Laatst bijgewerkt: 23-08-2021

Slipper, slip-on, slip-on zijn gewoon gelijkluidende namen voor dezelfde schoen: de loafer. Loafers voor mannen zijn sinds het nederige begin in de USA in 1910 een hoofdbestanddeel in veel mannengarderobes over de hele wereld. Deze gemakkelijk te trekken schoen is niet alleen elegant, maar behoort ook tot de casual mode, waardoor hij gemakkelijk te combineren is.

Loafers voor heren zijn heel gemakkelijk en comfortabel om te dragen en kunnen ook als vrijetijdsschoen gedragen worden, wat tot uiting komt in de naam van de schoen. Loafers komt van het Engelse loafing, dat in het Duits “loungen” betekent.
Beste Loafers heren: Onze selectie

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Om al je vragen over loafers voor mannen te beantwoorden en zo je aankoopbeslissing te vergemakkelijken, hebben we de meest gestelde vragen over loafers voor mannen in de volgende alinea’s op een rijtje gezet.

Bij welke gelegenheid kunnen loafers voor mannen gedragen worden?

Je kunt niet alleen loafers voor mannen dragen bij elegante gelegenheden. De kleur van de schoen en de lengte van de broekspijp zijn twee aspecten waarmee je rekening moet houden als je een paar loafers wilt aantrekken.

Een gekorte broek, zoals een jeans, met loafers maakt dat hij er casual uitziet. Als je echter een elegante look met de loafers nastreeft, dan kun je het beste gaan voor loafers voor mannen van zwart leer. Deze schoenen harmoniëren perfect met een pak.

Behoren loafers voor mannen tot de categorie pantoffels?

Zijn deze stijlvolle schoenen ook gemaakt om als pantoffels gedragen te worden? Ook al zijn loafers voor heren heel comfortabel om te dragen, ze zijn niet ontworpen om als pantoffels gedragen te worden. Deze misvatting komt voort uit het feit dat loafers verward worden met mocassins. Je herkent loafers aan hun buitenzool en hak, in tegenstelling tot mocassins.

Moccasins zijn immers schoenen die door hun zachte materiaal niet alleen buiten maar ook binnen als pantoffels gedragen kunnen worden.

Van welke materialen zijn loafers voor heren gemaakt?

Leer, nepleer, suède, dit zijn de drie materialen waarvan loafers voor heren gemaakt zijn. Wil je er nog indrukwekkender uitzien en de aandacht trekken? Voor dit doel zijn er ook Animal Print Loafers voor mannen op de markt voor mannen met een extravagante smaak.

Waar moet je op letten bij de verzorging van herenloafers?

De meeste loafers zijn van leer gemaakt. Om je loafers voor heren zo goed te houden als de dag dat je ze kocht, moet je er een speciale verzorging bij hebben. Je kunt vuil gemakkelijk uit de loafers verwijderen met een vod en een droge borstel. Zijn de schoenen echt vuil, dan is het nodig dat je de lap een beetje vochtig maakt. De lap mag echter nooit nat zijn!

Een kleurloos ledervet is ook nodig om de kleur terug te brengen op verbleekte plekken. Dit leervet, dat urenlang op de loafer moet blijven zitten, moet tenslotte grondig gepoetst worden.

Stylingtips voor loafers voor mannen: Hoe convertibel kunnen loafers voor mannen gebruikt worden

Loafers voor mannen kunnen tegelijk het elegante en het traditionele, maar ook het moderne en het nonchalante van je laten zien. Hoe deze converteerbare schoenen gedragen kunnen worden, laten we je hier zien

  • Sokken: Sokken kunnen samen met de loafers gedragen worden. Je kunt een heel moderne en frisse look bereiken door kleurrijke sokken bij je schoenen te dragen. Sokken laten je er joviaal en energiek uitzien.
  • Strakheid van de broek: De strakheid van de broek trekt meer aandacht naar de schoenen. Hoe strakker de broek, hoe opvallender de loafers voor heren zullen zijn.
  • Jeans en loafers: Blauwe jeans zijn heel goed te combineren met bruine en zwarte loafers voor mannen. Jeans kunnen lang of kort gedragen worden. Hoe korter de jeans, hoe meer aandacht de loafers zullen trekken.
  • Keuze van shirt: Het loont de moeite om de kleur van het overhemd en de loafers op elkaar af te stemmen! Bijvoorbeeld, als je blauwe loafers draagt, probeer dan een blauw geruit overhemd te vinden dat erbij past. Dit maakt je look uniform.
  • Voor elegante gelegenheden: Lichtbruine loafers passen het best bij een blauw pak.

Zoals je ziet zijn loafers voor heren gemakkelijk te combineren en kunnen ze, afhankelijk van de look, ofwel centraal staan of op de achtergrond blijven.

Samenvatting

In de loop van zijn geschiedenis heeft de loafer voor mannen een gemeenschap gevormd van critici, maar ook van voorstanders die de schoen óf liefhebben óf verachten. Eén ding is echter duidelijk: loafers voor mannen lijken niet van de markt te verdwijnen. Ze zijn nu een soort cultobject geworden.

De schoenen voor “loungen” blijven dan de schoenen die het hele jaar door gezellige voeten beloven. Er zijn knusse loafers voor mannen in de koude dagen, en ook de loafers voor mannen in de zomer, die heel open zijn, en heel belangrijk in de zomer… bijna altijd zonder sokken gedragen worden!

(Afbeeldingbron: Jjansen Miller / unsplash)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies