Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

19Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

68Verzamelde opmerkingen

Hier is weer een geweldige levering! Voor jou, die je handen als meer dan alleen gereedschap beschouwt, en ze als een fundamenteel accessoire beschouwt, of zelfs als je ultieme presentatie aan wie dan ook. De beste manier om bij hen een goede indruk te maken is door nagellak te gebruiken, waarover we het deze keer zullen hebben.

Velen denken misschien dat er over nagellak niet zoveel te analyseren valt, althans niet buiten de kleur, maar ze hebben echt elementen waarmee je bij het gebruik rekening moet houden, want niet zomaar een nagellak geeft je de afwerking die je wilt, noch verzorgt hij je nagels op de juiste manier.

Omdat we weten dat je ons vertrouwt, willen we je helpen om deze keuze van poetsmiddelen niet zo ingewikkeld te maken en je het beste eindresultaat te geven, dus besloten we deze gids te maken zodat je de beste op de markt kent.
Belangrijk om te weten

 • Nagellak kan de beste vriend van je handen zijn, want het is een gekleurd laagje samengesteld uit een formule die verschillende voordelen biedt, zoals hardheid van de nagels, stimulering van de groei of diepe voeding.
 • Formules met natuurlijke supplementen zijn minder riskant wat allergische reacties betreft, en hun voedingswaarde is veel hoger, maar misschien duurder. Chemische formules zijn misschien iets goedkoper en geven even goede resultaten, maar uiteraard neemt het risico van allergie toe.
 • Factoren als het gemak van schoonmaken, opbergen en aanbrengen hebben indirect invloed op het product, dus hiermee moet bij de aankoop rekening gehouden worden, om de beste investering te doen voor een uitstekend en eenvoudig resultaat.

Beste Nagellak: Onze Selectie

Koopgids

Hoewel de bovenstaande verwijzingen je kunnen helpen om iets over nagellakken te begrijpen, zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden als je een goede aankoop wilt doen, en dat kan best moeilijk zijn. We vertellen je hieronder meer over dit product.

Een goede koop voelt altijd goed. (Foto: Valeria Boltneva/ Pexels.com)

Wat is nagellak en wat zijn de voordelen ervan?

Nagellak is een gekleurd laagje waarmee vingernagels of teennagels versierd kunnen worden. Het is samengesteld uit een formule waardoor het zich aan het oppervlak van de nagel kan hechten en lang blijft zitten, natuurlijk hangt dit af van het merk en de kwaliteit van het product, zoals we eerder zagen.

De verscheidenheid aan nagellakken op de markt kan verwarrend zijn, er zijn veel kenmerken om rekening mee te houden en we begrijpen niet altijd in hoeverre de werkzaamheid van het product samenhangt met de prijs, wat ons vaak tot kopen verleidt.

Aspecten als nagelverzorging, de duurzaamheid van de nagellak, het kleurengamma, de intensiteit van de pigmenten, enz. zijn details waarmee rekening gehouden moet worden. Daarom geven we in de volgende tabel een overzicht van de voor- en nadelen van nagellak:

Voordelen
 • Voorkomt nagelbreuk
 • Helpt nagels van binnenuit te voeden
 • Stimuleert de groei
 • Werpt een beeld van netheid op
 • Er zijn prijsvarianten
Nadelen
 • Kan vlekken op nagels maken of allergieën veroorzaken
 • De beste merken zijn duur
 • Aanbrengen is niet zo gemakkelijk
 • De UV filters waaraan ze droog worden blootgesteld kunnen de huid beschadigen

Natuurlijke of chemische formule nagellakken – Waar moet je

op letten? Glazuren hebben eigenschappen die helpen om een bepaalde afwerking te bereiken, dus de aankoop die je doet hangt af van het resultaat dat je verwacht of de voordelen die je nodig hebt.

Er zijn een aantal wegen die je kunt bewandelen als het om nagellak gaat, en elke weg kan verschillend zijn. Met dit in gedachten zijn er twee variabelen die kunnen bepalen hoeveel voordeel je van nagellak hebt, en je zo helpen de beste optie voor jou en je portemonnee te kiezen.

 • Nagellakken met een natuurlijke formule. Dit soort nagellak brengt meerdere voordelen met zich mee, en het sleutelwoord hier is ‘natuurlijk’. De beste manier om je nagels te voeden, en ze gezond en sterk te houden, is met behulp van supplementen uit de natuur die het herstel van de nagels mogelijk maken als ze verzwakt of uitgedroogd zijn. Sommige elementen zoals arganolie brengen meer zekerheid bij aankoop, omdat de voedingswaarde binnen de formule vrij heilzaam is en zelden allergieën zal opwekken. Natuurlijk, zoals eerder gezegd, alle goede dingen hebben een prijs.
 • Chemical formula nagellakken. Er zijn nagellakken van zeer goede kwaliteit die chemische formules gebruiken. Deze houden de hardheid van de nagel in stand om breuk te voorkomen en zelfs de groei te stimuleren. De prijs kan toegankelijker zijn, evenals de resultaten heel goed, zoals bij de natuurlijke formule; iets waarmee echter rekening moet worden gehouden zijn de allergieën die kunnen ontstaan, hoewel ze niet erg vaak voorkomen, kunnen ze toch voorkomen.
Natuurlijke formula Chemische formule
Voedingsvoordelen Diepe voeding Matige voeding
Allergierisico Laag zijn vaak het geval als ze formaldehyde-houdende polymeren bevatten formol
versteviging van de nagel versterkt van binnenuit de nagel oppervlakteversteviging
Vlekken heeft de neiging geen vlekken achter te laten kan de basis van de nagel bevlekken

Wat is gelpolish en matte nagellak?

Er zijn twee soorten nagellak die veel aandacht trekken door hun huidige aanwezigheid in de mode- en schoonheidstrends. We hebben het over gel nagellak en matte nagellak. De waarheid is dat veel mensen ze kopen zonder echt te weten welk resultaat ze geven.

Gel nagellak. Het heeft een eigenschap die de uiteindelijke afwerking van de verf bepaalt, zoals het feit dat ze duurzamer zijn, in minder tijd drogen en de glans behouden.

Matt enamel. Genereert een resultaat met een gebrek aan glans. Het klinkt sommigen onlogisch in de oren, want men gelooft dat doffe nagels niet mooi staan op handen, maar het blijkt dat de ‘matte’ afwerking heel populair is. Hoe poreuzer de nagel is, hoe gemakkelijker dit nagellak zich aan de nagel hecht, bijvoorbeeld door de nagel een paar dagen ongelakt te laten na het verwijderen van de vorige nagellak.

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen nagellak kunt vergelijken en beoordelen

Denk bij het kopen aan de behoefte waaraan je moet voldoen, zoals het geval is bij het verbeteren van de conditie van broze nagels, of de moeilijkheid van de groei, of de duurzaamheid als je iemand bent die overdag veel activiteiten onderneemt. Evalueer de volgende kenmerken voor een betere beslissing:

Duurzaamheid van de nagellak

Een van de belangrijkste punten. Er zijn “semi-permanente” nagellakken die gegarandeerd twee weken blijven zitten, maar die worden meestal door een professional aangebracht en verwijderd.

Er zijn echter ook “gelpolishes”, een nieuwe trend waarbij de functies van een traditioneel poetsmiddel vermengd worden met die van een semi-permanent poetsmiddel, wat een onberispelijk resultaat geeft dat 10 tot 12 dagen kan blijven zitten.

Duurzaamheid is belangrijk bij de aanschaf. (Foto: Rashid Khreiss/ Unsplash)

Droogtijd

Idealiter zou een nagellak onmiddellijk moeten drogen, maar dat is nog niet het geval. Er zijn echter sneldrogende nagellakken die in twee tot drie minuten een manicure garanderen. Deze lijnen zijn speciaal voor dit soort gevallen, dus je moet nagaan of ze zo’n label hebben.

Waterbestendigheid

Deze factor is van fundamenteel belang, want een nagellak kan mooi zijn, maar als het er gemakkelijk in water af valt, is het niet van goede kwaliteit. De sleutel om dit te bepalen is na te gaan of het “nitrocellulose” in zijn samenstelling heeft, want dat is de verbinding die het deze eigenschap geeft.

(Foto: Designcologist / Pexels.com) (Foto: Designcologist / Pexels.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies