Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Leren armbanden zijn ideale sieraden voor mannen. Ze zijn er in verschillende kleuren, soorten en uitvoeringen. Ze kunnen voor veel verschillende gelegenheden gedragen worden en met bijna elke outfit gecombineerd worden. Steeds meer mannen grijpen naar een leren armband als chic accessoire.

Er is een grote keuze aan verschillende leren armbanden voor mannen. Ze zijn al lang verkrijgbaar, niet alleen als leren horlogebandjes, maar ook als op zichzelf staande accessoires. Er is een leren horlogeband voor heren die bij elke smaak en elke look past. Om de perfecte look te creëren is de ideale styling het belangrijkst.
Beste Leren armband here: Onze selectie

Shopgids Leren armband here: Alles wat je moet weten

voor mannen
Door de verscheidenheid aan leren armbanden voor mannen kan het kiezen van een geschikt model vaak nogal moeilijk zijn. Om de perfecte leren herenarmband voor je te vinden, zijn er enkele koopcriteria die je als leidraad kunt gebruiken.

Dit zijn de volgende koopcriteria

 • Lengte en breedte
 • Versieringen
 • Sluiting
 • Materiaal, kleur en ontwerp
 • Verstelbaarheid

We zullen je in de volgende hoofdstukken laten zien wat belangrijk is in de afzonderlijke aspecten.

Lengte en breedte

Hoe lang een leren armband voor mannen moet zijn, hangt vooral af van je arm. Je kunt de omtrek van je pols meten met een meetlint. Voor de optimale lengte moet je er ongeveer 2 cm aan toevoegen. Voor kleinere mannen is een lengte van ongeveer 21 tot 22 cm voldoende. Voor grotere mannen kan de vereiste lengte ook 24 tot 24 cm zijn. Dit kun je echter het beste van tevoren meten.

De optimale breedte is onafhankelijk van je maat. Het is eerder een zuiver esthetisch kenmerk. Er zijn vrij smalle van minder dan een centimeter, maar ook bredere van enkele centimeters. Smallere leren armbanden voor mannen zijn meestal wat onopvallender, terwijl bredere wat meer opvallen.

Versieringen

Leren armbanden voor mannen kunnen ook op verschillende manieren versierd worden. Ze zijn er met verschillende roestvrijstalen elementen. Deze zitten vaak op de sluiting, of er tegenover. Vaak zijn dit eenvoudige plaquettes. Maar ze zijn er ook in verschillende motieven. Bijvoorbeeld als een leeuw, stier of doodshoofd.

Om je leren herenarmband een persoonlijk tintje te geven, kun je hem ook laten graveren. Je kunt bijvoorbeeld je leren herenarmband laten graveren met je naam of initialen. Hetzij op de band zelf, hetzij op eventuele roestvrijstalen plaatjes.

Er zijn ook andere versieringen, zoals kristallen of klinknagels. Welke versiering je uiteindelijk kiest hangt af van je persoonlijke smaak en styling, en van de gelegenheden waarop je ze wilt dragen.

Sluiting

Er zijn verschillende sluitingen om uit te kiezen voor je leren herenarmband. Enerzijds hebben ze elk hun eigen voor- en nadelen, maar anderzijds is het vaak een puur esthetische beslissing. De verschillende soorten sluitingen voor leren armbanden voor heren zijn onder andere:

 • Magnetische sluiting
 • Bevestigingsmiddel
 • Karabijnhaak
 • Knevelsluiting
 • Speldbevestiging
 • Drukknopen

Deze sluitingstypen zijn op hun beurt ook weer verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en materialen. Roestvrij staal wordt hier beschouwd als een robuust en duurzaam materiaal. Er zijn sluitingen in verschillende motieven. Van ballen tot meer uitgewerkte diermotieven. Er zijn ook leren armbanden voor mannen om te strikken. Welk bevestigingsmiddel je kiest hangt in de eerste plaats af van je persoonlijke smaak.

Materiaal, kleur en ontwerp

Wat het materiaal betreft kun je kiezen uit verschillende soorten leer, en ook uit verschillende materialen voor de sluiting en de versiering. Robuustheid en duurzaamheid zijn hier belangrijke factoren. Maar ook andere aspecten, zoals draagcomfort, esthetiek en milieuvriendelijkheid kunnen een rol spelen.

Als het om leer gaat, kun je kiezen tussen kunstleer en echt leer. Kunstleer is goedkoper, robuuster en ook gemakkelijker te onderhouden. Maar in tegenstelling tot echt leer is het niet ademend. Bovendien is het draagcomfort van leren herenarmbanden van echt leer meestal wat hoger. En omdat het een natuurlijk product is, is elk exemplaar op een bepaalde manier uniek.

Als het gaat om de materialen voor de sluiting en de versiering, valt de keuze meestal op verschillende metalen of kristallen. Roestvrij staal is een bijzonder goede keuze van metaal. Hij is robuust en duurzaam. Het past ook esthetisch goed bij leer en kan met gravure gepersonaliseerd worden.

Als het om kleuren gaat, kun je vooral kiezen uit donkere kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn zwart en bruin. De verschillende ontwerpen zijn heel divers. Let er bij het kiezen van een kleur en motief op dat het bij je persoonlijke stijl en de gelegenheid past.

Verstelbaarheid

Leren armbanden voor mannen zijn vaak ook in maat verstelbaar. Dit kan vooral handig zijn als je het als geschenk wilt geven. In zo’n geval ken je vaak de polsomtrek van de ontvanger niet. Als de leren herenarmband verstelbaar is, is het gemakkelijker een passende maat te kiezen.

Maar het kan ook een voordeel voor je zijn als je leren herenarmband verstelbaar is. Zo kan bijvoorbeeld je armomtrek in de loop van je leven vaak veranderen. Maar ook als dat niet het geval is, kun je de maat van je leren herenarmband aanpassen aan je pols als de standaardmaten je niet passen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met alle verschillende soorten en uitvoeringen van leren armbanden voor mannen, kan het vaak erg moeilijk zijn een geschikt model te kiezen. Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben we de belangrijkste vragen over leren armbanden voor mannen verzameld en beantwoord.

In welke stijlen zijn leren armbanden voor mannen verkrijgbaar?

Om aan een breder scala van smaken en gelegenheden tegemoet te komen, zijn er leren armbanden voor mannen in verschillende stijlen. We hebben kort samengevat wat deze zijn en wat ze onderscheidt in de volgende lijst.

 • Casual: Leren armbanden voor mannen met een casual look bestaan uit verschillende afzonderlijke bandjes, die je eenvoudig om je pols kunt wikkelen voor een iets sportievere alledaagse look. Je kunt ze zowel in je vrije tijd als in het dagelijks leven dragen.
 • Rocky: Rocky leren armbanden voor mannen bestaan meestal uit één brede leren band. Ze zijn vaak versierd met roestvrijstalen elementen in een doodshoofdmotief of iets dergelijks. Ze worden meestal vastgezet met drukknopen of doornsluitingen. Dit betekent dat ze vaak in grootte verstelbaar zijn. Je kunt ze dragen in het dagelijks leven of ook naar concerten.
 • Elegant: Gedraaide slanke leren armbanden voor mannen zien er bijzonder elegant uit. Ze zijn meestal wat eenvoudiger van opzet en onopvallender versierd. Ze kunnen gedragen worden in een zakelijke context of bij gelegenheden zoals een huwelijk.

Welke stijl je uiteindelijk kiest hangt af van de gelegenheid en van je persoonlijke stijl en smaak.

Welke maat moet een leren armband voor mannen hebben?

Hoe strak of los een leren armband voor mannen moet zitten is grotendeels een kwestie van smaak. Er zijn echter een paar algemene punten waarmee je rekening kunt houden voor een optimale grootte. De lengte moet ongeveer 2 cm langer zijn dan de omtrek van je pols.

Of je leren armband voor heren goed past, hangt ook af van je type. Zwaardere armbanden voor mannen moeten over het algemeen iets strakker passen dan lichtere. Een tot twee vingers moeten tussen de armband en de pols passen. En je leren armband voor mannen moet ook moeiteloos onder je mouw passen. Vooral als je het bij een pak draagt. Als hij te groot is, kan de manchet onaantrekkelijk vervormd raken.

Hoe onderhoud ik mijn leren herenarmband?

Als het gaat om de juiste verzorging van leren armbanden voor mannen, zijn er een paar punten die je in gedachten moet houden. Deze omvatten wanneer je het draagt, waarmee het in aanraking komt en hoe je het bewaart. Vooral echt leer is hier wat gevoelig en kan ook beschadigd worden als het niet goed verzorgd wordt.

Je mag het niet dragen bij sport, werk, afwassen, slapen of douchen. Als hij gedurende lange tijd aan te veel water of zweet wordt blootgesteld, kan je leren armband voor heren beschadigd raken. Je moet het ook niet blootstellen aan detergenten, chloor of zilverpoets. Deze kunnen ook het materiaal aantasten.

Als hij nat wordt, kun je hem in een droge handdoek wikkelen en wat vocht laten opnemen. Laat het dan bij kamertemperatuur drogen. Je moet hem niet op de verwarming zetten of aan direct zonlicht blootstellen, want te hoge temperaturen kunnen het leer beschadigen.

Goed bewaren is ook belangrijk. Het moet op een voldoende geventileerde plaats buiten direct zonlicht bewaard worden. Wordt het naast plastic bewaard, dan kan er op den duur ook vocht aan onttrokken worden. En om te voorkomen dat het leer broos wordt, moet je je leren armband voor mannen regelmatig invetten.

Hoe span je een leren armband voor mannen?

Echt leer kan meestal een paar millimeter uitgerekt worden. Om dit te doen moet je het vochtig maken en dan een beetje uit elkaar trekken. Je moet niet te veel water of trekkracht gebruiken, anders kun je je leren heren horlogeband beschadigen.

Je moet ook eerst de productbeschrijving bekijken. Als je leren armband voor heren niet aan water mag worden blootgesteld of als het risico op beschadiging te groot is, dan moet je beslist van deze methode afzien. We raden je aan dit risico niet te nemen.

Hoe verzacht je een leren armband voor mannen?

Er zijn verschillende methoden die je kunt gebruiken om je leren herenarmband zachter te maken. Ten eerste maakt het in dragen al zachter. Buig het om je pols en laat het vocht van je huid het in de loop van de tijd zachter maken.

Als het echter te stijf is om comfortabel te dragen, kun je het ook, bijvoorbeeld, regelmatig om iets spannen dat ongeveer de grootte van je onderarm heeft. Tussendoor moet je het ook regelmatig zachtjes met je handen masseren.

Je kunt het ook inmasseren met olie of vaseline. Hierbij moet je erop letten dat de olie een geringe geur heeft en geen schadelijke stoffen bevat. Je moet er ook rekening mee houden dat je leren herenarmband ook kan verkleuren als er olie in gemasseerd wordt.

Wanneer kan ik mijn leren herenarmband dragen?

Je kunt je leren herenarmband bijna altijd en bij elke gelegenheid dragen. Zolang het visueel maar past. Er zijn echter enkele situaties waarin je het niet mag dragen, omdat het beschadigd kan raken.

Als je op een kantoor werkt en veel op een PC moet typen, kun je beter je leren herenpolsband afdoen. Anders kan je pols geïrriteerd raken door veel beweging en wrijving. Je moet het ook uittrekken als je extreem zweterig werk doet.

In de regel mag hij nooit aan veel vloeistof blootgesteld worden. Je moet het dus ook niet dragen om te zwemmen, baden of douchen. Je moet het ook beschermen tegen extreem hoge temperaturen. Je kunt hem zonder problemen dragen op warme zomerdagen, maar draag hem liever niet rond een kampvuur of tijdens het koken.

Samenvatting

Leren armbanden voor mannen behoren tot de populairste sieraden voor mannen. Ze worden steeds populairder en steeds meer mannen dragen ze. Of het nu op een bruiloft is, op kantoor of in het dagelijks leven. Dankzij hun veelzijdigheid kunnen leren armbanden voor mannen bij allerlei gelegenheden gedragen worden.

Van rotsachtig tot elegant, ze kunnen gebruikt worden om een grote verscheidenheid aan looks te combineren. Behalve dat ze er goed uitzien, is het echter ook belangrijk dat ze comfortabel zijn om te dragen. Om zo lang mogelijk van je sieraad te kunnen genieten, moet je er ook goed voor zorgen.

(Afbeeldingbron: unsplash.com / Priscilla Du Preez)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies