Laatst bijgewerkt: 08-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Als je overweegt meubelwielen voor je huis aan te schaffen, dan is dit de plek waar je moet zijn! Veel mensen kiezen tegenwoordig voor zwenkwieltjes, omdat deze optie praktisch, modern en eenvoudig is. Ze zijn een hulpmiddel dat op de bodem van onze meubelen past, en zo de mobiliteit en het vervoer ervan mogelijk maakt.

Op de markt vinden we een grote verscheidenheid ervan, dus in dit artikel gaan we je stap voor stap wegwijs maken in de details waarmee je rekening moet houden. Aan het eind van de lezing zul je kunnen ontdekken welke het meest geschikt zijn voor je behoeften en kun je kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Er zijn verschillende maten en stijlen die zowel bij de materialen als bij het gewicht van onze meubels passen.
 • Deze toestellen zijn gemakkelijk te monteren, omdat ze aan de onderkant van de meubelen geschroefd worden, maar hun afmetingen en materiaal hangen precies af van de afmetingen van het object waarvoor ze gebruikt zullen worden.
 • Het gebruik van meubelwielen vergemakkelijkt de mobiliteit van onze meubels in huis, zonder dat we er moeite voor hoeven te doen, want ze zijn praktisch en veilig.

Beste Meubelwielen: Onze selectie

Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de beste meubelwielen die je op de markt kunt vinden. Ze kunnen je van pas komen bij het kiezen van het te kopen apparaat. Ze worden beoordeeld als de beste opties volgens gebruikerscriteria en hun kwaliteit.

Koopgids: Wat je moet weten over meubelwielen

Als je meubelwielen voor je huis of werk wilt kopen, is het belangrijk dat je de belangrijkste aspecten over deze apparaten kent. Hieronder vind je de meest relevante feiten die je moet weten en veel gestelde vragen.

e wielen kunnen aan verschillende meubelstukken worden toegevoegd en buiten onze huizen worden gebruikt (Bron: jackf: 140879420/ 123rf)

Wat zijn de voordelen van meubelwielen?

Meubelwielen hebben een zichtbaar voordeel, namelijk dat ze ons in staat stellen onze meubels zonder al te veel inspanning te verplaatsen. Daarmee bereiken we een grotere dynamiek in onze huizen (binnen of buiten) of werkruimten, want ze kunnen zonder moeite aan allerlei onroerende goederen worden toegevoegd (planken, schappen, laden, enz.).

Ze zijn handig voor zware meubels en worden zonder moeite aan verschillende materialen bevestigd, want de verschillende materialen die de markt aanbiedt zijn resistent, duurzaam en soepel. Hun veelzijdigheid maakt onze dagelijkse ruimten gemakkelijker bij het schoonmaken, opruimen en vervoeren.

Wat moet ik weten voor ik meubelwielen koop?

Onze keuze moet gebaseerd zijn op het gebruik dat we van deze apparaten willen maken. We moeten rekening houden met details zoals de capaciteit die ze kunnen dragen, hun afmetingen en of ze binnen of buiten gebruikt zullen worden. Als we bijvoorbeeld meubelwielen binnenshuis willen gebruiken, is het raadzaam een materiaal te kiezen dat onze vloeren niet beschadigt (zoals rubber).

Als we eenmaal het gewicht, de afmetingen en het gebruik dat we eraan willen geven bepaald hebben, kunnen we de juiste keuze maken. Natuurlijk is het altijd aan te raden wielen te kiezen die resistenter zijn dan we voor onze meubels verwachten, zodat ze efficiënt zijn en zonder moeite verplaatst kunnen worden.

Wist je dat er industriële meubelwielen zijn die meer dan 500 kg kunnen dragen?

Welke soorten meubelwielen zijn er?

Soorten wielen Eigenschappen
Met of zonder remmen Remmen zijn een mechanisme dat wordt gebruikt om een voorwerp af te remmen of te verlammen.
Volgens hun materiaal Er zijn meubelwielen van verschillende materialen gemaakt, afhankelijk van hun gebruik: rubber, polyurethaan, poiliamix, nylon, hout, plastic, metaal, onder andere.
Industrieel Meestal gebruikt in bedrijven of fabrieken, gekenmerkt door het dragen van zware gewichten
Decoratief Gebruikt in binnenomgevingen, gekenmerkt door esthetisch te zijn en praktisch niet waarneembaar

Waarom meubelwielen kopen?

Meubelwielen zijn dynamisch, gemakkelijk te installeren en kunnen aan verschillende soorten materialen aangepast worden, naargelang onze behoeften. Als we onze meubels in onze werkruimtes of in ons eigen huis willen kunnen vervoeren, zijn deze toestellen onze beste optie.

Zelfs als het om kleine of lichte meubels gaat, stellen ze ons in staat onze omgeving op een veel modernere en veelzijdigere manier aan te passen. We kunnen ze gebruiken om meer mobiliteit te genereren in kleine ruimten en om grote lasten te vervoeren zonder al te veel lichamelijke inspanning.

Hoe worden zwenkwieltjes voor meubels geplaatst?

Deze toestellen hebben meestal hun eigen hulpstukken voor een goede plaatsing, waaronder de meest gebruikelijke manier is om ze aan de onderkant van onze meubels vast te schroeven. Ze worden gemonteerd door een klein gaatje te boren en met een schroevendraaier onze spijkers te plaatsen. Het proces is eenvoudig en kan door iedereen zonder veel moeite gedaan worden als het om houten meubels gaat.

Als de meubels waarin je ze wilt plaatsen echter van metaal zijn, maak je dan geen zorgen, ze zijn meestal gemakkelijk met behulp van druk te boren. Anders raden we je aan de hulp van een vakman in te roepen voor grotere of zwaardere meubelstukken, als je ze voor industriële doeleinden wilt gebruiken.

Op welke materialen kunnen meubelwielen gebruikt worden?

Er is tegenwoordig een ruime keuze aan mogelijkheden op de markt om meubelwielen aan praktisch elk materiaal aan te passen, omdat ze resistent en van hoge kwaliteit zijn. Ze worden vooral gebruikt voor meubels van o.a. hout en metaal. Hier zijn enkele andere soorten materialen die je kunt overwegen

 • Agglomeraten. Het zijn die meubelstukken met een lage houtdichtheid, die vooral voorkomen in garderobekasten, kleedkamers en keukenmeubels. Het materiaal is ideaal om er wielen voor meubels in te verwerken, omdat het zo weinig dicht is.
 • MDF platen. Het is samengesteld uit verdichte cellulosevezels, hoewel het een grotere dichtheid heeft dan de vorige, en maakt het mogelijk verschillende toestellen te verankeren voor zijn mobiliteit.
 • Natuurlijk fineer. Ze worden meestal aan de spaanplaat aangepast of vastgelijmd, het materiaal ervan laat ons toe er snel met schroeven bij te komen.

Wat zijn de nadelen van de wielen voor meubels?

De bedoeling van de wielen voor meubels is om kleine en grote gewichten van de ene plaats naar de andere te kunnen verplaatsen, dus als diezelfde geen remmen hebben of een middel om ze te verlammen is het heel waarschijnlijk dat onze meubels bewegen als ze niet voldoende gewicht hebben om tegen de verplaatsing bestand te zijn.

Aan de andere kant moeten we bedenken dat we bij het vastschroeven van onze meubels kleine gaatjes in het minderwaardige deel moeten gebruiken, waardoor de structuur van hetzelfde deel verandert. Dit punt is echter gemakkelijk te verbergen, omdat het aan de onderkant zit, verandert het de esthetiek van onze meubels niet.

Meubelwielen worden vooral gebruikt in kantoorruimten, omdat ze praktisch en visueel esthetisch zijn (Bron:
skdesign: 95690654/ 123rf)

Wat zijn de toepassingen van meubelwielen?

Meubelwielen kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden, al naar gelang onze behoeften, hier volgen enkele praktische voorbeelden die van pas kunnen komen:

Meest gebruikte toepassingen Waarvoor?
Interieur Ze kunnen worden aangepast aan stoelen, fauteuils, houten meubelen, keukenmeubelen, onder andere.
Buitenshuis Ze kunnen zonder problemen in buitenmeubilair worden gebruikt, zelfs als ze blootgesteld zijn, omdat hun materialen resistent zijn
Werkomgeving Ze kunnen worden aangepast aan kantoren om onder andere bureaus, stoelen en decoratief meubilair te verplaatsen.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van wielen voor onze meubels zijn er een aantal kenmerken waarmee we rekening moeten houden om de juiste keuze te kunnen maken. De volgende zijn de belangrijkste criteria:

Flexibiliteit en veiligheid

Niet alle meubelwielen hebben dezelfde flexibiliteit en mate van draaiing. Willen we ze kopen voor het vervoer van zware meubelen, dan zal het nodig zijn een materiaal te kiezen dat resistent en van kwaliteit is, zodat het het gewicht kan dragen.

Willen we meer veiligheid bij het vervoer, dan zal het nodig zijn hulpmiddelen te kopen die remmen hebben of gemaakt zijn van een materiaal dat minder glad is op vloeren van welke soort dan ook (Bijvoorbeeld: rubber).

Er is een grote verscheidenheid aan maten en stijlen, die zich zowel aan de materialen als aan het gewicht van onze meubelen aanpassen. (Bron: chokimage: 99078217/ 123rf)

Comfort

Volgens het materiaal van onze keuze kunnen we uit de verschillende aanbiedingen op de markt die kiezen die een grotere variëteit hebben. Als we niet zeker weten of we de wielen met remmen zullen gebruiken, kunnen we kiezen voor de pakketten die beide mogelijkheden bieden.

Het is altijd goed om de apparaten te kiezen waarvan de fabrikant rekening houdt met de montage, dat wil zeggen dat we bij dezelfde aankoop de toebehoren kunnen krijgen om ze te kunnen gaan gebruiken (Bijvoorbeeld: de meubelwielen die inclusief schroeven zijn)

Maat

Dit specifieke punt hangt af van de afmetingen en het gewicht van onze meubels, want de robuustere of grotere wielen kunnen een grotere weerstand hebben en gaan langer mee. Daarom is de belangrijkste factor te berekenen welk gewicht onze wielen bij benadering moeten kunnen weerstaan.

Het handigst is om bij de aankoop de maat aan te passen aan onze meubelen, of een grotere maat te kiezen, zodat ze zonder moeite kunnen schuiven. Bepaal tegelijk hoeveel steunpunten we in onze meubels willen en hoeveel we er zullen moeten kopen.

Neem de maten van je meubels op. Meestal zijn slechts 4 steunwielen nodig, maar je kunt er meer toevoegen om stabiliteit te geven!

Style

De markt biedt ons een grote verscheidenheid aan soorten wielen, die zich aanpassen aan dagelijks gebruik en werk. Onder hen kunnen we onderscheiden

 • Voor huishoudelijk gebruik: Deze zijn aanpasbaar aan alle soorten meubels in huis. Ze zijn gewoonlijk ontworpen voor kleine gewichten, wendbaar en soepel.
 • Industrieel: Ontworpen om zware gewichten te dragen (b.v. metalen tafels of machines), die vooral een functioneel gebruik hebben.

Veelzijdig gebruik

Meubelwielen zijn een veelzijdig hulpmiddel, waarvan het nut zo gevarieerd kan worden als we willen. We kunnen ze aanpassen aan ons dagelijks en werkend leven, en zo een nieuwe stijl en praktische bruikbaarheid aan onze meubels geven. Ze kunnen gebruikt worden in

 • Kantoren om zich comfortabeler door een werkruimte te kunnen bewegen.
 • Huizen om een moderne en praktische stijl aan onze meubelen te geven.
 • Industrieën of bedrijven om het dagelijkse werk en de productie te versnellen.

Samenvatting

Meubelwielen zijn een steeds meer gebruikt hulpmiddel omdat ze een grote flexibiliteit in het gebruik mogelijk maken en hun montage volkomen eenvoudig is. Afhankelijk van het materiaal kun je het aan al je meubels aanpassen en je vloeren verzorgen. Bepaal altijd de afmetingen en het gewicht van je meubels voor je ze kiest.

De grote verscheidenheid die we op de markt vinden stelt ons in staat de meest geschikte te kiezen, als we eenmaal het gebruik bepalen waarvoor ze gebruikt zullen worden.
Nu je de vele toepassingen van meubelwielen, hun voordelen en kwaliteiten kent, ben je klaar om je binnen-, buiten- of kantoormeubelen te upgraden!
(Zichtbare foto bron: mudkung: 126033460/ 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies