Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

28Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

88Verzamelde opmerkingen

Als het om het menselijk verstand gaat, is een goed geheugen een heel nuttig iets, want het geeft ons de mogelijkheid om mentale aantekeningen te maken van tijden, plaatsen, liedjes en dingen die we moeten doen.

Dankzij de technologie kunnen we tegenwoordig al die mentale belasting overlaten aan een klein plastic vierkantje. We namen de moeite om voor jou de 4 beste Micro SD kaarten uit te kiezen, zodat je er een kunt kiezen die het beste bij je past. Begin te denken aan alle foto’s en video’s die je in de toekomst wilt maken, want je bewaart ze vast en zeker op een van deze.
Belangrijk om te weten

 • Zorg ervoor dat je toestel een sleuf voor deze kaarten heeft, sommige telefoons zoals de Apple iPhone serie ondersteunen geen extern geheugen.
 • De snelheid van de kaart hangt niet af van zijn opslagcapaciteit.
 • Er zijn verschillende kaartformaten, als je een heel oud toestel gebruikt kan het zijn dat je de nieuwere formaat kaarten niet kunt ontvangen.

Beste Micro SD Kaart: Onze Selectie

Koopgids: Wat je moet weten over micro SD kaarten

De snelheid van de kaart hangt niet af van de opslagcapaciteit.
(Foto: photochicken/ 123rf.com)

Wat zijn Micro SD kaarten en waarom worden ze zo veel gebruikt?

Micro SD kaarten zijn extreem kleine flash geheugen apparaten, die 11,0 mm breed, 15,0 mm lang en 1 mm dik zijn en werden gemaakt door SanDisk. Ze kregen de naam MicroSD van de SD Card Association, die bestaat uit reuzen op de flashgeheugenmarkt.

Deze flashgeheugenkaarten worden gebruikt in apparaten waar klein formaat cruciaal is, zoals digitale telefoons, tablets en draagbare videospelconsoles, naast vele andere apparaten. Hoewel deze kaarten hoger geprijsd zijn dan SD kaarten, is hun gebruik wijdverbreid in de digitale wereld, want het kleine formaat doet niets af aan het nut en de veelzijdigheid van deze kaarten.

Voordelen
 • Een kaart van slechte kwaliteit kan de prestaties van een apparaat negatief beïnvloeden
 • ze kunnen gemakkelijk beschadigd raken door schokken, elektrische schok of corrosie
 • ze hebben beperkte lees- en schrijfcycli, waardoor hun levensduur eindig is
Nadelen
 • hun formaat maakt het mogelijk andere apparaten kleiner te maken zonder de opslagcapaciteit te beïnvloeden
 • ze zijn compatibel met een veelheid van slimme apparaten
 • ze maken een efficiëntere bestandsuitwisseling tussen draagbare apparaten en computers mogelijk

Micro SD kaarten vs USB Flash Drives Welke is geschikt voor jou?

Als je overweegt een Micro SD kaart te kopen om als standaard opslagmethode te gebruiken, is het goed je af te vragen waarvoor je hem zult gebruiken, want in sommige gevallen ben je misschien beter af met een USB Flash Drive.

Micro SD Card USB Flash Drive
Je wilt een memory stick voor je draagbare apparaat Je wilt een memory stick om mee te nemen
Je bent van plan hem in verschillende draagbare apparaten te gebruiken Je bent van plan hem in computers te gebruiken
Je zult niet vaak bestanden uitwisselen tussen het geheugen en de pc Je zult niet vaak bestanden uitwisselen tussen het geheugen en de pc
Het gebruik is meer voor vrijetijdsbesteding Het gebruik is meer voor werk of studie

Een Micro SD kaart is de perfecte aankoop als je het geheugen van een draagbaar toestel wilt vergroten, maar als je een draagbare geheugenstick wilt voor presentaties of bestandsuitwisseling, is een USB schijf beter. Dit komt omdat alle moderne computers wel een USB ingang hebben, maar zelden een Micro SD ingang, wat onhandig kan zijn als je geen adapter hebt.

Zorg ervoor dat je toestel een gleuf voor deze kaarten heeft, sommige telefoons, zoals de Apple iPhone serie, ondersteunen geen extern geheugen.
(Foto: Jakkapan Sapmuangphan/ 123rf.com)

Koopcriteria

Als je een geheugenkaart wilt kopen raak je gemakkelijk de weg kwijt in alle cijfers en letters die in zo’n kleine ruimte gepropt zijn, dus brengen we je deze kleine gids met de factoren die er het meest toe doen als het om de kwaliteit van een geheugenkaart gaat.

Maximale geheugencapaciteit

De geheugencapaciteit van een kaart bepaalt hoeveel bestanden ze kan bevatten, dit hangt helemaal af van het flash geheugen formaat dat ze heeft.

Er zijn verschillende kaartformaten, als je een heel oud toestel gebruikt kan het zijn dat je de nieuwere formaat kaarten niet kunt ontvangen.
(Foto: Chainarong Chokrung / 123rf.com)

Geheugenformaat

De meest populaire Micro SD geheugenformaten zijn SD, SDHC en SDXC (je vindt ze ook als MicroSD, MicroSDHC en MicroSDXC)

 • MicroSD: Ze kunnen tot 2 GB bevatten en kunnen in elke MicroSD lezer gelezen worden.
 • MicroSDHC: Deze hebben een maximale capaciteit van 32 GB en kunnen gelezen worden in lezers die SDHC en SDXC formaten kunnen lezen.
 • MicroSDXC: Ze kunnen tot 2 TB geheugen bevatten, maar de maximale capaciteit die op de markt verkrijgbaar is, is 512 GB. Ze kunnen alleen gelezen worden door lezers die het SDXC formaat ondersteunen.

Snelheidsklasse

De snelheid waarmee een Micro SD kaart bestanden verplaatst, hangt af van twee factoren, de UHS snelheidsklasse en de snelheidsklasse

 • UHS Snelheidsklasse 3: Deze heeft alleen snelheidsklasse 10 en is als enige in staat om 4K video’s te verwerken. Hij is de snelste op de markt met een snelheid van 30MB/s.
 • UHS Snelheidsklasse 1: Bevat snelheidsklassen 2, 4, 6 en 10, deze met respectievelijk 2MB/s, 4MB/s, 6MB/s en 10MB/s snelheid. Hoe hoger het getal, hoe hoger de snelheid.

Door zijn afmetingen kunnen andere apparaten hem verkleinen zonder de opslagcapaciteit aan te tasten.
(Foto: rz2436/ 123rf.com)

Extra functies

Buiten de hoofdfuncties valt er niet veel over te vertellen, want SD Geheugenkaarten zijn eigenlijk eenvoudige stukjes hardware. Sommige Micro SD Geheugenkaarten kunnen geleverd worden met extra’s zoals USB adapters of adapters om de Micro SD kaart aan te passen aan een grotere kaart zoals Mini SD of SD.

(Zichtbare afbeelding bron: Kuelbel/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies