Laatst bijgewerkt: 27-09-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

49Bestede uren

22Beoordeelde onderzoeken

91Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote minikoelkast test 2021. Hier stellen we alle minikoelkasten die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste minikoelkast voor je te vinden.

Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een minikoelkast wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • In principe kan een onderscheid gemaakt worden tussen een gewone huis- of tafelkoelkast, een autokoelkast en een koelkast voor buiten. Of tussen een eenvoudige koelkast en een koel-vries combinatie.
 • Je kunt minikoelkasten kopen in de meeste elektronicawinkels, warenhuizen en ook in sommige supermarkten. Tegenwoordig is kopen via het Internet bijzonder populair.
 • Het geluidsniveau van een minikoelkast is vergelijkbaar met dat van een gewone huishoudkoelkast. Een werking met een absorber garandeert echter een absoluut geruisloze koeling.

Beste minikoelkast: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een minikoelkast koopt

Wat zijn de voordelen van een minikoelkast boven een koelkast van conventionele afmetingen?

Het voordeel van een minikoelkast is, zoals de naam al zegt, zijn handige formaat. Met een kleine koelkast kun je hem overal mee naartoe nemen waar je zijn koelende functie nodig hebt. Omdat een minikoelkast ook niet bijzonder zwaar is, is het ook geen probleem om hem op een andere plaats te zetten, afhankelijk van je voorkeuren.

Sommige minikoelkasten hebben ook een extra aansluiting voor in de auto. Zo kun je tijdens lange autoritten altijd koele drankjes bij de hand hebben.

De toepassingsgebieden van een kleine koelkast zijn zeer veelzijdig door zijn optimale transporteerbaarheid. Behalve eventuele koeling in de auto, kun je een minikoelkast ook zonder problemen meenemen naar je kantoor en daar van je drankjes genieten.

Op bijzonder warme dagen is hij ook heel geschikt om je proviand in te bewaren op campings of bij badplaatsen in het algemeen. Als je je minibar liever thuis houdt, kun je hem ook gebruiken voor tuinfeestjes om je de tocht van de tuin naar de keuken te besparen.

De belangrijkste voordelen van een minikoelkast zijn de ruimtebesparende afmetingen en de veelzijdigheid.

Kan ik ook een minikoelkast huren?

Ja, je kunt een minikoelkast huren in de meeste grote Duitse steden.

Als je de minikoelkast maar een paar dagen nodig hebt, kun je hem ook huren. Deze optie is beslist een stuk goedkoper dan een koelkast kopen.

Hoeveel lawaai maakt een minikoelkast en is een koelkast met een compressor of een absorber meer geschikt voor mij?

Bij de aanschaf van een minibar kun je in principe onderscheid maken tussen een ingebouwde compressor en een koelkast met een absorber. Beide technologieën hebben specifieke voor- en nadelen.

Tegenwoordig wordt veel belang gehecht aan een zo stil mogelijke koelfunctie. Het lawaai van een ingebouwde compressor kan echter soms als hinderlijk worden ervaren.

Dit is vooral het geval als de minibar een groot temperatuurverschil moet compenseren en de koelcapaciteit dus op een bijzondere manier belast wordt.

De compressor kan echter ook als hinderlijk ervaren worden in een omgeving zonder omgevingsgeluid, zoals in een slaapkamer. Het koelend vermogen ervan wordt als bijzonder doeltreffend beschouwd. Hij is tamelijk ongevoelig voor scheefstand en zijn stroomverbruik wordt als betrekkelijk laag beschouwd.

Als geluidloze koeling gewenst is, moet je gaan voor een minibar met een ingebouwde absorber. Deze vorm van koeling wordt als bijzonder stil tot stil beschouwd. De absorberende koelkast is echter minder doeltreffend bij het koelen, wat problematisch kan blijken als de omgevingstemperatuur bijzonder heet is. Het stroomverbruik ervan is meestal hoger dan dat van een compressor.

Afhankelijk van de plaats van gebruik kun je kiezen voor een lawaaieriger, effectiever compressorkoelsysteem, of voor een geruisloos, minder effectief absorptiekoelsysteem.

Hier is een algemene vergelijking tussen een koelkast met een absorber en een met een compressor.

Koelkast met absorber Koelkast met compressor
Luidruchtig Luidruchtig of. luidruchtig
Effectieve koelcapaciteit Minder effectief
Ongevoelig met betrekking tot neiging Meer gevoeligheid met betrekking tot de positie
Lager stroomverbruik Hoger stroomverbruik

Welke soorten kleine koelkasten zijn er en welke is de juiste voor mij?

Mini-koelkasten zijn in principe heel veelzijdig. Afhankelijk van de geprefereerde plaats van gebruik, kan een ruw onderscheid gemaakt worden tussen drie soorten

 • Huis- of tafelkoelkast voor thuis
 • Koelkast voor buiten in de tuin
 • Auto koelkast

Deze soorten verschillen in hun bediening en functionaliteit. Ze hebben elk hun eigen specifieke voor- en nadelen.

Om de juiste minibar voor je te vinden, is het belangrijk dat je weet waar je hem wilt plaatsen en hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. In het volgende willen we je helpen uit te zoeken welke minikoelkast voor jou het beste is.

We laten je kennismaken met de verschillende soorten minikoelkasten en leggen alle voor- en nadelen uit.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een kleine koelkast voor thuis?

Het grote voordeel van een kleine thuiskoelkast is zijn veelzijdigheid. Omdat deze koelkasten heel gemakkelijk te vervoeren zijn, kun je ze gemakkelijk verplaatsen zoals je wilt. De eigenschap van een minibar kan echter onder bepaalde omstandigheden ook een nadeel zijn, bijvoorbeeld als meer ruimte nodig is.

Minibars voor thuis maken het je gemakkelijker om grotere feesten en partijen te plannen en te realiseren, want je kunt er grote hoeveelheden drank in koelen. Als je ze permanent in je huishouden wilt integreren, is een kleine koelkast bijzonder geschikt voor het kantoor of de slaapkamer.

Voordelen
 • Ruimtebesparend
 • Gemakkelijk te vervoeren
 • Veelzijdig
 • Gemakkelijk in gebruik
Nadelen
 • De ruimte is snel op

Minibars zijn bijzonder voordelig voor eenpersoonshuishoudens en studentenflats, omdat de verhouding tussen vraag en opslagruimte optimaal kan worden aangepast. De minikoelkast neemt niet veel plaats in en is gemakkelijk te hanteren. Het is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan motieven en kleuren. Ook de binneninrichting is erg variabel.

De kleine huishoudkoelkast is de klassieke vorm van alle minikoelkasten. Hij is verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen die je aan je behoeften kunt aanpassen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een koelkast voor buiten?

Het grote voordeel van een koelkast voor buiten is dat hij zich heel goed aan de omstandigheden buiten aanpast. Hij is zeer weerbestendig door de speciale isolatie.

Met een koelkast in de tuin of op het terras heb je op een tuinfeestje snel drankjes of wijn bij de hand. Zo hoef je niet naar de keuken te gaan.

De buitenkoelkast is op een speciale manier weerbestendig. Speciale isolatie kan ze zelfs geschikt maken om het hele jaar door te gebruiken. In principe kan een tuinkoelkast gebruikt worden bij temperaturen van 0 tot 40°. Het moet echter uitgeschakeld worden als er gevaar voor vorst is.

Voordelen
 • Weerbestendigheid
 • Speciale isolatie
 • Het hele jaar door
 • Bruikbaarheid
Nadelen
 • Let op: Vorst

Verschillende versies van de buitenkoelkast maken het mogelijk om optimaal aan je behoeften te voldoen. Met een enkeldeurs tuinkoelkast heb je al je drankflessen binnen handbereik. Door de koelkast in twee laden te verdelen kun je ijs apart bewaren en de inhoud op een handige manier scheiden. Een kijkvenster ziet er elegant uit, bijvoorbeeld bij het koelen van dure flessen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een autokoelkast?

Met een autokoelkast heb je tijdens langere ritten altijd koele drankjes bij de hand. Hij is ook bijzonder gemakkelijk te vervoeren door zijn praktische afmetingen.

Het bijzondere voordeel van een elektronische koeler is zijn dubbele AC / DC werking. Een 230v aansluiting maakt het mogelijk hem op het lichtnet aan te sluiten. Een extra 12v aansluiting betekent dat je de koeler ook zonder problemen in de auto kunt vervoeren.

Koelen kan enige tijd duren voor de juiste temperatuur bereikt is. Het zou daarom zinvol zijn de autokoelkast van tevoren in het stopcontact voor te koelen. Het koelsysteem is heel stil en stoort niet tijdens de autorit.

Voordelen
 • Goed vervoerbaar
 • Handig formaat
 • Dubbele aansluiting
Nadelen
 • Opgelet: Autobatterij
 • Duur tot afkoelpunt
 • Montage in de auto

Zorg bij gebruik van de koelkast dat het contact aanstaat, anders kun je problemen krijgen met de autobatterij. Zorg ervoor dat hij tijdens het rijden goed opgeborgen is. Bevestigen op de achterbank of in de kofferbak zou een goed idee zijn.

De autokoelkast heeft ook een aantal gebruiksmogelijkheden. Hij is zeer geschikt voor langere autoritten, zoals vakantiereizen. Een handvat maakt het gemakkelijk de koelbox te vervoeren naar campings of festivals.

De autokoelkast is een speciaal soort minikoelkast. Met zijn extra 12V aansluiting kun je ook tijdens het rijden genieten van koude drankjes.

Koopcriteria: Deze factoren kun je gebruiken om minikoelkasten te vergelijken en te evalueren

We willen je aan de hand van de volgende criteria laten zien welke factoren je kunt gebruiken om een minikoelkast te vergelijken en te evalueren. Dit moet het je gemakkelijker maken te beslissen of een bepaald product al dan niet geschikt voor je is.

Dit zijn de criteria

 • Afmetingen, volume en gewicht
 • Temperatuurbereik en temperatuurregeling
 • jaarlijks energieverbruik en energie-efficiëntieklasse
 • Geluidsemissie
 • Kleur en ontwerp
 • Kenmerken
 • Functies

De volgende paragrafen gaan dieper in op wat deze koopcriteria zijn en hoe je ze kunt indelen

Afmetingen, volume en afmetingen

Een van de eerste dingen waar je bij je aankoop op let zijn zeker de belangrijkste afmetingen (hoogte, breedte, diepte) en het volume van de minibar. Deze vertellen je hoeveel ruimte er beschikbaar is en waar je de koelkast kunt plaatsen.

Minikoelkasten zijn er in een grote verscheidenheid aan maten. Er zijn heel kleine koelkasten van slechts 4 liter die je vanwege hun afmetingen en gewicht op je bureau kunt zetten. Er zijn ook heel grote koelkasten van tot 50 liter, die je eerder in woonkamers zult plaatsen.

Autokoelkasten zijn meestal kleiner dan thuiskoelkasten en buitenkoelkasten. Ze hebben een volume van ongeveer 4 liter, waarin je iets minder dan 6 blikjes drinken kunt bewaren, tot 32 liter.

Minikoelkasten voor thuis en koelkasten voor buiten verschillen niet zo veel in grootte. Ze beginnen bij ongeveer 15 l in volume. Grotere edities bereiken een koelcapaciteit van ongeveer 82 l. Deze koelkasten zijn dan niet meer duidelijk te onderscheiden van een gewone huishoudkoelkast.

Afhankelijk van het soort gebruik kun je kiezen uit een reeks minikoelkasten die het meest geschikt zijn voor jou.

De belangrijkste criteria zijn waar je je minibar plaatst en hoeveel je er in wilt koelen.

Temperatuurbereik en temperatuurregeling

De mogelijke koeltemperatuur is een ander belangrijk criterium bij de beslissing welke minikoelkast te kopen. Doeltreffende koeling is essentieel, vooral als je de minibar buiten wilt gebruiken. Een goede koeling maakt het mogelijk een warme buitentemperatuur te compenseren en het koelpunt eronder te stellen.

Wist je dat gekoelde pasta gezonder is als je hem opnieuw opwarmt?

Als je overgebleven pasta na het koken in de koelkast zet om af te koelen, verandert het normale zetmeel dat erin zit in resistent zetmeel. Dit is vergelijkbaar met voedingsvezels en betekent meer werk voor het lichaam. Daarom houden ze je langer vol en kunnen daarom als gezond beschouwd worden (net als volkoren pasta).

Behalve een goede koeling is het een voordeel dat je de koelfunctie handmatig kunt instellen. Het gebeurt vaak dat het koudste niveau van een koelsysteem niet nodig is. In veel gevallen kan klimaatbeheersing veel elektriciteitskosten besparen.

Doeltreffende koeling in combinatie met handmatige temperatuurregeling om de elektriciteitskosten laag te houden zijn andere belangrijke factoren die een aankoopbeslissing beïnvloeden.

Jaarlijks energieverbruik en energie-efficiëntieklasse

In een tijd waarin discussies over energiebesparing aan de orde van de dag zijn, is het zinvol ook rekening te houden met ecologische factoren. Om energieslurpers te vermijden, moet je bij de aankoop letten op de verschillende energieklassen.

De klassen zijn gerangschikt op een schaal van A+++ tot D. A is de klasse die de beste energie-efficiëntie aangeeft. A is de klas die de meeste elektriciteit bespaart, en D de klas die het minst bespaart. Omdat de meeste toestellen nu door Europese normen klasse A bereiken, is verdere differentiatie aangebracht met behulp van de “+” aanduidingen.

Bij de aanschaf van een minikoelkast kies je best een toestel dat zo weinig mogelijk elektriciteit verbruikt en een bijzonder goede energie-efficiëntie heeft.

Geluidsemissie

Bij koelkasten kan onderscheid gemaakt worden tussen geruisloze absorptiekoeling en luidruchtiger compressorkoeling.

De specifieke voor- en nadelen van deze twee soorten koeling werden eerder in de gids uitvoeriger toegelicht. Maar omdat dit punt bijzonder belangrijk is, wordt de belangrijkste inhoud hier nog eens kort samengevat.

Het volume van een minikoelkast wordt aangegeven in dB. Hoewel lawaai van persoon tot persoon verschillend wordt waargenomen, wordt voor een koelkast minder dan 40 dB aanbevolen. Minibars met ingebouwde compressorkoeling worden eerder als hinderlijk ervaren.

Als je je koelkast in de slaapkamer wilt installeren en je wilt over het algemeen stille koeling, dan kun je beter voor een absorberende koelkast gaan. Dit verbruikt over het algemeen meer elektriciteit, maar wordt ook als bijzonder stil beschouwd.

Als je een minibar koopt, moet je dus van tevoren bedenken waar je hem wilt plaatsen. Lawaai wordt als storend ervaren, vooral in een stille omgeving.

Bij de aanschaf van een minibar kun je kiezen tussen een compressor koelsysteem met geluid en een geluidloos absorber koelsysteem.

Kleur en ontwerp

Naast de harde feiten spelen ook subjectieve factoren zoals het uiterlijk van de minikoelkast een belangrijke rol bij de aankoop. Vaak kan de kleur of een speciaal ontwerp de doorslag geven.

Voor klanten met oog voor detail spannen de fabrikanten zich bijzonder in om aan deze specifieke wensen tegemoet te komen. Minikoelkasten zijn er daarom in allerlei varianten en in alle kleuren, om voor elke klant de juiste minibar te kunnen aanbieden.

Vooral minikoelkasten voor huishoudelijk gebruik worden vaak in creatieve uitvoeringen aangeboden. Als je een minikoelkast wilt die niet elk huishouden heeft, kun je gaan voor bijzonder ongewone ontwerpen.

Zo is de vraag naar de minibar van Coca-Cola bijzonder groot. Maar je kunt ook gaan voor ventilatorkoelkasten, zoals de AC/DC koelkast. Als je een meer klassiek type bent, is een retro minikoelkast misschien het overwegen waard.

Niet alle minikoelkasten zijn er in verschillende kleuren. Maar opvallende en wisselende kleuren springen vooral in het oog. Het is daarom voordelig om een zo groot mogelijke keuze aan kleuren of verschillende ontwerpen te hebben.

Kenmerken

Tot de kenmerken van een minikoelkast behoren het aantal compartimenten, een vriesvak en een deurvak. Deze factoren maken het mogelijk het beschikbare volume op een bijzonder voordelige manier te verdelen.

Bij de aanschaf is het belangrijk te bedenken welke van deze factoren bij het gebruik nodig zullen zijn. Een volledige uitrusting is zinvol, bijvoorbeeld als de minibar als vervanging van een koelkast dient. Als de koeling echter maar tijdelijk is, kan een minibar zonder apparatuur gebruikt worden.

Afhankelijk van hoe je je minikoelkast wilt gebruiken, is verschillende uitrusting het voordeligst voor je.

Functies

De speciale functies van een minikoelkast zijn een 230v aansluiting, een extra 12v aansluiting, een gasaansluiting en een verwarmingsfunctie.

Met de 12v aansluiting kan de minibar in de auto vervoerd worden. Deze aansluitingen zijn gebruikelijker bij mini-koelkasten. Een gasaansluiting en een verwarmingsfunctie zijn criteria die veel minder vaak gevonden worden.

De verwarmingsfunctie kan gebruikt worden om handmatig onderscheid te maken tussen koelen en verwarmen. Deze functie kan zeer voordelig zijn als b.v. warm voedsel warm gehouden moet worden. De verwarmingsfunctie kan ook in de winter enkele voordelen hebben.

De gasaansluiting is een van de drie mogelijke soorten aansluitingen voor minikoelkasten, samen met het stopcontact en de 12v aansluiting. Een extra gasaansluiting maakt nog mobieler vervoer mogelijk dan een 12v auto-aansluiting.

Wetenswaardigheden over minikoelkasten

Welke groepen mensen hebben een minikoelkast nodig?

Een minikoelkast is in principe geschikt voor alle groepen mensen die gemakkelijke toegang tot drank willen.
Als we echter kijken naar de meest voorkomende plaatsen waar een kleine koelkast gebruikt wordt, kan een minikoelkast de beste oplossing zijn voor de volgende mensen

 • Alleenstaanden en studenten
 • Feesttijger
 • Nachtmensen
 • Reizigers
 • Arbeiders

Studenten en alleenstaanden: Als je alleen in je flat woont en niet veel ruimte nodig hebt voor je drankjes en voedsel, is de aanschaf van een kleinere koelkast voor jou het overwegen waard. Hij biedt voldoende ruimte voor je wekelijkse benodigdheden en heeft ook plaats voor voldoende proviand voor het feestweekend.

Party Tiger: Als je je koelkast alleen wilt gebruiken om bier, wijn of andere drankjes in te koelen, kun je ook een minibar gebruiken. Afhankelijk van waar je mensen samenkomen, kun je je minikoelkast opstellen. Je koude drankjes zijn altijd bij de hand.

Nachtmensen: Als je ‘s avonds van je koude drankjes wilt genieten, kun je je een tochtje naar de keuken besparen door een minibar te gebruiken. De meeste koelkasten zijn nu zo stil dat ze je slaap niet verstoren.

Reizigers: Ben je iemand die veel reist, dan kun je een minikoelkast voor in je auto kopen. Met behulp van een 12v stekker werkt de koelfunctie ook buiten je vier muren. Een draaggreep helpt je om je minikoelkast naar je gewenste bestemming te vervoeren.

Arbeiders: Vooral op warme werkdagen is het een voordeel om je gekoelde drankjes zo snel mogelijk bij de hand te hebben. Je kunt ook zonder problemen een minikoelkast in je kantoor zetten.

Voor welke producten is een minikoelkast geschikt?

In principe kun je in je minikoelkast alles koelen waar ruimte in is.

Afhankelijk van de speciale gelegenheid is een kleine koelkast geschikt voor allerlei soorten eten en drinken. Van gegrild vlees voor de barbecue tot biervoorraad voor het weekendfeest, je kunt alles in je minibar opbergen.

Behalve voor voedsel kun je je minikoelkast ook gebruiken voor andere producten die koel bewaard moeten worden.

Je kunt er ook je nagellak en andere schoonheidsproducten in bewaren. Je kunt medicijnen ook handig bewaren in kleine koelkasten.

Beeldbron: schum45 / 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies