Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

21Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Heb je besloten een luifel te gebruiken om je te beschermen tegen de zon en regen als je op het strand bent, of buiten met je gezin en vrienden? We hebben een stap vooruit gezet door te onderzoeken wat je beste opties zijn op de Mexicaanse markt. Om de luifel te kopen die het beste bij je past, moet je rekening houden met een aantal kenmerken.

Als je klaar bent met deze korte samenvatting heb je de informatie die je nodig hebt om je reis te beginnen naar een meer comfortabele en draaglijke buitenervaring onder je nieuwe bondgenoot. Dit accessoire wordt een kleine huiskamer als je je huis verlaat om buiten te gaan wandelen, dus is het noodzakelijk dat je je er prettig in voelt. Laten we het hebben over alles wat nuttig kan zijn om je criteria te vormen voor het kiezen van een exemplaar dat het beste bij je past.
Belangrijk om te weten

 • Een luifel bestaat uit de bases die hem tegen de grond houden en het materiaal waaruit het dak bestaat; zijn voornaamste functie is bescherming te bieden tegen zonnestralen en lichte regen. Sommige bevatten “muren” om de ruimte op te sluiten en te beschermen tegen insecten of zijdelings contact met de zon.
 • Er zijn twee hoofdsoorten luifels, die voor kamperen en wandelen in de bergen, en die welke de hoofdrol spelen bij je thuisfeesten en -feestjes en zo koele ruimtes in je achtertuin creëren.
 • Om je te helpen het exemplaar te kiezen dat je echt nodig hebt, moet je rekening houden met de breedte van het oppervlak dat hij bestrijkt, de hoogte, het gewicht, de staat van de behuizing en of hij aansluitingen of leidingen heeft om er verlichting in te verwerken. We beschrijven het hieronder in detail. Welkom!

Beste Luifel: Onze Selectie

Koopgids

Als je een voortent gaat kopen om je te helpen een leuke tijd te hebben op de camping of tijdens je vakantiereis naar de kust met je gezin en vrienden, zijn er bepaalde eigenschappen waarmee je rekening moet houden om zeker te zijn dat hij aan je behoeften voldoet. In dit deel leer je welke.

Een gezin geniet van een dagje kamperen met tenten en een gewone voortent (Foto: Brahmsee / Pixabay.com)

Wat is een voortent en wat zijn de voordelen ervan?

Een luifel is een prima bondgenoot als bescherming tegen bepaalde omgevingselementen, zoals direct contact met de zon of regen, wat van essentieel belang wordt voor een groep mensen die buiten wil kamperen, of een koele plaats midden op een kustlijn wil inrichten.

Je buitenervaring wordt drastisch verbeterd als je een ruimte hebt waar je kunt uitrusten en je even kunt afzonderen van het zand en de strandzon. Ze zijn heel veelzijdig en passen in elke ruimte.

Zorg er alleen voor dat je ze goed opstelt, zodat ze niet omver geblazen worden door de wind. Veel mensen gebruiken het ook om in hun achtertuin op te zetten als er een bijeenkomst van vrienden is, en je moet een paar dingen beschutten tegen de zon, zoals een tafel met eten en geluidsboxen, en een koeler met ijs om te voorkomen dat het snel smelt.

Voordelen
 • Gemakkelijk op te zetten
 • Bescherming tegen zon en lichte regen
 • Ideaal om huisdieren tijdens je reis in onder te brengen
 • Kampeercentrum
 • Lage kosten
Nadelen
 • Geen bescherming tegen zware regen
 • Zwaar om te dragen
 • Gevoelig voor harde wind
 • Neemt ruimte in de auto in beslag

Kampeer- of decoratieve luifels – waar moet je op letten?

Er zijn luifels op de markt die gemaakt zijn om draagbaar te zijn, comfortabel en gemakkelijk op te zetten, en die meestal gebruikt worden om in de auto te zetten als je op vakantie gaat. Andere luifels hebben een tijdelijk decoratief gebruik voor buitenevenementen.

Om je te helpen de juiste voor je te kiezen, bekijk je de belangrijkste kenmerken van elk, de voor- en nadelen, de prijs en het ontwerp. Er zijn er genoeg om uit te kiezen, maar als je op hun basisfuncties let, kun je er een nemen die je het meeste waar voor je geld geeft.

“There is no safer place to be than under the canopy of love” -Benjamin Clementine

 • Camping luifel. Ze zijn gemaakt van metaal en kunststof en bestaan meestal uit vier hoofdpalen of aardingspalen, een vierkant of rechthoekig doek dat het dak bedekt door tussen de punten van de vier palen te passen, hulpstukken die als bevestigingsmiddelen dienen, en een doos of kist die handig is om vaak te vervoeren. Hoewel kampeerluifels vaak gebruikt worden tijdens vakanties als je naar het strand, het platteland of de bergen reist, zijn ze ook een handige aanwinst voor je tuin. Je kunt er een koele ruimte mee creëren om versieringen neer te zetten voor bijeenkomsten en barbecues.
 • Decoratieve luifel. Luifels zijn er ook in meer uitgewerkte versies, met de bedoeling een buitenruimte in te richten, zodat de gasten op een meer formele viering een aangename plaats hebben om te delen. Sommige hebben zeer sierlijke constructies, die extra lampen en versieringen mogelijk maken, en zelfs zijmateriaal hebben om een afgesloten kamer na te bootsen. Je ziet ze vaak bij huwelijksfeesten, verjaardagen, en bedrijfs- of familie-evenementen.
Campingluifel Decoratieve luifel
Complexiteit van installatie Laag Middelhoog
Functie Praktisch, bescherming tegen weersinvloeden Praktisch en decoratief
Beschermt tegen Zon, lichte regen Zon, middelmatige regen, insecten
Elementen waaruit het bestaat Palen en dak Palen, dak, muren, dakgoten
Grootte Klein, middelgroot en groot Middelgroot en groot

Aankoopcriteria: factoren waarmee je verschillende luifelmodellen kunt vergelijken en beoordelen

Bij de aanschaf van een luifel moet je rekening houden met een aantal eenvoudige kenmerken die je helpen de gebruikservaring en het comfort dat hij biedt te optimaliseren. Overweeg de volgende elementen om je te helpen een definitieve beslissing te nemen

 • Breedte en hoogte van het gebied
 • Gewicht
 • Assemblage Methodologie
 • Behuizing
 • Beschikbaarheid voor verlichting
 • Breedte en hoogte van het gebied

Vermenigvuldig de lengte met de breedte van de luifel, dan krijg je de oppervlakte. Het is aan te bevelen dat een praktische kampeerluifel voor 4 personen minimaal 3 m2 en maximaal 6 m2 groot is. Bij decoratieve luifels is een luifel van 30 m2 breed voldoende voor ongeveer 16 personen zonder zitplaatsen, of ongeveer 20 personen om te eten.

Bedenk bij het berekenen van de optimale oppervlaktebreedte voor je luifel het aantal mensen dat je op je uitstapjes vergezelt, of wat voor spullen je tijdens je reis in de schaduw wilt opbergen en beschermen, of achter in je tuin. Hoeveel van je vrienden of familieleden zullen tegelijk in de schaduw staan?

Om de kampeerluifels gemakkelijk op te zetten en af te breken, en om je doeltreffend tegen de zonnestralen te beschermen, is het aan te bevelen dat de hoogte van het dak niet meer dan 2 m bedraagt. Voor decoratieve luifels komen hoogtes tot 5 meter in het midden in aanmerking om een gevoel van ruimtelijkheid te scheppen en plaats te bieden aan verlichtingselementen.

Gewicht

Het totale gewicht van de luifel zal veel te maken hebben met zijn draagbaarheid. Je kunt in de situatie komen dat je het naar de plaats van installatie moet dragen. Bedenk dus dat een standaard 3m x 3m kampeerluifel tussen de 7kg en 16kg kan wegen. Decoratieve luifels kunnen wel vijf tot zeven keer zoveel wegen.

Montagemethodiek

Het minst leuke van een luifel meenemen naar het strand of naar het platteland is het sjouwen, opzetten en afbreken. Als je al rekening gehouden hebt met het gewicht, zodat het in jouw bijzondere omstandigheden niet onhandelbaar wordt, blijft alleen nog over of het gemakkelijk in elkaar te zetten is.

Luifels met een zogenaamde “accordeon” structuur maken het mogelijk de daksteun gemakkelijk te monteren. Precies zoals de naam zegt, trek je eenvoudig aan de uiteinden van de luifel om hem goed uit te rekken en te vormen, dan plaats je de bases op de hoeken en je hebt een luifel klaar om van te genieten.

Overdekking

Luifels kunnen geleverd worden met zijdelen die de ruimte volledig omsluiten. Hoewel ze iets zwaarder zijn om te vervoeren, kunnen ze een betere bescherming bieden tegen zonnestralen en regen. Controleer de specificaties om te zien of het nylon, stoffen of plastic wanden bevat. Plastic en nylon zijn duurzamer, en stof is decoratiever.

Voorbeeld van een elegant versierde luifel op het strand (Foto: Ibrahim Assad / Pexels.com)

Beschikbaarheid voor verlichting

Ga je je luifel ook ‘s nachts gebruiken? Breng je de nacht door op het strand of op de camping? Het kan handig zijn als de luifel een kabelgoot heeft en je een kleine schijnwerper in het midden van het dak kunt installeren voor je nachtelijke activiteiten. Er zijn luifels met ingebouwde LED verlichting, hoewel ze natuurlijk duurder zijn.

Bedenk dat in kleine ruimten, en omgeven door absolute duisternis, het vermogen van de lamp niet zo hoog mag zijn als in de stad. We raden je aan verlichting met een laag vermogen te overwegen, tussen 80Lm en 150Lm, die meer dan genoeg zal zijn onder het afdak.

(Foto: 821292 / Pizabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies