Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Ben je op zoek naar een minibar voor je kantoor of flat? Hun grote bruikbaarheid is een van de belangrijkste redenen waarom de vraag ernaar is toegenomen. Vroeger kon je ze alleen in bepaalde exclusieve hotels zien. Je vindt ze nu in cabines, kantoren of zelfs in de auto.

De markt is gegroeid en je vindt er modellen met verschillende capaciteiten en vooral met verschillende eigenschappen. We nodigen je uit om uit te zoeken welk type minibar het meest praktisch is en wat je volgende aankoop kan zijn voor je flat, werk of uitstapje.
Belangrijk om te weten

 • De minibar onderscheidt zich door zijn kleine afmetingen en past goed in beperkte ruimten. Afhankelijk van het model kan hij op gewone elektriciteit of op de auto aangesloten worden.
 • Je kunt kiezen uit eenvoudige modellen tot opties met functies die lijken op die van een grote koelkast. Er zijn er met glazen deuren en een licht om naar binnen te kijken.
 • Er zijn 3 koelmethoden: absorptie, thermo-elektrisch of compressor. Elk heeft verschillende geluidsniveaus, energieverbruik en koelcapaciteit.

Beste minibar: Onze selectie

Op het internet vind je een grote verscheidenheid aan modellen met verschillende gebruiksmogelijkheden en prijzen, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om je te helpen delen we de beste keuzemogelijkheden volgens je behoeften.

Hisense Mini Bar

Ontdek de Hisense mini-bar, een compacte en stijlvolle oplossing om uw drankjes perfect gekoeld te houden. Met een capaciteit van 45 liter biedt deze mini-bar u voldoende ruimte om uw favoriete drankjes op te bergen, terwijl hij dankzij zijn verantwoorde energie-efficiëntie zorgt voor een gelijkmatige koeling zonder een hoog energieverbruik.

Severin Mini Bar

Bij de aanschaf van dit product kiest u voor Duitse kwaliteit en een hoogwaardige afwerking. De robuuste kunststof behuizing garandeert een lange levensduur, terwijl het jaarlijks energieverbruik van ca. 84 kWh zorgt voor een energie-efficiëntieklasse A++. Inhoud: 1 Severin koelbox, KB 8875, capaciteit: 46L, buitenafmetingen (LxBxH): 47 x 49,6 x 44,7 cm, gewicht: 14 kg, kleur: zwart. Verrijk uw woon- of werkruimte met deze praktische en stijlvolle Severin mini koelbox.

Maxxhome Mini Bar

Ontdek de MaxxHome mini bar, de ultieme huishoudelijke hulp om uw eten en drinken vers te houden zonder ruimte te verliezen. Deze MaxxHome 42-liter koelkast is ideaal voor het bewaren van al uw favoriete versnaperingen, zoals sap, bier, melk, kaas, worstjes en groenten. Dankzij de vele vakjes en grote opbergruimte zult u merken dat het ordenen van uw producten nog nooit zo eenvoudig was.

Klarstein Mini Bar

Duurzaamheid is ook een prioriteit bij de Klarstein Brooklyn 32L mini-bar. Het thermo-elektrische koelsysteem is niet alleen zeer energiezuinig, maar met een geluidsniveau van 0 dB is deze minikoelkast ook bijzonder stil – ideaal voor gebruik in hotelkamers of gastenkamers. Verwen uzelf met een vleugje luxe en ervaar de ideale drinktemperatuur met de Klarstein Brooklyn 32L mini-bar – uw perfecte keuze voor koel plezier in uw eigen huis.

Winkelgids: Wat je moet weten over de minibar

Een minibar is een heel handige investering om de drankjes of etenswaren die je nodig hebt dicht bij de hand te houden. Alvorens te kiezen welke je koopt, vragen we je de belangrijkste dingen te weten.

Vanwege zijn afmetingen is een minibar een uitstekende keuze voor kleine flats. (Bron: Dimitry Zub: 7058099/ pexels)

Wat is een minibar?

Minibars zijn kleine koelkasten waarin ingeblikte dranken, water, fruit en snacks bewaard kunnen worden. Het werd vroeger in hotels gebruikt om bezoekers producten aan te bieden waarvoor gewoonlijk betaald moest worden. Door zijn kleine afmetingen verspreidde hij zich dan naar kantoren of slaapkamers.

In tegenstelling tot gewone koelkasten zijn ze kleiner van formaat en inhoud. Ze kunnen echter gelijksoortige kenmerken delen, zoals verdeling van de ruimte, en ruimte voor snelle koeling.

Waarom zou ik een minibar kopen?

Een minibar is een uitstekende investering voor verschillende behoeften:

Hotels: Het is van vitaal belang om je gasten een betere service te geven. Daardoor krijg je meer positieve recensies en beoordelingen voor je bedrijf. Het zal ook een extra bron van inkomsten zijn.

Home: Je hebt gemakkelijk de beschikking over verse drankjes en snacks in de kamer, op de patio of bij het zwembad. Het is erg handig om hem in je slaapkamer te hebben staan om te voorkomen dat je ’s avonds laat naar de keuken moet lopen op zoek naar een koud drankje.

Als je een groot gezin hebt, voor bier, frisdrank en yoghurt, hoef je de hoofdkoelkast niet onnodig te openen, zodat de interne temperatuur behouden blijft. Dit verlaagt het energieverbruik en verlengt de levensduur van de grote koelkast.

Kantoor: Je kunt drankjes en snacks dicht bij de hand houden, zodat je geen onnodige pauzes hoeft te nemen om iets te drinken of te eten te halen.

Welke eigenschappen heeft een minibar?

Bij het zoeken naar een minibar vinden we een grote verscheidenheid aan formaten voor verschillend gebruik. Evenzo zijn er verschillende ontwerpen, sommige met een doorzichtige deur om wijn in te bewaren, of gemaakt van verschillende materialen.
Nadelen

Als we hem vergelijken met een traditionele koelkast hebben we de volgende verschillen:

Voordelen
 • Kleiner dan een koelkast
 • Laag energieverbruik
 • Kan een koelkast vervangen als je alleen woont
 • Kan beperkte mogelijkheden hebben
 • Sommige modellen maken lawaai
 • Sommige modellen hebben geen binnenverlichting
 • Er zijn modellen met vergelijkbare prijzen als grote koelkasten

Welke soorten minibars zijn er?

Op de markt vind je 3 soorten minibars.
Nadelen
Voordelen
Nadelen

We delen met je de belangrijkste verschillen:

Absorptie minibars:
Ze gebruiken gas om te koelen met behulp van een rooster in de vorm van een spiraal.

Voordelen
 • Ze zijn stil
 • Ze kunnen de temperatuur tot 18 graden verlagen
 • Ze hebben geen onderhoud nodig
Nadelen
 • Hun energieverbruik is hoger

Thermo-elektrische minibars:
Ze gebruiken het Peltier of thermo-elektrisch principe om hun binnenkant te koelen met behulp van 2 ventilatoren.

Ze gebruiken het Peltier of thermo-elektrisch principe om hun binnenkant te koelen met behulp van 2 ventilatoren

 • Zet op een stevige, vlakke, vlakke ondergrond.
 • Verwijderd houden van warmtebronnen zoals hete oppervlakken of direct zonlicht.

Het is belangrijk dat je voldoende ruimte laat tussen de minibar en de muur voor een goede luchtcirculatie.

Eenmaal geïnstalleerd vraagt een minibar geen groot onderhoud. (Bron: Lachlan Ross: 6510298/ pexels)

Welk onderhoud heeft een minibar nodig?

Over het algemeen hebben ze, na een goede installatie, geen ander onderhoud nodig dan regelmatig schoonmaken.

Bij sommige modellen die vocht kunnen ophopen, is het nodig ze met een doek te drogen. In het geval van thermo-elektrische minibars is het essentieel dat je de ventilatoren regelmatig schoonmaakt om opgehoopt stof te verwijderen.

Aankoopcriteria

Als je een minibar gaat kopen, vind je veel informatie die twijfels kan oproepen. Om je keuze te vergemakkelijken, zijn hier de belangrijkste punten waarmee je rekening moet houden:

Type gebruik

Minibars zijn heel aanpasbaar. Je vindt bijvoorbeeld een model voor elke behoefte

 • Hotel of hut: Ze bevatten meestal accessoires zoals wielen of een slot. Het is essentieel dat je een stil model kiest, want het zal werken op dezelfde plaats waar je gaat slapen. Het moet ook een laag elektriciteitsverbruik hebben, want hoe groter het aantal kamers, hoe hoger de uiteindelijke kosten zullen zijn.
 • Flats: Voor een alleenstaande kan het gebruik van een gewone koelkast een verspilling van ruimte en energie veroorzaken. Integendeel, een 2-delige minibar met een vriesgedeelte is voldoende voor alles wat je nodig hebt.
 • Kantoor: Heel handig als je op je werkplek koude drankjes bij de hand moet hebben. Ook is niets zo kenmerkend voor een directiekantoor als genieten van een eigen wijn minibar.
 • Op stap: Een draagbare minibar is een uitstekende optie om koude drankjes mee te nemen op je wandelingen. Je kunt hem inpluggen in de sigarettenaansteker van je auto. Hij is ook handig voor je hut of strandhuisje.

Er zijn minibar modellen die op huishoud- of voertuigstroom kunnen werken.

Een minibar maakt het gemakkelijk om je eten dichtbij en op de juiste temperatuur te bewaren. (Bron: stevepb: 1619676/ pixabay)

Koelmethode

Elke methode heeft een aanbevolen soort toepassing

 • Absorptie: Aan te bevelen voor hotels omdat het geen lawaai maakt en geen onderhoud nodig heeft. Hij heeft echter een hoger verbruik.
 • Thermo-elektrisch: Geschikt voor thuis omdat het zuiniger is, zowel in aanschafprijs als in energieverbruik.
 • Compressor: Nuttig voor koeling tot het vriespunt. Daarom is hij ideaal voor professioneel gebruik of wanneer producten erg koud bewaard moeten worden.

Grootte en inhoud

Een compacte koelkast met een inhoud van minder dan 200 liter wordt meestal als minibar beschouwd. Binnen deze maat zijn er verschillende modellen, afhankelijk van de ruimte en de plaats waar hij gebruikt zal worden.

Een draagbare minibar heeft een inhoud van 4 tot 10 liter, waardoor hij mobieler is dan de andere modellen.

Capaciteit is een essentiële factor, bijvoorbeeld bij de keuze van een model voor een hotel, want hij moet voldoende ruimte hebben voor het menu van de aan te bieden producten.

Verbruik en soort energie

Afhankelijk van het gebruik kunnen we kiezen voor een minibar met commerciële elektriciteitsvoorziening of de mogelijkheid hem op een voertuig aan te sluiten.

Wat de energievraag betreft, is het belangrijk het energie-efficiëntie-etiket te bekijken om het verbruiksniveau te kennen. Voor hotels is het aan te bevelen dat het assortiment minstens van klasse “C” is.

Het is van essentieel belang dat de capaciteit van de minibar niet overschreden wordt, want dat verhoogt het energieverbruik.

Het belang van vormgeving

Een goede vormgeving maakt de minibar niet alleen functioneler, maar geeft hem ook een vleugje distinctie en schoonheid, dat de plaats waar hij staat heel goed aanvult.

Tot de ontwerp-elementen die we in gedachten moeten houden behoren

 • Omkeerbare deuren: Hiermee kun je de openingszijde van de deur veranderen, afhankelijk van de plaats waar hij geplaatst wordt.
 • Glazen deur: Hiermee kun je naar binnen kijken. Er zijn modellen met dubbele beglazing om de thermische isolatie te verbeteren en minder energie te verbruiken.
 • Binnenverlichting: Je kunt de inhoud van de minibar beter zien

Samenvatting

Bij het zoeken naar een minibar is het belangrijk dat je duidelijk bent over de plaats waar je hem gaat gebruiken. Dit hangt af van de capaciteit, de noodzaak van een glazen deur, binnenverlichting of een vriezer.

De gebruikte koelmethode bepaalt het geluidsniveau dat het toestel kan produceren, de totale koelcapaciteit en het energieverbruik. Een minibar is heel handig om eten en drinken koud en binnen handbereik te houden in je kantoor, thuis of tijdens je wandelingen.

We hopen dat dit artikel al je twijfels oplost en je helpt bij het kiezen van je volgende minibar. Zo ja, deel dit bericht dan gerust op je sociale netwerken.

(Zichtbare foto bron: Vakhtbovych: 6508357/ pexels)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies