Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

8Onderzochte producten

14Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

55Verzamelde opmerkingen

Welkom. Vandaag gaan we het hebben over valse wimpers, een accessoire dat zorgt voor lange, gebogen en volumineuze wimpers en dat elke make-up transformeert.

Er zijn allerlei modellen en merken valse wimpers, ze verschillen in de soort haar die gebruikt wordt (synthetisch of natuurlijk), het materiaal van het staafje, of ze tot een enkel stuk verenigd zijn of in plukjes verkocht worden, enz.

Omdat het aanbrengen wat moeilijk is, investeren bedrijven in het maken van oplossingen die het aanbrengen vergemakkelijken, zoals zelfklevende en magnetische wimpers, of zelfs gereedschap zoals een pincet om valse wimpers aan te brengen.
Belangrijk om te weten

 • Er zijn verschillende soorten valse wimpers, ze zijn: artistiek, anatomisch, volumineus, lang, kriskras, hoekig en discreet. En ze kunnen verenigd of in kleine stukjes haar gevonden worden.
 • De haren van de valse wimpers kunnen natuurlijk zijn (gemaakt van maagdelijk haar, zonder chemicaliën) of gemaakt van plastic materialen zoals Pet, PBT en Nylon.
 • Om aan te brengen breng je de wimpers op de gewenste grootte (je kunt het teveel tellen), doe de lijm op de wimpers en wacht 30 tot 60 seconden tot het iets droog is, plaats ze dan dicht bij de lijn van de natuurlijke wimpers en druk aan.

Beste Magnetische Wimpers: Onze Selectie

Koopgids

Wil je alles te weten komen over valse wimpers? Zelfs hoe je ze zelf kunt toepassen? Dan ben je op de juiste plaats. In deze koopgids bekijk je de belangrijkste kenmerken van valse wimpers, namelijk de verschillende modellen, naast andere zeer belangrijke details.

Imagem de uma mulher sendo maquiada, maquiadora está passando gloss.

De valse wimper kan gebruikt worden bij speciale gelegenheden, zoals feestjes en bruiloften. (Bron: freestocks.org / Pexels)

Wat is een valse wimper?

De valse wimpers kunnen gebruikt worden om de blik mooier te maken, om de ogen van mensen die kleine wimpers hebben te verfraaien, om de uitdrukking van het gezicht te veranderen en zelfs om de gelaatstrekken en contouren van het gezicht te harmoniseren.

Met dit accessoire kun je zowel een kunstmatige als een meer natuurlijke blik creëren, want er zijn verschillende soorten valse wimpers (we zullen ze in het volgende hoofdstuk beter uitwerken), waaronder ook de natuurlijke.

De valse wimpers kunnen natuurlijk zijn (gemaakt van haarstrengen zonder chemicaliën) of kunstmatig. Om de plukjes vast te houden is er een staafje dat gemaakt kan zijn van draad, nylon of plastic (het laatste is goedkoper en nogal kunstmatig).

Imagem dos olhos de uma mulher com cílios postiços aplicados.

De nepwimper kan ook een natuurlijk effect hebben. (Bron: Angeljana_ / Pixabay)

Om dit accessoire goed op je ogen te laten uitkomen, meet je de grootte ervan ten opzichte van de natuurlijke lijn van je wimpers en knip je het overtollige af; gooi de uitwendige haartjes altijd bij voorkeur weg. Je kunt de wimpers tot 24 uur gebruiken, daarna verwijder je ze gewoon, maak je ze schoon en bewaar je ze voor hergebruik.

De merken laten weten hoe vaak het product hergebruikt kan worden, in het algemeen is het advies om het tot vijf keer opnieuw te gebruiken. Om de valse wimpers schoon te maken, doe je ze in een potje met een beetje warm water en een paar druppels make-up remover.

Gebruik na een paar minuten watten of wattenstaafjes om de lijm van de wimpers en de mascara te verwijderen. Wacht dan gewoon tot het droog is. Bekijk nu een tabel met de belangrijkste voor- en nadelen van valse wimpers:

Voordelen
 • De valse wimpers kunnen gebruikt worden op feestjes of in alledaagse situaties
 • Ze kunnen van natuurlijk of van kunsthaar gemaakt zijn
 • Er zijn verschillende modellen, elk met een ander effect
 • Het product kan hergebruikt worden
Nadelen
 • Sommige merken verkopen de lijm voor valse wimpers apart
 • Als ze verkeerd geplaatst worden, kunnen ze er elk moment afvallen
 • Ze kunnen irritatie aan de ogen veroorzaken als de wimpers of de lijm niet van goede kwaliteit zijn

Wat onderscheidt de ene valse wimper van de andere?

Hoewel het een kunstmatig accessoire is, lijken de valse wimpers erg op de natuurlijke, vooral in het formaat. Ze staan garant voor een veel opvallender blik en maken het verschil in uitstraling. Ze zijn er in drie vormen: volle wimpers, in stroken of in plukjes.

De hele wimpers zijn de conventionele modellen, die per paar verkocht worden en klaar zijn om gebruikt te worden. De stripwimpers moeten in dezelfde maat geknipt worden als je wimpers en worden aanbevolen voor wie ze vaak gebruikt. De getufte wimpers worden in kleine stukjes verkocht en zijn aan te bevelen voor wie een natuurlijker effect wil.

Er zijn ook zelfklevende wimpers. Om ze te gebruiken verwijder je gewoon de folie die de lijm beschermt en bevestig je ze dicht op de natuurlijke wimpers. Het modernste model is de magnetische valse wimper, die met een micro-magneet aan de natuurlijke wimpers bevestigd wordt. Zie hoe je kunt zetten: Er zijn verschillende modellen valse wimpers, elk met zijn voorstel en doel. We zullen ze hieronder stuk voor stuk bespreken:

 • Bulky: ze hebben grotere borstelharen, zijn dik en blijven bij elkaar. Ga van de binnenste naar de buitenste ooghoek. Ze geven een volume-effect aan de natuurlijke wimpers en garanderen een expressieve blik.
 • Lang: hebben lange draden afgewisseld met dunnere en dikkere draden. Hij is kleiner in de uiteinden en groter in het midden. Ideaal voor wie kleine en ingevallen ogen heeft en korte wimpers, want het verhoogt de blik.
 • Gekruist: het formaat van de draden is gekruist en ze gaan beter op in de natuurlijke wimpers. Het is ideaal voor wie een speciale toets aan de make-up wil geven zonder al te veel aandacht te trekken.
 • Anatomisch: ze hebben groeiende slierten, kleiner bij de binnenste hoek en geleidelijk langer tot de buitenste hoek. Ze verlengen het uiterlijk en geven een meer verfijnde toets, zonder zwaar te zijn. Ideaal voor mensen met kleine en/of dichtgeknepen ogen.
 • Cantonails: ze zijn half zo groot als een gewone valse wimper en zijn gemaakt om alleen op de buitenste ooghoek aangebracht te worden, wat een kittig kat effect geeft.
 • Artistiek: ze kunnen gekleurd zijn, bedrukt, met veren, kant, tekeningen, in verschillende vormen en maten. Ze worden aanbevolen voor theatervoorstellingen of themafeesten zoals Halloween en Carnaval.
 • Plukjes: worden een voor een op de wimpers aangebracht. Ze garanderen een uiterst natuurlijke uitstraling. Je kunt er veel van gebruiken als je een meer opvallende look wilt, of alleen in de hoeken als je een onopvallende look wilt.
 • Voor de onderste wimpers: ze zijn ideaal om een popperige uitstraling te geven. Het grote verschil is dat het een dunnere basis heeft en geen eyeliner hoeft aan te brengen om het zachter te maken.

We hebben een tabel opgesteld waarin de belangrijkste kenmerken van valse wimpers en wimperverlenging vergeleken worden, zodat je de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen de twee technieken kent:

Valse wimpers Wimperverlenging
Materiaal Gebruikt natuurlijke en synthetische strengen Gebruikt natuurlijke strengen
Duurzaamheid Blijft tot 24 uur en kan hergebruikt worden Gaat tot een maand mee
Gezondheid vande wimpers Verzwakt de natuurlijke wimpers niet Kan de natuurlijke wimpers verzwakken
Effect Natuurlijk of kunstmatig effect Natuurlijk of kunstmatig effect

Hoe breng je de valse wimpers perfect aan?

Zelf valse wimpers opdoen kan in het begin een uitdaging zijn, dus oefening is de beste manier om het steeds gemakkelijker te doen. Alles wat met make-up te maken heeft, kun je door oefening verbeteren.

Je weet dit misschien al nadat je een paar weken geprobeerd hebt de beroemde kitten eyeliner te doen. Het is niet anders met valse wimpers, maar er zijn een paar tips die zelfs dat begin nog gemakkelijker kunnen maken. Bekijk het hier:

 • Knip de overtolligheden weg: de wimpers opmeten en alle overtolligheden wegknippen is essentieel, vooral het bijknippen ervan, zodat je make-up er natuurlijker uitziet. Het is ook belangrijk dat je de uiteinden verwijdert en ze precies de grootte van je ooglijn laat.
 • Overdrijfniet met lijm: Hoewel er ook andere manieren zijn om de lijm aan te brengen, wordt lijm nog steeds het meest gebruikt. En te veel lijm aanbrengen zal het aanbrengen alleen maar belemmeren en het product niet beter fixeren, zoals veel mensen denken. Onthoud dus dat minder meer is. Een dun laagje is voldoende.
 • Wacht tot de lijm droog is: Wacht, zodra je de lijm hebt aangebracht, tot 60 seconden tot hij lichtjes droog is. Het lijkt misschien maar een detail, maar dit is heel belangrijk voor het eindresultaat. Test het.
 • Aanbrengen: ideaal is dat je een pincet gebruikt en zo dicht mogelijk bij de lijn van je natuurlijke wimpers aanbrengt. Een goede techniek is om van boven naar beneden aan te brengen, en niet van voren. Zo zal de pasvorm beter zijn. Wacht daarna tot het op natuurlijke wijze, zonder te drukken, minstens 1 minuut droog is.
 • Breng de mascara aan: En breng tenslotte je mascara aan. Hiermee verbind je de valse wimpers met de natuurlijke, waardoor alles uniform blijft en je make-up er geweldig uitziet.

Imagem de uma mulher usando cílios postiços.

Wimpers zorgen voor een opvallende blik. (Bron: AdinaVoicu / Pixabay)

Koopcriteria: Factoren om de verschillende modellen valse wimpers te vergelijken

Je kent nu de verschillende soorten wimpers, kent de prijzen en weet ook waar je ze kunt vinden. Maar voor je je bestelling afrondt, willen we je wat extra hulp geven door je alle kenmerken te tonen waarmee je rekening moet houden als je een model valse wimpers koopt. Het zijn

 • Materiaal van de wimpers
 • Kwaliteit van de staaf
 • Soorten wimpers
 • Lijm
 • Fixatie

Nu leggen we elk van de artikelen uit, zodat je geen twijfels meer hebt.

Draadmateriaal

Zoals we al eerder zeiden, zijn er twee soorten valse wimpers: die met natuurlijke en synthetische draden. De kunstmatige zijn van plastic materiaal gemaakt, terwijl de natuurlijke van mensenhaar gemaakt zijn en een natuurlijker aanblik geven. Bijgevolg kosten de meer natuurlijke uiteindelijk iets meer. Ze gaan ook langer mee. Maak dus de afweging wat voor jou belangrijker is.

Imagem de mulher maquiada com coroa.

De valse wimpers kunnen van natuurlijke of synthetische strengen gemaakt zijn. (Bron: Bestbe Models / Pexels)

Staafkwaliteit

Wat de strengen van een valse wimper verbindt is het staafje. Deze draad kan gemaakt zijn van plastic, draad of nylon en kan dik, dun, zacht of hard zijn. Zowel de kwaliteit van de steel als van de draden beïnvloedt het uiteindelijke resultaat sterk.

Een dikke en harde draad kan je ogen irriteren en maakt het nodig een heel dikke laag eyeliner aan te brengen om het te verbloemen. Er zijn modellen met zulke fijne draadjes die een heel natuurlijke indruk achterlaten en gemakkelijker aan te brengen zijn.

Soorten

wimpers Er zijn verschillende soorten wimpers, ze verschillen in grootte, vorm, hoeveelheid draadjes, dikte, enz. Ze hebben elk een ander effect dan de andere, sommige zijn discreter en andere zijn nogal opvallend.

Je keuze hangt af van je stijl en ook voor welke situatie je de valse wimpers zoekt. Omdat we hierboven al veel over de verschillende modellen gesproken hebben, zullen we hier niet te veel over uitweiden.

Lijm

De meeste modellen worden aan de natuurlijke wimpers vastgemaakt met lijm, die wit (als hij droog is wordt hij doorschijnend), doorzichtig of zwart kan zijn. De lijm kan het verschil maken in het resultaat van de toepassing.

De juiste manier is om een kleine hoeveelheid op het staafje aan te brengen, 30 seconden of een minuut te wachten tot het droog is en dan het accessoire heel dicht bij de lijn van de natuurlijke wimpers aan te brengen.

Imagem de mulher maquiada.

De lijm die voor de valse wimpers gebruikt wordt, moet in kleine hoeveelheden gebruikt worden. (Bron: Renato Abati / Pexels)

Fixatie

Niemand wil de onaangename sensatie meemaken dat zijn wimpers tijdens een feestje loslaten. Als je dit nog nooit meegemaakt hebt, ken je vast wel een vriend die al met deze situatie te maken heeft gehad. De fixatie is dus heel belangrijk.

Dit criterium hangt af van alle andere reeds genoemde. Vooral de kwaliteit van de steel en de lijm. Maar een goede tip om te weten of de valse wimpers goed zijn, is te kijken naar hun beoordeling op de winkelsite.

(Featured image source: Beatnik Peach / Pexels)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies