Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

24Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

69Verzamelde opmerkingen

Welkom. En we vertellen je dat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste schoonheidsproducten waarmee je er als een echte prinses uitziet. En omdat onze lippen ons visitekaartje zijn, laten we je zien hoe je ze kunt verzorgen met de beste lipscrubs.

Met deze producten kun je niet alleen dode huid van je lippen verwijderen, maar ook ruimte maken voor nieuwe, zachtere, rozigere en sterkere huidlagen om te groeien. Hierdoor kan je uiterlijk veel fijner zijn. Wil je meer weten?

Als je antwoord ja is, blijf dan bij ons om meer te weten te komen over de meest uitmuntende lipexfoliërende producten die vandaag op de markt zijn, hun presentaties, de variaties die je kunt vinden en vele andere feiten die je in staat stellen het beste model van allemaal te kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Lippenscrubs zijn producten die erop gericht zijn je lippen te verzorgen en de laagjes dode huid te verwijderen die likdoorns en droogheid veroorzaken. De meeste bevatten ook vochtinbrengende elementen om je lippen langer gevoed te houden.
 • Er zijn 2 soorten exfoliators om uit te kiezen: die in crème-vorm, en die in lipstick-vorm. Beide geven je verschillende resultaten waar je je voordeel mee kunt doen, afhankelijk van verschillende contexten. We leggen ze in detail uit.
 • Er zijn bepaalde elementen waarmee je rekening moet houden voor je die lipscrub koopt die je zo graag wilt hebben, zoals de soort hydratatie die het zal geven, of het nodig zal zijn het te verwijderen of niet, de grootte van de korrels en of er enige vorm van allergie voor de bestanddelen en ingrediënten bestaat.

Beste Lipscrubs: Onze Selectie

Koopgids

Na het zien van deze prachtige lipscrub modellen is het tijd om alles te leren over deze producten die je lippen weer tot leven brengen, vooral na te hebben geleden onder vervuiling, extreme temperaturen of beschadiging door schoonheidsproducten.

BeautiLip scrubs zijn er in de vorm van lipstick, crème, gel en meer. (Foto: Анастасия Бежекенева / 123rf)ful lachend meisje met golvend haar streelt haar lippen. Jonge vrouw die make-up cosmetisch SPA product aanbrengt. Modelleer met lippenbalsem of lipgloss voor hydratatie, voeding, gladstrijken.

Wat is een lipscrub en wat zijn de voordelen ervan?

Lippenscrubs zijn cosmetische (of natuurlijke) producten die gemaakt zijn met de bedoeling om, wanneer je ze op je lippen aanbrengt en er een paar seconden over wrijft, de dode huid die er zit te verwijderen en plaats te maken voor de geboorte van een meer gevoede, zachte en jeugdige huid.

Dit product helpt de verschijning van oude huid weg te werken, zodat de voedingsstoffen kunnen worden opgenomen die later met lippenbalsem of andere producten kunnen worden aangebracht. Er zijn ook allerlei smaken en geuren waaruit je kunt kiezen.

Voordelen
 • Bevat voedende en hydraterende ingrediënten
 • Verwijdert dode en beschadigde huid
 • Maakt plaats voor een nieuwe huidlaag
 • Laat voedingsstoffen opnemen
 • Diverse smaken en geuren
Nadelen
 • Overmatig gebruik kan schade aanrichten
 • Sommige producten kunnen ongenuanceerd zijn

Exfoliërende sticks en crèmes – waar moet je op letten?

Bij de aankoop moet je kiezen tussen stick en crème scrubmiddelen. Beide opties geven je een exfoliërend resultaat, maar het proces en resultaat kunnen verschillend zijn. Hier vertellen we je er iets meer over.

 • Stick. Stick scrubs zien er meestal uit als een lippenstift of balsem, dus ze zijn draagbaar en gemakkelijk mee te nemen. Hiermee hoef je geen ander voorwerp te gebruiken om het aan te brengen, want je kunt het direct doen door het product over je lippen te wrijven. In de meeste gevallen zitten er kleine korreltjes in die tevoorschijn komen als je het product aanbrengt, zodat je het na gebruik misschien niet hoeft te verwijderen. Je krijgt een gladde en romige sensatie.
 • Cream. Crèmescrubs zitten meestal in een klein potje met een schroefdop, om ze gemakkelijk mee te nemen. Sommige worden meegeleverd, en andere kun je direct met je vingers aanbrengen en enkele seconden wrijven om het gewenste effect te bereiken. De meeste moeten na het aanbrengen verwijderd worden, omdat hun korrels meestal groter zijn en geen esthetisch aanzicht geven. Afhankelijk van het model en de grootte van de korrels krijg je een zacht gevoel of een sterker gevoel.
In stick In crème
Aanbrengen Direct uit het product Met applicator of vingers
Verpakking Soortgelijke verpakking als voor lipsticks Flesje met schroefdop
Terugtrekken Niet nodig Nodig
Sensatie Glad of sterk afhankelijk van het product
Granules Klein Klein of middelgroot

Je kunt scrubs vinden met lichte of grove klontjes, afhankelijk van de intensiteit van de scrub die je zoekt (Foto: serezniy / 123rf)

Koopcriteria: factoren waarmee je verschillende lippenscrub modellen kunt vergelijken en beoordelen

Er zijn veel modellen en je wilt ze vast allemaal hebben. Daarom hebben we even de tijd genomen om je te vertellen over de factoren waarmee je rekening kunt houden om de optie te kopen die het beste bij je huidtype, behoefte, frequentie en meer past

 • Soort bevochtiging
 • Terugtrekking
 • Granules
 • Allergieën

Soort moisturizer

Hoewel we het niet over lippenbalsems hebben, bevatten de meeste lipscrubs voedende en hydraterende ingrediënten om je een complete klus te klaren, van exfoliëren tot hydrateren. Hier zijn de soorten die je tegenkomt.

Geen of licht. De eenvoudigste lipscrubs zullen weinig of geen hydratatie bevatten, omdat ze vooral op het scrubproces gericht zijn. Als je ze gaat kopen, gebruik ze dan zeker een paar keer per week en breng daarna een vochtinbrengende crème aan om het effect te verzegelen.

Medium. De meeste scrubs hebben een medium vochtinbrengend middel waarmee je je lippen kunt verzorgen terwijl je dode huid verwijdert. Deze kun je 3 of 4 keer per week gebruiken, afhankelijk van hoe lang het duurt voor je lippen uitdrogen.

Hoog. Er zijn exfolianten die ook balsemende eigenschappen hebben en ingrediënten bevatten als aloë vera en cacaoboter. Deze worden aanbevolen als je lippen erg droog zijn en voortdurend diep gehydrateerd moeten worden. Deze producten kunnen vaak, dagelijks gebruikt worden.

Verwijderen

Afhankelijk van de soort lipscrub die je kiest, moet je het product misschien verwijderen nadat je het op je lippen hebt aangebracht, of je kunt het laten zitten tot het helemaal verbruikt is. Je vindt beide mogelijkheden.

Noodzakelijk. De meeste lipscrubs die in crèmevorm in een potje komen, zullen klontjes hebben die groot genoeg zijn om verwijderd te moeten worden. Je kunt het met je vingers of een applicator aanbrengen, een paar seconden inwrijven en met een vochtige handdoek of direct met water verwijderen.

Niet nodig. Als de lipscrub in stickvorm is of heel kleine korreltjes heeft (en ook romig, balsemachtig aanvoelt), is het niet nodig om het na het aanbrengen te verwijderen. Gebruik deze optie als het hydratatieniveau ruim voldoende is.

Granules

Granules zijn het belangrijkste bestanddeel van een scrub

Granules zijn misschien wel het belangrijkste bestanddeel van je scrub, want ze zorgen ervoor dat ze, wanneer je ze in je huid wrijft, dode huidcellen en achtergebleven of beschadigde huid verwijderen. Je vindt ze in verschillende maten.

 • Small. Deze zijn ideaal voor een licht resultaat, voor wie gewoon een zachte peeling wil of geen extreem droge lippen heeft. Een scrub met deze soorten korrels kan vaker gebruikt worden en kan, in sommige gevallen, blijven zitten zonder te verwijderen.
 • Medium. Als de korrels groter zijn, heeft de scrub een sterker effect, dus wordt hij niet aanbevolen voor dagelijks gebruik. Deze zitten meestal in crèmescrubs, dus je moet ze aanbrengen en met je vingers inwrijven, en dan met een vochtig doekje verwijderen.

Je lippen verzorgen is heel belangrijk. (Foto: puhhha / 123rf)

Allergieën

Het is belangrijk dat je de bestanddelen van de lipscrub die je kiest kent om bijwerkingen te voorkomen als er allergieën zijn. Op dit punt is het belangrijk te weten of er ingrediënten in zitten zoals kleurstoffen, parfum en andere die schadelijk kunnen zijn voor je huid.

Als dat het geval is, raden we aan te kiezen voor lipscrubs met 100% natuurlijke ingrediënten, waaronder vochtinbrengers zoals aloë vera, cacaoboter, sheaboter, castorolie, kokosolie of iets dergelijks, waarbij je steeds rekening houdt met de behoeften in elk specifiek geval.

(Featured image photo: pogrebkov / 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies