Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

FAF

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

23Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

80Verzamelde opmerkingen

Een roman is de beste metgezel voor die eenzame dagen, lange reizen en vooral momenten waarop je even wilt gaan zitten en jezelf wilt meevoeren naar boeiende verhalen. We weten dat je geïnteresseerd bent in lezen, dus namen we de taak op ons om de beste romans te vinden die je kunt lezen. Is je aangeraden bepaalde auteurs te lezen? Ben je geïnteresseerd in de wereld van het lezen en wil je weten waar je moet beginnen?

Of misschien heb je altijd al een roman willen lezen, maar kun je er gewoon niet over beslissen. Geen zorgen, als lezer begeleiden we je op je weg. Bij ReviewBox vinden we het belangrijk dat je op de hoogte bent van de producten waarin je geïnteresseerd bent, dus je kunt altijd rekenen op een recensie om je te begeleiden. Bovendien zorgen we ervoor dat je volledig op de hoogte bent van de soorten en kenmerken van de roman, zodat je naar eigen smaak en behoefte de best mogelijke optie kunt kiezen. Klaar? Sluit je dan bij ons aan!
Belangrijk om te weten

Romans zijn literaire werken die fictieve verhalen vertellen en dienen als middel om kennis te verwerven en ontspanning te vinden. Het belangrijkste voordeel dat romans je geven is de stimulering van de geest. Er zijn veel soorten romans, waarvan de meest opvallende zijn: detectiveromans, realistische romans, romantische romans, en science fiction en fantasy romans. Kennis van het genre zal je helpen de beste voor je te kiezen. Het is belangrijk dat je rekening houdt met factoren als de auteurs, het jaar van verschijnen van de roman, de relatie van het onderwerp met persoonlijke smaak en vooral de reden waarom je de roman leest.

Beste Novel: Onze selectie

Nu gaan we je voorstellen wat volgens ons de beste romans zijn die je zult vinden. Deze rangschikking is gebaseerd op meningen van gebruikers en beoordelingen van deskundigen en je vindt er een keur aan mogelijkheden die passen bij de smaak van wie deze recensie leest. Wil je weten welke dat zijn? Laten we naar de eerste plaats gaan.

Koopgids: Wat je moet weten over romans

Een roman kopen lijkt misschien een gemakkelijke opgave, maar het gebeurt vaak dat als we hem kopen, we hem uiteindelijk toch niet mooi vinden. Daarom is het essentieel dat je weet wat je ervan kunt verwachten en vooral wat de voordelen zijn van het lezen ervan, want het zal je metgezel zijn in die momenten van eenzaamheid en introspectie.

Een roman kun je overal lezen, van de huiskamer van je huis tot een tuin. (Foto: Pexels / Pixabay.com)

Wat zijn romans en wat zijn hun voordelen?

Een roman is een literair werk dat een fictief verhaal vertelt en de plot ontwikkelt van personages die in dat werk voorkomen. De roman is een soort literatuur van ontspanning en recreatie, want de meeste vormen geen grote intellectuele uitdaging, waardoor ze licht en verteerbaar zijn.

De roman kan over van alles gaan. Met zo’n vrije schrijfstijl kan de roman over een ontelbaar aantal onderwerpen gaan, zoals liefde, liefdesverdriet, jaloezie, waanzin, hartstocht, onmogelijke dingen, mysterie, intriges, maatschappijkritiek, historische kritiek en zelfs de schepping van fantastische werelden en angstaanjagende toekomsten. Het venster van thema’s is bijna oneindig. Het belangrijkste voordeel van de roman is dat het een tekst is die een verhaal vertelt en de geest dwingt zich de mogelijke scenario’s, gezichten, klederdrachten en werelden voor te stellen waarin de plot zich ontvouwt. Het vertegenwoordigt een grote inspanning van de verbeelding, zodat de geest sterk geprikkeld wordt.

Daarna schiet een film tekort. Een ander voordeel van romans is dat het lezen ervan een heel positief en gezond tijdverdrijf is. Gezond omdat het geen fysieke inspanning vergt en iedereen het kan doen, en positief omdat het niet alleen de geest stimuleert, maar ook de mondelinge en schriftelijke uitdrukking verbetert, waardoor de gebruiker veel beter communiceert.

Voordelen
 • Diversiteit van onderwerpen
 • Stimuleren van de fantasie
 • Verbeteren van de spelling
 • Verbeteren van de mondelinge uitdrukking
 • Vertegenwoordigen van een gezond tijdverdrijf
Nadelen
 • De prijs van sommige kan erg hoog zijn
 • Mensen met vermoeide ogen hebben een bril nodig om te lezen

Soorten romans – Waar moet je op letten?

Ook binnen de romans zijn er verschillende soorten en dit is erg belangrijk omdat het van het soort roman afhangt of de gebruiker met plezier zal lezen of niet. De voornaamste soorten romans die je vindt zijn detective, realistisch, romantisch, science fiction en fantasie. Hier leggen we ze elk uit. Misdaad. Misdaadromans ontwikkelen, zoals de naam al zegt, mysterie- en misdaadverhalen waarin je de zwarte draad van de verschillende situaties probeert te ontdekken. Het is een soort roman die snel vooruitgaat, hiaten in het verhaal laat en het verhaal dan oppakt en op een verwachte of onverwachte manier oplost.

Realistisch: Dit type roman ontwikkelt plots die iedereen zouden kunnen overkomen en het grote succes ervan is dat het zich kan verhouden tot het leven van de lezer. Ze zijn zeer verteerbaar en gemakkelijk te begrijpen, al neemt dat niet weg dat er ook enkele zeer ingewikkelde zijn.

Romantiek: Ah, liefde, de liefde die ons gek maakt, die ons inspireert en die ons verscheurt. Wel, net zoals het jou zeker overkomen is, zul je zien dat veel personages in romantische romans onder dezelfde of ergere dingen lijden. Als je gepassioneerd bent door de liefde zul je genieten van dit soort lectuur, daar zijn we zeker van.

Science fiction en fantasy: Romans van dit type zijn ongelooflijk fantasierijk en voeren je mee naar werkelijkheden waarvan je nooit gedacht had te dromen. Mensen die graag hun fantasie de vrije loop laten en werkelijkheden bouwen zullen echt genieten van deze romans.

Misdaadroman Realistische roman Romantiekroman Science fiction en fantasy roman
Scenario’s Misdaad en spanning Het leven van alledag Liefde en liefdesverdriet Denkbeeldige werelden en technologische toekomsten
Doelpubliek Jongvolwassen en volwassen Volwassen Tieners en volwassenen Tieners, young adult en adult
Soort verhaal Mysterie en mysterie Materieel en relateerbaar Gericht op een paar personages Kritiek op mogelijke toekomsten en denkbeeldige werkelijkheden

Wat is beter, de roman of de film?

De miljoen dollar vraag Als ik de film al gezien heb, moet ik de roman dan nog lezen? Onze aanbeveling is ja en ja. Waarom? Om twee belangrijke redenen, ten eerste het waarheidsgehalte van de feiten en de originaliteit van het verhaal, en ten tweede voor de toegang tot details en de tijd die in een boek geïnvesteerd kan worden.

Waarheidsgehalte van de feiten en originaliteit van het verhaal: In principe gaat in films de originaliteit van de in het boek vertelde gebeurtenissen verloren, waarom? Want het boek komt bijna altijd eerst en dat betekent dat er meer feiten in staan. Ook heeft de film een tijdslimiet, terwijl het boek dat niet heeft.

Details en tijd om te lezen: Over tijd gesproken: het lezen van een boek kan je weken kosten en als je in een langzaam maar gestaag tempo gaat, kun je details waarderen die, hoe graag je ook wilt, in een film nooit mogelijk zullen zijn.

Romans zijn je perfecte metgezel voor uitstapjes of momenten waarop je alleen bent. (Foto: Ivan Kruk / 123rf.com)

Waar koop je een roman?

Romans zijn een uiterst populair product en je zult geen moeite hebben ze overal te vinden. Allereerst kun je naar Amazon, E-Bay of Mercadolibre gaan, waar je behalve een grote verscheidenheid aan romans ook elektronische versies via Kindle kunt krijgen. Je kunt ook naar de plaatselijke boekhandel gaan, of naar ketenboekhandels zoals Gandhi en El Sótano, waar je een grote verscheidenheid aan romans vindt en advies over hoe je er een kunt kiezen.

In sommige gevallen kun je beperkte edities krijgen, maar dat is niet altijd het geval. Warenhuizen en supermarkten hebben ook romans te koop, maar hun aanbod is veel beperkter dan dat van pagina’s als Amazon of boekwinkels als Gandhi, dus we garanderen niet dat je de titel vindt die je zoekt. Maar als je de tijd wilt hebben om je volgende boek uit te zoeken, raden we je ten zeerste aan je computer aan te zetten, Amazon te openen en de roman te zoeken die je interesseert, en dan kun je hem thuis ontvangen of zelfs via Kindle downloaden en overal mee naar toe nemen. Geweldig, is het niet?

Aankoopcriteria

Nu vertellen we je met welke factoren je rekening moet houden bij de aankoop van je roman, zodat je de verschillende soorten die er zijn kunt vergelijken en beoordelen. Neem nota van deze informatie, want ze kan het verschil maken tussen tevreden of ontevreden zijn over je aankoop

 • Auteurs
 • Jaar van creatie/publicatie
 • Relatiethema-persoonlijke smaak
 • Omvang van de roman
 • Doel/doel van het lezen

Genres, smaken en persoonlijke voorkeuren

Een heel belangrijke factor is de auteur die de roman schrijft waarin je geïnteresseerd bent, want elke auteur heeft een stijl en een manier van schrijven. Er zijn tijden dat we verliefd worden op een auteur en andere tijden dat we, hoe graag we ook willen, niet verder kunnen komen zoals we zouden willen. Binnen deze kunnen we een duidelijke verdeling maken:

Klassieke auteurs: Dit zijn auteurs die in voorbije eeuwen schreven en die zowel in hun tijd bij leven als na hun dood een doorslaand succes waren. Onder de meest opmerkelijke klassiekers kunnen we Gabriel García Márquez, Julio Cortázar, Ray Bradbury, JRR Toklien noemen en de lijst zou langer kunnen doorgaan dan we willen.

Hedendaagse auteurs: Dit zijn de meest recente auteurs en zijn meestal nog in leven of recent gepubliceerd. Deze auteurs hebben meestal een veel frissere en geactualiseerde stijl, en soms is de schrijfstijl gemakkelijker te begrijpen dan bij de zogenaamde klassieken. Op de een of andere manier is het de bedoeling de literatuur te benaderen en de context te begrijpen waarin elke auteur zijn boeken schreef. We raden je ook aan om te proberen meer dan één boek per auteur te lezen, zodat je de stijlen kunt onderscheiden.

Het aantal auteurs is bijna gelijk aan het aantal geschreven romans. (Foto: Marisa_Sias/ Pixabay.com)

Jaar geschreven, gepubliceerd en uitgegeven

Een uiterst belangrijk punt waar je op moet letten als je een roman koopt, is het jaar waarin hij geschreven, gepubliceerd en uitgegeven werd. Waarom? Want in de loop van de tijd veranderen woorden en uitdrukkingen, en dat komt tot uiting in deze.

18e en 19e eeuw: Romans die in de 18e en 19e eeuw geschreven werden, hebben de neiging veel complexer te zijn dan de romans van vandaag, door de manier waarop ze geschreven zijn. Ze hebben echter ook een positief punt: ze wekken een zekere belangstelling op om te weten hoe mensen zich in het verleden uitdrukten.

20e eeuw: Romans van 1900 tot 2000 hebben ook hun charme en veel van de literatuur die we nu lezen komt uit deze eeuw. De schrijfstijl is veel eigentijdser, al vind je ook enkele romans met ingewikkelde grammaticale vormen.

21e eeuw: Er is niet veel verschil tussen de grammaticale vormen van de romans uit de tweede helft van de 20e eeuw en die van deze eeuw. Dus als je de nieuwe generatie schrijvers een kans wilt geven, zal het een ervaring zijn die je goede resultaten oplevert.

Romans kunnen ingewikkeld of eenvoudig zijn, het hangt er maar van af wat je wilt lezen. (Foto: Weerapat Wattanapichayakul/ 123rf.com)

Onderwerp-smaak relatie

Laten we het kort houden, het heeft geen zin een roman te kopen als je niet houdt van het onderwerp dat erin ontwikkeld wordt. Ben je bijvoorbeeld een romanticus en gepassioneerd over de liefde en krijg je een griezelroman cadeau, dan kun je er weliswaar van genieten, maar het zal waarschijnlijk niet je favoriet zijn.

We raden je ook aan, als je op zoek wilt naar nieuwe soorten romans, te kijken naar de auteurs en als je er al een kent of gelezen hebt, is de roman misschien wat je zoekt. Uiteindelijk gaat er niets boven een goed onderzoek van de roman voordat je een aankoop doet.

Omvang van de roman

Een andere factor waarmee je rekening moet houden is de omvang of lengte van de roman die je gaat lezen. Er zijn allerlei lengtes, van romans die 80 bladzijden lang zijn tot romans die 1600 bladzijden lang zijn. Zorg dat je de lengte van de jouwe kent voor je begint.

Als je nieuw bent met lezen raden we je sterk aan met korte romans te beginnen, van 80 tot 200 bladzijden, want je zult je niet vervelen bij het lezen. Als je al een ervaren lezer bent, dagen we je uit een heel lang boek te lezen en ons te laten weten hoe dat ging.

Doel van lezen

We lezen allemaal om een reden en het is belangrijk dat we in gedachten houden waarom we lezen. Wat willen we bereiken? Wat verwachten we van onze roman? En vooral, waarom lees ik het? Dit zal ons helpen onze lectuur beter te verteren. Inspecteer hoe je je voelt, wat je hoopt te leren of te reflecteren van de roman, en wees vooral op je hoede voor verrassingen.

Uiteindelijk is het lezen van een boek een prachtige reis en we hopen dat je er net zoveel van geniet als wij. Nu weet je het, de volgende keer dat je op het punt staat een roman te kopen, vergeet dan niet deze recensie te bekijken om je te begeleiden bij het kiezen van de optie die het beste bij je past. We hopen dat je spoedig kunt genieten van het wonderlijke avontuur dat lezen is. Tot de volgende keer!

(Uitgelichte foto: josealbafotos / Pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies