Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

34Onderzochte producten

76Bestede uren

15Beoordeelde onderzoeken

100Verzamelde opmerkingen

Een lichttafel is een tafel die aangepast is om licht van het tafelblad naar beneden door te laten. Zo kun je zien wat er op je werkblad ligt, ook als je in slecht verlichte ruimten of ’s nachts werkt.
Lichttafel: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste lichttafel: Onze selectie

Lichttafel: Vaak gestelde vragen

Welke soorten lichttafels zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn een paar verschillende soorten lichttafels. De meest gebruikelijke is die waar je aan zit en op schrijft, maar er zijn er ook voor kinderen (waar lichtjes onder zitten), statafels, en zelfs bureaus met ingebouwde lichttafels.

De beste lichttafels zijn die welke voor jou werken. Als je tafel te groot is, zal hij moeilijk te verplaatsen en op te bergen zijn. Een kleine tafel heeft misschien niet genoeg ruimte om al je benodigdheden of grote lappen stof op te bergen. Je moet ook bedenken hoeveel ruimte je wilt tussen het oppervlak en de bovenrand (de afstand van waaruit kinderen kunnen reiken). Sommige mensen verkiezen een grotere tussenruimte zodat ze gemakkelijk kunnen zien wat er onder gebeurt; anderen houden van hun lichttafels dichter bij elkaar zodat er minder gevaar is dat er voorwerpen afvallen op andere oppervlakken eronder bij het werken met kleinere voorwerpen zoals kralen of knopen.

Wie moet een lichttafel gebruiken?

Iedereen die efficiënter en effectiever wil werken. Light Table is perfect voor ontwerpers, ontwikkelaars, schrijvers, onderzoekers of ieder ander die dagelijks met gegevens werkt.

Op basis van welke criteria moet je een lichttafel kopen?

De Lichttafel is een hulpmiddel om creatieve problemen op te lossen. Het is niet voor iedereen geschikt, maar als je iets nieuws wilt ontwerpen en een gemakkelijke manier nodig hebt om je ideeën in 3D ruimte te visualiseren, dan is het misschien perfect. Als je fysieke voorwerpen of prototypes wilt maken die door anderen gebruikt kunnen worden (bijvoorbeeld als onderdeel van een klasproject), raden we je aan in plaats daarvan onze software hulpmiddelen zoals TinkerCAD te gebruiken.

Het eerste waar je op moet letten is de grootte van de tafel. Dit zal bepalen hoeveel mensen er tegelijk gebruik van kunnen maken, en of er op dat vlak beperkingen zijn. Je moet ook nagaan wat voor oppervlaktemateriaal ze gebruiken – glas of hout? Hoe stevig voelt het aan als je het aanraakt? En dan, als laatste maar niet onbelangrijk.de prijs.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een lichttafel?

Voordelen

Het meest voor de hand liggende voordeel is dat je het lichte tafeloppervlak kunt zien. Dit maakt het gemakkelijker voorwerpen op de tafel te plaatsen en maakt ook een nauwkeuriger uitlijning mogelijk bij het op elkaar stapelen van meerdere voorwerpen. Een ander voordeel is dat een lichttafel je in staat stelt je werk vanuit elke hoek te bekijken, ook als er andere mensen voor of achter je staan. Een derde reden waarom ik liever een lichttafel gebruik dan een overheadprojector (die weer zijn eigen voordelen heeft) is dat mijn leerlingen tijdens de les steeds toegang hebben tot hun werkstukken, in plaats van ze te laten verdwijnen in een of ander donker hoekje waar ze pas na schooltijd gezien kunnen worden.

Nadelen

Het grootste nadeel van een Lichttafel is dat hij niet zo gemakkelijk te gebruiken is voor mensen die nieuw zijn in programmeren. Je kunt niet zomaar gaan zitten en code beginnen schrijven zonder enig idee te hebben wat je doet, of tenminste waar je programma heen moet. Het werkt ook niet goed met grote programma’s; als je aan de ene kant van de tafel een IDE open hebt en aan de andere kant een web browser, hoe houd je die dan allebei zichtbaar? En tenslotte helpen lichte tabellen niet echt veel bij het debuggen van complexe problemen in produktiesystemen (hoewel ze tijdens het ontwikkelen nog wel nuttig kunnen zijn).

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Talking Tables
  • LitEnergy
  • Talking Tables

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Lichttafel in onze review kost ongeveer 3 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 329 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies