Laatst bijgewerkt: 16-08-2021

Leren rugzakken zijn het alternatief voor alle mannen die niet graag een schoudertas gebruiken. Met behulp van twee draagriemen zit een leren rugzak altijd goed op de rug en verdeelt het gewicht optimaal over de schouders. Dit garandeert bewegingsvrijheid en de ruime keuze aan modellen betekent dat er voor elke man wat wils is.

Mannen die op zoek zijn naar leren rugzakken wordt zowel stabiliteit als flexibiliteit geboden, en met de juiste reiniging kunnen ze jaren meegaan. Afhankelijk van welk leer je kiest. Je kunt een leren rugzak voor heren zowel buiten dragen als ermee pronken.
Beste Leren rugzak heren: Onze selectie

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Zo weet je welke leren rugzak voor mannen perfect voor je is en hoe je hem moet behandelen. We hebben de belangrijkste vragen beantwoord voor je koopt.

Welke maten leren rugzakken zijn er voor mannen?

Leren rugzakken zijn er in alle maten. Als je een leren rugzak koopt, moet je erop letten dat hij voldoende vakken en volume heeft, zodat je hem goed kunt gebruiken. Of hij nu een laptopvak heeft, buiten- of binnenvakken, een leren rugzak voor mannen kan zo veel vakken hebben als je wilt.

Leren rugzakken voor mannen zijn groot genoeg om al je gebruiksvoorwerpen in op te bergen. Je kunt snel bij je mobiele telefoon of portemonnee, en de verschillende sluitingen zorgen ervoor dat je overal snel bij kunt of dat alles veilig bewaard blijft.

Van welk leer zijn leren rugzakken voor heren gemaakt en hoe verzorg ik ze?

Leren rugzakken voor heren kunnen van heel veel verschillende soorten leer gemaakt zijn. Of het nu buffel-, geiten- of nubuckleer is. De volgende lijst geeft een kort overzicht van welk leer zich hoe gedraagt en hoe je het het beste kunt verzorgen.

 • Buffelleer: Een leren rugzak voor heren van buffelleer is een heel sterke leersoort die zacht blijft aan het oppervlak. Hun natuurlijke look maakt ze een goede keuze voor dagelijks gebruik. De beste manier om buffelleder te verzorgen is met leerreinigingsschuim en een nano impregneerspray. We raden af een behandeling met ledervet te gebruiken omdat dit resten kan achterlaten.
 • Geitenleer: Leren rugzakken voor heren van geitenleer zijn meestal heel licht en duurzaam. Zorg ervoor dat je de rugzak beschermt tegen vocht en sterk zonlicht en gebruik leerbalsem voor verzorging.
 • Gekreukt leer: Dit leer wordt met de hand of mechanisch bewerkt, zodat het een licht gestructureerd oppervlak krijgt. Rugzakken van gekreukt leer maak je het best schoon met een doek en leerreinigingsschuim. We raden geïmpregneerde wasspray aan voor de verzorging.
 • Reliëfleer: Bij reliëfleer wordt het natuurlijke nerfpatroon van de dierenhuid tijdens de productie veranderd. Leer met reliëf maak je het best schoon met een doek en leerreinigingsschuim. Ook hier raden we alle heren aan een wasspray of een vario impregneermiddel te gebruiken voor de verzorging.
 • Gekrompenleer: Gekrompen leer krijgt door een speciaal looiproces een zeer duurzame structuur en heeft een sterk gestructureerd oppervlak. We raden een wasspray aan voor het reinigen en een doek met reinigingsspray voor leer.
 • Lakleer: Lakleer is aan de nerfzijde gevernist en bedekt met een folie. Dit zorgt voor een waterafstotende en luchtdichte eigenschap. Hierdoor kunnen vette verzorgingsproducten echter niet in het leer doordringen, dus gebruik verzorgingsproducten van een speciaalzaak.
 • Vettig leer: Het kenmerk van vettig leer is een geverfde vetlaag op de bovenkant. Hierdoor krijgen de rugzakken na verloop van tijd hun gewenste uiterlijk. Wees niet verbaasd over de vorming van slijtageplekken, dit is opzettelijk bij ingevet leer. Voor het schoonmaken raden we reinigingsmiddelen voor vettig leer uit de vakhandel aan.
 • Koehuid: Deze klassieker wordt door mannen op vele manieren gebruikt en is zeer robuust. Bij runderhuid kunnen twee lagen van de huid van het dier gebruikt worden. Beide huidlagen hebben een dicht vezelig weefsel en zijn daardoor zeer robuust. Voor het schoonmaken kun je het beste ledervet en een spons gebruiken.
 • Suède: Suède heeft open poriën en is ademend. Gebruik voor het schoonmaken een nubuck gum om grof vuil te verwijderen. Gebruik voor duurzaamheid waxspray of leerlotion.

Hier zijn wat algemene verzorgingstips die alle mannen moeten volgen bij het verzorgen van leer.

 • Bezwangeren: Voordat je je pas gekochte leren rugzak voor het eerst gebruikt, vergeet je niet hem te impregneren. Anders is het erg vatbaar voor vocht en kunnen er lelijke watervlekken ontstaan. Zorg ervoor dat je het hele oppervlak bereikt en laat geen gebied weg. Vul de rugzak zo nodig van tevoren om een glad oppervlak te krijgen. Adem ook de dampen niet in. Het is dus het beste om de frisse lucht in te gaan om te impregneren. Als de beschermende laag verdampt is, moet je het proces na 6 -8 weken herhalen.
 • Bewaren: Als je de leren rugzak langere tijd niet nodig hebt, kun je hem het beste van tevoren nog een keer schoonmaken. Als de rugzak dan 100% droog is, kun je hem opbergen in een stoffen zak of een kartonnen doos. Daarna moet het op een donkere, koele en droge plaats bewaard worden.

Met behulp van deze tips moet je leren rugzak voor mannen er lang verzorgd uitzien en niet stuk gaan, en kun je overal door andere mannen gezien worden.

Voor welke gelegenheden gebruik ik leren rugzakken voor heren?

Leren rugzakken voor mannen kunnen voor alle gelegenheden gebruikt worden. Of je nu een duurzame rugzak nodig hebt om te wandelen, een stijlvolle om naar de stad te gaan of een grote en soepele voor universiteit of werk. Ben je op zoek naar een leren rugzak? Dan vind je er een die aan je behoeften voldoet.

Samenvatting

Leren rugzakken voor mannen zijn een nuttig en stijlvol accessoire voor elke situatie. Of het nu voor werk, universiteit, wandelen, kamperen of op vakantie is. Leren rugzakken kunnen door mannen voor alle situaties gebruikt worden.

Als je je mannenrugzak goed schoonmaakt en onderhoudt, zul je hem jarenlang kunnen gebruiken. De verschillende maten bieden je een ruime keuze waaruit je je leren rugzak kunt kiezen.

(Afbeeldbron: Michael Shannon / unsplash.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies