Laatst bijgewerkt: 30-09-2021

Rugzakken zijn comfortabele, functionele en praktische accessoires. De lederen varianten voegen ook een extra vleugje schoonheid en elegantie toe. In feite vervangen steeds meer vrouwen traditionele handtassen door rugzakken, en we hebben je er veel over te vertellen!

Beste Leren rugzak voor vrouwen: Onze selectie

Alles over leren rugzakken voor vrouwen

Leer verfraait elk kledingstuk of accessoire. Rugzakken van dit materiaal vallen dus op door hun esthetiek. Wil je de belangrijkste soorten kennen? We stellen ze hier aan je voor!

Welke soorten leren rugzakken voor vrouwen zijn er?

  • Klein, middelgroot of groot: Kleine varianten zijn een prima optie als je gewoonlijk niet veel spullen bij je draagt. Er past alles in wat je nodig hebt en je hoeft geen extra gewicht mee te nemen. Middelgrote varianten bieden meestal plaats aan een kleine laptop. Sommige hebben een handvat zodat je hem ook als handtas kunt dragen. Grotere modellen zijn perfect voor uitstapjes of activiteiten waarbij je meerdere voorwerpen (of grote voorwerpen) moet dragen.
  • In verschillende formaten: Traditionele vrouwenrugzakken hebben een afgeronde vorm. Er zijn echter ook vierkantere modellen. De laatste zijn erg opvallend. Ze zijn ook ideaal om laptops en papieren in te dragen (omdat ze minder snel kreuken).
  • Effen of gedessineerd: Leren rugzakken voor vrouwen zijn meestal effen. Zwarte en bruine tinten zijn het populairst. Er zijn echter ook modellen in veel andere kleuren en met verschillende prints. Onder de laatste is dierenprint een van de populairste.
  • Eenvoudig of met extra details: Op de markt vind je leren rugzakken voor vrouwen die eenvoudig zijn of met extra decoratieve details. Bijvoorbeeld gespen, franjes, studs of kettingen, onder andere. Ook het aantal zakken en ritsen varieert naargelang het model.

Welke soort leer wordt gebruikt om deze rugzakken voor vrouwen te maken?

Deze rugzakken voor vrouwen kunnen gemaakt zijn van twee soorten leer: natuurlijk of synthetisch. Hieronder praten we over elk van hen:

  • Natuurlijk leer: Natuurlijk leer wordt gewonnen uit de huid van dieren. Van de meest voorkomende soorten kunnen we runder- en runderhuiden noemen. Dit materiaal valt op door zijn kwaliteit, weerstand en duurzaamheid. Het is ook heel esthetisch aantrekkelijk. Deze rugzakken worden echter vervaardigd ten koste van dierenleed.
  • Synthetisch leer: Dit is kunstleer, meestal gemaakt van polyurethaan. Het heeft niet de kwaliteit en de esthetiek van natuurlijk leer. Er komen echter steeds meer succesvolle modellen beschikbaar, zowel qua stevigheid als qua schoonheid. En, het allerbelangrijkste, het is een milieuvriendelijk materiaal.

Samenvatting

Steeds meer vrouwen vervangen handtassen door rugzakken. De laatste zijn uiterst comfortabel en praktisch. Leren modellen zijn ook heel stijlvol en esthetisch aantrekkelijk. Je kunt ze combineren met allerlei soorten outfits en accessoires, ze mogen niet ontbreken in je outfit!

(Uitgelichte foto bron: Taylor Beach: FlPIleVcByI/ unsplash.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies