat alle LED lampen wifi-bediening moeten hebben, maar dat is niet het geval. Dit is een van de details om in de gaten te houden als je een van deze schijnwerpers voor recreatieve doeleinden koopt. Een lamp zonder wifi-bediening kan een echte hoofdpijn zijn op een feest of bijeenkomst.

Zonder WiFi bediening Met WiFi
Moet handmatig ingesteld worden Kan op afstand bediend worden
Moeilijk aan en uit te zetten Van kleur veranderen in een menu
Kan op geen enkele manier geprogrammeerd worden Kan niet op afstand bediend worden Moeilijk aan en uit te zetten
Kleurverandering is afhankelijk van het apparaat Kan in sommige gevallen geprogrammeerd worden
Geen spraakopname Geavanceerde apparaten hebben spraakopname

Nog een aantal andere dingen, zoals de verscheidenheid aan kleuren die beschikbaar zijn, moeten ook opnieuw bekeken worden. Het heeft geen zin een lamp te hebben die WiFi-bediening heeft, spraakopname of andere moderne snufjes, als hij bij gebruik alleen in wit en rood kan branden.

Velen hebben alleen deze twee variabelen. Het is ook belangrijk te verduidelijken dat kleur één ding is en kleurtemperatuur iets anders. Sommige verkopers bedriegen door als pigment diversiteit te verkopen wat eigenlijk kleurtemperatuur is. Sommige LED’s veranderen alleen deze soort kleurtemperatuur, en er zijn meer dan 7 soorten wit, afhankelijk van hun warmte.

Aankoopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen LED schijnwerpers kunt vergelijken en kwalificeren

Het is raadzaam aandacht te besteden aan bepaalde punten die LED schijnwerpers hebben en die je aankoop kunnen veranderen. Bedenk dat het hier om persoonlijke uitrusting gaat, met zeer wisselvallige resultaten, en dit maakt de aankoopcriteria meer uitgesproken. Hier zijn enkele belangrijke details:

Hoek

Er zijn 2 soorten LED lampen: 40º en 120º. Het verschil is dat 40° LED’s geassocieerd worden met focale verlichtingen. Dat wil zeggen: ze bieden een lichtsterkte die lijkt op die van een fakkel. Deze lampjes zijn ideaal als je met LED licht wilt spelen. Ze zijn dankzij hun veelzijdigheid goed voor discotheken en bars.

120° lampen, daarentegen, zijn perfect voor gebruik in kamers. Omdat ze een zeer brede verlichting geven.

LED licht is zwak en zwak. Om te werken hebben ze veel plooien nodig. Hun constitutie geeft ze een veelzijdigheid die voor traditionele schijnwerpers onmogelijk is. Ze kunnen variëren in temperatuur en kleur.
(Bron: Viteethumb/ 123rf.com)

Temperatuur

Deze factor is heel belangrijk in de LED schijnwerper en is zijn belangrijkste kenmerk. Verschillende verkopers bieden het aan als kleurendiversiteit, dus houd er rekening mee. De kleurtemperatuur is hoe “sterk” of “zacht” het licht op zichzelf is, het is een soort schaal.

De “warmere” gaan in de richting van het roder en donkerder worden van het licht. Ze kunnen tot 2000 °C bereiken. De koude, daarentegen, maken het stralender en helderder. Deze temperatuur bereikt een helderheid die lijkt op die van daglicht, is 6500 °C en wordt veel gebruikt in ziekenhuizen.

Als je echter alleen een LED lamp voor thuis wilt, raden we aan er een te kiezen die 2700 °C haalt. Is het voor je kantoor, dan is er een aan te bevelen die 2700 °C haalt. Als het voor je kantoor is, is een 3000 °C voldoende. Is het daarentegen voor een magazijn, dan is het raadzaam te kiezen voor een 4000 °C.

Kleuren

Er zijn LED schijnwerpers die een gamma van tot wel 16 miljoen kleuren bieden. Dus als je een feestje geeft, is dit de ideale spot. Andere hebben alleen witte en rode tinten, dus deze zijn het meest aan te bevelen als je maar één kamer hoeft te verlichten. Ze zijn echter ook nuttig bij de verlichting van een patio.

Ze zijn een zeldzaam en weinig op de markt gebracht product. Hun eigenschappen maken ze aantrekkelijk voor nachtclubs en bars.
(Bron: ronstik: 95622080/ 123rf.com)

Spanning

Bij de aanschaf van je LED lampen moet je weten wat voor soort aansluiting je thuis hebt of de kamer waarin je zo’n apparaat zult opnemen. Dit is belangrijk, want er zijn apparaten die alleen met 220V stroom werken.

Daarom zul je, als je huis deze capaciteit niet heeft, transformatoren moeten gebruiken. Met zulke apparaten kun je deze gloeilampen laten werken op plaatsen waar de stroomvoorziening 12V is. Tegelijk nodigen we je uit om te controleren of de transformatoren in goede staat verkeren, want als ze niet in goede staat verkeren, wordt er buitensporig veel energie verbruikt en zou hun levensduur erg kort zijn.

(Gemarkeerde foto: Chokrung / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies